Akp'nİn 301 TuzaĞi

Albayrak

Can Feda
Reaction score
0
TCY'nin 301. maddesindeki 'Türklüğü' sözcüğünü "Türk milleti" olarak değiştirmek için hazırlık yapan AKP hükümeti, söz konusu maddedeki 'cumhuriyet' ibaresinin yerine de 'Türkiye Cumhuriyeti Devleti' ibaresini getirmek istiyor.

Türk Ceza Yasası'nın (TCY) "Türklüğü" ifadesi nedeniyle tartışma yaratan 301. maddesini değiştirmeye hazırlanan AKP hükümeti, söz konusu maddedeki "cumhuriyeti alenen aşağılayan kişiye 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası verilmesi" ne ilişkin hükmü de değiştirmek istiyor. "Cumhuriyet" ibaresi yerine "Türkiye Cumhuriyeti Devleti" ibaresinin getirilmesi planlanıyor.

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, çalışmaların son aşamaya geldiğini, yarın dar çerçeveli bir çalışma daha yaparak taslağa son biçiminin verileceğini, ardından da Başbakanlık'a sevk edileceğini söyledi. Kurumların da görüşünün alındığını, bunun bir zaman gerektirdiğini kaydeden Şahin, değişikliğin TBMM'ye yasa önerisi olarak da verilebileceğini belirtti. Şahin, ocak ayı içinde değişikliğin TBMM'den geçirilebileceği kanaatinde olduğunu bildirdi.

AKP hükümeti, 301. maddede AB'nin sık sık uyarılarına neden olan ve açılan davalar nedeniyle tartışma yaratan "Türklüğü" ifadesinin değiştirilmesiyle sınırlı kalmayı düşünmüyor. Hükümet, bu değişikliğin yanı sıra maddedeki "cumhuriyet" ifadesi yerine "Türkiye Cumhuriyeti Devleti" ifadesini getirmek istiyor. 301. maddenin birinci fıkrası, "Türklüğü, cumhuriyeti veya TBMM'yi alenen aşağılayan kişi, 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır" hükmünü düzenliyor.

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, söz konusu maddedeki "cumhuriyet" ifadesinin bugüne kadar hiçbir tartışma yaratmadığını, buna karşın hükümetin bu konuda bir değişiklik yapmak istemesinin düşündürücü olduğunu söyledi. Kart, böyle bir düzenlemenin cumhuriyete yönelik suçların cezasız kalması anlamına geleceğini vurguladı.

Yeni TCY'nin TBMM'deki görüşmeleri sırasında Adalet Komisyonu üyesi olan eski CHP Niğde Milletvekili Orhan Eraslan, AKP'nin geçen dönem bu yönde bir düzenleme getirmek için çok uğraştığını, ancak CHP'nin yoğun muhalefeti üzerine geri adım atmak zorunda kaldığını söyledi. "Cumhuriyet" ifadesinin anayasanın ikinci maddesinde "demokratik, laik, sosyal hukuk devleti" ilkelerini kapsadığını belirten Eraslan, "Cumhuriyet başka, Türkiye Cumhuriyeti Devleti başka şeydir. Devlet bir organdır, cumhuriyet ise rejimdir. Bu maddeyle rejim korunuyor, ancak getirilmek istenen düzenlemeyle rejimin korunması kaldırılmak isteniyor" diye konuştu.

Emine Kaplan
Cumhuriyet

ya mossat sen cumhuriyetten başka gazete okumaz mısın kardeşim
çıkar artık şu at gözlüklerini
olaylara biraz geniş çerçeveden bakmayı öğrensen çok iyi olacak

Değiştirin , Ülkeyi Peşkeş Çekin , AnayaSayı sivil Adı AltınDa Takiye AnayaSası'na Dönüştürün .

Bir yerden patlak verecek bu parti ama Sonra ben nerde yanlış yaptım diye dönüp bakacak .

Her yanlışı birisi Döndürür Yolundan . Amma Kaba kuvvetle Amma Darbe ile Amma Balans Ayarı ile .

Bekliyorum bakalım kim Dur diyecek bu takiye grububa .

Kaynakla ilgili yorum yapılmıyordu yanlış bilmiyorsam.

Başbakan ağzına Türk kelimesini alamasın sen gel gazeteye çat.
Bende Cumhuriyet gazetesi okumam kaşına gözüne kurban da değilim :goz:

Birilerinin söyleyecek tek sözü yok durup kaynağa laf atıyorlar :)

Lafla Peynir gemisi yürütüyorlar senelerdir... Ama bizim kese oldu. Aman dikkat

Niye tavsiye ederim sanada.
Hani otlardan ilaç yaparlar içinde dünya nın binbir nimeti olur hah işte öyle birşey.

At gözlüklerine gelince bende yok, herşeyi geniş düşünüyorum, kim kırılır kim üzülür diye, ama inan insanları kırmamak için konuşmaman lazım.

Ülkenin menfaati dışında bir düşünceye sahip değilim. Bunun içinde gerekenleri gösteriyorum.

FaŞİzİm İÇeren SÖzcÜkler Çikiyor Yerİne ÇaĞdaŞ Kelİmeler Gelİyor Bence

Akp Yİ Sevmem Ben Kİİİİİmseyİ Sevmem GerÇİ De Bu GÜzel BİŞİ

Bu Ülkede Sadece Bİz TÜrkler YaŞamiyor DeĞİl Mİ :?

Bİz Sabahlari TÜrkÜm DoĞruyum ÇaliŞkanim I SÖylerken DİĞer Etnİk Gruplar İÇten KÜfÜr Edİyor Bunu Bİlİyoruz

Asİmİleye Gerek Yok Bence

FaŞİzİm İÇeren SÖzcÜkler Çikiyor Yerİne ÇaĞdaŞ Kelİmeler Gelİyor Bence

Akp Yİ Sevmem Ben Kİİİİİmseyİ Sevmem GerÇİ De Bu GÜzel BİŞİ

Bu Ülkede Sadece Bİz TÜrkler YaŞamiyor DeĞİl Mİ :?

Bİz Sabahlari TÜrkÜm DoĞruyum ÇaliŞkanim I SÖylerken DİĞer Etnİk Gruplar İÇten KÜfÜr Edİyor Bunu Bİlİyoruz

Asİmİleye Gerek Yok Bence

Türküm doğruyum çalışkanım derken,
Türkiye için çalışan dürüst bir vatandaşım diyorsun
Bu ve benzeri cümlelerde faşizm etnik bir milliyetçilik aramaya lüzum yok(faşizm nedir açıp bir oku öğren derim)
Zira; anayasa da şöyle diyor:

I. Türk vatandaşlığı

MADDE 66. – Türk Devletine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türktür.

Türk babanın veya Türk ananın çocuğu Türktür. (Son cümle mülga: 3.10.2001-4709/23 md.)

Vatandaşlık, kanunun gösterdiği şartlarla kazanılır ve ancak kanunda belirtilen hallerde kaybedilir.

zaten Türkiye vatandaşı olupta Türk olduğunu kabul etmeyenler kime neye hizmet ediyorlar biliyoruz

paylaşım için teşekkürler mossat35

Değiştirin , Ülkeyi Peşkeş Çekin , AnayaSayı sivil Adı AltınDa Takiye AnayaSası'na Dönüştürün .

Bir yerden patlak verecek bu parti ama Sonra ben nerde yanlış yaptım diye dönüp bakacak .

Her yanlışı birisi Döndürür Yolundan . Amma Kaba kuvvetle Amma Darbe ile Amma Balans Ayarı ile .

Bekliyorum bakalım kim Dur diyecek bu takiye grububa .

Kesinlikle katılıyorum. Bi gün bu parti çok kötü bir darbe yiyecek. Bu böyle gitmez.

Leke'nin dediği gibi bir yerden patlak vercek ama nerden... Hala şaşırıyorum nasıl böyle bir partinin iktidarda kalmasına izin veriliyor. Bu demokrasi denen şey ülkenin ve Türk'lüğün yok olmasından daha mı önemli?

Geri