AKP'lilerin İnanılmaz Yükselişi

AntidepresaN

New member
Reaction score
0
AKP'lilerin inanılmaz yükselişi

Erdoğan'ın oğlu gemi aldı, damadı genel müdür oldu, Unakıtan'ın çocukları şirket kurdu. Gül'ün kadeşi ihya oldu.. daha neler neler...
AKP'nin iktidara gelişinin ardından Başbakan Erdoğan'ın çocukları başta olmak üzere kabine üyelerinin çocuklarının, ticaretten mesleki kariyerlerine kadar birçok alandaki hızlı yükselişi dikkat çekiyor. Bunun son örneği ise Erdoğan'ın damadı 26 yaşındaki Berat Albayrak'ın Çalık Holding'e genel müdür olarak atanması oldu. Erdoğan'ın büyük oğlu Burak Erdoğan da geçen günlerde Safran 1 adlı kuru yük gemisini aldı.

Gemi 'hamlesini' Erkan Yıldırım başlattı

Ulaştırma Bakanı Yıldırım'ın 24 yaşındaki oğlu Erkan Yıldırım, kız kardeşi ile 10 milyar lira sermayeli şirketi adına 720 milyar liraya Ro-Ro gemisi satın aldı. Maliye Bakanı Unakıtan'ın oğlu Abdullah Unakıtan ise Türkiye'de kuş gribinin ortaya çıkmasının ardından pastörize likit yumurta ile adını duyurdu. Unakıtan'ın çocukları, AB Gıda, Serab Gıda, Telemobil, FAB Gıda ve SAB Makine şirketlerini kurdular.

AKP'nin iktidara gelişinin ardından Başbakan Tayyip Erdoğan 'ın çocukları başta olmak üzere kabine üyelerinin çocuklarının, ticaretten mesleki kariyerlerine kadar birçok alandaki hızlı yükselişi dikkat çekiyor. Bunun son örneği ise Erdoğan'ın damadı 26 yaşındaki Berat Albayrak 'ın Çalık Holding'e genel müdür olarak atanması oldu.

Kabine üyelerinin yakınlarının ticaretten yönetime kadar birçok alandaki hızlı yükselişine her geçen gün yenileri ekleniyor. Başbakan Erdoğan'ın büyük kızı Esra ile evlenen Berat Albayrak, Çalık Holding Genel Müdürlüğü'ne atandı. Damat Albayrak'ın oturduğu genel müdürlük koltuğunda daha önce ağabeyi Serhat Albayrak oturuyordu. Bu koltuk, ağabey Albayrak'ın 2006 yılında hükümete yakın bir gazeteye dönüşen Star'ın genel müdürlüğüne geçişiyle boşaldı.

Erdoğan'ın büyük oğlu Burak Erdoğan da geçen günlerde Safran 1 adlı kuru yük gemisini aldı. Bu, oğul Erdoğan'ın ortak olduğu MB Denizcilik şirketinin aldığı ilk gemi oldu. Ocak ayında kurulan MB Denizcilik'in ortakları 25 Ocak 2007 tarihli Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi'ne göre yüzde 50'şer payla Ahmet Burak Erdoğan ile Mecit Mert Çetinkaya olarak görünüyor.

AKP kabinesinde çocuğu ilk gemi alan Başbakan Erdoğan değildi. Ondan önce Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım 'ın oğlu Erkan Yıldırım da gemi almıştı.

AKP'li bakanlar arasında ticarette en aktif olanlar ise Maliye Bakanı Kemal Unakıtan 'ın çocukları oldu. Unakıtan'ın oğlu Abdullah Unakıtan önce yem, sonra tavuk, yumurta derken, Türkiye'de kuş gribinin görülmesinin ardından pastorize likit yumurta ile adını duyurdu. Tavukçuluk yapan Abdullah Unakıtan, 4 Ağustos 2003'te yüzde 20 gümrük vergisiyle 4 bin ton mısır ithal etmiş, 8 Ağustos'ta vergi oranı yüzde 45'e yükselmişti. Önceden haber alıp ithalat yaptığı iddialarıyla eleştirilen Abdullah Unakıtan, 2004 yılından itibaren kardeşleri Zeynep Basutçu ve Fatma Unıkatan ile birlikte kendi aile şirketi grubunu oluşturdu.

Maliye Bakanı Unakıtan'ın çocukları, AB Gıda, Serab Gıda, Telemobil, FAB Gıda ve SAB Makine şirketlerini kurdular.

Kaynak

Demirelin oğlu olsaydı benzerini yapmayacak mıydı?

emperyalist'lerin işbirlikçiğini yapıyorlar,özelleştirme adı altında ülkemizi emperyalist sermayecilere satıyorlar,yolsuzluk diz boyu...bunlar böyle gider ama,halk uyanıyor,bu memleket BİZİM.

Anketlerde Orda Burda Ak Parti Yine Birinci Yine Birinci Bu Ulke Uyandi Artik Neyin Ne Oldugunu Goruyor Merak Etmeyin

Bu kadar hırsızlık bu kadar yolsuzluktan sonra hala AKP birinci olabilirse bu ülkede yazık gerçekten çok yazık.

halk işsizlikten ve fakirlikten kırılsın beyefendinin oğlu gemi alsın, bilmem nesi müdür olsun v.s. v.s. ondan sonrada bizim dönemimizde kadrolaşma yok, yolsuzluk en aza indi gibisinde söylemlerle milleti uyutmaya çalışsınlar.
şu ana kadar hiçbir yerde büyük konuşmadım ama kendimi tutamıyorum artık. bu partinin destekçilerinin bu partiden çıkarı yoksa bende siyaset hakkında birşey bilmiyorum.
bugün haberlerde sinop belediyesinin aylık halkı bilgilendirme toplantısı hakkında bir haber yayınlandı izlediniz mi bilmiyorum. haberde sendika üyesi kadın işçilerin önce çöpçü olarak görevlendirildiği ve ardından bir kısmının sözleşmelerinin iptal edildiği söyleniyordu. kadınlar bunu protesto etmek için orada herkese açık olarak düzenlenen bilgilendirme toplantısına katılıyorlar ve başkan onlar dışarı atmaya çalışıyor ve sonunda da emeline ulaşıyor. bina dışında kadınlar belediye yönetimini protesto etmek isteyince bina önündeki akp sinop gençlik kollarıyla aralarında bir arbede yaşanıyor. orada kadınlar bir vatadaşlık hakkı olan protesto haklarını bile kullanamıyorlar.
benim başımdan geçmiş bir olayı anlatmak istiyorum sizlere. yerel seçim zamanı aile fertlerimden birinin aday olduğu bir partiyi destekliyoruz. seçimler sonuçlandı ve bizim aday ımız akp'li adaya 3 oy farkla yeniliyor ve sörgü tanıklarına göre sayımlarda şike yapılıyor. itiraz için ilçe seçim kuruluna gittik ve ilçe seçim kurulunun bize verdiği cevap "ÖNCE İKTİDAR OLUN SONRA İTİRAZ EDİN" acı ama gerçek...
işte bunlarda AKP iktidarı zamanında yapılmış ve medyaya yansımış olan yolsuzluk haberleriden birkaçı...
http://www.geocities.com/hasankabze1905/index.htm
http://www.devletim.com/gundem.asp?konu=38
http://www.digimedya.com/Content/News/169563.aspx
http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=184843
http://www.ortadogugazetesi.net/habergoster.asp?id=5748

cenkkizil' Alıntı:
Anketlerde Orda Burda Ak Parti Yine Birinci Yine Birinci Bu Ulke Uyandi Artik Neyin Ne Oldugunu Goruyor Merak Etmeyin
bence terorist basına sayin diyenn RTE secimlerde cevabını alacak

Bencede cevabını almalı şuan cumhurbaşkanlığı hayali kuruyor ama bilmiyor ki sadece ve sadece ya rüyasında görürür yada hayalini kurar.

valla güzel abilerim güzel kardeşlerim bu iş herzaman böyle biz ne yaparsak yapalım başa gelen sömürüyor çünkü halk olarak biz kimse kızmasın ama biraz vurdum duymayız enflasyon düştü diyorlar dolar indi diyorlar hepsi fasa fiso neyin arkasına sığındılar "biz bu hükümeti böyle aldık ancak bu kadar kurtarabildik" hiç bişey yapmadılar ki zaten elde olan sermayeyle yapılabilcek üç beş şey yapıp milletin gözünü boyadılar 000.000 sıfır attılar millet sandı paranın değeri arttı halbuki paranın değeri aynı benim cebimde varsa 20.00 ytl bu parayla ben evden işe - işten eve ancak gidebiliyorum ayda ne yapar 600.00 ytl hadi mütevazi davranalım bu altıyüz yemeydi içmeydi evin faturalarını ve kredi kartı borcunu da kat geriye kaldı mutfak masrafları ve incik cincik 400.00 lira kaldı geriye eğer benim gibi şanslıysan ev kendine aitse bu para kiraya gitmeyip sana kalırsa yaşarsın ama ya kiradaysan o zaman tuttun tayyibin oğlunun gemisini yaa enflasyon çok düştü canım çok...
ayrıca çekilen peşkeşleri yazmıyorum sinirim bozuluyor herkese selamlar saygılar...

yani 2000de başlayan devülasyon hala sürmekte kimse kendin kandırmasın biz alıştık bu duruma normal geliyor yanii

ne zaman 20.00 ytl ye ben bir haftalık mutfak masrafımı çıkarıcam (-ki liseye giderken çok uzakk değil 96 yılında 5.000.000 liraya bi hafta geçiniyordum şaka gibi hemde yatılı okulda) o zaman ben bunu sağlayan hükümetin elini öperim ama gerisi yalan..

daha önce hırsızlık yapanları demiyorsunuz mhp ,anaptan hırsız parti varmı gene gururumuzsun akp kim ne derse desin ölümüne akp

helal be AKP yurru kim tutar seni

arkadaslar kusura bakmayın Erdogan cumhurbaskanı olacak bu boyle bilinsin..hala ekonomik kalkınmayı görmüyorsanız hala ihracatta rekorlar kırıldıgını görmüyorsanız e ben daha ne diyim???????????basbakanın ocalana sayın dedigi yalanlandı bunu bilin..ustunde neden durulmuyo cunku yalan oldugu belli oldu..inanmayın yalan haberlere yaw

Geri