idrak etme konusunda haklı olduğumu düşünmeye devam ediyorum.
şöyle ki:
soru: aşşağıdakilerden hangisi annenize ya da kız akrdeşinize söylendiğinde cinayet sebebidir?
a- gerici
b-mürteci
c-yobaz
d-orospu
sanırım dedğimi anlamışsındır.
hakaret konusunda hem fikirim hakaret hakarettir. ama büyüğü küçüğü olur. örnekte de görüldüğü üzere.
ama sana hakaret edildi diye senin de başkalarına hakaret etme hakkın yoktur.
ve mürekkep yalama konusunda yarışmak istiyorsan başkasını bul. zira ben üniversite diplomasını aldığımda sen en fazla liseye yeni başlamıştın.
birader birincisi mürekkep yalama mevzunu sen actın bide laf yiyince zoruna gitmesin yok efendım ben üniversiteyi bitirdigimde sen liseyi zor bitiyorsundur falan bune be ilkokul çocukları gibi yakında muhabbetin al misketlerimi ver misketlerime dönecek o yüzden bu mevzuyu kapa istersen iyice çocuklaşmadan
madem okadar hayat tecrüben var yani söyledigin kadarıyla benden önce bitirmişssin ya üniversiteyi=) aklın yaşta degil basta olacagınıda biliyorsun demektir en azından hüsnü zan edip ben bildigini varsayıyorum..
konuyla ilgilide anlatmak istedigim bu adama bukadar kızıyosunuz ki sonuna kadar haklısınız neden kapalı insanlara yıllardır yapılan zulüme hakarete sessiz kaldınız ayrıca sessiz kalmadınız bir hakarette siz ettiniz çanak tuttunuz resmen onları aşaladınız şimdi geçmiş karsıma bir densizin söyledigi lafa sinirleniyorsunuz
üniversiteyi yıllar önce bitirmişsin ama kendi içindeki çelişkileri bir türlü biterememişsin önce çelişkilerini sonlardır ne zaman kime ne dedigini bil sonra benle tartısmaya gir
açık bayanlara bu lafı söyleyen adam karaktersizdir haysiyetsizdir ama kapalılara hakaret edenlerde haysiyetsiz serefsizdir
liseyi zor bitiriyorsun gibi bir cümle kurduğumu hatırlamıyorum. sadece doğum tarihlerinden yola çıkarak basit bir matematik işlemi yaptım. istersen sen de yap için rahat etsin.
1994 yılında üniversiteye girdim. sen bu yıl lise de değil miydin?
laf yemek, laf koymak gibi laflar kullanıp sonra karşısındakine çocuklaşıyorsun demek ne kadar erişkinliktir o da başka konu.
gelelim esas konuya;
daha önce bu forumda yazmıştım. üniversite yıllarımda türbanlı arkadaşlara verdiğim desteği ve sonucunu. ve bir önceki yorumumda da kapalı-açık ayrımı yapmadan bu tür söylemlerin hepsinin külliyen hakaret olduğunu söyledim.
burada yanlış olan şey bir densizin çıkıp hakaret etmesi değil.
bu hakarete bazılarının daha önce başka densizlerin yaptığı hakaretleri sebep göstererek sahip çıkmaları.
bu ülkede daha önce de bir çok densiz çıkıp, haddi ve hakkı olmadan birilerine hakaret etti.
ama hiç bir densiz bu densiz kadar ağır ifadeler kullanmadı.
mesela densizin biri çıktı örtülü kadınları rahibeye benzetti ve benzetmesi yetmiyormuş gibi bunu parti afişi yapıp şehir sokaklarına astı.
nasıl ki o zaman bu densizin yaptığını mazur görüp hakarete sahip çıkmadıysak bugün de bu hakarete sahip çıkmayız.
ve sinirlenmemin esass nedeni bir önceki yorumumda sorduğum soruda gizlidir. benim bütün ailem ve hatta sülalem ve hatta bütün yakın-uzak çevrem açıktır. bir densiz çıkacak ve bütün bu kadınlarımıza "orospu" diyecek.
sen aynı durumda olsan ne yapardın?
şu anda ülkemdeki siyasetin seviyewsi yerlerde geziyor. ve bu yetmezmiş gibi birileri çıkıp seviyeyi çukurlara çekiyor.( bu birileri densiz olarak nitelediğimiz kişilerdir.)
ve bence (ki bu sadece benim kişisel görüşümdür) bu seviyesizliğin esas nedeni iktidar partisi ve başındaki liderin tatmin edilemez egosudur. bu ülkede bir çok başbakan geldi geçti. ama hiç birisi bir vatandaşa " artistlik yapma lan", " ananı da al git", "sövdüreceksiniz şimdi beni" gibi cümleler sarf etmedi.
başbakandan güç alan diğer partililer de böyle densiz cümleler kurmaya devam ediyorlar tabi.
atalarımız çok güzel bir söz söylemiş:
"imam os...sa cemaat sı......çarmış"
başbakan da "istanbulun imamı" olduğu için akp lilerin böyle yapmaları normaldir.
liseyi zor bitiriyorsun gibi bir cümle kurduğumu hatırlamıyorum. sadece doğum tarihlerinden yola çıkarak basit bir matematik işlemi yaptım. istersen sen de yap için rahat etsin.
1994 yılında üniversiteye girdim. sen bu yıl lise de değil miydin?
laf yemek, laf koymak gibi laflar kullanıp sonra karşısındakine çocuklaşıyorsun demek ne kadar erişkinliktir o da başka konu.
gelelim esas konuya;
daha önce bu forumda yazmıştım. üniversite yıllarımda türbanlı arkadaşlara verdiğim desteği ve sonucunu. ve bir önceki yorumumda da kapalı-açık ayrımı yapmadan bu tür söylemlerin hepsinin külliyen hakaret olduğunu söyledim.
burada yanlış olan şey bir densizin çıkıp hakaret etmesi değil.
bu hakarete bazılarının daha önce başka densizlerin yaptığı hakaretleri sebep göstererek sahip çıkmaları.
bu ülkede daha önce de bir çok densiz çıkıp, haddi ve hakkı olmadan birilerine hakaret etti.
ama hiç bir densiz bu densiz kadar ağır ifadeler kullanmadı.
mesela densizin biri çıktı örtülü kadınları rahibeye benzetti ve benzetmesi yetmiyormuş gibi bunu parti afişi yapıp şehir sokaklarına astı.
nasıl ki o zaman bu densizin yaptığını mazur görüp hakarete sahip çıkmadıysak bugün de bu hakarete sahip çıkmayız.
ve sinirlenmemin esass nedeni bir önceki yorumumda sorduğum soruda gizlidir. benim bütün ailem ve hatta sülalem ve hatta bütün yakın-uzak çevrem açıktır. bir densiz çıkacak ve bütün bu kadınlarımıza "orospu" diyecek.
sen aynı durumda olsan ne yapardın?
şu anda ülkemdeki siyasetin seviyewsi yerlerde geziyor. ve bu yetmezmiş gibi birileri çıkıp seviyeyi çukurlara çekiyor.( bu birileri densiz olarak nitelediğimiz kişilerdir.)
ve bence (ki bu sadece benim kişisel görüşümdür) bu seviyesizliğin esas nedeni iktidar partisi ve başındaki liderin tatmin edilemez egosudur. bu ülkede bir çok başbakan geldi geçti. ama hiç birisi bir vatandaşa " artistlik yapma lan", " ananı da al git", "sövdüreceksiniz şimdi beni" gibi cümleler sarf etmedi.
başbakandan güç alan diğer partililer de böyle densiz cümleler kurmaya devam ediyorlar tabi.
atalarımız çok güzel bir söz söylemiş:
"imam os...sa cemaat sı......çarmış"
başbakan da "istanbulun imamı" olduğu için akp lilerin böyle yapmaları normaldir.
bende zaten zor bitiriyorsun derken süre bazından söylemiştim ders bazında söylememiştim söylediklerimi idrakta zorlanıyorsun oyüzden daha fazla tartısmımayacam senle takıl kendı halınde
yalnız tek istegim kendini kandırma destek köstek ayaklarıyla ilkokul cocukları bıle zor ınanır sana
bende zaten zor bitiriyorsun derken süre bazından söylemiştim ders bazında söylememiştim söylediklerimi idrakta zorlanıyorsun oyüzden daha fazla tartısmımayacam senle takıl kendı halınde
yalnız tek istegim kendini kandırma destek köstek ayaklarıyla ilkokul cocukları bıle zor ınanır sana