AKP'den kapatmaya sert tepki

MARCUSX

New member
HH Üyesi
Reaction score
0
AKP'den kapatmaya sert tepki

Hükümet kanadından kapatmaya ilk sert tepki: Karar hukuki değil, siyasi

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Anayasa Mahkemesi'nin DTP'yi kapatma kararının siyasi olduğunu söyledi. Günay, "Bu kararın Türkiye'nin siyasi ihtiyaçlarına şu an uygun düşmediğini düşünüyorum." dedi.

KARAR HUKUKİ DEĞİL SİYASİ

Ertuğrul Günay, ''5. Ulusal Yayın Kongresi'' sonuç bilgilendirmesine ilişkin düzenlenen toplantının ardından basın mensuplarının DTP'nin kapatılmasına ilişkin soruları cevapladı.

Anayasa mahkemelerinin özel bir değerlendirme yapan mahkemeler olduğunu söyleyen Günay, "Siyasi partileri denetler. Esas itibariyle verdikleri karar çoğu kez siyasidir. Bunun çok çeşitli örneklerini biliyorum. Çok kritik konjoktürlerde karar vermiştir Anayasa Mahkemesi. Gerekçesini yıllar sonra açıklamıştır. Bu karar da hukuki olma niteliğinden fazla siyasi nitelik taşıyor ama Türkiye'nin siyasi ihtiyaçlarına şu an uygun düşmediğini düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

KAYNAK

"Bu kararın Türkiye'nin siyasi ihtiyaçlarına şu an uygun düşmediğini düşünüyorum." demiş!!!!!! mantıklı düşünmek gerek!!!! bunun neresı sert tepkı anlamadım????

yakında akp hakkında da bi karar verde de görsek ... saki başka bi yol bıraktılarda ...hayırlısı olsun :S

bi teklifim var
madem akp liler tepki gösteriyor
hoş dağdaki pkklı itleri affedip pkklı olmayı suç olmaktan çıkaranda akp zaten
madem öyle dtp lileri alsınlar partilerine kolkola geldiler bugünlere
artık mecliste dizdize otururlar

Geri