AKP'den ilk Cumhurbaşkanı adayı

ALIEN_07

Türk Genci
Reaction score
0
83957.jpg

AK Parti Milletvekili Ersönmez Yarbay, Cumhurbaşkanlığı için aday olacağını açıkladı.20 Nisan 2007 14:50

AK Parti Ankara Milletvekili Ersönmez Yarbay, "Hiç kimse şu ana kadar ortaya çıkmadığı için ben aday olacağım. Ama henüz TBMM Başkanlığı'na başvurmadım" dedi.

Bu arada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı adayı olmayacağı görüşü ağırlık kazanmaya başladı.

Erdoğan'ın, özellikle, ''Adayımız herkesi şaşırtacak'' sözleri başka aday olasılığını güçlendirdi.

Cumhurbaşkanlığı süreci resmen başladı

Türkiye Cumhuriyeti'nin 11'inci cumhurbaşkanının seçileceği süreç 16 Nisan Pazartesi saat 09.00 itibarıyla başladı. Adaylık başvuruları, 25 Nisan Çarşamba günü saat 24.00'te sona erecek. Kalan 20 gün içinde de seçimler yapılacak.

TBMM Danışma Kurulu, adaylık başvuru sürecinin son günlerinde Meclis Başkanı Bülent Arınç'ın başkanlığında toplanarak, seçim turlarının hangi tarihlerde yapılacağını belirleyecek.

Daha önce yapılan toplantıda, ilk turun ya 26 Nisan ya da 3 Mayıs'ta yapılması konusunda mutabakata varılmıştı.​

bu parti kararımı yoksa bireysel bir karar mı?

Tayip erdoğan eğer olmak istemeseydi bunu net bir şekilde söylerdi...Azından ben aday olmicam diye bir söz çıkmadığına göre ihtimali çok yüksek...

Bence bu olağandışı bi gelişme, parti yönetiminin onayı olduğunu sanmıyorum, zaten muhalif biri olarak biliniyo, Akp bu saatten sonra erdoğan'ı aday yapmaz arkadaşlar. olsa da sıkıntı olur. sanırım meclis dışından birini düşünüyolar. inşallah hilmi özkök olur. bakalım görelim. az kaldı. paylaşım için sağol kardeşim.

Geri