AKP ye oy veren millete cahil ve satılmış diyenler iyi okusun

Serdengeçti

Banned
Reaction score
0
Baykal, bonjur mösyö

HAZRETİN aklı başına yeni geliyor, dört seçim yenilgisinden sonra.

Deniz Baykal Anadolu'yu dolaşmaya karar veriyor, bonjur mösyö (bonjour monseieur). Artık dolaşmasa da olur, dostlar alış verişte görsün.

Seçim sırasında ben Anadolu'da dolaşırken, bazı CHP il ve ilçe merkezlerinde gördüğüm manzaraları anımsıyorum. Bazılarında okey oynanıyor ya da kafa çekiliyor, Türkiye kurtarılıyor. Sanki kahvehane.

CHP Politbürosu bunları bilmiyor mu? Politbüroda ahbap çavuş ilişkileri ile siyaset, işte buraya kadar. Bu örgütle seçim kazanmak, Nejat Uygur'un vodvilleri gibi, "güldürme beni" misali.

Türkiye'yi dolaşırken, Baykal bunları görecek, gereğini yapacak, sonra seçim kazanacak.

Hiç kuşkum yok. Yoksa, sizin var mı?

Yalçın DOĞAN/Hürriyet

Vatandaşa CHP ye oy vermediği için kültürsüz cahil ve satılmış diyenler şimdi gerçek kültürsüzler kim miş öğrensin bakalım.Hemde Bir CHP li yazarın ağzından.

CHP liler seçimlerde çalışmak yerine teşkilatlarında okey partileri düzünleyece sonrada içki içip kafayı çekecekler seçimlerde havayı alıncada bu halk cahil diye millete saldıracaklar.

Siz bu kafayla daha çokkkk seçim kazanırsınız.Siz eniyisi kafayı çekmeye devam edin.size bu yakışır

arkadaşım çok çarpıtmışsın daha ne diyeyim bu halkı çok uyutuyolar böyle......

Halkın cehaleti CHP'ye oy verip vermemesi ile alakalı değil AKP'ye oy verme şuursuzluğu göstermelerinden kaynaklanıyor. Yoksa aynı adam oyunu CHP'ye verse de cahil olma durumu değişmeyecek.

Şimdi senin ülkende 20 yılda açılan abuk sabuk üniversiteler ile cahil bir üniversite mezunu kuşağı yaratıldığını, belli başlı bazı üniversiteler dışında üniversite okuyanların genelde durumlarının ne olduğunu, Avrupa Birliğine daha hızlı girelim diye eğitim seviyesini yükseltme politikası gereği liseye başlayan herkesin kurulla afla mezun edildiğini, ezberci sorgulatmayan siyasete ve siyasi kavramlara yabancı insanlar yatiştirildiğini görmüyor musun?

Bir de kırsal kesimi düşün artık. Küçük yerlerde bu kötü eğitim sistemine bir de yüksek toplum baskısını eklersen sonuç =

Şehire yerleşmiş ama şehirlileşememiş,
köylü ama cahil

bir nesil yaratılmadı mı bu ülkede.

Bu ülkede şehirde yaşayıp ben karımı çalıştırmam diyen adama sormak lazım SEN NİYE ŞEHRE GELDİN kardeşim diye. Köyünde karın bari yumurta, ekin üretiyor hayvancılık yapıyor üretime katılıyordu. Şehire gelip hala köylü gibi davranan, şehirlileşmek yerine köyünü şehre taşıyan kültür çok mu aydın sence.

AKP'nin oy aldığı bölgeler belldir. Sonuçta bu ülkedeki insanlar AKP ye de oy verse, CHP'ye de oy verse cahildir.

PROBLEM ŞUDUR:

BU CAHİL SEÇMENLERİ DİNİ SİYASİ VE HUKUKİ KAVRAMLARI SAPTIRARAK YÖNLENDİRMEK, BU İNSANLARIN ETNİK VE DİNİ DUYGULARINDAN SİYASİ BİRLİK VE RANT SAĞLAMAYA ÇALIŞMAK AHLAKSIZLIKTIR. ŞEREFSİZLİKTİR, HAKSIZ REKABETTİR.

Ben söylüyorum o kadar katıyım ki bu konuda Türkçülüğe yakın milliyetçi bir görüşe de sahip olsam siyasi partilarin söylemlerinde dini ve etik jargon kullanmasını yasaklanmasını isterim.

Bir siyasi parti lideri "ALLAHIN BİZE VERDİĞİ GÜÇLE " diye başlayamaz sözlerine. BİSMİLLAH çekerek başlamaz propoganda konuşmalarına. Türklüğü Kürtlüğü kullanan partilere de kıl kapıyorum...

AMA MAALESEF BU ÜLKENİN İNSANINA PROJELERİNİZLE GELDİĞİNİZDE SİZİ DİNLEMİYOR. EKONOMİK VE SİYASİ PROJELER ÜRETTİĞİNİZDE BUNU HALKA ANLATAMIYORSUNUZ. PROJE PARTİLERİ %0,01 OY ALIYOR SEÇİM KAMPANYASINI DİNDAR CUMHURBAŞKANI ÜZERİNE KURAN %50.

işte cehalet burada.

hala çıkıp AKP seçmeni çok aydındır, esas cahil CHP seçmenidir diyorsan ben de diyorum ki siz gerçekleri çarpıtan , sadece sizin amacınıza hizmet ettiği kadarını söyleyen insanlarsınız. AKP nin seçmeninin çok üst düzey aydın insanlar olduğunu düşünüyorsan daha da bir şey söylemeyeyim.
SEN LAFONTANDEN MASALLARINA DEVAM ET.

BU ARADA DENİZ BAYKAL AHLAKSIZI RTE 'NİN EN BÜYÜK ŞANSIDIR. CHP 'NİN BAŞINDA BAYKALDAN BAŞKA KİM OLSA 10 PUAN FAZLA ALIRDI.

Chp nin durumunu gösteren süper bir yazı. Paylaşım için Teşekkürler.

hepimize yazıklar olsun bu CHP veya AKP meselesi değil ülke meselesi. savaşalım mı yani ? iç savaş mı istiyorsunuz? birisi çıkıyo yok bilmem chpli böyle diğeri yok akp böyle olan gariban vatandaşa oluyor. bir partiyi canı pahasına destekleyeceğine ülke çıkarlarını destekle. şu tabloya baktıkça içim sızlıyor.

uyduruk bir yazıyla chp nin gerçek yüzü bu diyemezsiniz...kesinlikle katılmıyorum...sanki tek tek diğer parti teşkilatlarını gezmişde gözünüzle görmüş gibi yorum yapıyorsunuz...ya bu safsataya kim inanır...
savunma mekanizmanız çok yanlış işliyor...böle yaparak aklanamazsınız...

sözüm bu tür konuları üreten ve çarpıtanlara...

konu chp ye saldırmak amaçlı yapıldığı ayan beyan ortada eleştirel niteliği yok
onun ağzından böyle denmiş böyle denmiş tarzında aşağılık bir seviyede

chp ye saldırmak imanın ve islamın birinci şartı olduğundan olsa gerek hep saldırıya maruz kalmıştır.
iktidar yada muhalefet olması önemli değil ...

chp ye saldıranlara soruyorum chp 60 yılda kaç kere iktidar oldu

-iktidar nedemek , muhalefet ne demek ?

-daha iyi yönetmeleri içinmi muhalefete muhalefet yapıyorsunuz

-amacınız ne chp tukaka imajı çizerek hödüklerin kararlılığını devam ettirmeye mi çalışıyorsunuz

-yakın tarihtende anlaşılacağı üzere biz yere düşene tekme atmayız o kadar kalleş değiliz ayağa kalkmasını bekleriz
-görüyoruzki kafalar gene aynı ....iktidar olamamış bir parti seçimden yenik ayrılmış bir parti 60 yılda iktidar olamamış(tek) bir parti ,düşmüş bir parti ve düşene tekme atan geri zihniyet

-karanlık gerici zihniyet in imkanları olsa Atatürkçüleri bir kaşık suda boğarlar hemde Allah adına yapıp Allahıda katilliklerine alet ederler..

Muhalefete muhalefet etmek Türkiye'ye has bir kavram bence :)

Ne var bu yazıda Yalçın Doğan seçim sonrası kırgınlığını dile getirmiş Birazda abartmış.
CHP li değilim ama öldü denilen bir parti düşünün tüm sorunlarına rağmen 2002 genel seçimlerinde yüzde 19.38 oy oranı ile 178 milletvekili , 2007 de yüzde 20.89 oranla 112 vekil çıkarttı. Bu mu ölmüş hali.Hem ne demiş Yalçın Doğan bu kadar büyütecek ve 2007 de yazılan bir yazıyı buraya taşıtacak kadar önemli..Herhangi bir CHP linin çocuğunun 16 yaşında mısır kralı olduğunu mu yoksa yine başka bir CHP linin damadının 25 yaşında basın holdingi patronu olduğunu mu yazmış.Yada bir CHP milletvekili Unakıtanın ve hanedanının yaptıklarını mı yapmış.Torunları abd de abd vatandaşı olarakmı doğmuş CHP lilerin?Ne yapmışlar yani? seçimde çalışmamışlar.Doğrudur ama ne mutlu ki ÇALMAMIŞLARDA...
Saygılar....

Muhalefete muhalefet etmek Türkiye'ye has bir kavram bence :)

çok güzel bir noktaya bastım

bunun konusu açılmalı bence

60 senelik yapılan bir şey ..

zekası yeni gelişen çocuğa cısss demek gibi

-halkıda gerizekalı eğitir gibi tu kaka chp diyorlar

-yok chp nin sekreterleri çıplakmış yok chp dinsizmişş yokk alkolikmiş
koministmiş

-türlü iftiralarla attıkları çamurla türlü hilelerle olan adi siyaset anlayışıyla gelmişler ve bunun hasadını topluyorlar...

%90 oy da alsalar bundan vazgeçmezlerrr

imkanları olsa bir kaşık suda boğarlar

Bu arada şunu da belirteyim ynlış anlaşılmasın.

Ben şu partiyi bu partiyi tutmam. CHP benim beğendiğim bir programla çıkana kadar CHP'ye oy vermem ve benim partim demem. Aynı şekilde takdir ettiğim bir parti programını AKP çıkarırsa ve samimi olarak uygulayacağına inanırsam AKP'ye de oy veririm.

Önemli olan partilerin isimleri değil onların politikaları ve partileri işleten insanlardır.. Enflasyonu, enflasyon canavarı ile trafik sorununu trafik canavarı ile açıklayan insanımız siyasal islamcılığı da AKP ile açıklıyor. Oysa AKP'nin kurumsal olarak CHP'den farkı yoktur. Onu yasa dışı eylemlere sürükleyen ve kapatılmaya gerekçe gösterilenler birer insandır.

Yani parti söz konusu olduğunda suçun kurumsallığından çok bireyselliği ön plana çıkarılmalıdır. Yani AKP değil doğrudan Erdoğan ve Gül kapatılmalıdır (bir de Arınç tabi) Hem de tamamen kapatılmalıdır bu adamların rejime karşı olduklaır belgelenirse komple siyasi yasaklı hale getirilmelidirler.

Aynı mantıkla CHP'yi değil Deniz Baykal'ı suçlayın. Çünkü Atatürk'ün kurduğu o parti yıllarca değerli devlet adamları ve insanlar yetiştirmiştir. Şu anda yerel örgütleri doğru düzgün çalışmıyor ise bunu o örgütleri atayan parti içi muhaletefi sindiren ve gerçekten bu ülke için idealistçe çalışacak insanlar sırf kendisine muhalefet ediyor diye partiden uzaklaştıran BAYKAL'A BORÇLUYUZ.

ELEŞTİRECEKSENİZ CHP'Yİ DEĞİL BAYKAL'I ELEŞTİRMENİZİ ÖNERİRİM. ÇÜNKÜ CHP MAALESEF SON YILLARDA TÜRK SOLUNU DEĞİL DENİZ BAYKAL'I TEMSİL ETMEKTEDİR.

Eleştirirkende insaflı olmalı insan biraz ya adamlar okey oynuyorlarmış şimdi kim okeyi bırakıpta cahil halkın arasına karışıp seçim çalışması yapacak.Hem ne biliyorsunuz adamlar belki okeye dönüyordur.

Hem kültürlü halk dediğin ayağına gidilen değil ayağa gelendir.Hatta gelsin beraber okey oynasınlar belki biraz kültürleri artar. dimi

Ne var bu yazıda Yalçın Doğan seçim sonrası kırgınlığını dile getirmiş Birazda abartmış.
CHP li değilim ama öldü denilen bir parti düşünün tüm sorunlarına rağmen 2002 genel seçimlerinde yüzde 19.38 oy oranı ile 178 milletvekili , 2007 de yüzde 20.89 oranla 112 vekil çıkarttı. Bu mu ölmüş hali.Hem ne demiş Yalçın Doğan bu kadar büyütecek ve 2007 de yazılan bir yazıyı buraya taşıtacak kadar önemli..Herhangi bir CHP linin çocuğunun 16 yaşında mısır kralı olduğunu mu yoksa yine başka bir CHP linin damadının 25 yaşında basın holdingi patronu olduğunu mu yazmış.Yada bir CHP milletvekili Unakıtanın ve hanedanının yaptıklarını mı yapmış.Torunları abd de abd vatandaşı olarakmı doğmuş CHP lilerin?Ne yapmışlar yani? seçimde çalışmamışlar.Doğrudur ama ne mutlu ki ÇALMAMIŞLARDA...
Saygılar....

%20 küsür oyu Chp tekbaşınamı aldı
Dsp falan yoktu dimi bu %20 içerisinde ..???:goz:

Bence lider dediğin kahvehane dolaşıp, belki hepsi yapmaz da kişilerin cebine para sıkıştıran, öğüt alan, biri olmamalı..

Lider gülen yüzle bakıp, arkandan kuyunu kazmamalı..

Hadi gidelim de kendimize bir lider bulalım. :)

Bence lider dediğin kahvehane dolaşıp, belki hepsi yapmaz da kişilerin cebine para sıkıştıran, öğüt alan, biri olmamalı..

Lider gülen yüzle bakıp, arkandan kuyunu kazmamalı..

Hadi gidelim de kendimize bir lider bulalım. :)

Lider dediğin 4 yerel seçim 3 de genel seçim kaybeden ve hala koltuğa yapışan olmalı

Lider dediğin koltuğunu kaybetmemek için yıllardır Bizans oyunlarıyla partisini yöneten olmalı

zorlarına giden içlerini acıtan gerçekler varki chp ' yi eleştiriyorlar :)

kuyruk acısı kötü olsa gerek (;

%20 küsür oyu Chp tekbaşınamı aldı
Dsp falan yoktu dimi bu %20 içerisinde ..???:goz:
DSP 2002 seçimlerinde %1,22 oy oranı ile çıkmıştı. 2002 seçimlerinde rahmetli Ecevit henüz hayatta idi buna rağmen oy oranı %1.22 yi aşamadı oysa 2007 seçimlerinde özelliklede Ecevit'in vefatından sonra parti iyice eridi.bu durumda dürüst olalım DSP nin CHP ye ne kadar katkısı olabilmiştir en fazla %1.22 diyelim yani CHP açısından sonuç çokmu değişti??
saygılar

Lider dediğin 4 yerel seçim 3 de genel seçim kaybeden ve hala koltuğa yapışan olmalı

Lider dediğin koltuğunu kaybetmemek için yıllardır Bizans oyunlarıyla partisini yöneten olmalı

Lider dediğin parti içerisinde tüm teşkilatın tek vücut olması yerine “Tek Adam”lığı öne çıkarır tüm parti mensupları, o “Tek Adam”ın ağzına bakarlar. Kendi aralarında bile mülakat yapıp, soru sormaya cesaretleri olamayan vekillerin diğer partililer tarafından sunulan soruları da dolayısıyla cevapsız kalır
Lider dediğinin ağzından küfür ve argo düşmez külhanbeyidir.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, Cumhurbaşkanı adaylığı açıklanırken Erdoğan tarafından kamuoyuna “Benim cumhurbaşkanı adayım, Abdullah Gül kardeşimdir” şeklinde takdim edilmesi;tipik lider söylemidir.
Her sıkıştığında Amerikalı ve Avrupalı yetkililere başvurur.Alman başbakanına ''sana ne kadar maaş veriyorlar bana az veriyorlar yetmiyor'' diye ülkesini şikayet eder.
Daha parti ilk kongresini bile toplamadan tüzükte değişikliklere gidilerek genel başkanın tek adamlığı tescil edilir..
liderin ne kadar eleştiriye açıkk olduğunun son örneğide Turhan Çömez'in durumu. Çömez hükümetle ilgili bir dizi eleştirisini dile getirdi. Çömez'in eleştirilerinin haklı olup olmadığının önemi yoktur önemli olan lidere ters düşmüştür yollanır....ve daha niceleri...

saygılar...

Geri