AKP yüzde 40 mı, yüzde 48 mi?

MG_eVİL

New member
Reaction score
0
Sevsenizde sevmesenizde sonuna kadar Atatürk ve fi
Seçim bu soruya düğümlendi.. 40 mı, 48 mi? AKP rakiplerine fark atacağına göre 40 olmuş 48 olmuş çok mu önemli?

Evet, çok önemli..

40 olursa başka Türkiye olur..

48 olursa başka..

Şimdi diyeceksiniz ki yüzde 40 nereden çıktı, yüzde 48 nereden?

İki önemli araştırma şirketi var.. 2007 seçimlerini doğru tahmin eden.. Biri Adil Gür’ün A&G’si.. Diğeri Tarhan Erdem’in KONDA’sı..

Tarhan Erdem yüzde 48 diyor..

Adil Gür yüzde 40..

Arada sekiz puan fark var.. Az buz değil... (Seçimlerde sadece partiler değil, araştırma şirketleri de yarışıyor.)

Biri yanacak, ama hangisi?

*

Biz gelelim kendi meselemize..

Yüzde 48 olursa ne olur?

Hemen adını koyalım.. Bu oy Başbakan Erdoğan’ın tek başına aldığı oydur..

2007 seçimlerinde hava farklıydı.. Abdullah Gül faktörü vardı.. Cumhurbaşkanı meselesi vardı.. 27 Nisan muhtırası vardı.. Ekonomi iyiydi, güzeldi.. Çoğunluk yaşamından mutluydu..

2009 martında durum farklı.. Kriz kanırtıyor.. Memnuniyetsizlik artıyor.. Başbakan da eski Başbakan değil.. Yüzde 47’den sonra çok değişti.. Üslubu sertleşti, eleştiri kabul edemez hale geldi.. Önüne çıkanı fırçalıyor..

‘Ben ne dersem o olur’u dayatıyor..

Ekonomik krize bile ‘ben yok dersem yoktur’ anlayışıyla yaklaşıyor..

Bu ortamda Başbakan yine yüzde 48’i bulursa..

(Dikkat edin AKP demedim, bilerek Başbakan dedim..)

Kimse ağzını açamaz, tek adamlığını resmen ilan eder..

Muhalif odak istemez..

Kısaca, Rusya’daki ‘Putin rejimi’ne geçeriz..

*

Yüzde 40 olursa ne olur?

Faturayı birilerine (bakanlara, adaylara) kesse bile biraz fazla gittik diye düşünebilir..

Sertlikten vazgeçecektir.. Daha da önemlisi 2011’i (genel seçim) düşünerek krizi ciddiye alacaktır..

Almak zorunda kalacaktır..

Her eleştiriye fırçayla cevap vermesi de artık kolay değildir.. 20 ayda yüzde 47’den yüzde 40’a inmek sıcak yaz günlerinden sonbahar serinliğine geçmek gibidir..

İnsanı üşütür..

Başbakan, Hugo Chavez gibi ‘solcu’ lider.

Başbakan’ın söylemi Güney Amerika’daki liderleri andırıyor.. Adını koyalım..

Venezüella Devlet Başkanı Hugo Chavez gibi.. Seçim söylemi bu kimliğini öne çıkardı..

Davos’tan sonra tamam dedi, bu yolda devam!

İsrail’i fırçalaması müthiş prim yapınca, herkese kafa tutan ‘fakirlerin babası’ yaftasını çok sevdi..

Patronları..

Bürokratları..

Kurumları..

Muhalefeti, medyayı fırçaladıkça aldığı tepki çok hoşuna gitti.. Ortanın altı kesim bu tip liderleri çok sever.. ‘Kurtarıcı baba’ diye peşinden gider..

Örnek..

Yüksek Seçim Kurumu’na ‘yetti artık’ diye bağırdı..

‘Fabrikasını kapatan patron beceriksizdir’ dedi.. Medyaya çatarak ‘bu ülkeyi artık eskisi gibi yönetemeyeceksiniz’ diye bağırdı.. (Sanki 6.5 yıldır kendisi yönetmiyormuş gibi..)

Yetinmedi IMF’e kızdı..

Muhalefetle dalga geçti.. Tellak dedi, eşek-semer hikâyeleri anlattı, popülizmin daniskasını yaptı..

*

‘Beceriksiz patron’ çıkışı çok önemli..

Gelecekte izleyeceği politikanın habercisi..

Başbakan kepenk kapatan patronu suçlayarak hedef şaşırtmak istiyor.. Mesajı; suçlu kriz değil, beceriksiz patron...

Gerçek mi?

Değil..

Peki bunu niye yapıyor?

Diyelim ki kepenk kapatan iş yerinde 50 kişi çalışıyorsa..

İşsizler 50 kişi..

Patron bir kişi..

Güney Amerikalı solcu liderlerin taktiği!

Darbe kime karşı yapılacaktı?

İki uzun iddianame, karışık olaylar, birden fazla örgütlenme.. Her şey iç içe girdi..

Ayıralım..

Aslında iki Ergenekon var..

Birincisi.. 2003-2004 yıllarındaki darbe hazırlıkları iddiası.. Genelkurmay içinde örgütlenmeler, sivil uzantıları, kamuoyu yaratma çabası.. İddiaya göre darbe sonrası yönetim planları bile yapılmış..

İkincisi.. 2005’ten sonra, darbe ortamı yaratma iddiası.. Paşaların emekli olduktan sonraki faaliyetleri.. Çoğu sivil her iki olayın da içinde olduğu için karışıyor..

Ergenekon denip geçiliyor..

Biri, darbe girişimi veya hazırlığı iddiası..

Diğeri, ortam hazırlama iddiası..

Kimin için!

Orasını bilmiyoruz..

*

Şunu da belirteyim.. ‘Darbe hazırlığı’ askeri mahkemede mi, sivil mahkemede mi görülmeli tartışması var..

Darbe kime karşı yapılacaktı?

Sivillere..

O zaman tartışmaya gerek yok; sivil mahkemede..

..::MEHMET TEZKAN::..

AKP'nin bir kısım oyunun saadet partisine bir ihtimaL'de MHP kayması söz konusu.
AKP'nin oyLarında düşme oLucak ama asıL soru ne kadar ?
Ben %42-45 arasında oLacağını tahmin ediyorum.
BakaLım seçim günü bize eğriyi doğruyu gösterecektir

AKP'nin bir kısım oyunun saadet partisine bir ihtimaL'de MHP kayması söz konusu.
AKP'nin oyLarında düşme oLucak ama asıL soru ne kadar ?
Ben %42-45 arasında oLacağını tahmin ediyorum.
BakaLım seçim günü bize eğriyi doğruyu gösterecektir

hocam sağı'da soluda senin gibi düşünüyor ama benim düşüncem 40'ın altına inecek... çünkü ne dediğini azığından ne çıktığını bilmiyor başbakan... Bi esnaf'a sarkıyor bi iş veren'e bi kredi kart borçlularına yaptığı gerçekten akıl işi değil...:goz::goz::goz:

AKP nin alacağı oy en fazla %30 olur ben %22 oy alacaklarını tahmin ediyorum.

Hükümette olmasalardı alacakları oy %4-5 aralığında olurdu.

%43 demedi demeyin...sonrada çıkıp ağlamayın.... :)

hocam sağı'da soluda senin gibi düşünüyor ama benim düşüncem 40'ın altına inecek... çünkü ne dediğini azığından ne çıktığını bilmiyor başbakan... Bi esnaf'a sarkıyor bi iş veren'e bi kredi kart borçlularına yaptığı gerçekten akıl işi değil...:goz::goz::goz:

Emin oL hangi parti Lideri en son seçimLerde %47 aLsa Erdoğan kadar emin oLurdu. =)
Tabiki demokrasi açısından AKP'nin uçuk kaçık rakamLara uLaşması yerinde oLmayacaktır.
AsLında bir yandan da bu kadar iddiaLı oLması diğer sağ kesim partiLerin işine geLdi.
OyLarın düşmesinin başka bir açıdan yararı başbakanı biraz kendine getirecektir.
Her ne kadar düşerse düşsün AKP'nin eski formundan birşey kaybedeceğini sanmıyorum.
Ama ben haLa %42 aLtına düşmeyeceği kanısındayım.
Hadi hayırLısı bakaLım.İnşallah hayırLısı oLur

hayaller olmasa nasıl yaşanırdı demek geldi içimden :))))

bencede %42 ile 45 arasında oy alacak.

Dağıttıkları kömürün karesi çarpı vatandaş sayısı bölü yürütülen paralar = 40 falan çıkıyor. Matematik yalan söylemez :hhmanD

şu fotoğrafı gören insan akp ye oy vermeyi değil arkasına dönüp bakmadan kaçar:):):) tip tip değil, insanları kınamam, güzel çirkin fark etmez, insan insandır ,ama bu kadar mı tip olur bir partide, gece görse bu adamı kaçar gider insan :):) kardeş sen bu fotoyu afiş yaptır, as tabelalara, inan baraj altında kalır akp :) :) :)

hesaba bak izaya gel :durdurun

dimi tıpkı hükümette değilken % 34 oy almaları gibi aynı dönem hükmettekilerin %4-5 oy almaları gibi.

AKP'nin oyu düşecek diyenler yine yanılacak bana göre,Çünkü AKP'nin oyu düşecek diyebilen,Türkiye üzerine emperyalizmin oyunlarının farkında olmayanlardır.Çünkü;Emperyalizmin ve işbirlikçisi piyonların ihanet içinde olduklarını bilmiyorlar demektir.Emperyalizm ve siyasal İslam bu fırsatı dün kurup,bugün yaratmadı.tam 96 yıldır Cumhuriyetin kuruluşuyla onlar,nasıl yıkarızın hesabını yaptılar.Emperyalizm Türkiyeyi parçalamak için her çareye başvurdu.İçimizdeki ihanet ve cehaletlere ragmen ve Atatürk'ün dinamikleriyle buraya kadar kör topal buraya kadar gelebildik artık ABD DEVŞİRMESİ emperyalist piyonları "ılımlı İslamcılar" ile efendileri elbirligi içinde, nasıl osmanlıyı parçaladılar sa benzer yöntemlerle son darbeyi vurmak için meyvanın iyice düşmesini bekliyorlar.AKP'yi bu kadar hafife alırsak toplum olarak bitecegimizin resmidir halkımız için ama halkımız okumaz,araştırmaz,ama "Allah" diyenin ajanda olsa arkasından gidebilme ihtimalini emperyalist ABD bilmez mi? AKP'nin oyunun düşmesi demek EMPERYALİZMİN OYUNUNUN bir yerde terse dönmesi demektir bana göre bunada şimdiye kadar içimizde ajanlar barındırıp,hainler besleyen emperyalizmin,onlarca yıllık yatırımının heba olmasına göz yumacagını sanmıyorum.Eger AKP oy oranı düşüyor olsa bile bir son dakika entrikası ile gerekeni yapar merak etmeyin.Tabi ki bu söylediklerim halkımızın ve bu iktidara ragmen kaldıysa rejimin uyumaması durumunda geçerlidir.Zaten halkımızın oynanan oyunları ve ihanetleri görebilmesi durumunda her şey yoluna girebilir ki bu seçimde gerçekten AKP oyları düşerse ya halk bilinçlenmeye başladı veya ben paranoya içindeyimdir ki hiç sanmıyorum çünkü benim gördüklerim ve araştırmalarım bunları bana söyletiyor tabi cigerim yanarak.

AKP'nin oyu düşecek diyenler yine yanılacak bana göre,Çünkü AKP'nin oyu düşecek diyebilen,Türkiye üzerine emperyalizmin oyunlarının farkında olmayanlardır.Çünkü;Emperyalizmin ve işbirlikçisi piyonların ihanet içinde olduklarını bilmiyorlar demektir.Emperyalizm ve siyasal İslam bu fırsatı dün kurup,bugün yaratmadı.tam 96 yıldır Cumhuriyetin kuruluşuyla onlar,nasıl yıkarızın hesabını yaptılar.Emperyalizm Türkiyeyi parçalamak için her çareye başvurdu.İçimizdeki ihanet ve cehaletlere ragmen ve Atatürk'ün dinamikleriyle buraya kadar kör topal buraya kadar gelebildik artık ABD DEVŞİRMESİ emperyalist piyonları "ılımlı İslamcılar" ile efendileri elbirligi içinde, nasıl osmanlıyı parçaladılar sa benzer yöntemlerle son darbeyi vurmak için meyvanın iyice düşmesini bekliyorlar.AKP'yi bu kadar hafife alırsak toplum olarak bitecegimizin resmidir halkımız için ama halkımız okumaz,araştırmaz,ama "Allah" diyenin ajanda olsa arkasından gidebilme ihtimalini emperyalist ABD bilmez mi? AKP'nin oyunun düşmesi demek EMPERYALİZMİN OYUNUNUN bir yerde terse dönmesi demektir bana göre bunada şimdiye kadar içimizde ajanlar barındırıp,hainler besleyen emperyalizmin,onlarca yıllık yatırımının heba olmasına göz yumacagını sanmıyorum.Eger AKP oy oranı düşüyor olsa bile bir son dakika entrikası ile gerekeni yapar merak etmeyin.Tabi ki bu söylediklerim halkımızın ve bu iktidara ragmen kaldıysa rejimin uyumaması durumunda geçerlidir.Zaten halkımızın oynanan oyunları ve ihanetleri görebilmesi durumunda her şey yoluna girebilir ki bu seçimde gerçekten AKP oyları düşerse ya halk bilinçlenmeye başladı veya ben paranoya içindeyimdir ki hiç sanmıyorum çünkü benim gördüklerim ve araştırmalarım bunları bana söyletiyor tabi cigerim yanarak.

Bende öyle düşünüyorumhalkımızın beyni 5 vakit uyuşturulmaktadır diyanet milletin değil mezhebin diyaneti olmuştur buna artı olarak bir takım cemaatler ve tarikatlarda eklendiğinde halkın bilinçlenmesi önünde ne büyük engeller olduğu ne büyük dağlar olduğu malumdur.

Atatürk boşuna asıl kurtuluş savaşı bundan sonradır dememiş.

Boşuna milleti cehaletten kurtulması için eğitim devrimleri yapmamış.

Cahil insan çabuk kandırılır milletimizin bilinçlenmemesi için eğitimin içeriği işlerliği dejenere edilmiştir

Dağıttıkları kömürün karesi çarpı vatandaş sayısı bölü yürütülen paralar = 40 falan çıkıyor. Matematik yalan söylemez :hhmanD

AKP'nin dağıttığı kömür buzdoLabı vs kişi sayısı kaç biLiyor musun ?
Toplasan 1000 kişiyi buLmaz.
Sen bu 1000 kişiyLemi seçimi kazanıcağını sanıyorsun B-Key =)
Ayroıca ihtiyacı oLana gidiyor ve Başbaknımız
''Ben dağıtıyorum isteyen oy versin isteyen vermesin'' dedi.
İnsanLar neden bu kadar rahatsızLık duyuyor ki.
Bazı partiLer gibi açıLım yapıp o açıLım yaptıkLarı kadın grubundan birini tekme toKat dövmüyor
Yada başka bir parti lideri gii ''VeriLenLeri aLın,Sonra tokatlayın'' demiyor dimi
B-Key kardeşim =)

onlarca seçim kampanyası gördüm böyle lakayıt,cıvık seviyesiz tehdit ve şantajın bir arada oldugu seçim kampanyası görmedim.şahsen çogunlugun hür iradesi ile oy kullandıgına inanmıyorum.oranlar önemli degil sonrası önemli.

AKP'nin dağıttığı kömür buzdoLabı vs kişi sayısı kaç biLiyor musun ?
Toplasan 1000 kişiyi buLmaz.
Sen bu 1000 kişiyLemi seçimi kazanıcağını sanıyorsun B-Key =)​

sadece bursada benim olduğum ilçede dağıtılan 2000 aile ...

2000 i 4 le çarparsan 8000 ....

bu sadece benim bulunduğum ilçeden ...

b key haklı oldness .neden görmek istemiyorum diye bağırıyorsun ki .

he bide neden bozdolabı sadece tunceliye dağıldı .akp nin tek vekil çıkaramadığı il olduğu için olmasın :goz:

tunceliyi kömürde kesmedi beyaz eşya dağıttılar .istanbulda dönen dolaplar hergün starda çıkıyordu .hiç birinimi izlemediniz yaw.

Geri