bana bak canım cahıl sensın kı diğer ınsanları cevrenıde oyle tanımlıyosun cahıl sensın kı dını kullanıyolar dıyorsun cahıl sensın kı Allah a şükretmiyorsun cahil sensin ki 3 5 kanalda okuduğun borş bütçe yorumlarınakanıp burda bızlere cahıl dıyorsun
sozum sana ve senın gıbılerıne ben 17 yaşında bı rlıse oğrencısıyım :İstanbul da doğdum İstanbulda buyudum bu kentte 17 sene yaşama benım cahıllığimi atmam için yeterlidir ki ben bir lise öğrencisiyim inanıyorum ki bilgim senin ve senin gibi ezbercilerin katıdır
400 ytl alıyorsun dıye Allah a şükrediyolar şükretmiyenler kafir oluyo diye uyutuluyosunuz diyorsun Allah a şükretmeyen kafir olmaz sadece bir şey yaptın dıye afır olmazsın onu mahşer meydanında sorguya çekilirken Rabbimiz belirler hem boylebirşeye ınan bırı de zaten bu memlete destek değil kostek olur bu memlete araştırmacı insanlar laızm
sziin giib birilerinin sözüne inanip burda bırılerıyle tartışanlar bu memlete laızm değildir başbakan demediyse ben dıyorum bu ulkedekı ıstıkarra a ınanmıyosan al ANANI GİT!!!!
hatta ana nı bırak o senın gıbı değildir bundan emınım sokak ta duyduğun 3 5 kelımeyı ona anlatsan emınım senı dover
kahve koşelerınde duyduğun kelımelerı bıze karşı sarf etme demisin demekki sen bunları kahvelerden oğrendık kı bıze de boyle dıyorsun ben omru hayatımda bır kahvede 5 dk durmadım bıle o ara duyduğum kelımeyı burda sızlerler paylalıyım
memletı satıyo dıyorsun bişey yapmıyo dıyorsun bu memleketı kımler sattı kımler bunların arasında kımler var en azında satsa bıle karşılığında vatandaşa hızmet verıyo ayrıca satmak da oyle bır satmak değildir fabrıkamı sattı el koyabılır fırma sattı el koyabılır savaş sırasında bunların hepsıne el koyar ayrıca o satışlardan gelen paralarla memlete dovız gırıyo hazıneye para verıyo sen ve senıgıbıler zamanında duzgunce vergilerını verseler hiç bir zaman bu mumlekette satış olmaz yonetım bozulmaz vergi kaçakçıları yuzudne bu hale geldı bu ulke
bılmıyorum kaç yaşındasın ama ben senı şu yaşında alt ederım boşboş laflarlar dandık mesajlar yazma bir mesaj yazıcaksın yazılanalra bakta yaz benım yaptığım yorumları oku bunların karşısında bunları çuretebılrımıyım dıye düşünde sonra konuş ben orda neden borcun bu kadar büyüdüğünü yazdım
hea aklıma şimid geldı dıyanet bütçesi demişsin bide diyanet din işleridir islamıyet işleri değildir orda sadece camı için paralar yatırılmaz sen eğer mensup olduğun dını oğrenmek ıstemıyosan o zaman gıt kımliğinden ıslam yazıını sıldır zaten bu ulkede gerçek islamıyet yaşnsa hiç kimsenın çıtı çıkmaz gerkeç islam dediysem ne ırak dedim ne ıran ne de malezya ben gerçek islamıyetten bahsedıyorum
eğer sen cahıl değilim diyosan gerçek islamıyetın ne olduğun araştır bul ve anla sonra ben gorururm senı ırtıca lafı bır ada ağzında çıakcak mı? islamıyet butun dunyaca sevılen bır dındır kım kur an ı kerım ı okursa hoşnut olur içine huzur dolar bunlar sadece muslumanalr değil gayrimüslüm diye hitap ettiğimiz insalarda var
sen daha hala bu mesaja sadece karşılık olsun dıye bişiler gevelıceksen hiç durma yaz ama karşılığında yıne mors olacağını unutma benı mors etmek istiyorsan bi araştır bakalım gerçekten bu mors olurmu dıye o arada gerçek bi kaç şey oğrenırsınde bana hak verıırsın
bu arada akp nı tek beğenmedığım yonu kuresel ısınamayı engellemeye çalışmaması
saaygı değer arakdaşlarım eğer benımle aynı görüşleri palaşıyorsanız ya teşekkur butonun ulalnın ya da mesajımı alıntı yaparak yenı mesaj yazın ama goruşumun gerçek goruş olduğunu bu arkadalar gorsunler
kendini bir yerde 17 yıl yasamayla cahil olamayacagını nasıl savunabiliyorsun oncelikle bunu anlamadım?ne sagcıyım ne solcuyum diyorsun gorusunu dile getirmiyorsun bir de ustune yorum yapıyorsun. ama haklısın cunku sag politika ne ister neleri yapar buna karsılık sol politika nedir neleri savunur acaba biliyor musun?
Allah'a şükretmeyenler kafir oluyor demedim oyle bir sey soylediysem al üstte msjım duruyor defalarca oku, benim dedigim ;millet kötü olan şartlarına ragmen bu şartların neden kötü gittigini sorgulamaz hale getirildi , bunun sebebide eger adam sorgularsa Allah' a karsı geliyormus gibi ogretiliyor bazı cevrelerce. oncelikle okudugunu anlamanı daha sonra yorum yapmanı oneriyorum
bu memlekere arastırmacı insanlar lazım demişsin , ne guzel demissin ben bnu soyluyorum zaten, o zaman arastır bakalım diyanetin ve diger bakanlıkların butcesini sonrada bana cevabını yaz.
bu ulkeyi sevdigim icin bu ulkenin basındaki adam kim olursa olsun onun izledigi politikayı elestirmek burdan anamı da alıp gitmek mi oluyor?zamanında Mustafa Kemal Atatürk , Osmanlının uyguladıgı politikanın ülkenin cıkarlarıyla ortusmedigini gorunce milli kurtulus hareketi baslatmıstır hem siyasi hem askeri alanda, senin savunduguna gore onun da mı anasını alıp gitmesi lazımdı begenmedigi icin?
bir de diyorsun ki "bu memleketı kımler sattı kımler bunların arasında kımler var en azında satsa bıle karşılığında vatandaşa hızmet verıyo ayrıca satmak da oyle bır satmak değildir fabrıkamı sattı el koyabılır fırma sattı el koyabılır savaş sırasında bunların hepsıne el koyar ayrıca o satışlardan gelen paralarla memlete dovız gırıyo hazıneye para verıyo" iyide güzel arkadaşım ülkeyi satsın ama karsılıgında hizmet versin senin mantıgın buna cıkıyor yazdıklarından, peki niye ülkeyi satmasın buna karsılık hizmet versin diyemiyorsun?? adamın ulkesini satması verdigi bir kac hizmet karsılıgında dogal sana gore. bak oku da ogren yarın Canakkale Sehitlerini Anma Günü 18 Mart, o sehitleri biz bugunku iktidarlar ülkeyi satsın diye vermedik anladın mı aslanım? onlar bizim icin onlar ülkeleri icin öldüler, su an iktidar olanlar bu ulkeyi satıyor karsılıgında da senin gibi 3-5 kisi sattı ama hizmette veriyor diyorsa, o sehitlerimiz rahat uyumuyorlardır bu yuzden.
bir de utanmadan demişsin ki sattı ama el koyabilir savas sırasında =) tabi ya zaten Turkiye 2 gunde 1 savasa girip sattıgı tum sirketlere el koyup tekrar barıs durumunda satıyor di mi?savas hukuku biliyor musun acaba? Türkiye bir savasa girse ki girmesi cok dusuk bi ihtimal ve el koysa tum satılan sirketlere, dünyanın huzurunda savas sucu işlemiş olup birlesmis milletlerde yargılanır +tazminat odemek zorunda bıraklır.o satıslardan gelen parayla memlekete doviz giriyor diyorsun, sen o sirketleri satmasan sattıgın fiyatın toplamını 4-5 yılda cıkarıyor zaten o sirketler, yani devamlı kar eden bir sirket neden satılır be arkadasım? bkz. telekom . kaldı ki telekom senin tum istihbaratın icin en onemli sirket, tum telefon internet yazısmaların telekomda kayıtta bunu da biliyor musun acaba?
ve senin gibiler duzgunce vergi verse demişsin, benim vergimi duzgun vermedigimi nerden biliyorsun? kendi aklından bu adam vergisini duzgun vermiyor diye gecirip bir senaryo uydurup ona gore cevap veriyorsun. peki o zaman bende diyorum ki senin gibi terorist pkk lı boluculer olmasa ulkede Türk-Kürt sorunu kalmaz... seninle ilgili boyle bir sey demeye nasıl hakkım yoksa senin de benle ilgili o tarz bir sey demeye hakkım yok güzel kardesim...
diyanet, din isleri, islam isleri degil demissin, gayet guzel bence de boyle olmalı ama ulkemizde boyle degil, bilmem biliyor musun ama kac tane alevi aile(alevi degilim) insan hakları mahkemesinde dava kazandı ve din dersini cocuklara bu icerikle vermek baskı olusturur unsuru tespit edildi haberlerden haberin var mı arkadasım?din kültürü ve ahlak bilgisi dersinde islamiyet (sunnilik)sayfalarca anlatılırken hristiyanlık musevilik ve diger dinler 1 sayfayla gecistirilir, ya da din dersi ogretmenleri sure ezberleterek not verir bu islamcılık degil de ne peki?ve diyanetin baskanı islam kıyafetlerine gore giyinir, diyanet islamcılık degil diyorsun bunlar ne peki guzel arkadasım???sen diyanetin actıgı bir kilise ya da havra gordun mu ya da cem evi? diyanet cami acar, madem din isleri senin degini gibi tum dinleri savunuyor o zaman kilise de acsın havrada acsın? actı mı su ana kadar?yok- e daha ne konusuosun?
bir de seviyesizce mors oldun mu bir daha yaz yine mors ederim falan demissin, bunları da heyecanına veriyorum guzel dostum cunku forumda bu gibi tartısmalarda insanlar bilgisinin yetemedigi yerde sinirlenip sonradan pismanlık duyabilcekleri laflar edebilirler. bak tum dediklerini bastan sona okuyup tek tek cevapladım, karısılıgında bekledigim sey ise eger cevap yazacaksan benim dedigim her seyi tek tek okuman, iyice anlaman ve sonra da senin dedigin gibi curutemeyeceksen eger sacma sapan bir msj yazmaman. lutfen goruslerini "mors oldun,dandik msj, ananı da al git, dayak yersin" gibi hiç gormedigin kahvelerdeki insanların sozleriyle degil, 17 yıldır istanbulda yasayan ve bunun sebebiyle kendini cahillikten kurtulmus olarak goren bir gencin ifadeleriyle yaz, obur turlu komik duruma dusuyorsun.