Bende diyorum ki; bu kömürü Devlet'in kasasından dağıttıklarını İktidar partisi akp olmasa bile bu yardımın zaten yapılacağını ve Akp nin kendi partilerine ait yardımı olmadığını söylesinler. Akp li olmayan gariban insanların da hakkı var bu yardımlarda, ama akp il teşkilatlarında ismi kayıtlı olmayan garibe kömür vs. yardımı gitmiyooooooo. Ben bunu anlatmaya çalışıyorum arkadaşım..
Belediyede çalışıyorsun herhalde, kömürün kime gidip gitmediğini bildiğine göre. Birincisi, hükümet AKP olmasa da bu kömür yardımı zaten yapılacaktı demişsin ki tamamen yanlış bir görüş; çünkü bu hükümetten önce bırak doğalgazı olmadığı zamanları, altyapı sıfırken ve millet odun yakarken bile hiçbir hükümet böyle kömür dağıtmadı, arşiv karıştır biraz. İkincisi, bu yardım il teşkilatlarıyla uzaktan yakından ilgili değil, sen demedin mi devlet yardımı diye, demekki muhtaç kişiler belirlenirken muhtarların belirledikleri insanlar dikkate alınıyor ki onu da geçtim, geçen bizim mahallede de dağıtıyorlardı, sokaktan geçene, kömür isteyen yaşlı teyzelere bile isimlerini sormadan dağıttılar. Muhtaç oldukları her halinden belliydi çünkü. Yani bu iş listelerle sınırlı değil, fazlası veriliyor; ama at gözlüğü takanlar yanlarını göremiyor maalesef...