AKP, Türkiye Tarihinde Rekora İmza Attı

yüce_türk

Banned
Reaction score
0
AKP, Türkiye Tarihinde Rekora İmza Attı

AK Parti'nin kurduğu 58, 59 ve 60. Hükümet, borçlanma rekoru kırdı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün başkanlığında kurulan 58. ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın başında bulunduğu 59. ve 60. AKP hükümetleri, Cumhuriyet döneminin borçlanma rekorunu kırdı. AKP hükümetlerinin, yaklaşık beş yıllık icraat döneminde, kendinden önceki tüm Cumhuriyet hükümetlerin yüzde 127’si kadar iç borçlanmaya gittiği; dış borçlarla birlikte toplam merkezi yönetim borcunu ise bir kata yakın artırdığı belirlendi.

Cumhuriyet tarihinin en büyük ekonomik krizinin de yaşandığı 56. ve 57. Bülent Ecevit hükümetleri döneminde merkezi yönetim borç stoku yaklaşık 80 milyar dolar artarken, siyasi istikrar ve kalkınma dönemi olarak kabul edilen Türkiye’nin 58., 59. ve 60. AKP hükümetleri dönemindeki artış 132 milyar doları geçti.

Ecevit, borcu en çok artıran ikinci başbakan olarak Erdoğan’ın ardından geldi. Merkezi yönetim borcunu en az artıran başbakanın ise Necmettin Erdoğan olduğu belirlendi.

80 YILDAKİNDEN DAHA FAZLA İÇ BORÇ-

Geçen yıl yaptığı bir konuşmada “Borç yiğidin kamçısıdır derler, ama yiğitsen kamçıdır, değilsen felakettirö diyen Erdoğan döneminde özellikle iç borç artışı, Cumhuriyet tarihinde oluşan toplam stoku aştı. İç borç stokunu 95.2 milyar dolardan devralan Erdoğan, bu yılın Eylül sonu itibariyle 213.3 milyar dolara çıkardı. Buna göre Erdoğan döneminde, 118.2 milyar dolarla önceki tüm hükümetlerden daha fazla net iç borçlanmaya gidildi. Bu dönemde merkezi yönetimin iç borç stoku yüzde 124 artış gösterdi.

Merkezi yönetimin dış borcu ise bu dönemde 11.6 milyar dolar artışla 57.1 milyar dolardan 68.8 milyar dolara ulaştı.

Böylece; Merkez Bankası ve yerel yönetimler gibi merkezi yönetim dışındaki kamu kuruluşları ile özel sektörün borcu hariç olmak üzere sadece hükümetin tasarrufundaki toplam iç ve dış borç olan “merkezi yönetim borç stokuö Erdoğan başkanlığındaki 59. ve 60. hükümetler döneminde yüzde 85.2 oranında 129.8 milyar dolar artarak, Eylül 2007 sonu itibariyle 282.1 milyar dolara ulaştı. Söz konusu borç stoku, 59. hükümetin iş başına geldiği Mart 2003’te 152.3 milyar dolar düzeyinde bulunuyordu.

kaynak

Basbakan hep ihracatdan bahsediyor mitinglerde

Vay efendim biz geldiğimizden beri %15 ihracat artı vs vs

Ama İthalatdan bahseden yok?!:saskin

en basit bir insan dahi borcu altında ezilip ödeyemez durumdaysa neyi var neyi yok sattırırlar.

borç yiğidin değil neyi var neyi yok satmaya göze alanındır.

Afedersiniz ama hangisi bizimki_??? K*çımızdaki don bile yabancının!!!!!

bi kutu kibrit alıyosun oku arkasını bak nerde yapılıyomuş kiminmiş öğren!!!!!!

neyimiz var neyimiz yok özelleştii herşeyi sattılar piyasanın%90 ı yabancı!!!!

Aman efendim verin verin hakedenler çok çünkü 3. kez 4. kez de rekor kırdırırlar ampule!!!!!

hepsini ALLAH bildiği gibi yapsın ibadetlerini yaparken çarpılırlar inşallah,vicdansızlar..

Allah bu milletin yar ve yardımcısı olsun. Her zaman söylüyorum "Vatan altımızdan kayıp gidiyor".

Daha kriz bizim için yeni başladı. Kendini yakan vatandaşları, cinnet geçirenleri seyrettik. Yakında zor durumda olduğu için mafyadan, tefecilerden yüksek faizle borç alıp ödeyemeyenlerin cesetlerini orda burda bulmaya başlayacağız ve daha neler neler.......

cari acıktan bahsetmeye gerek warmı peki ???

Sen Türkiyesin
Çok düşünme bunları...

biri demis kicimizdaki don bile yabancinin diye! :D sikayet ediyor...
Kardesim bu ülke liberal bir ülke.Kullandigin her cumlede neredeyse en az bir kelime yabanci.
sen torununun oglu oldugunda o zaman ki zamani hayal et bakalim nolcak.
bunu önünne gecemezsin. Bu bir sürec...
Bir de borclanma konusunda olmasi gereken bir sey.Ülke finansmani nerden sagliyacak.Bu isler bara basmakla olmaz.
Borclanmasa milletten karsilamak zorunda kalacak.O zamanda vergiye yüklenecek.
Yani demek istedigim konusmadan önce biraz etrafli düsünmenizde fayda var.
Burada adamlar koskoca bir ülke yönetiyolar kolay degil...

Saygilar.

bir de ülke altimizdan kayip gitmiyor. :) bu ülkeyi kaydirmaya ne bir hükümetin ne de askeri diplomasinin veya herhangi bir kurumun gücü yetmez. Artık insanlarımız cahil değil. HER gecen gun daha da iyiye gidecek insAllah. Ama belki biz göremiyecegiz. Önemli olan fedakarliktir. Birakalim cocuklarimiz ve onlarin ogullari ferah icerisinde yasasinlar.
Gidipte herseye sikayet herseye sikayet.... Bu bizim yapimizda olmayan bir sey.Nereden ediniyosunuz bole aliskanliklari anlamiyorum.Senin atan topragi icin canini verirken ,yiyecek ekmek bulamazken sikayet mi ediyodu. Bazi olaylari seyirine birakin. Her sey guzel olucak. Ama dedigim gibi zamanla. Sabredin , şikayet değil.

Geri