AKP Mekke'de şeytan taşlayanların yeri!

MARCUSX

New member
Reaction score
0
AKP Mekke'de şeytan taşlayanların yeri!

Bağımsız milletvekili Kamer Genç yine Meclis'i karıştırdı. Genç'in, "AKP" için yaptığı bir tanım milletvekilerini ayağa kaldırdı.

Anayasa değişikliği görüşmelerinde en sert eleştirileri getiren Tunceli Bağımsız milletvekili Kamer Genç yine büyük tartışmalara neden oldu.

Genç'in ''AKP, Mekke'de şeytan taşlanan yerin adı'' şeklindeki sözleri AK Parti milletvekillerini ayağa kaldırdı.

AKP ŞEYTAN TAŞLAYANLARIN YERİ

Kamer Genç, kendi önergesi üzerinde söz aldı. Genç'in ''AKP, Mekke'de şeytanın taşlandığı yermiş. Onun için Tayyip Bey, 'AKP' diyenlere 'edepsiz' diyor. Sen seçmedin mi bu ismi'' demesi AK Parti'li milletvekillerin tepkisine yol açtı.

AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç, sataşma gerekçesiyle söz alarak ''Biliyorsan konuş alim sansınlar, bilmiyorsan sus insan sansınlar'' atasözünü anımsattı.

ORASI AKP DEĞİL AKABE!

AK Parti Tüzüğünün 1. maddesinde partinin kısa adının ''AK Parti'' olarak yer aldığını, bunun da herkes için aynı olduğunu ifade eden Kılıç, partilerinin ismini içine sindiremeyen, hazmedemeyenlerin inadına ''AKP'' gibi kısaltma kullandığını söyledi. Kılıç, şöyle konuştu:

''Genç'in partimizin adını benzettiği yer AKP değil Akabe'dir. İslam tarihini bilmiyorsan konuşmayacaksın. Milletin inancıyla, milletin peygamberiyle dalga geçmeyeceksin. Söylediğin sözlerin anlamını bileceksin. Akabe, İslam peygamberine geniş bir kitlenin biat ettiği, İslam dinini benimsediği yerdir. Akabe'nin, şeytanla da şeytan taşlamayla da uzaktan yakından bir alakası yoktur. Ama hatip ile şeytan arasında bir bağlantı vardır. Şeytan gecenin karanlığında karşılaşacak olsa muhtemelen yolunu değiştirmeyi tercih eder.''

GENÇ'İN MİKROFONU KAPATILDI

Bu kez Kamer Genç, kendisine sataşma olduğu gerekçesiyle söz aldı. Genç'in ''Soner Yalçın'ın kitabında var'' diyerek konuşmasına başlaması üzerine TBMM Başkanı Şahin, mikrofonun sesini kapattı.

Şahin, Genç'e ''hatasını düzeltmesi ve özür dilemesi için kürsüye çağırdığını'' belirterek, ''hata üstüne hata yaptığı'' gerekçesiyle söz vermedi. Şahin, Genç'i yerine oturması için defalarca uyardıktan sonra oturuma ara verdi. Ara sırasında da bazı AK Parti'li milletvekilleri Kamer Genç'e tepkilerini sürdürdü. Araya giren AK Parti'liler, tartışma çıkmasını önledi.

KAYNAK

Muhalefet olmak için İslam ile dalga geçilmez.İslam sakız değil çiğnensin.
Allah ıslah etsin.
Ama bana kalırsa anayasa değişikliklerinin 330 a 70 red olması bunları kızdırıyor.Farkında değiller ama hepsi kabul ediliyor açık farkla.Deliriyorlar ağzından köpük saçıyor artık millet.

ee Kutsal Dinimiz İslam siyasete alet edilirse böyle dalgasını geçer millet

Kamer ÇiçekLeri SuLadın mı? :)

ah tunceli halkı ahhh sizin adınıza ben üzülüyorummm

Kamer Genç, kendi önergesi üzerinde söz aldı. Genç'in ''AKP, Mekke'de şeytanın taşlandığı yermiş. Onun için Tayyip Bey, 'AKP' diyenlere 'edepsiz' diyor. Sen seçmedin mi bu ismi'' demesi AK Parti'li milletvekillerin tepkisine yol açtı.

''Genç'in partimizin adını benzettiği yer AKP değil Akabe'dir. İslam tarihini bilmiyorsan konuşmayacaksın. Milletin inancıyla, milletin peygamberiyle dalga geçmeyeceksin. Söylediğin sözlerin anlamını bileceksin. Akabe, İslam peygamberine geniş bir kitlenin biat ettiği, İslam dinini benimsediği yerdir. Akabe'nin, şeytanla da şeytan taşlamayla da uzaktan yakından bir alakası yoktur. Ama hatip ile şeytan arasında bir bağlantı vardır. Şeytan gecenin karanlığında karşılaşacak olsa muhtemelen yolunu değiştirmeyi tercih eder.''

Adamın kimsenin inancıyla dalga geçtiği yok ama siyasetçilerin duygu sömürüsü yaparak, şu an için en iyi kullandıkları konuları din olunca bu adam ne derse desin aynı duruma maruz kalacaktı. adam hz.ali yi seviyorum dese sen dinsizsin sen hz.peygamberi sevmiyorsun denilecekti.Din kimsenin tekelinde değildir adam akp ye bir göndermede bulunmuş sadece doğru veya yanlış.Hiç kimse fethullah gülen hakkında veya dindar gözüken bir siyasetçi hakkında görüşünü dile getirdi onun yanlışını söyledi diye dinsiz olmaz.

ee Kutsal Dinimiz İslam siyasete alet edilirse böyle dalgasını geçer millet

Arkadasım şunu unutuyorsun bu millet kendi nasıl bir yapıda ise onu seçer halk kendi düşüncesini göruyor ki bunu seçiyor gidip birileri dini şeyleri yasaklar ise halka bunu yaparım bunu çözerim diyen partiyi getirir bunun unutmamak gerek

bu kadar kuşbeyinli bir konuyu ben hh'de göreceğimi sanmazdım ancak haber yerine koyup ,adam yerine koyup, sadece refleks muhalefet olsun akp'ye çamur atılsın da nasıl atılırsa atılsın diye bunu buraya taşıyanlar da kamerden farksızdır bunu belirtmeliyim

habere gelince ;
kamer ürür , kervan yürür ...

Zaten muhalefette kus beyinden baska kim var. Hepsi kus beyinli :)
Ben onlarin yerinde olsaydim milletim beni secmedi diye üzülür ve kapinin önüne bile cikmazdim.
Ha demek milletimiz muhalefeti muhalefette birakmada hakliymis.

adam doğru söylemiş akp yi akape yazarsan şeytanın taşlandığı yer oluyor

Bu kamer genc tam bir firavun,tam bir nemrut.
Ebu Cehilin bu zamandaki vekili.
Suratina bakarsaniz navrasinin dondugunu zaten gorursunuz.
Firavunlarin mumyasi gibi kapkara.

Arapların hepsi mumya gibi kapkaradır , ebu cehil ne kadar karaysa peygamberde o kadar karadır çünkü peygamberde araptır.

Kamer Genci bir arapla yanyana getirip bakın Kamer Gencin Nur içinde olduğunu göreceksiniz..

ihvan-lideri1.jpg
kamer-genc.jpg

Cunku kalbinden ilahi sevgi kaldirilmis.

Kalplerde olanı Allah Bilir Papazlık yapmayın biraz Laik olun.

O yuzden her firsatta islama ve inananlara salyasini akitiyor.

Zanlarınızın esiri olmuşsunuz, salyalarınız akıyor...

Kisi sevdigiyle beraberdir.
Kim kimi severse,yeri onun yanidir.
Ustad Necip Fazilin dedigi gibi!
Oluklar cift.
Birinden nur akiyor.
Otekisinden kir.
Tercih sizin!
Kana,kana icin.
Hz ibrahim soyundansaniz nura kosun.
Ebu cehil soyundansaniz kire.

Peygamber ebu cehilin soyundandır ,ebu cehil peygamberin öz amcasıdır.

Yazıkkkkk beee, necip fazılıda alim sanırdım meğer oda cahilin önde kaçanıymış.

Arapların hepsi mumya gibi kapkaradır , ebu cehil ne kadar karaysa peygamberde o kadar karadır çünkü peygamberde araptır.

TraFoo arkadaşım yapacağın ilk şey sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammet (A.s) dan özür dilemeli ve yaptığın bu densiz çıkışından dolayı islam dini ile alay etme cüretini her yerde gördüm ama buna tahhammül edememiyeğimi hatırlatarak burada bulunan tüm hh den de özür dilemen olacaktır,

eğer erdemliysen bunu yaparsın

Senin bahsettigin karalıkla yukarda belirtmeye çalışitığın karalık arasında dağlar kadar fark var bunu anlayamayacak kadar islam düşmanı olmana anlam veremezdim ama inşallah öyle degilsindir

Araplar Siyahidir bu siyahiliği hangi anlamda kullandığını fark edemiyorsan diyeceğim yok. Peyhgambere hakaret etmene göz yumamam arkadaşım

Umarım hatanı anlamışsındır

Allah Beyaz tenli olupta Kalp karalığı vermesin

Söz konusu tartışmaya neden olan "AKAPE" sözcüğünün anlamının ne olduğunu Prof. Orhan Hançerlioğlu, "İslam İnançları Sözlüğü" kitabının 17'inci sayfasında yazıyor:
"AKAPE; Şeytan'ın oturduğuna inanılan tepe. Sözcük anlamında dağlardaki sarp ve kayalık yokuşları dile getirir. Bu akapelerin en ünlüsü Mekke'yle Mina arasındaki tepedir. Hac bayramında Müslümanlar bu tepedeki taştan sütunu (Camrat al-akabe) taşlarlar, böylelikle de bir zamanlar orada oturduğuna inanılan Şeytan'ı taşlamış olurlar..."

Sanırız AKP'lilerin bu kaynağa itirazları yoktur:
Milli Eğitim Bakanlığı, İslam Ansiklopedisi I. cilt sayfa 231:
"AKAPE: Mina ile Mekke arasındaki tepenin ismidir. Bu hali ve mukassi yer ve bilhassa bugünkü Camrat al-Akaba'nin bulunduğu nokta, Peygamberden evvel de muhakkak mukaddes bir mahal idi. Camrat al-Akaba Müslümanların hac bayramında recmettikleri (taşladıkları) taştan bir sütundur. Bu adeti izah eden bir rivayete göre, güya çok eski zamanlarda orada bir şeytan otururmuş..."

Mecliste kendini başka şekilde gösteremezdi.

Söz konusu tartışmaya neden olan "AKAPE" sözcüğünün anlamının ne olduğunu Prof. Orhan Hançerlioğlu, "İslam İnançları Sözlüğü" kitabının 17'inci sayfasında yazıyor:
"AKAPE; Şeytan'ın oturduğuna inanılan tepe. Sözcük anlamında dağlardaki sarp ve kayalık yokuşları dile getirir. Bu akapelerin en ünlüsü Mekke'yle Mina arasındaki tepedir. Hac bayramında Müslümanlar bu tepedeki taştan sütunu (Camrat al-akabe) taşlarlar, böylelikle de bir zamanlar orada oturduğuna inanılan Şeytan'ı taşlamış olurlar..."

Sanırız AKP'lilerin bu kaynağa itirazları yoktur:
Milli Eğitim Bakanlığı, İslam Ansiklopedisi I. cilt sayfa 231:
"AKAPE: Mina ile Mekke arasındaki tepenin ismidir. Bu hali ve mukassi yer ve bilhassa bugünkü Camrat al-Akaba'nin bulunduğu nokta, Peygamberden evvel de muhakkak mukaddes bir mahal idi. Camrat al-Akaba Müslümanların hac bayramında recmettikleri (taşladıkları) taştan bir sütundur. Bu adeti izah eden bir rivayete göre, güya çok eski zamanlarda orada bir şeytan otururmuş..."

AKAPE degil AKABE olacak bir kere arapça alfabesinde "P" harfi yoktur işin ısrarla akape denmeye çalışılıyor

açıklamada başında AKAPE:
metin içinde
(Camrat al-akabe) doğru yazılışı geçiyor ;)

ben tuceli'yi türkiyenin en aydın şehri biliyorum bu kamer gence niye oy verirler anlamadım.

AKAPE degil AKABE olacak bir kere arapça alfabesinde "P" harfi yoktur işin ısrarla akape denmeye çalışılıyor

açıklamada başında AKAPE:
metin içinde
(Camrat al-akabe) doğru yazılışı geçiyor ;)

İyide biz Türkçe konuşuyoruz arapça değil, Tük Dili yapısına göre sert ünsüzler düşüp yumuşak ünsüz olur.

Mesela Muhhammed in türkçesi Muhammet tir Mehmed in Türkçesi Mehmet yani akabe derken Türkçe konuşuyorsan akape olur yok illa arapça telefuzlumu konuşalım? Türkçe olsa kötümü olur.

TraFoo arkadaşım yapacağın ilk şey sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammet (A.s) dan özür dilemeli ve yaptığın bu densiz çıkışından dolayı islam dini ile alay etme cüretini her yerde gördüm ama buna tahhammül edememiyeğimi hatırlatarak burada bulunan tüm hh den de özür dilemen olacaktır,

Ne diye özür diliyormuşum sanki kötü bir şey diyorum sanki alay ediyorum, ben doğruları söylüyorum işinize gelmiyormu ? gerçi benim inandığım bir çok şey size alay olarak gelir hatta küfür olarak gelir ,ne yapayım sizin gibimi inanmak zorundayım?

Hem ayrıca islam ve peygamber tapulu malınızmı? sen peygambere inanıyorsunda ben inanmıyormuyum? bana kafir muammelesi münafık muammelesi yapmayın papazlıktan vazgeçin laik olun biraz...

eğer erdemliysen bunu yaparsın

Erdemi görüyoruz ,önce kendi hatalarınızı düzeltin ondan sonra karşınızdakine çuvaldızı batırın.

Senin bahsettigin karalıkla yukarda belirtmeye çalışitığın karalık arasında dağlar kadar fark var bunu anlayamayacak kadar islam düşmanı olmana anlam veremezdim ama inşallah öyle degilsindir

Ben İslam Düşmanı değilim Papazlık yapmayın Laik olun biraz...
Araplar Siyahidir bu siyahiliği hangi anlamda kullandığını fark edemiyorsan diyeceğim yok. Peyhgambere hakaret etmene göz yumamam arkadaşım
Umarım hatanı anlamışsındır

Kimsenin peygambere hakaret ettiği yok..... hadii ordan ...

Allah Beyaz tenli olupta Kalp karalığı vermesin

Allah Kabul Etsin.

İyide biz Türkçe konuşuyoruz arapça değil, Tük Dili yapısına göre sert ünsüzler düşüp yumuşak ünsüz olur.

Mesela Muhhammed in türkçesi Muhammet tir Mehmed in Türkçesi Mehmet yani akabe derken Türkçe konuşuyorsan akape olur yok illa arapça telefuzlumu konuşalım? Türkçe olsa kötümü olur.

Diger yorumlarını hh in takdirine bırakıyorum (+ laik olunmaz nasıl oluyor bilmek isterim :001_huh: )

Gelelim Türkçe- Arapça dil yapısına uygun olması için açıklamandaki sert ünsüz nerede onu bi bulalım yok öyle bi şey :) haa uyduralım dersen uyduralım
bi kere telaffuzu bile komedi oluyor :D

seni Türk Dil kurumana gönderelim yeniden çalışmalara başla imala kurallarını tekrar yaz istersen uymayanlarıda tekraruydur

sayenizde hayatımıza yeni terimler girecek
Türk dili zenginleşsin

Dilimize sahip çıkalım

Geri