slymnbrs1
New member
Sevgili aslanve, Hıristiyanları övmedim. Dünya halklarının emeklerini, topraklarını sömürüyor, bir çok malzemeyi kullanarak halkları birbirine kırdırıyor. Kısacası Avrupa ve Amerika yada sömürge ülkeleri sevmiyorum.
Yazıda dünya işleri ile ahireti yeterinde ayrı tutmayı bilmiyen zihniyete gönderme var. Dini kullanan zihniyete gönderme var. Konumuz dinlerin varlığı ve ondan duyulan rahatsızlık değil. Ben dinleri seven biriyim. Dinleri.
Irak ve işgal güçlerinin savaşında camilerin ister istemez nasıl kullanıldığını görmüşsündür. En basitinden direnişçiler Amerikan işgalci askerlerine, sıkıştıklarında camilere sığınıp oradan ateş açarak çatışmalar yaşamışlardır. Burası Allahın evi, buraya girmeyelim dememişlerdir. Kısacası zorunlu hallerde camilerde ister istemez insanlar tarafından kullanılır.
Hıristiyan ve Yahudileri etnik köken ve din kullanarak insanların birbirini öldürmesine, ülkelerin parçalanmasına yol açtıkları için sevmiyorum.
Müslümanları kendisini geliştirmeyim, birbirine çok kolay düştüğü için, çok kolar mezhep çatışmalarına girdikleri için, kardeş kanı akıttıkları için sevmiyorum.
Fakat dinlerin varlığını gereksiz görmüyorum ve her biri bence aynı ölçüde kutsal veya manevi. Çünkü dinler sosyal hayatı düzenlemeye yardımcı olan bir sistemdir. Bu anlamda gerekli görüyor ve seviyorum. Birbiriyle veya insanları çatıştırdığı zaman sevmiyorum. Özetle düşüncem budur.