AKP İzmir'i neden sevmiyor?

siz bunca yıldır bulamamışsınız cevap vermek ne haddime.

Siz biliyorsanız bizede söyleyinde en azından 33 senelik rey verme hayatımızda..bizde yeni birşeyler ogrenelim...eee...nede olsa ögrenmenin yaşı yoktur...soru basit neden İzmir SAG partileri sevmez..siz sorunun cevabını biliyorsanız bir zahmet paylaşın bizde bilgilenelim...:closedeyes:

Cevap veremezler tamamen ideolojik çünkü. Sen bugün al Fakıbaba'yı buradan aday göster gene Aziz Babalarını seçerler... Ya da Fakıbaba değil en iyi belediye teşkilatını komple bir sağ partiden aday göster gözleri kapalı verecekleri parti bellidir... Sonra yok efendim İzmir AKP'yi niye sevmez başlığına Emin Çölaşan'ın gazetesinden küpürler iki de laiklik Atatürk üzerinden siyaset yap.. Al sana CHP belediye başkanlığı...

Est. ...bilgi teattisi güzeldir...belki benim 33 senedir goremedigim birşeyler vardır....mamafih...bir postumda...seçmenler zihniyetlerine yakın partilere ve Türkiye Cumhuriyetine ve yaşadıgı ile birşeyler verebileceklerine inandıkları partilere rey verirler diye yazmıştım...acaba İzmirinde SOL partilere rey verme nedeni boyle birşeydir...ve sonuctada demekki SOL parti iktidarlarının hizmetlerinden memnunlarki devamlı rey vermekteler...

Hala işin sağında solunda olan insanlar var ya:D İzmir gelişmiyor diyenler var.. :D Arkadaşlar sabah kahvaltısını pariste yapıyor heralde.. Eskişehir ve İzmir akpnin çok isteyip alamadığı yerler makarnaya kanmayan yerler ve gidin görün nasıl gelişmiş..(akpye rağmen) Atıp tutmakla olmuyor..

Bazılarıda iktidar partisine verin daha çok gelişsin demiş. :D O zaman amerikanın eyaleti olalım.. Daha çok gelişiriz :p :D Mantık falan yok yazdıklarınızda yine iktidar şakşakçılığı..

Olayı gene makarna kömür mantıgına dönüştürme gayretiniz yanlış..zira..CHP lideri İzmirdeki bir toplantısında..."Yoksullara ayda 600TL maaş" demekle ne demek istemiştir...???
Biri veriyor biri de vermeye devam edecegim diyor....o zaman İzmir ve Eskişehir de 600TL maaş icinmi yapılıyor dersek bu edeb dışı olmaz mı...Bu arada benim sorum ters mantıktan İzmir..eee..hadi...Eskişehir de neden SAG partileri sevmiyorlar..desem verecek bir cevabınız varsa o engin bilginizden istifade etmiş oluruz...

Peki soruyu tersten soracak olursak..ve AKP yi MKP yi katmadan..İzmir Neden SAG partileri sevmiyor..Yıllardır...bence sorulması gereken soru bu ben cevabını yıllardır bulamadım acıkçası...bulan varsa paylaşırsa bizde bilgilenmiş oluruz..!

Sebebi Izmir'in egitim seviyesinin yuksek, halkinin bilincli olmasi olabilir :001_wub:

Sebebi Izmir'in egitim seviyesinin yuksek, halkinin bilincli olmasi olabilir :001_wub:

dediginiz bir yere kadar dogru olabilir...halkı bilincli de olabilir..yani okumuş tahsilli insanlar..buda..oradaki yüksek okul ve üniversitelerle paralellik arz eder ki..üniversiteleri
de hükümetler kurarlar...ve gene siyasi tarihimiz boyunca sag iktidarların bu hamleleri gercekleştirme gayretleri göz ardı edilemez o zaman...size yani İzmire kültürlü insanların yetişmesine katkıda bulunan sag iktidarları sevmeme nedenlerinin sadece bu olması bilincin biraz kapanması gibi olamaz mı..???

dediginiz bir yere kadar dogru olabilir...halkı bilincli de olabilir..yani okumuş tahsilli insanlar..buda..oradaki yüksek okul ve üniversitelerle paralellik arz eder ki..üniversiteleri
de hükümetler kurarlar...ve gene siyasi tarihimiz boyunca sag iktidarların bu hamleleri gercekleştirme gayretleri göz ardı edilemez o zaman...size yani İzmire kültürlü insanların yetişmesine katkıda bulunan sag iktidarları sevmeme nedenlerinin sadece bu olması bilincin biraz kapanması gibi olamaz mı..???

Hukumetlerin universite acmalari halkin egitim seviyesini yukseltmesi anlamina gelmiyor, her hukumet universite acabilir, ama ici bos olduktan sonra universitelerin bir manasi kalmiyor. hukumet universite acarak bu basariyi Izmir'de elde etmis olabilir, ama diger dogu ve guneydogu illerimizde neden ayni basariyi gosteremiyor.

Benim gorusum bu yonde, bir aci gercegimiz de var ki, Turkiye'deki hicbir universite Dunya siralamasinda ilk 100 icinde bile degil.. Bu da son 10 yillik surecte bu hukumetin basarisi/basarisizligidir.

Olayı gene makarna kömür mantıgına dönüştürme gayretiniz yanlış..zira..CHP lideri İzmirdeki bir toplantısında..."Yoksullara ayda 600TL maaş" demekle ne demek istemiştir...???
Biri veriyor biri de vermeye devam edecegim diyor....o zaman İzmir ve Eskişehir de 600TL maaş icinmi yapılıyor dersek bu edeb dışı olmaz mı...Bu arada benim sorum ters mantıktan İzmir..eee..hadi...Eskişehir de neden SAG partileri sevmiyorlar..desem verecek bir cevabınız varsa o engin bilginizden istifade etmiş oluruz...

ARkadaşım Eskişehirde sağ sol olayı yok.. Öncelikle bunu anlayınız.. Eskişehir Büyükşehir Belediye başkanı Yılmaz Büyükerşen dir. Ama kimse sol olduğu için değil çalıştığı için vermiştir.Zaten belediye başkanı bu şekilde seçilmeli.. İktidar partisine yada görüşlerimize göre vericeksek ne diye belediye seçimleri yapıyoruz.. Genel seçimlerde kim kazandıysa belediyeyide o alsın. :D
Diğer 2 belediyeden biride akp diğeri dsplidir.. Akpli belediyede bölgesinde çalıştığı için kazandığını söyleyenler çok.. Diğer belediye ise önceden akpliydi ve çalışmadığı için bugün kaybetmiş durumda..Bu çok açıktır..Gelip görebilirsiniz..

Ya piradam dikkat ettim bu konu ile ilgili herkese laf yetiştiriyorsun
akp nin sözcülüğünü yapmaya gerek yok
makarna kömüre bile değinmişsin
yalanmı dağıtmadılarmı
daha tuncelide dağıttıkları beyaz eşyaları yazan olmamış
bırakın bu kadar akp fanatikliğini
ülkede satılmadık devlet malı kaldımı birazda buna cevap ver
önceki hükümetler yaptı akp sattı ondan sonra ekonomi iyi

tabi iyi olur ülkenin öz kaynakları elin yabancılarına satıldı

Hukumetlerin universite acmalari halkin egitim seviyesini yukseltmesi anlamina gelmiyor, her hukumet universite acabilir, ama ici bos olduktan sonra universitelerin bir manasi kalmiyor. hukumet universite acarak bu basariyi Izmir'de elde etmis olabilir, ama diger dogu ve guneydogu illerimizde neden ayni basariyi gosteremiyor.

Benim gorusum bu yonde, bir aci gercegimiz de var ki, Turkiye'deki hicbir universite Dunya siralamasinda ilk 100 icinde bile degil.. Bu da son 10 yillik surecte bu hukumetin basarisi/basarisizligidir.

Yani her üniversite bitiren kültürlü manasıda cıkmıyor buradan sanırım...buda dogru bir tesbittir...bununda kültürle bir alakası olmadıgını soylemek yanlış olmaz sanırım...ayrıca dediginiz gibi ne acıdırki Türkiyemizdeki hicbir üniversite Dünya sıralaması bazında ilk 100 e bile layık görülmemiştir ki buda iktidarın bir başarısızlıgı olarak da alınmalıdır katılırım...Konu nerden nerelere geldi bu arada...yani görüldügü üzere kimse kimseyi sevmek zorunda degildir şahıslar bazında (sevmesi tabiki güzel olurdu)...ama bir iktidarın bu havayı dahi yansıtması son derece hatalı olmuştur...bir ili digerinden ayırma lüksünüz olmamalıdır..o illerden size bizim başbakanımız degilsiniz deseler bile...siz heryerin başbakanı olmak zorundasınız..bunu yapamadıgınız sürece bu tartışmalar ne ilk nede son olur....saygılarımla..,

Hükümeti savunmak adına yazmıyorum sana. Bu görüş kendi görüşüm de değil. universite de Türkiye deki universiteler neden ilk 100 e giremiyor diye bir konu açılmıştı. dünyanın ve ABD nin bir çok universitesinde bulunmuş olan hocam, soruyu soran öğrenciye: "Siz oralardaki universiteleri görmediğiniz için böyle konuşuyorsunuz, orada universitelerin bizden daha çok kaynağı(parası) var ve bu yüzden bizden daha ileri gözüküyorlar ama sizi temin ederim ki Türkiye'deki bir çok universite ABD'nin ilk 50 üniversitesini geçebilecek kadar iyi eğitim veriyor." diye cevaplandırmıştı. Bilmiyorum ben oraları görmedim sana ileteyim dedim.

Geri