Siz biliyorsanız bizede söyleyinde en azından 33 senelik rey verme hayatımızda..bizde yeni birşeyler ogrenelim...eee...nede olsa ögrenmenin yaşı yoktur...soru basit neden İzmir SAG partileri sevmez..siz sorunun cevabını biliyorsanız bir zahmet paylaşın bizde bilgilenelim...:closedeyes:
Peki soruyu tersten soracak olursak..ve AKP yi MKP yi katmadan..İzmir Neden SAG partileri sevmiyor..Yıllardır...bence sorulması gereken soru bu ben cevabını yıllardır bulamadım acıkçası...bulan varsa paylaşırsa bizde bilgilenmiş oluruz..!
Sebebi Izmir'in egitim seviyesinin yuksek, halkinin bilincli olmasi olabilir :001_wub:
dediginiz bir yere kadar dogru olabilir...halkı bilincli de olabilir..yani okumuş tahsilli insanlar..buda..oradaki yüksek okul ve üniversitelerle paralellik arz eder ki..üniversiteleri
de hükümetler kurarlar...ve gene siyasi tarihimiz boyunca sag iktidarların bu hamleleri gercekleştirme gayretleri göz ardı edilemez o zaman...size yani İzmire kültürlü insanların yetişmesine katkıda bulunan sag iktidarları sevmeme nedenlerinin sadece bu olması bilincin biraz kapanması gibi olamaz mı..???
Olayı gene makarna kömür mantıgına dönüştürme gayretiniz yanlış..zira..CHP lideri İzmirdeki bir toplantısında..."Yoksullara ayda 600TL maaş" demekle ne demek istemiştir...???
Biri veriyor biri de vermeye devam edecegim diyor....o zaman İzmir ve Eskişehir de 600TL maaş icinmi yapılıyor dersek bu edeb dışı olmaz mı...Bu arada benim sorum ters mantıktan İzmir..eee..hadi...Eskişehir de neden SAG partileri sevmiyorlar..desem verecek bir cevabınız varsa o engin bilginizden istifade etmiş oluruz...
Hukumetlerin universite acmalari halkin egitim seviyesini yukseltmesi anlamina gelmiyor, her hukumet universite acabilir, ama ici bos olduktan sonra universitelerin bir manasi kalmiyor. hukumet universite acarak bu basariyi Izmir'de elde etmis olabilir, ama diger dogu ve guneydogu illerimizde neden ayni basariyi gosteremiyor.
Benim gorusum bu yonde, bir aci gercegimiz de var ki, Turkiye'deki hicbir universite Dunya siralamasinda ilk 100 icinde bile degil.. Bu da son 10 yillik surecte bu hukumetin basarisi/basarisizligidir.
Hukumetlerin universite acmalari halkin egitim seviyesini yukseltmesi anlamina gelmiyor, her hukumet universite acabilir, ama ici bos olduktan sonra universitelerin bir manasi kalmiyor. hukumet universite acarak bu basariyi Izmir'de elde etmis olabilir, ama diger dogu ve guneydogu illerimizde neden ayni basariyi gosteremiyor.
Benim gorusum bu yonde, bir aci gercegimiz de var ki, Turkiye'deki hicbir universite Dunya siralamasinda ilk 100 icinde bile degil.. Bu da son 10 yillik surecte bu hukumetin basarisi/basarisizligidir.