AKP’yi tanımayan aydınlar meselesi

Ŧ ℓ ε ŧ ¢ ħ

ےσℓđ
Reaction score
0
AKP’yi tanımayan aydınlar meselesi

148b.jpg

GEÇTİĞİMİZ haftanın en gözde konularından biri de "liberal aydınlar-AKP" tartışmasıydı.

"Liberal aydınlar" diye "homojen" bir grup olduğunu, bu grubun demokratikleşme, AB üyeliği gibi konulardaki olumlu tutumu nedeniyle AKP’yi desteklediğini bu vesileyle öğrendim.

Sonra da kendimle ilgili bir kuşkuya düştüm.

Ben de Türkiye’nin insan haklarına saygılı bir demokrasi olmasını istiyorum, AB üyesi olamasak da ülkemizdeki yasal ve ekonomik standartların o düzeye çıkarılmasını talep ediyorum. Türkiye’nin içine kapanık bir Ortadoğu diktatörlüğü değil, dünyaya açık bir Batılı medeni ülke olmasını hayal ediyorum.

Ama bütün bunlar için AKP’yi desteklemek de aklımdan hiç geçmedi.

Çünkü biliyorum ki AKP’nin çekirdek yönetimine hákim olan ideoloji, en başta benim bu hayallerimin düşmanı.

Görüntüyü kurtarmak için ne kadar Batılı-demokrat numarası yaparlarsa yapsınlar, içlerindeki hayalin benimkilerle hiç uyuşmadığını biliyorum.

"Liberal aydınlar" bunu göremedilerse nasıl aydın olabiliyorlar, onu da pek anlayabilmiş değilim.

Öte yandan, bu tablo Türk siyasetinde bir boşluğa da işaret ediyor.

İslamcı bir siyasi akım ile kendisine liberal diyen ve sadece demokrasi arayan bir grup insan yan yana gelebildiyse, problemimiz çok ciddi demek.

Türkiye’de çağdaş değerleri savunan, tam demokrasi isteyen, insan hakları ile ilgili hassasiyetleri olan, AB üyeliğini bir esaret değil, bir "eşitler arasında ortaklık" olarak değerlendiren güçlü bir siyasi akımın olmayışının sorumlusu elbette bu aydınlar değil.

Bu tür çağdaş değerleri savunması beklenen siyasi partinin, genel başkanın iki dudağı arasında giderek sağa doğru savrulması bu durumu yaratıyor.

AKP’den kurtulmanın yolu, CHP’yi yeniden kendi çizgisine çekmekten geçiyor.

Mehmet Yılmaz - Hürriyet

Yazının başlığı ile son cümlesi gerçekten çok ilginç.Yazar aklınca Aydınların Ak Partiyi tanımadıklarından dem vuruyor ama yazın son cümlesinde "AKP’den kurtulmanın yolu, CHP’yi yeniden kendi çizgisine çekmekten geçiyor. " ifadesiylede aslında kendisi bu milleti hiç tanımadığını ortaya koyuyor.

Çünkü Baykal ve yönetimi bile biliyor ki bu ülkede CHP hiç bir zaman halk tarafından iktidara getirilmez.Zaten tek parti dönemindeki açık oy gizli sayım yöntemi dışında CHP bu ülkeyi siyaseten yönetememiştir.

Ama şunu da belirtmek isterim ki CHP her ne kadar siyaseten iktidar olamasada ülkedeki kurumlar vasıtasıyla bu zaman kadar iktidarını devam ettirmiştir.Ama Son zamanlarda bu kurumsal iktidarınıda kaybetmeye başladığı için bu kadar çok bağırıp irtica VE DARBE ÇIĞLIKLARI ATIYORLAR.

Bu yüzden yazarın önce kendisi bir türk halkını tanısında sonra başkalarına akıl versin.

gecen bir yazı vardı forumda "dünya nelerle uğraşıyo biz nerlerle" diye bizim aydınlarımız siyaseti bırakıp bilimle uğraşsalardı Akp den kurtulmalarına gerek kalmazdı.halka cahil diyene kadar onları eğitselerdi Akp den kurtulurlardı ama tabiki olmaz bu

kendi beceriksizliklerini tembelliklerini düşünememezliklerini nasıl örtecekler cıkıp irtica laiklik nutku atacak ozaman tamm süper bilim adamı oluyosunuz. kimin cahil kimin akıllı oldugunu biliyoruz....

okudugunu anlamayan ya da anlamak istediği gibi anlayanlara diyecek birşey yok.deniz baykal hakkında 1 tek soruşturma açılmamış bir siyasetçidir.tüm kaşar siyasetçiler arasında en temizi,tek temizidir.politikaları yanlış olabilir.ama ne insanlar var şu an.hapis yatıp çıkanı,adam öldüreni,bir gecede zengin olanı.kendileri gibi kirli medyanın kötülemesi ile bir antipati oluştuğu doğrudur baykala karşı.herşeye de muhalefet ettiği söylenir.çünkü akp nin her yaptığı laik düzene 1 darbe daha indirecek şeylerdir.başkaları gibi seçimden önce ip atıp seçimden sonra can ciğer kuzu sarması olmamıştır.rte veya diger siyasetçiler gibi ağzı bozuk,talihsiz açıklamalar yapan bir insan da değildir..

Sol bu ülkede asla tek başına iktidar olamaz. Bu ülkeye sağ hakimdir. Şu anda mevcut düzende görüldüğü gibi Sol alacağı oyun en yükseyini birleşipte aldı 22 temmuz da. Fakat sağ seçmeni ideolojik değildir ve takım tutar gibi parti tutmaz. Kendisini ekonomik dar boğazdan çıkaracak ülkeyi ekonomik açıdan yükseltecek ve istikrar üzerine götürecek partiye arar. Sağ da partiden çok lider önemlidir.

yine de konuda tartışılmayanı tartışmayı başardık :)

Geri