AKP’nin görevi Hıristiyanlığa hizmet mi?

1001Design

330i ///M3 Design
Reaction score
0
Akdamar Kilisesi’ni ve Sümela Manastırını Hıristiyan ibadetine açan AKP iktidarından Hasan Salih Gündüz’ün bir talebi var.
“Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı müze ve ören yerlerinde ibadet etmek yasaktır. Yani iktidar hukuku çiğnemektedir.
Madem öyle…
Biz de Mayıs aylarının son Cumasında İstanbul Ayasofya’da ve Ekim aylarının son Cumasında Trabzon Ayasofya’da namaz kılmak, mevlit okutmak istiyoruz.
Dindar Başbakan’dan sonra dindar Cumhurbaşkanı da seçtik; bize de Cuma namazı izni yahut en azından Kadir Gecesi’nde mevlit okutma izni verirler herhalde.”

* * *

AKP iktidarı, Hasan Salih Gündüz’ün bu talebine olumlu cevap veremez. Çünkü onların görevi, bu topraklarda Hıristiyanlığı diriltmektir. Hazırladıkları tanıtım çalışmasında “Türklük ve Müslümanlık negatif değerlerdir” diyorlardı.
Çok ağır bir iddia gibi gelebilir ama her şey meydanda. Dinlerarası diyalog sloganı ile Vatikan’ın Müslümanları Hıristiyanlaştırma Projesi’ne hizmet eden, “La ilahe illallah Muhammedûn Resulullah”ın son bölümünü iptal ederek, Hıristiyanlarla aynı Allah’a inandığımızı iddia edenler bu iktidarın arkasındadır.
Prof. Dr. Hayder Baş diyor ki “Hazreti Muhammed’i devre dışına çıkartırsan o senin kıldığın namaz Allah’ın Kur’an’da beyan ettiği namaz olmaz. Ne olur? Beden eğitimi hareketleri olur. Namazda kime salât okuyoruz? Resulullah (SAV) Efendimize, Ehl-i Beyt’ine… O’nun aile efradına salatüsselam okuyoruz. Nerede okuyoruz? Namazda okuyoruz. Allah ve Cenabı Resulullah ve O’nun aile efradı var. Allah böyle murat ediyor, sen O’nu devre dışına çıkartıyorsun..
Yine bu iktidar döneminde ABD’ye geçit veren Irak saldırısına Türkiye müsaade etmiştir. Orada 1,5 milyon Müslüman kardeşimiz katledildi. 50 bin namus ehlinin namusu kirletildi. Sayın Başbakan, bu olaydan sonra Büyük Ortadoğu Projesi’nin eş başkanlığına getirildi. Ve bu eş başkanlığın anlamı; Türkiye’de olduğu gibi İslam’ın içini boşaltıp, insanları duyarsız hale getirebilmek için, o boşalan İslam’ın içine Hıristiyanlık akaidini yerleştirip, ‘canım o da olur, bu da olur’ tarzında bir Müslüman tiplemesine insanları getirmektir.”

* * *

BTP Genel Başkan Yardımcısı Selim Kotil de “Neden hayır demeliyiz?” başlığı altında hatırlatmalarda bulunuyor:
1) Sahip olduğumuz en az 3 katrilyon dolarlık servetimizin elimizden gitmemesi için bu referanduma hayır demeliyiz. Çünkü; AKP iktidarı yabancıların çıkardığı madenden devlet payını yüzde 2’ye düşürdü.
2) Ülkemizin Cumhuriyetle özdeş kurumların bedavaya bu iktidarın yandaşlarına peşkeş çekilmesine dur demek için bu referanduma hayır demeliyiz.
3) İşçilerimizin haklarını korumak AKP’nin onları kapının önüne koymasını engellemek için bu referanduma hayır demeliyiz. Çünkü; bu iktidar 4-C’yi getirdi yani sözleşmeli işçi çalıştırılabilir ve istenildiği zaman sözleşmesi fesh edilebilir ve kıdem tazminatı ödenmez.
4) Memurlarımızın ezilmesine üç kuruşa muhtaç ve banka kapısında dilenci hale gelmesine dur demek istiyorsak bu referanduma hayır demeliyiz.
5) Halkımızın AKP döneminde zamlar altında inim inim inlemesine dur demek için bu referanduma hayır demeliyiz.
6) Ülkemizin en kıymetli yerlerinin başta Başbakanın sözde one minute dediği İsrail’e ve diğer yabancı ülkelere verilmesine dur demek istiyorsak bu referanduma hayır demeliyiz.
7) İnsanımızın en temel hakkı olan sağlıklı yaşam hakkının elinden alınarak, paran kadar yaşarsın konumuna itilmesine dur demek için bu referanduma hayır demeliyiz.
8) Köylüyü bu iktidara ezdirmemek için bu referanduma hayır demeliyiz.
9) İktidarın Türk ABD idealleri doğrultusunda yönlendirmesine dur demek için bu referanduma hayır demeliyiz.

AKP?nin görevi Hıristiyanlığa hizmet mi? - İlk Kurşun Gazetesi

bence başlık saçma olmuş ama içerik cok anlamlı teşekkürler...

Akdamar Kilisesi’ni ve Sümela Manastırını Hıristiyan ibadetine açan AKP iktidarından Hasan Salih Gündüz’ün bir talebi var.
“Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı müze ve ören yerlerinde ibadet etmek yasaktır. Yani iktidar hukuku çiğnemektedir.
Madem öyle…
Biz de Mayıs aylarının son Cumasında İstanbul Ayasofya’da ve Ekim aylarının son Cumasında Trabzon Ayasofya’da namaz kılmak, mevlit okutmak istiyoruz.
Dindar Başbakan’dan sonra dindar Cumhurbaşkanı da seçtik; bize de Cuma namazı izni yahut en azından Kadir Gecesi’nde mevlit okutma izni verirler herhalde.”

* * *

Ayasofya Camii cumhuriyet döneminde ibadete kapatılıp müze haline getirildi.Tekrar ibadete açılsa "Atatürk e karşı geldiniz laiklik elden gidiyor iran oluyoruz" diyecekler,bu şekilde de niye ibadete açılmıyor diyorlar..Trajikomik bir durum ama alıştık bunlara artık

Edit:Ayasofya'nın ibadete açılmasını bende çok isterdim ama biliyorum ki açılsa kıyameti koparacaklar..

akp'nin derdi kimseye hizmet etmek falan değil, tek derdi köprüyü geçene kadar ayıya dayı demek meselesidir. bu nedenle kimsenin akp'nin hristiyanlığa hizmet edeceği endişesi taşımasına gerek yok.

bu tarzı yeni anayasa paketinde de görebilirsiniz. paketteki bazı maddelere baktığınızda bu anayasanın memurlar, işçiler, kadınlar veya 12 eylül mağdurları için hazırlandığını zannedersiniz. ama asıl amacı herkes biliyor.

Yaz yaz, ayasofya yı ibadete tayyip kapattı diye yaz. ayasofya da namaz kılınamaz çünkü ayasofya nın duvarlarında resimli işlemeler bulunmaktadır. Onları kapatıp kılınması gerekir.
Neyse herşeyi geçtik, bu ülkede din ile ilgili her olayda irtica irtica irtica diye bağıranlar yok mu?, ezan sesinden rahatsız olanlar bu ülkenin tbbm sinde değil mi, şimdide kalkıp dinimize sahip çıkalım diye haber yapıyorlar. Pes diyorum arkadaşım. Vatandaşı bunlar dindarlık işler yapıyor irtica diye kandıramıyorsunuz en azından dindar değiller diye haber yapıyorsunuz. Ben memnun oldum oraların yılda bir de olsa hristiyanlar için ibadete açılmasını. Çünkü, turizm böyle patlar ve insanlar kendilerine her yerde söylenen "türkler barbardır" sözünün yalanını görür. Hadi ben sevindim diye beni de hristiyan ilan edin.

akp'nin derdi kimseye hizmet etmek falan değil, tek derdi köprüyü geçene kadar ayıya dayı demek meselesidir. bu nedenle kimsenin akp'nin hristiyanlığa hizmet edeceği endişesi taşımasına gerek yok.

bu tarzı yeni anayasa paketinde de görebilirsiniz. paketteki bazı maddelere baktığınızda bu anayasanın memurlar, işçiler, kadınlar veya 12 eylül mağdurları için hazırlandığını zannedersiniz. ama asıl amacı herkes biliyor.

Bu anayasa paketi ayşenin kepek derdi için hazırlandı. 2 madde var zorunuza giden onlar üzerinden siyaset yapacağınıza bu da yok bu da yok şu da eksik diye siyaset yapıyorsunuz. Adama soruyolar bunlar olsa evet verecek misin? cevabı gene hayır.

anLayana

DINDARLIK baskadir, dinciLik baska
gercek dindarLar bas tacidir

qzga4k.png

Orada 1,5 milyon Müslüman kardeşimiz katledildi. 50 bin namus ehlinin namusu kirletildi.

AK PARTiYi karalamaynan bir yere varacaklarini saniyorlar!!!
Halk yemiyor artik bu herzeleri.
Soguk yemek gibi isitip,isitip ayni seyleri servis yapiyorlar.
Birakin bu isleride,halka parti programinizi ve projelerinizi anlatin.
Bu sekil devam ettiginiz surece,daha cok AK PARTi iktidari gorursunuz.
Bosuna demiyor basbakanimiz.
Boylesi muhalefete can kurban diye!!!
Bunlarin ucunu,besini,ust uste koy yine bir sey olmaz.
Ornek ANAP,MHP,DSP kualisyonu.

camiler konsunda bende aynıseyı talepmediyorum ibadete acılsınlarkı 24 saat lik bir durum olsun bu
bi rülke yılardır kendi yagı ile kavrulmaya calısyordu ancak bu akdar oldu birazda dışardan gelcek yardım ihtiaycmız var islam hiç bir dönem israil ogualrının iabedet yerlerını hiç bir zamn hırıstıyanların iadet yerlerine saygısızlık yapılmasını emretmemiştir akdamar kilisesi ve sümela manastırı hırıstıyanlar için onemlidir buraları ziyaret ederlerse hacı olma durumları avrdır buna engel olmak mantıksız bir durumdur bırakalımda iabdeterını yapsınlar yarın bir müslümanda onların memleketınde kendı ibadetini yapcak olursa karsı olunmasın btp madem bu ülkenın varlıkalrını bu akdar düşünüyor kendi yandaşlarıda milli sevete zarar vermeyı bıraksın haydar başta abartmıs bu millet dini bıraksaydı kurtulus savasını yapmazdı

Yaz yaz, ayasofya yı ibadete tayyip kapattı diye yaz. ayasofya da namaz kılınamaz çünkü ayasofya nın duvarlarında resimli işlemeler bulunmaktadır. Onları kapatıp kılınması gerekir.
Neyse herşeyi geçtik, bu ülkede din ile ilgili her olayda irtica irtica irtica diye bağıranlar yok mu?, ezan sesinden rahatsız olanlar bu ülkenin tbbm sinde değil mi, şimdide kalkıp dinimize sahip çıkalım diye haber yapıyorlar. Pes diyorum arkadaşım. Vatandaşı bunlar dindarlık işler yapıyor irtica diye kandıramıyorsunuz en azından dindar değiller diye haber yapıyorsunuz. Ben memnun oldum oraların yılda bir de olsa hristiyanlar için ibadete açılmasını. Çünkü, turizm böyle patlar ve insanlar kendilerine her yerde söylenen "türkler barbardır" sözünün yalanını görür. Hadi ben sevindim diye beni de hristiyan ilan edin.

Bu anayasa paketi ayşenin kepek derdi için hazırlandı. 2 madde var zorunuza giden onlar üzerinden siyaset yapacağınıza bu da yok bu da yok şu da eksik diye siyaset yapıyorsunuz. Adama soruyolar bunlar olsa evet verecek misin? cevabı gene hayır.

yazdığımı iyi anlamamışsın. o da yok bu da yok meselesi değil. o iki madde olduktan sonra o paketin neyi içerdiği hiç önemli değil.

ayşe'nin kepek derdini bilmem ama bazılarının kuyruk derdine deva olacak, eğer kabul edilirse...

bunlar için ne yapıldıgı deıl kımın yaptıgı önemli o müslümanım dıye gecınenler ne yapsa bunlar savunur. tarıhsel bir gercektir bir milleti en rahat kullanacagın,inandıracagın sey dindir akp de aynen öyle yapıyor.

AK PARTiYi karalamaynan bir yere varacaklarini saniyorlar!!!
Halk yemiyor artik bu herzeleri.
Soguk yemek gibi isitip,isitip ayni seyleri servis yapiyorlar.
Birakin bu isleride,halka parti programinizi ve projelerinizi anlatin.
Bu sekil devam ettiginiz surece,daha cok AK PARTi iktidari gorursunuz.
Bosuna demiyor basbakanimiz.
Boylesi muhalefete can kurban diye!!!
Bunlarin ucunu,besini,ust uste koy yine bir sey olmaz.
Ornek ANAP,MHP,DSP kualisyonu.

pardonda hangi parti programı ve projelerinizi gördük 8 yılda 8 tanemi 10 tanemi. ha bide 8 sene önce işsizliğe çözüm sözü verenler projelerini döktüler ortaya şuanda herşey şen şakrak Allah razı olsun..
Irak ta 1,5 milyon müslümanın ölmesine ortak olan bi liderle işim olmaz. (HALK BUNLARI UNUTUYOR)

bu adam ne olduğu belli deil yaa para için her şeyi yapar.

chpnin görevi İslama hizmet etmek mi demek ne kadar kuyruklu bir yalansa bu başlık o kadar boş ve işe yaramaz yalandır .

madem amaç akpnin kime hizmet ettiğini anlamak o zaman bu hiperzekalı chp partizanları öneriyi getirsinler biz de akpnin tutumunu görelim . sonra da insanları din üzerinden kandıralım derken ayasofya bir anda cami olsun ve bir çoğunuz veremden ölsün :goz:

yavsakligin, yagciligin bini bir para... "vatan elden gidiyor, caresine baksana..!!!!" sen hala recebin yagciligini yap..

pardonda hangi parti programı ve projelerinizi gördük 8 yılda 8 tanemi 10 tanemi. ha bide 8 sene önce işsizliğe çözüm sözü verenler projelerini döktüler ortaya şuanda herşey şen şakrak Allah razı olsun..
Irak ta 1,5 milyon müslümanın ölmesine ortak olan bi liderle işim olmaz. (HALK BUNLARI UNUTUYOR)

oraya yardım edemezdi çünkü efendileri olan abd orayı işgal ediyodu.sıkıysa etseydi ya =)

filistine yardım etti çünkü orayı işgal eden israil idi.yani müslümanlarca en çok nefret duyulan ülke.

oraya yardımı sırf müslümanların gözünü boyamak için oy toplamak için yapılmış bi şeydi.

9 kişi yi öldürdü israil hani bişi varmı? iki bağırdı çağırdı başbakan bitti.olay bu işte.

islam bekçisi ya akp,hem vatanı kurtaracak hem islamı sözde =)

ilk önce gitsinler 26 katrilyon açık çıkardıkları ssk yı kurtarsınlar :lol:

ondan sonra gelsinler kılıçdaroğluna laf atsınlar :lol:

bana dicekler ki kılıçdaroğluyu savunma =)

ulan ben ssk derdindeyim banane kılıçdaroğlundan =)

kılıçdaroğlu zamanında istatistiklere bakmasını sölemişti başbakana.

sadece bu dediğini savunuyorum kendisini değil =)

AKp gerceklerı bunlar bu adamın Müslümanlıpğa hizmet ettiğini hiç sanmıyorum. Parayla imanin kimde oldugu bılınmez ama bu adam eger Müslümansa bana soylesın hangi Müslümanlıkta yönettiğin halkın parasını yemek var? bunu bi acıklasın eger muslumansa cunku yetımınde hakkını yıyor cocuklarında ve doğmamıs ve doğacak olak olan ınsanlarında hakkını yıyor yonettıgı bır ulke ulke yonetılırken o anda var olan ınsan nufusuyla hareket edemezsın nasıl bır anne baba cocuklarına gelecek hazırlamaya calısırsa ulkeyı yonetenlerınde bunu usunerek gelecek nesıllerın onunu acmaya calısmaluıdır akp hukumetı bunun tam tersını yapıyor ulkenın gelecegını karartıyor ve doğmamıs ınsanların haklarını yıyor bide sorsan bMüslümanlığı elden bırakmazlar yok boyle bır Müslümanlık anlayısı ya

Madem öyle…

* * *

AKP iktidarı, Hasan Salih Gündüz’ün bu talebine olumlu cevap veremez. Çünkü onların görevi, bu topraklarda Hıristiyanlığı diriltmektir. Hazırladıkları tanıtım çalışmasında “Türklük ve Müslümanlık negatif değerlerdir” diyorlardı.
Çok ağır bir iddia gibi gelebilir ama her şey meydanda. Dinlerarası diyalog sloganı ile Vatikan’ın Müslümanları Hıristiyanlaştırma Projesi’ne hizmet eden, “La ilahe illallah Muhammedûn Resulullah”ın son bölümünü iptal ederek, Hıristiyanlarla aynı Allah’a inandığımızı iddia edenler bu iktidarın arkasındadır.
Prof. Dr. Hayder Baş diyor ki “Hazreti Muhammed’i devre dışına çıkartırsan o senin kıldığın namaz Allah’ın Kur’an’da beyan ettiği namaz olmaz. Ne olur? Beden eğitimi hareketleri olur. Namazda kime salât okuyoruz? Resulullah (SAV) Efendimize, Ehl-i Beyt’ine… O’nun aile efradına salatüsselam okuyoruz. Nerede okuyoruz? Namazda okuyoruz. Allah ve Cenabı Resulullah ve O’nun aile efradı var. Allah böyle murat ediyor, sen O’nu devre dışına çıkartıyorsun..
Yine bu iktidar döneminde ABD’ye geçit veren Irak saldırısına Türkiye müsaade etmiştir. Orada 1,5 milyon Müslüman kardeşimiz katledildi. 50 bin namus ehlinin namusu kirletildi. Sayın Başbakan, bu olaydan sonra Büyük Ortadoğu Projesi’nin eş başkanlığına getirildi. Ve bu eş başkanlığın anlamı; Türkiye’de olduğu gibi İslam’ın içini boşaltıp, insanları duyarsız hale getirebilmek için, o boşalan İslam’ın içine Hıristiyanlık akaidini yerleştirip, ‘canım o da olur, bu da olur’ tarzında bir Müslüman tiplemesine insanları getirmektir.”

* * *

BTP Genel Başkan Yardımcısı Selim Kotil de “Neden hayır demeliyiz?” başlığı altında hatırlatmalarda bulunuyor:
1) Sahip olduğumuz en az 3 katrilyon dolarlık servetimizin elimizden gitmemesi için bu referanduma hayır demeliyiz. Çünkü; AKP iktidarı yabancıların çıkardığı madenden devlet payını yüzde 2’ye düşürdü.
2) Ülkemizin Cumhuriyetle özdeş kurumların bedavaya bu iktidarın yandaşlarına peşkeş çekilmesine dur demek için bu referanduma hayır demeliyiz.
3) İşçilerimizin haklarını korumak AKP’nin onları kapının önüne koymasını engellemek için bu referanduma hayır demeliyiz. Çünkü; bu iktidar 4-C’yi getirdi yani sözleşmeli işçi çalıştırılabilir ve istenildiği zaman sözleşmesi fesh edilebilir ve kıdem tazminatı ödenmez.
4) Memurlarımızın ezilmesine üç kuruşa muhtaç ve banka kapısında dilenci hale gelmesine dur demek istiyorsak bu referanduma hayır demeliyiz.
5) Halkımızın AKP döneminde zamlar altında inim inim inlemesine dur demek için bu referanduma hayır demeliyiz.
6) Ülkemizin en kıymetli yerlerinin başta Başbakanın sözde one minute dediği İsrail’e ve diğer yabancı ülkelere verilmesine dur demek istiyorsak bu referanduma hayır demeliyiz.
7) İnsanımızın en temel hakkı olan sağlıklı yaşam hakkının elinden alınarak, paran kadar yaşarsın konumuna itilmesine dur demek için bu referanduma hayır demeliyiz.
8) Köylüyü bu iktidara ezdirmemek için bu referanduma hayır demeliyiz.
9) İktidarın Türk ABD idealleri doğrultusunda yönlendirmesine dur demek için bu referanduma hayır demeliyiz.

AKP?nin görevi Hıristiyanlığa hizmet mi? - İlk Kurşun Gazetesi

hayırdır kılıçdaroğlu simdide biraz müslümanlığa hizmet edin emrimi verdi ki rahatsızlık duyuldu:lol:

akp sayesinde Domuz Eti artık Kasaplık hayvan statüsü kazandı.

akp sayesinde ZİNA suç değil artık

bu kanunları mhp veya chp çıkarmış olsaydııııı vayyyyy kiii vayyyyyyyy din düşmanı kafir münafık chp/mhp diyen örümcekleri susturmak çok zor olurdu.

şeriatı savunup müslümanım diyenlerin şekline şemaline zihniyetine iyi bakın tıpkı hristiyan.... akp sayesinde rahibeye benzeyen kadınları görmek artık sıradanlaştı.

gazze.jpg

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, okul müdürlerine “İsrail mallarını boykot ettirmeyin” genelgesi gönderdi

huseyin-celik-tayyip-erdogan.jpg

MİllÎ Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’in Başbakan Erdoğan’ın Davos’ta ortaya koyduğu tavır ile tamamen çelişen bir genelge yayınladığı ortaya çıktı. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Türkiye’deki bütün okul müdürlüklerine bir genelge göndererek, ‘İsrail mallarını boykot ettirmeyin’ uyarısında bulundu.

Boykotu engelleyin
Doç. Dr. Hüseyin Çelik imzasıyla yayınlanan genelgede okul müdürlerinden boykotların önüne geçilmesi için gerekli tedbirlerin alınması istendi. Genelgenin zamanlaması da dikkat çekti. Bütün toplum kesimlerinde İsrailli firmaların ürünlerine karşı oluşan duyarlılığın hat safhaya çıktığı bir dönemde bu genelgenin yayınlanması manidar karşılandı.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’in Başbakan Erdoğan’ın Davos’ta ortaya koyduğu tavır ile tamamen çelişen bir genelge yayınladığı ortaya çıktı. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Türkiye’deki bütün okul müdürlüklerine bir genelge göndererek, ‘İsrail mallarını boykot ettirmeyin’ uyarısında bulundu. Doç. Dr. Hüseyin Çelik imzasıyla yayınlanan genelgede okul müdürlerinden boykotların önüne geçilmesi için gerekli tedbirlerin alınması istendi. Genelgenin zamanlaması da dikkat çekti. Bütün toplum kesimlerinde İsrailli firmaların ürünlerine karşı oluşan duyarlılığın had safhaya çıktığı bir dönemde bu genelgenin yayınlanması manidar karşılandı.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, 13 Şubat’ta bir genelge yayınlayarak İsrailli firmaların ürünlerine karşı halkın kendi iradesi ile başlattığı boykot eylemine öğrencilerin kesinlikle katılmamasını istedi. Genelge okul müdürlerinde şok etkisi yaparken, eğitim camiasında ise infiale neden oldu. Başbakan Erdoğan’ın Davos’taki çıkışı ile tamamen çelişen genelgede Hüseyin Çelik, öğrencilerin İsrailli ürünlere karşı boykota katılmamasının gerekçesi olarak da yaşanan ekonomik krizi gösterdi.

Sözkonusu genelgede “İsrail’in ‘Gazze’ye yönelik saldırılarını finanse ettiği’ iddiasıyla Türkiye’de bulunan birçok uluslararası şirkete ve ürünlerine yönelik boykot çağrıları yapıldığı, çeşitli kurumların bu yönde girişimleri olduğu, bu faaliyetlerde okullarımızın ve öğrencilerimizin de kullanılabileceği duyumları alınmaktadır” diyen Bakan Çelik, “Global ekonomik krizden etkilenmemek ve Gazze’deki barış sürecini olumsuz etkilememek için, okullarımızda yukarıda belirtilen olumsuz girişimlerin (boykot) olmaması için gerekli tedbirlerin alınmasını rica ederim” dedi.

Çelik’in ortaya koyduğu gerekçeler kadar, genelgenin içeriği de dikkatleri çekti. Türkiye’de bütün halk kesimlerinin İsrailli ürünlere karşı tamamen kendi iradesiyle başlattığı boykot eyleminin, Gazze’deki sözde barış görüşmeleri ile de ilişkilendirilmesi manidar bulundu. Çelik, boykota katılmama gerekçelerinden birisini de ‘Gazze’deki barış sürecini olumsuz etkilememek için…’ şeklinde gösterdi.

Akkiraz: Genelge derhal geri çekilmeli
Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) Genel Başkanı İsmail Hakkı Akkiraz, eğitim camiasında infiale neden olan genelgeyi sert bir dille eleştirerek, “Sayın Çelik’in yayınladığı bu genelge bizi hayretlere düşürdü” dedi. Başbakan Erdoğan’ın Davos çıkışını hatırlatan Akkiraz, “Davos’taki çıkış ile bu genelge tamamen çelişiyor” diye konuştu. İsrail’i Gazze’de işlediği soykırıma karşı, halkın İsrailli firmaların ürünlerine karşı başlattığı boykotun bir insanlık görevi olduğunu bildiren Akkiraz, “Bu katliamda payı olanların ürünlerini alarak onların yanında olmamız mümkün değildir” dedi. Genelgede ‘boykota katılmayın’ talebinin gerekçesi olarak yaşanan ekonomik krizin gösterilmesini de talihsizlik olarak değerlendiren Akkiraz, Bakan Çelik’ten bu genelgenin derhal geri çekilmesini istedi.

38860.jpg

Kaynak​

Kaynak 2

Geri