Ak Parti'yi AdayLarı Aşağı Çekti

ßLu£

Banned
Reaction score
0
zjx89e.jpg

Seçmen, girdiği her seçimden oylarını artırarak çıkan AK Parti'ye "sarı ışık" yaktı. Bir önceki yerel seçimlere göre büyük bir kayıp yok. Buna rağmen AK Parti, ilk kez oyunu artıramadı ve düşüş yaşadı.

Önceki seçimlerde yüzde 47'yi görmüştü, bu sefer yüzde 40 bandına oturdu. Bu tablo, Başbakan ve hükümetin performansından çok adaylara bağlandı. CHP ve MHP'yi ne kadar adayları sürüklediyse AK Parti'yi de o denli aşağı çekti. Davos'taki "one minute" restinin etkisinin sandığa fazla yansımadığı görüldü. Küresel kriz ise daha çok sanayileşmiş kentlerde kendini gösterdi. İşsizlik, ekonomideki kötüye gidiş, bu kentlerde oy kaybını getirdi. AK Parti, MHP'nin eski kaleleri olan İç Anadolu'da gücünü korudu. Antalya ve Balıkesir'i de kaybedince sahil bandını muhalefete terk etti. Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da oy patlaması bekleniyordu. Kürtçe TV açılımı, ölüm kuyularının açılması ve Ergenekon terör örgütüyle mücadelenin Kürt kökenli seçmenin siyasi tercihlerini etkileyeceği zannediliyordu. Seçmenin açılımdan çok, kimlik siyasetine itibar ettiği görüldü. Nâzım Hikmet ve Alevi açılımı da CHP'nin güçlü olduğu yerleri çözmeye yetmedi.

Her ne kadar genel seçim havasında geçse de yerel seçimlere damgasını vuran adaylar oldu. AK Parti'nin birçok yerde aday belirleme sıkıntısı yaşadığı biliniyor. Şanlıurfa'da Eşref Fakıbaba örneği ortada. "Ceket polemiği"ne kızan Şanlıurfa'nın AK Partilisinden de Fakıbaba'ya oy gitti. Seçimin yıldızları arasına giren Ankara'da MHP'li Mansur Yavaş, İstanbul'da Kemal Kılıçdaroğlu da oy düşüşü getirdi. Yavaş, Melih Gökçek'e giden MHP oylarını fazlasıyla aldı. AK Parti, partiyle uyumlu ve sevilen aday gösterdiği yerlerden sonuç aldı. Konya, oy rekortmeni oldu. Rekor beklenen Kayseri ile Kütahya da yüksek oy alan diğer iller. Kavgalı, uyumsuz adaylar ise kaybetti.

AK Parti için belki de en sürpriz sonuç CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın memleketi Antalya'da yaşandı. Başarısı ile örnek gösterilen Menderes Türel, koltuğu CHP'ye kaptırdı. Yine başarılı bulunan illerden Bülent Arınç'ın memleketi Manisa ve Balıkesir de sürpriz kayıplar olarak dikkat çekti. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de baba ocağını AK Parti'den aldı. Osmaniye, MHP'nin oldu. AK Parti, Adana-Mersin-Osmaniye hattında MHP'ye oy kaptırdı. Buzdolabı, çekyat gibi sosyal yardımlarla gündeme gelen Tunceli de DTP'de kaldı. Başbakan Erdoğan'a siyaset yolunu açan eşi Emine Hanım'ın memleketi Siirt de kaybedilen bir başka il. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in memleketi Van, kaybı sürpriz görülen iller arasında.

Sandığa giderken Başbakan Erdoğan'ın iki başarı kriteri vardı. Son iki seçimde alınan oylar olan yüzde 42 ve 47 oranlarını çıta olarak belirledi. İki oran da tutmadı. AK Parti'nin bir diğer önemli hedefi de simgesel değeri olan il ve ilçeleri almaktı. İzmir, Diyarbakır, Trabzon, Eskişehir, Tunceli ile Kadıköy ve Çankaya ilçeleri gibi. Başbakan Erdoğan'ın üzüntüsünü annesine iletecek kadar hüzünlendiği Trabzon ise teselli oldu. Diğer il ve ilçelerdeki ideolojik kalıp kırılamadı. AK Parti'ye karşı olan seçmenin güçlü olan adaylar etrafında kenetlendiği gözlendi. Aynı mantık, Balıkesir ve Manisa'yı da muhalefete kazandırdı. Sivas, AK Parti'nin banko kazanacağı yerlerden biri olarak görülüyordu. Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümü, vefa duygusunu öne çıkardı ve oylar BBP'ye gitti. Tek kadın aday olarak seçime giren Ayşe Çebi de Ordu'yu DSP'li adaydan alamadı. AK Parti'nin deniz kenarı olan sahil bölgeleri yerine iç kesimlerde daha başarılı olduğu bir başka dikkat çekici sonuç oldu.

ÖMER ŞAHİN

Bu bir yerel seçimdi.Parti değil adayLar daha önemLiydi.
Demekki AKP geneL manada iyi adayLar gösteremedi ki bu düşüş ceyeran etti.

yaw adayla alakası varda bu tepki akp ye kriz ve uyguladığı kürtcü politikalardan dolayı verildi .kürtlerin bölgelerinde neden alaması derseniz dtp lilerle çatışmaya gittiler kutuplaşma yarattılar ondan alamadılar bence..

allahın izniyle dahada düşecek ...bu başlangıç dahada düşüşe götürecek onları .

allah perişan etsin ne diyim

yaw adayla alakası varda bu tepki akp ye kriz ve uyguladığı kürtcü politikalardan dolayı verildi .kürtlerin bölgelerinde neden alaması derseniz dtp lilerle çatışmaya gittiler kutuplaşma yarattılar ondan alamadılar bence..

allahın izniyle dahada düşecek ...bu başlangıç dahada düşüşe götürecek onları .

allah perişan etsin ne diyim

ßende hayatımda senin kadar bir partiye düşman kişi görmedim.=)
Allah AKP'Li arkadaşLarının yardımcısı oLsun ne diyeyim :)

ßende hayatımda senin kadar bir partiye düşman kişi görmedim.=)
Allah AKP'Li arkadaşLarının yardımcısı oLsun ne diyeyim :)

kardeş inan içimdeki nefreti sana anlatmakla bitiremem ...

böyle ofsayt bir kadro böyle bölücü ve teslimiyetçi politikalar ben hiç bir arada görmemiştim hepsini ...

belçikadaki dayımla akp yi bir kere savundu tartıştık 2 senedir hala konuşmuyorum o derece :)

akp li arkadaşım olamaz benim .olursa en fazla 2 ay içinde vazgeçirmezsem gel yüzüme tükür :)

kardeş inan içimdeki nefreti sana anlatmakla bitiremem ...

böyle ofsayt bir kadro böyle bölücü ve teslimiyetçi politikalar ben hiç bir arada görmemiştim hepsini ...

belçikadaki dayımla akp yi bir kere savundu tartıştık 2 senedir hala konuşmuyorum o derece :)

akp li arkadaşım olamaz benim .olursa en fazla 2 ay içinde vazgeçirmezsem gel yüzüme tükür :)

BeLki senin tuttuğun partiyede senin kadar düşman oLan biri oLabiLir.
Yani bakış açısı budur.Ama o kişinin senin onun hakkında düşündüğü gibi bir düşünceye kapıLmış oLması seni üzmez mi =)
Yani karşındakinede saygıLı olmak her zmaan iyidir

BeLki senin tuttuğun partiyede senin kadar düşman oLan biri oLabiLir.
Yani bakış açısı budur.Ama o kişinin senin onun hakkında düşündüğü gibi bir düşünceye kapıLmış oLması seni üzmez mi =)
Yani karşındakinede saygıLı olmak her zmaan iyidir

kapılmış olması beni üzmez ben hemen neden o düşünceye kapıldığını öğrenir ve olayın aslını elimden geldiğince izah ederim .benim ikili diyaloglarda ikna kabiliyetimde yüksektir kendime güveniyorum ki kiminle konuşmuşsam bu siyasi konularda ikna etmişimdir .hemen olmasa bile bir süre sonra .peşini bırakmam yılmam .çünkü samimi söylüyorum bunu vatan görevi olarak görüyorum..suan da örnek verecek olursak hepara oy vercem diyene bisey diyemiyorum .çünkü paşa değerli bir insan ve kötü bisey yapacağını düşünmüyorum başa gelmesi durumunda .ama akp nin ne olduğunu çok iyi biliyorum senelerdir takipteyim ve inceliyorum ..akp konusunda benimle hiç bir allah kulu tartışamaz .tartışanda ben a derken onu görmeyip bbbbbbbbb diye ısrarla bağıran fanatiklerdir .kes o adamı gene akp der öle tiplerdir .yada bi çıkarı vardır ondandır savunması .

ben karşımdaki her akp liye saygı duyarım çünkü belki haberi yoktur neyin ne olduğundan derim .iyi niyetle ön yargısız yaklaşırım .ama karayı gösterdiğim halde yok bu ak derse o adamın kafasını kırasım geliyor :) .. emeğimemi yanayım ülkememi yoksa arkadaşın zekasınamı ..en son bende olcak gibi değilse çekip gidiyorum napayım :D

AKP nin il genel meclisi Türkiye geneli oy oranı %38.86.Bir partinin ülke genelindeki oy miktarı ve oranını gösteren, yani referandum özelliği taşıyan, daha doğrusu milletvekili seçimleri ile kıyaslanacak seçim sonuçları, il genel meclisi seçim sonuçlarıdır..

Siyâsetin Görevi İnsanLarı Bir Partiden Soğutmaktan Ziyâde Bir Partiyi Ya da Bir Görüşü Benimsetmektir. Bence İnsanLarı Ak Parti'den Soğutmak, KararLarından Caydırmak Yerine MâkuL Bir Çerçevede Oyunu VerebiLeceği Başka Bir Partiye İknâ Etmek Daha Yerinde OLur. Ama Sakın Bana BuLaşmayın, Bu SeçimLerde MaaLesef Oy KuLLanamadım.

Akp'nin bazı adayları , koltuğuna kazık çakacaklarını sandı. Antalya cayır cayır yanarken belediye başkanı tatil yapıyordu bu mudur yönetim ???

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Psikiyatri bölümü profesörü Mehmet Kerem Doksat şöyle açıklıyor:
"Bilirsiniz, ünlü Rus fizyolog Pavlov, köpeklerine et verirken bir yandan zil çalınca ve bunu defalarca yapınca, bir süre sonra eti görmeden de zil sesini işitince hayvanın salyası akmaya başlar. Bu şartlı reflekstir: Hayvanın tabiatında olmayan bir uyaran (zil sesi), onu tabiatında olan eti görmüş gibi heyecanlandırmaktadır. Ama eğer sürekli olarak zil çalıp hiç et göstermezseniz, bir süre sonra bu şartlı refleks söner; devamının tesisi için arada et de gösterilerek pekiştirilmelidir.
Hiçbirimiz dünyaya Türk, Meksikalı, Sünnî veya Katolik olarak gelmeyiz; bunlar bize öğretilen değerler, yâni şartlı reflekslerdir. Eğer pekiştirilmezlerse, zamanla sönerler.
Bir gün Pavlov'un enstitüsünü su basar. Köpeklerin bir kısmı boğulur bir kısmıda günlerce terörize olur çünkü ölümden zor kurtulmuşlardır. Kurtarılabilenler tekrar enstitüye toplanır. Pavlov zil çalar, köpeklerde tık yok! Şu müthiş sonuca varır: Ağır travmalar, şartlı refleksleri ortadan kaldırır. İnsanı veya hayvanı en doğal, en ilkel hâline geri döndürür."(E-mailime gelen bir makaleden alıntıdır) evet arkadaşlar işte işin sırrı budur 60 yıllık küçük Amerika sürecinde insanımız bir çok şartlı refleksin maalesef işbirlikçi iktidarlar sayesinde kaybetmiştir ve en ilkel haline dönmüştür bunun bize yansıması insanların bir torba kömüre satınalınabilir hale gelmiş olmasıdır siz istediğiniz kadar Vatan Millet Sakarya deyin ondanduyabileceğiniz tek söz karnım aç tır çünkü yıllardan beri kendi insanımızı amerikanın kuklası olmuş politikacılara teslim ettik ama herşeye rağmen umut vardır hiçkimse umutsuzluğa kapılmasın son yıllardaki ulusalcı dalganın yükselmesi ve insanımızın azda olsa seçimde gösterdiği tepki alacakaranlığın bittiğini artık yavaş yavaş şafağın sökmeye başladığını gösteriyor

Akp'nin bazı adayları , koltuğuna kazık çakacaklarını sandı. Antalya cayır cayır yanarken belediye başkanı tatil yapıyordu bu mudur yönetim ???

10 yıLLardır her görew isteyenin söz verip yapmadığı aLanya-AntaLya yoLu'nu AKP döneminde gördük.
Şu ana kadar AntaLya'yı en iyi AKP dönemi yönetmiştir.
Ama hizmet her zaman 1. sırada oLmadığı için AKP kaybetmiştir AntaLya'yı.
Hizmet iLk şart oLsaydı emin oL AKP en az %70'lik bir oy aLırdı =)
Küresel kriz ve işsizLik bu kadar.....

iyide kardeşim Ekonomik Krizin olacağı bir sır değildiki yaklaşık 10 yıldır basbas bağırıyordu Uluslararası Ekonomik Konseptler özelliklede Amerikadaki Mort-Cage olayını söylüyorlardı nitekim dedikleri gibide oldu yani senin anlayacağın ekonomik krizin başgöstereceğinden Tayyip ve çetesinin haberinin olmaması mümkün değil peki o ne yaptı Üretimi bitirdi tüketimi şahlandırdı yani bir anlamda Türkiyeyi dev bir kredi kartına borçlandırdı 500 milyar dolar borç hemde anapara peki bizim ödediğimiz ne faizi %20 en az ödeme sonra ne oluyor anapara öylece kalıyor bir başbakan bu krizi önceden göremeyecek kadar körse zaten orada işi ne ayrıca demişsinki alanya antalya yolunu yaptı aman ne güzel ne güzel peki bu yolun yapımında malzemeler nereden geldi yurtdışndan çünkü ülkemizde üretim diye birşey kalmadı Tayyip ve çetesi sayesinde peki bunu yapacağına o babsının malıymış gibi satıp savdığı demir çelik fabrikalarını ülke hazinesinde tutsaydıda zaten ulaşımn %95 ini karayoluna mahkum etmiş bir ülkede demir yoluna yönelip karayollarınıda rahatlatsaydı olmazmıydı hem katmadeğerde ülkede kalır yabancının cebine girmezdi bunu sadece antalya için söylemiyorum tüm Türkiye için söylüyorum eğer bunlar yetmezse al sana bir video gönderiyorum Tayyip ve çetesinin asıl maksadını daha iyi açıklıyor inşallah youtube u seyredebiliyorsundur

http://www.youtube.com/watch?v=iB8kI96vZlc

Geri