AK Parti'ye oy veren utanıyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
1,8 milyon kisi komur yardımı almıs buda takriben 3,6 milyon demokratik oy yapar....
Evet kazanan demokrasi oldu dimi.....
Gecen bir yerde duydum ve bir kez daha kanaat getirdim AÇ ve CAHİL insandan secmen olmaz.....Olursada bole din istismarı yapan kisiler basımıza gecer....

iktidar süresince ekonomi düzeldi hiçbirşeye zam gelmedi düşüncesiyle yalnızca karnını düşünenler tabiki de geri kalanını görmeyip utanmazlar..
devletçilik ilkesi rafa kaldırıldı,tüm kuruluşlar yabancılara(yahudi ve ermenilere) satıldı,pkk militanları adam yerine konup siyasete davet edildi,dış siyasette hiçbir saygınlığımız kalmadı,ab ve abdnin köpeği gibi denilen her şeye kafa sallanır olundu,imralıdaki köpek hakltan daha değerli görüldü sayın sıfatını aldı..daha neler neler..

utanmayanlar utanmasınlar daha bakalım..

AB’ye giden yolda bana göre AKP hükümetinin en büyük hatası dik durmasını becerememesi oLdu..Dahası dik duramadığı gibi göremediği de bir çok husus var.

Verilen tavizlerin ülkenin bütünlüğünü tehlikeye atmasıyla beraber Türkiye’yi ekonomik yönden esaret altına sokması, ahlâkî değerlerimizi tahrip edilmesi böylece olası bir direnişi baştan önlemeye çalışılması gözle görülmiyecek gibi değil. Ama nasıl oluyorsa böyle bir oyun oynanıldığını yetkili yerler hala göremedi..

qpower' Alıntı:
1)Bilerek ve isteyerek söylese idi söylediklerinin arkasında dururdu.Onun ağzından ikinci kez aynı lafarı duydunuzmu?hakkaten bu iş kabak tadı verdi .
2)şimdi siz ciddi ciddi Erdoğanın delikanlı tavırları yüzünden mi %47 oy aldığını düşünüyorsunuz.Ciddisiniz yani bu konuda .(bu noktada diyecek hakikaten bir şeyim yok SANIK SİZİNDİR HAKİM BEY :clap :biggrin :vur :vur :vur :vur )
3)VE son olarak siz şimdi yine erdoğanın düzeni değiştireceğine inanıyorsan hala cumhuriyetime olan güveni tam olarak oturtamamışız demektir.Yani erdoğan gelecek düzeni değiştirrecek öylemi .(tekrar sanığı size bırakıyorum hakim bey )
4)askerlerin hazırladığı anaysadan memnunsanız diyeceğim pek bir şey yok.kişisel tercihiniz.(klasik bir cuntacı tutumu olduğunu belirtmek isterim)
5)cevap beklediğim konularıda diğer mej larında okuyamam.Kusura bakmayın
6)tekrar söylüyorum kimsenin düzeni değiştirdiği yok.korkmayın.
7)MAMA Lİ TURCHI

ABİ çok sert KONUŞMUŞSUN YA GÖZÜNÜ SEVİM BUNLAR NASIL CEVAPLAR BÖLE YA KOPTUM[SÜPER.devam]):durdurun :durdurun :durdurun :durdurun :durdurun

ERDOĞAN BİLEREK VE İSTEYEREK SYLEMEMİŞ söyleseymiş dediğini tekrarlarmış:clap

BEN DEMİŞİM ERDOĞAN %47 OYU DELİKANLI TAVIRIYLA ALMIŞ(AZ DEĞİLSİN HA:durdurun)
BUNUN BİRÇOK SEBEBİ NİN OLDUGUNU VE TAVIRLARININ DA OY ALMADA ROLÜ OLDUGUNU SÖYLEDİM:goz:

YOK CANIM ERDOĞAN DÜZEN DEĞİŞTİRİRMİ HİÇ qpower demişse dogrudur :biggrin
ERDOĞAN HER SEFERİNDE CUMHURİYETE SAHİP ÇIKIYOR CUMHURİYETİN KALESİ

ANAYASAYI ASKERLER YAPMUŞ VE MEMNUN DEĞİLMİŞ-MEMNUNSAM BENİM GÖRÜŞÜM OLUYOMUŞ KİŞİSEL TERCİHİMMİŞ(SÜPERRRR)

MJLARIMI OKUMAYAMAZ qpower çünkü çok yoğun :aşk

KİMSE BİŞEYİ DEĞİŞTİREMEZ ARKADAŞIM HELE DE SEN TEKRAR TEKRAR SÖYLÜYORSAN :clap

VE KONUŞMAMI ÜNLÜ Bİ SÖZLE KAPATMAK İSTİYORUM(TABİ qpower arkadaşım izin verirse :) ) MAMA Lİ TURCHI

Vah Canım şimdiden bunamaya başlamış..kendi kendine konuşmaya da başlamıştır.. Bunun kadar güzel tokatı halktan yiyip iki ay sonra yine aynı beceriksiz çamur at izi kalsın taktiğine bir tek de o dönebilir...

A K P ye oy verenlerden biride benim cehepeliler kusra bakmasınlar artık. Şunuda söyleyim utanmıyorum gurur duyuyorum...

gökçen_kız' Alıntı:
iktidar süresince ekonomi düzeldi hiçbirşeye zam gelmedi düşüncesiyle yalnızca karnını düşünenler tabiki de geri kalanını görmeyip utanmazlar..
devletçilik ilkesi rafa kaldırıldı,tüm kuruluşlar yabancılara(yahudi ve ermenilere) satıldı,pkk militanları adam yerine konup siyasete davet edildi,dış siyasette hiçbir saygınlığımız kalmadı,ab ve abdnin köpeği gibi denilen her şeye kafa sallanır olundu,imralıdaki köpek hakltan daha değerli görüldü sayın sıfatını aldı..daha neler neler..

utanmayanlar utanmasınlar daha bakalım..
bakın arkadaş ne güzel açıklamış, peki bu arkadaş bunları uyduruyormu, uyduruyorsa neden bende bu kişiye katılıyorum.
burda biraz felsefik yazdık cahiller zaten okusada anlamaz

maxpyane' Alıntı:
1,8 milyon kisi komur yardımı almıs buda takriben 3,6 milyon demokratik oy yapar....
Evet kazanan demokrasi oldu dimi.....
Gecen bir yerde duydum ve bir kez daha kanaat getirdim AÇ ve CAHİL insandan secmen olmaz.....Olursada bole din istismarı yapan kisiler basımıza gecer....

her sene haziranda başlayıp eylüle kadar kömür yardımı yaptı bu hükümet.bu sene yapsaydı haklısın ama seçimin temmuza denk gelmeside onların suçu değil biraz vicdanlı olunn

ibrahim923' Alıntı:
qpower' Alıntı:
1)Bilerek ve isteyerek söylese idi söylediklerinin arkasında dururdu.Onun ağzından ikinci kez aynı lafarı duydunuzmu?hakkaten bu iş kabak tadı verdi .
2)şimdi siz ciddi ciddi Erdoğanın delikanlı tavırları yüzünden mi %47 oy aldığını düşünüyorsunuz.Ciddisiniz yani bu konuda .(bu noktada diyecek hakikaten bir şeyim yok SANIK SİZİNDİR HAKİM BEY :clap :biggrin :vur :vur :vur :vur )
3)VE son olarak siz şimdi yine erdoğanın düzeni değiştireceğine inanıyorsan hala cumhuriyetime olan güveni tam olarak oturtamamışız demektir.Yani erdoğan gelecek düzeni değiştirrecek öylemi .(tekrar sanığı size bırakıyorum hakim bey )
4)askerlerin hazırladığı anaysadan memnunsanız diyeceğim pek bir şey yok.kişisel tercihiniz.(klasik bir cuntacı tutumu olduğunu belirtmek isterim)
5)cevap beklediğim konularıda diğer mej larında okuyamam.Kusura bakmayın
6)tekrar söylüyorum kimsenin düzeni değiştirdiği yok.korkmayın.
7)MAMA Lİ TURCHI

ABİ çok sert KONUŞMUŞSUN YA GÖZÜNÜ SEVİM BUNLAR NASIL CEVAPLAR BÖLE YA KOPTUM[SÜPER.devam]):durdurun :durdurun :durdurun :durdurun :durdurun

ERDOĞAN BİLEREK VE İSTEYEREK SYLEMEMİŞ söyleseymiş dediğini tekrarlarmış:clap

BEN DEMİŞİM ERDOĞAN %47 OYU DELİKANLI TAVIRIYLA ALMIŞ(AZ DEĞİLSİN HA:durdurun)
BUNUN BİRÇOK SEBEBİ NİN OLDUGUNU VE TAVIRLARININ DA OY ALMADA ROLÜ OLDUGUNU SÖYLEDİM:goz:

YOK CANIM ERDOĞAN DÜZEN DEĞİŞTİRİRMİ HİÇ qpower demişse dogrudur :biggrin
ERDOĞAN HER SEFERİNDE CUMHURİYETE SAHİP ÇIKIYOR CUMHURİYETİN KALESİ

ANAYASAYI ASKERLER YAPMUŞ VE MEMNUN DEĞİLMİŞ-MEMNUNSAM BENİM GÖRÜŞÜM OLUYOMUŞ KİŞİSEL TERCİHİMMİŞ(SÜPERRRR)

MJLARIMI OKUMAYAMAZ qpower çünkü çok yoğun :aşk

KİMSE BİŞEYİ DEĞİŞTİREMEZ ARKADAŞIM HELE DE SEN TEKRAR TEKRAR SÖYLÜYORSAN :clap

VE KONUŞMAMI ÜNLÜ Bİ SÖZLE KAPATMAK İSTİYORUM(TABİ qpower arkadaşım izin verirse :) ) MAMA Lİ TURCHI

anlamana senin adına sevindim .sonunda anladın.bravo aferin tebrikler :clap :clap :clap :clap(GERÇİ TAMAMINI ANLAYAMAMIŞSIN AMA BANA O KADARIDA YETER)
not:ayar vermek için daha kırk fırın ekmek yemen lazım.yok sa yukarıda olduğu gibi kendini komik duruma düşürürsün.ayar vermeye çalışan ama saçmalamış bir adam olursun.ha bide şu son söze çok güldüm onu neden söylediğimi anlamadıysan daha diyecek bir şey yok .kaçıncı sınıfa gidiyorsun bilmem ama ilköğretimin temel amacı okuduğunu anlamadır.birden aklıma geliverdi

bende ak partiye oy verdim sülalemde açıkcada söylüyorum bundanda gurur duyuyorum

Arkadaşlar Akp'ye laf atabilecek kadar nankörseniz size Allah versinnn... MİLLİ GELİR OLAYINDAN TUTUNDA AB'YE KADAR İNANILMAZ BİR YOL KATETTİK ARTIK GÖRÜN BUNLARI YAWW... ÇIKARIN ŞU AT GÖZLÜKLERİNİ.. EĞER AKP SATICI OLSAYDI HALK ZATEN GÖRÜRDÜ VE OY ATMAZDI BUNLARA FAKATT ADAMLAR İŞLERİNİ HAKKIYLA YAPTILAR HORTUMCULUK YAPMADILAR VS. ELBETTE HATASIZ KUL OLMAZ VE BAZI HATALARI VAR AMA YİNE DE ŞEÇİLEBİLECEK EN İYİ PARTİ AKKKKPAARRRTİİİ %47 YLE GELDİĞİNE GÖRE BU SİTEDEKİ HER 100 KİŞİDEN Bİİ AKP YE OY VERMİŞ DEMEKTİR HADİ AKP LİLER GELİN DE PARTİNİZİ SAVUNUN HODRİMEYDANNNNNNNN

uguralp' Alıntı:
Arkadaşlar Akp'ye laf atabilecek kadar nankörseniz size Allah versinnn... MİLLİ GELİR OLAYINDAN TUTUNDA AB'YE KADAR İNANILMAZ BİR YOL KATETTİK ARTIK GÖRÜN BUNLARI YAWW... ÇIKARIN ŞU AT GÖZLÜKLERİNİ.. EĞER AKP SATICI OLSAYDI HALK ZATEN GÖRÜRDÜ VE OY ATMAZDI BUNLARA FAKATT ADAMLAR İŞLERİNİ HAKKIYLA YAPTILAR HORTUMCULUK YAPMADILAR VS. ELBETTE HATASIZ KUL OLMAZ VE BAZI HATALARI VAR AMA YİNE DE ŞEÇİLEBİLECEK EN İYİ PARTİ AKKKKPAARRRTİİİ %47 YLE GELDİĞİNE GÖRE BU SİTEDEKİ HER 100 KİŞİDEN Bİİ AKP YE OY VERMİŞ DEMEKTİR HADİ AKP LİLER GELİN DE PARTİNİZİ SAVUNUN HODRİMEYDANNNNNNNN
önce küçük harfle yazarak yanıt vermek varken bu bağırtını hiç anlamadım.hortumcu değil de ne yaptığını sorarlar adama.rte nin oğulcuklarına gemicikler villacıklar 8000 ytl maaş ile alınırsa şu ülkede genel md.maaşı o kaar çok 8.000 ytl maaş alanlar niye 2,5 milyon$ ve 1 milyon ytl ye villacık alamıyorlar.bu hükümet kadar ülkeye ihale yolsuzluğu bölücülük yapan bir kesim gelmedi.ben 50 yaşın da emekli maaşı 700 ytl yoksul olan seneye aç olan açlık sınırı 652 ytl.olan bir ülkede.bir unakıtan denen vergici ve atatürk düşmanları olan seçtiğiniz şahıslarla dolu bir oda dolusu dokunulmayan insan yığını.ananı al git.yangelip yatma!cumhurbaşkanına hakaret alkışları.kimse ile barışık olmayan bir rte var.
buna tıp dilinde aktarılmış travmalar denmekte.halkın deneme süresi sona erdiğinde bu kişilerin çoğu sanıyorum yargılanır.

Elektrik Barzani'ye 9, halka 12.4 kuruş

--------------------------------------------------------------------------------

Elektrik Barzani'ye 9, halka 12.4 kuruş

PKK kamplarının da bulunduğu Kuzey Irak’ın elektrik ihtiyacı Türkiye'den karşılanıyor. Olay bununla da kalmıyor. Türk halkına 12.4 kuruştan verilen elektrik Kuzey Irak'a 8.8 kuruştan satılıyor. Ortaya çıkan zarar ise Hazine'den karşılanıyor.

CHP İzmir Milletvekili Erdal Karademir, PKK kamplarının da bulunduğu Kuzey Irak’ın elektrik ihtiyacının, "AKP’nin yandaşı olan Karadeniz Toptan Elektrik Ticaret AŞ tarafından" sağlandığını iddia etti.

CHP’li Karademir yaptığı açıklamada, AKP Hükümeti ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’nun, 2003 yılında Karadeniz Toptan Elektrik Ticaret AŞ’ye (KARTET) Irak’a elektrik ihraç etmesi için özel izin verildiğini belirtti. KARTET firmasının "AKP yandaşı" olduğu ileri sürülen Karadeniz Holdingin kuruluşu olduğunu ifade eden Karademir, “KARTET Türkiye'den elektrik ihraç eden tek özel şirkettir. İsrailli işadamı Sami Ofer’in ortağı Global yatırımın sahibi Mehmet Kutman Karadeniz Enerjinin dolaylı ortağıdır” dedi.

“AKP Hükümeti terör üssü Kuzey Irak'a bu şirketin aracılığı ile elektrik kıyağında bulunmaktadır” diyen Karademir, şöyle dedi:

“Türkiye halkına ve sanayicisine 12.4 YKr'den elektrik satan AKP iktidarı Kuzey Irak'a 8.8 YKr'den elektrik ihraç edebilmek için özel yasa çıkartmıştır. 13 Mart 2005 tarih 25754 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan yasa ile KARTET’e, TETAŞ yerine daha ucuz fiyata EÜAŞ'den elektrik alma imkânı sağlanmıştır.

AKP yandaşı KARTET'in ucuz elektrik ihracatı sebebiyle elde edemediği kar ise, Ağustos 2006'da AKP Hükümetinin aldığı Bakanlar Kurulu Kararı doğrultusunda ÖTV sıfırlaması yapılarak Hazine'den karşılanmıştır. Diğer deyimle, Kuzey Irak’a verilen elektriğin parası Türk halkının cebinden çıkmaktadır.” ANKA

Türkiye Osmanlı'nın çöküş dönemi gibi

--------------------------------------------------------------------------------

AKP milletvekili Çömez, Türkiye'nin durumunu Osmanlı'nın çökmeden önceki durumuna benzetti

AKP'deki muhalif isimlerden AKP Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, siyasilerin sanal gündemlerle insanları meşgul etmeye çalıştığını belirterek, "Türkiye'nin kritik bir dönemde başına bir terör belası musallat edilmiş ve etrafındaki ateş çemberi daraltılmaya başlamış. Ancak siyaset kurumu, maalesef kollarındaki saatin değeriyle veya nereye kadar yüzebilecekleriyle meşgul" dedi.

Yerel Adana Haber Gazetesi'nin geleneksel `Cumhuriyet'e Hizmet Ödülü'nü alan Çömez, ödül töreninde yaptığı konuşmada ülkeyi biraz daha ileriye taşımak için temiz duygularla siyasete girdiğini, ancak, Ankara'da çok farklı bir mekanizma ve yol haritası gördüğünü söyledi. Bu mekanizmaya ayak uydurmakta zorlandığını kaydeden Çömez, "Geçen zaman içinde tavır koymaya, sonra yüksek perdeden isyan etmeye, sonra da yolumu ayırmaya karar verdim. Bugün Türkiye'nin önüne bir buğulu perde örtülmüş ve insanlar sanal bazı gündemlerle meşgul edilerek Türkiye idare edilmeye çalışılıyor" diye konuştu.

`OSMANLI'NIN ÇÖKÜŞ HALİ GİBİ'

Türkiye'nin şu anki durumunu Osmanlı'nın çökmeden önceki durumuna benzeten Çömez şunları söyledi:

"Duyun-u Umumiye ile de bu ülkenin varlıklarının yabancılara satılması, peşkeş çekilmesi, daha sonra da terörist faaliyetler ve isyanlar Osmanlı'nın dağılmasına neden olmuştur. Bugün yaşadıklarımız aslında Osmanlı'nın bir asırlık çöküş dönemine çok benzeyen şeyler ve maalesef bizler gözümüzün önüne serilmiş o buğulu perdeyle, gerçekleri çok fazla görmeden, birilerinin ve bir şeylerin peşinden koşmaya ve gündemi kaçırmaya devam ediyoruz."

`SANDIKTAN DOĞRU İNSANLARI ÇIKARTMALI'

İnanmadığı, ülkeye fayda görmediği bir yapının altında siyaset yapmayı ahlaken doğru bulmadığı için milletvekili adayı olamadığını anlatan Çömez, şöyle devam etti:

"Ben Türkiye'nin bir gün mutlaka Atatürk'ün bize emanet ettiği bu ruhla, milli bir politikayla yönetileceğine ve bu ülkenin hak ettiği noktalara taşınacağına inanıyorum. Ancak buna inanmak yetmez. Bunun için çaba harcamak, gayret sarf etmek, özen göstermek lazım. Bunun için de sandığa gidildiği zaman doğru insanları o sandığın içinden çıkartıp, Ankara'ya ve Ankara'daki yönetim kademelerine taşımak lazım."

Gazetenin bu yılki ödülleri, AKP'li Turhan Çömez, gazeteci-yazar Nihat Genç, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu, Özel Bilfen Okulları Kurucusu Kamber Kocaöz ve Final Dergisi Dershaneleri Genel Müdürü Şevket Ertem'e verildi.

kaynak: (http://www.kanalturk.com.tr/)

cobocobo16' Alıntı:
önce küçük harfle yazarak yanıt vermek varken bu bağırtını hiç anlamadım.hortumcu değil de ne yaptığını sorarlar adama.rte nin oğulcuklarına gemicikler villacıklar 8000 ytl maaş ile alınırsa şu ülkede genel md.maaşı o kaar çok 8.000 ytl maaş alanlar niye 2,5 milyon$ ve 1 milyon ytl ye villacık alamıyorlar.bu hükümet kadar ülkeye ihale yolsuzluğu bölücülük yapan bir kesim gelmedi.ben 50 yaşın da emekli maaşı 700 ytl yoksul olan seneye aç olan açlık sınırı 652 ytl.olan bir ülkede.bir unakıtan denen vergici ve atatürk düşmanları olan seçtiğiniz şahıslarla dolu bir oda dolusu dokunulmayan insan yığını.ananı al git.yangelip yatma!cumhurbaşkanına hakaret alkışları.kimse ile barışık olmayan bir rte var.
buna tıp dilinde aktarılmış travmalar denmekte.halkın deneme süresi sona erdiğinde bu kişilerin çoğu sanıyorum yargılanır.

R.T.Erdoğan senin bu söylediklerine çok güzel cevap vermiş, o gemicik diye tabir ettiğinizin milletvekili veya başbakanlık maaşıyla alınmadığını umarım bu mesajdan sonra daha iyi idrak edersiniz..

'GEMICIK DEMEMIN SEBEBI, KOSTER'' ''Sayin Baykal son zamanlarda isi iyice çirkin boyutlara getirdi'' diyen Basbakan Erdogan, oglu Burak Erdogan'in gemi almasi ile ilgili elestirilere tepki gösterdi. Geminin 16-17 yasinda oldugunu ve 2 milyon 100 bin dolara alindigini kaydeden Erdogan, 500 bin dolar pesinatla alinan geminin oglu Burak Erdogan'in ortagiyla paylasarak bu pesinati ödedigini ifade etti. Basbakan Erdogan, gemi alirken ogluna destek verdigini de dile getirdi. Erdogan, alinan gemiye ''gemicik'' demesiyle ilgili soru üzerine de ''Gemicik dememin sebebi koster bu. Koster, bu sektörün içerisinde gemiciktir. 4000 ton civarinda. Küçük bir sey'' dedi. Ticari faaliyetlerine son verdigini hatirlatan Basbakan Erdogan, buradan gelen imkani çocuklari için kullandigini ifade etti.

:: Kaç kişiymişiz biz?

Son yazımı yazdığımdan bu yana epey geçmiş.

Bu süre içinde çok kereler oturdum bilgisayar başına ama içim el vermedi.

Ne yazarsam yazayım sonu hep şehitlere geliyordu.

Ölüm karşısında insanoğlunun çaresizliğini iyi bilenlerdenim.

Sıralı,sırasız çok kaybettim.

Hele ki böylesi bir ölüm karşısında söylenecek ne vardı ki?

Yazmadım,yazamadım,çokça ağladım ,yazdıklarımı sildim ve böyle bir acıyı katmerlemek istemedim.

Bu arada koca bir seçim geldi geçti.

Kampanyalar,söylenen sözler,kavgalar,dövüşler benim için anaların evlatlarının,eşlerin kocalarının,nişanlıların,sevgililerin,babaların kayıpları yanında bahse değer değildi.

Ama artık bir şeyler söylemenin zamanı geldi.

Seçimin ilk sonuçlarını geldiği dakikadan bu yana çok telefon aldım.

Merak eden,şaşıran,bizim takım sizinkini yendi yollu alay eden,küfreden,ağlayan,eyvah diyen,sen artık git sahil kasabasına yerleş diyen...

En sevdiğim telefon ise bir AKP'li izleyiciden geldi.

Önce "Tuncay Özkan'ı telefona versene" dedi,sonra "o yayında benim adım Kerimcan deyince",

"Oooo Kerim Bey kaç kişiymişiz gördün mü"dedi.

Evet,her arayanın kendince hakkı var.

Ağlayanın da,alay edip eğlenenin de,sen git sahil kasabasına yerleş diyenin de...

Çünkü ortada AKP'nin büyük bir başarısı var.

Muhalefetin ise büyük bir yenilgisi.

CHP'yi kastediyorum.

Ağlayan haklı, dünü, bugünü düşünüp yarın neler olabileceğini görüyor ...

Alay eden haklı çünkü böyle yenilirseniz alay ederler...

"Sen git sahil kasabasına yerleş" diyen ise ilk bakışta en haklı görünüyor.

Çünkü bu seçimin sonucuna göre Türkiye'de her iki kişiden birinin AKP'ye oy verdiği ortaya çıkıyor.

Yani,

Oy kullanan her iki kişiden biri AKP'nin durmayıp, yola devam etmesini istiyor.

Yani,

Her iki kişiden biri ekonominin iyi gittiğini düşünüyor.

Her iki kişiden birinin kredi kartı batağında değil,çeki,senedi dönmemiş,icraya uğramamış,mutlu.

Her iki kişiden biri Türkiye'nin en kilit tesislerinin dışarıdan borç alınan milyarlarca doların fazini ödeyebilmek adına sözde Ermeni soykırımını dünyaya kabul ettirmek için çalışan Ermeni diasporasının zenginlerine satılmasında bir mahsur görmüyor.

Her iki kişiden biri Türkiye'de işsizlik gibi bir sorun olduğunu düşünmüyor.

Her iki kişiden biri okuyan kızının, oğlunun iş bulabileceğinden emin,okumayanlar ise göbek atıyor.

Her iki kişiden biri terörün AKP döneminde yeniden hortladığına inanmıyor.

Her iki kişiden biri Başbakan'ın teröristbaşına "sayın" şehitlere "kelle" dediğine inanmıyor ya da "iyi ki demiş,oh iyi yapmış kardeşim,sana ne" diyor.

Her iki kişiden biri AKP'nin uyguladığı dış politikaların başarılı olduğuna inanıyor.

Her iki kişiden biri Kıbrısı'ın elden gittiğini düşünmüyor.

Her iki kişiden birini Başbakan'ın danışmanlarının ABD heyeti önünde "onu delikten aşağı süpürmeyin" dediğine inanmıyor ya da hakikaten ABD'nin Türk Başbakanlarını delikten aşağı süpürebilme hakkı olduğunu düşünüyor.

Her iki kişiden biri Kuzey Irak'tan başlayan Kürt devleti rüzgarının kısa süre içinde -bugün seçimlerde meclise girmeyi ve grup kurmayı başaran partinin temsilcileri tarafından dile getirilen eyalet formülü ile -Türkiye içinde bir bölünmeye,toprak kaybına yol açağını ve AKP'nin buna karşı tavırsız,haraketsiz politikası ile çanak tuttuğunu düşünmüyor.

Her iki kişiden biri bölünecek bölgede petrol olduğunu ve hükümetin seçimden önce apar topar Türk Petrollerinin işletme hakkını yabancılara vermek için bir kanun çıkardığına duymamış,bilmiyor ya da duymak ve bilmek de istemiyor.

Her iki kişiden biri Başbakan'ın düne kadar "alt kimlik,üst kimlik" derken seçimler sırasında "tek millet, tek devlet" demesini samimi buluyor.

Her iki kişiden biri kendi çocukları işsiz gezerken Başbakan'ın 26 yaşındaki oğlunun çalışıp alın teri ile milyonlarca dolar değerinde gemi alabilimesini doğal karşılıyor.

Her iki kişiden biri Başbakan'ın artık para mefhumunu kaybetmiş olmasını,ülkesinde milyonlarca kişi açlık sınırında yaşarken kendi kolundaki saati "on bin dolara,on beşbin dolara satarım" demesini normal buluyor.Saatin değeri kırküç bin dolarmış bu arada.

Her kişi kişiden biri Başbakan'ın söylediği gibi Cumhuriyet Mitinglerine katılan milyonların"bindirme kıta ve çete" olduğunu düşünüyor.

Her iki kişiden biri Başbakan'ın söylediği gibi "Ananı da al git"in küfür olduğuna inanmıyor ya da Başbakanların vatandaşlarına bu tür hakaretler etmesini doğal karşılıyor.

Her iki kişiden biri ayyuka çıkmış yosuzluklar yüzünden AKP'den isitifa eden AKP'li milletvekillerini hiç dinlememiş, duymamış ya da onlara inanmamış.

Her iki kişiden biri oy karşılığı sadaka almaktan hoşnut .

Her iki kişiden biri görmeyen,duymayan,yazmayan ama sürekli zenginleşen bir medyadan mutlu.

Ya da sandıktan çıkan sonuç bunlarla ilgili değil.

Peki AKP'nin bu bu ezici başarısı neyle ilgili ?

Peki AKP'nin aldığı bu ezici sonuç "kaç kişiyiz biz"in yanıtı mı?

Orada sorulan soru ile burada verilen yanıt birbirini örtüyor mu?

Peki yıllardır bütün bunları gösteren,duyuran ve yazanlardan biri olarak ben sahil kasabasına gönderilmeyi hakediyor muyum?

Ben "kaç kişiyiz biz" sorusunun yanıtının mitinglerde verildiğini düşünüyorum.

Sandıktan çıkan yenilginin o mitinglerdeki birleşmenin kendisine oy getireceğini sanan yanlış siyasi startejinin sonucu olduğunu düşünüyorum .

Seçimi CHP kaybetmiştir.

Mitinglerdeki halk değil.

Yenilgiyi,o mitinglerde ki iyi niyeti,çalışmayı,çabayı kendi çalışması sanan ve daha sonra da bunun tembelliğine düşen stratejinin getirdiğini düşünüyorum.

Bu ağır mağlubiyete,yenilenme isteğine yeterince kulak verememiş siyasi kurgunun sebep olduğunu düşünüyorum.

Seçimi AKP kazanmıştır.

Ancak AKP yanlız değildir.

Seçimi AKP'nin yanı sıra büyük sermaye ve büyük medya kazanmıştır.

Ve AKP'nin bu zaferini seçimlerde tüm küresel güçlerin ve Türkiye'deki tüm uzantılarının halkın tercihleri üzerinde son derece etkin bir propaganda yürütmelerine bağlıyorum.

Ben yıllardır her türlü baskıya rağmen doğru bildiklerini söyleyen benim gibi insanların sahil kasabalarına gönderilmesi "gerekmediğini" düşünüyorum.

Çünkü Türkiye'de bugün her iki kişiden biri görmek,duymak,bilmek istemese de "dünya yuvarlak ve güneşin etrafında dönüyor".

Asıl sahil kasabasına gitme zamanının "dünyanın durduğu zaman" geleceğini bilenlerin ne ümitsizliğe ne de vezgeçmeye hakları olmadığını düşünüyorum .

Ve "kaç kişiyiz biz" sorusunun asıl şimdi sorulması gerektiğini düşünüyorum.

Olguları,sorunları doğru tahlil edebilecek,ve bu tahlilden yola çıkarak çalışabilecek,vazgeçmeyecek,kaç kişi var aramızda ?

Ben sıranın başına kendimi yazıyorum.

Ya siz?
Kck.(Kerimcan Kamaldan ) alıntı.

:: Kaç kişiymişiz biz?

Son yazımı yazdığımdan bu yana epey geçmiş.

Bu süre içinde çok kereler oturdum bilgisayar başına ama içim el vermedi.

Ne yazarsam yazayım sonu hep şehitlere geliyordu.

Ölüm karşısında insanoğlunun çaresizliğini iyi bilenlerdenim.

Sıralı,sırasız çok kaybettim.

Hele ki böylesi bir ölüm karşısında söylenecek ne vardı ki?

Yazmadım,yazamadım,çokça ağladım ,yazdıklarımı sildim ve böyle bir acıyı katmerlemek istemedim.

Bu arada koca bir seçim geldi geçti.

Kampanyalar,söylenen sözler,kavgalar,dövüşler benim için anaların evlatlarının,eşlerin kocalarının,nişanlıların,sevgililerin,babaların kayıpları yanında bahse değer değildi.

Ama artık bir şeyler söylemenin zamanı geldi.

Seçimin ilk sonuçlarını geldiği dakikadan bu yana çok telefon aldım.

Merak eden,şaşıran,bizim takım sizinkini yendi yollu alay eden,küfreden,ağlayan,eyvah diyen,sen artık git sahil kasabasına yerleş diyen...

En sevdiğim telefon ise bir AKP'li izleyiciden geldi.

Önce "Tuncay Özkan'ı telefona versene" dedi,sonra "o yayında benim adım Kerimcan deyince",

"Oooo Kerim Bey kaç kişiymişiz gördün mü"dedi.

Evet,her arayanın kendince hakkı var.

Ağlayanın da,alay edip eğlenenin de,sen git sahil kasabasına yerleş diyenin de...

Çünkü ortada AKP'nin büyük bir başarısı var.

Muhalefetin ise büyük bir yenilgisi.

CHP'yi kastediyorum.

Ağlayan haklı, dünü, bugünü düşünüp yarın neler olabileceğini görüyor ...

Alay eden haklı çünkü böyle yenilirseniz alay ederler...

"Sen git sahil kasabasına yerleş" diyen ise ilk bakışta en haklı görünüyor.

Çünkü bu seçimin sonucuna göre Türkiye'de her iki kişiden birinin AKP'ye oy verdiği ortaya çıkıyor.

Yani,

Oy kullanan her iki kişiden biri AKP'nin durmayıp, yola devam etmesini istiyor.

Yani,

Her iki kişiden biri ekonominin iyi gittiğini düşünüyor.

Her iki kişiden birinin kredi kartı batağında değil,çeki,senedi dönmemiş,icraya uğramamış,mutlu.

Her iki kişiden biri Türkiye'nin en kilit tesislerinin dışarıdan borç alınan milyarlarca doların fazini ödeyebilmek adına sözde Ermeni soykırımını dünyaya kabul ettirmek için çalışan Ermeni diasporasının zenginlerine satılmasında bir mahsur görmüyor.

Her iki kişiden biri Türkiye'de işsizlik gibi bir sorun olduğunu düşünmüyor.

Her iki kişiden biri okuyan kızının, oğlunun iş bulabileceğinden emin,okumayanlar ise göbek atıyor.

Her iki kişiden biri terörün AKP döneminde yeniden hortladığına inanmıyor.

Her iki kişiden biri Başbakan'ın teröristbaşına "sayın" şehitlere "kelle" dediğine inanmıyor ya da "iyi ki demiş,oh iyi yapmış kardeşim,sana ne" diyor.

Her iki kişiden biri AKP'nin uyguladığı dış politikaların başarılı olduğuna inanıyor.

Her iki kişiden biri Kıbrısı'ın elden gittiğini düşünmüyor.

Her iki kişiden birini Başbakan'ın danışmanlarının ABD heyeti önünde "onu delikten aşağı süpürmeyin" dediğine inanmıyor ya da hakikaten ABD'nin Türk Başbakanlarını delikten aşağı süpürebilme hakkı olduğunu düşünüyor.

Her iki kişiden biri Kuzey Irak'tan başlayan Kürt devleti rüzgarının kısa süre içinde -bugün seçimlerde meclise girmeyi ve grup kurmayı başaran partinin temsilcileri tarafından dile getirilen eyalet formülü ile -Türkiye içinde bir bölünmeye,toprak kaybına yol açağını ve AKP'nin buna karşı tavırsız,haraketsiz politikası ile çanak tuttuğunu düşünmüyor.

Her iki kişiden biri bölünecek bölgede petrol olduğunu ve hükümetin seçimden önce apar topar Türk Petrollerinin işletme hakkını yabancılara vermek için bir kanun çıkardığına duymamış,bilmiyor ya da duymak ve bilmek de istemiyor.

Her iki kişiden biri Başbakan'ın düne kadar "alt kimlik,üst kimlik" derken seçimler sırasında "tek millet, tek devlet" demesini samimi buluyor.

Her iki kişiden biri kendi çocukları işsiz gezerken Başbakan'ın 26 yaşındaki oğlunun çalışıp alın teri ile milyonlarca dolar değerinde gemi alabilimesini doğal karşılıyor.

Her iki kişiden biri Başbakan'ın artık para mefhumunu kaybetmiş olmasını,ülkesinde milyonlarca kişi açlık sınırında yaşarken kendi kolundaki saati "on bin dolara,on beşbin dolara satarım" demesini normal buluyor.Saatin değeri kırküç bin dolarmış bu arada.

Her kişi kişiden biri Başbakan'ın söylediği gibi Cumhuriyet Mitinglerine katılan milyonların"bindirme kıta ve çete" olduğunu düşünüyor.

Her iki kişiden biri Başbakan'ın söylediği gibi "Ananı da al git"in küfür olduğuna inanmıyor ya da Başbakanların vatandaşlarına bu tür hakaretler etmesini doğal karşılıyor.

Her iki kişiden biri ayyuka çıkmış yosuzluklar yüzünden AKP'den isitifa eden AKP'li milletvekillerini hiç dinlememiş, duymamış ya da onlara inanmamış.

Her iki kişiden biri oy karşılığı sadaka almaktan hoşnut .

Her iki kişiden biri görmeyen,duymayan,yazmayan ama sürekli zenginleşen bir medyadan mutlu.

Ya da sandıktan çıkan sonuç bunlarla ilgili değil.

Peki AKP'nin bu bu ezici başarısı neyle ilgili ?

Peki AKP'nin aldığı bu ezici sonuç "kaç kişiyiz biz"in yanıtı mı?

Orada sorulan soru ile burada verilen yanıt birbirini örtüyor mu?

Peki yıllardır bütün bunları gösteren,duyuran ve yazanlardan biri olarak ben sahil kasabasına gönderilmeyi hakediyor muyum?

Ben "kaç kişiyiz biz" sorusunun yanıtının mitinglerde verildiğini düşünüyorum.

Sandıktan çıkan yenilginin o mitinglerdeki birleşmenin kendisine oy getireceğini sanan yanlış siyasi startejinin sonucu olduğunu düşünüyorum .

Seçimi CHP kaybetmiştir.

Mitinglerdeki halk değil.

Yenilgiyi,o mitinglerde ki iyi niyeti,çalışmayı,çabayı kendi çalışması sanan ve daha sonra da bunun tembelliğine düşen stratejinin getirdiğini düşünüyorum.

Bu ağır mağlubiyete,yenilenme isteğine yeterince kulak verememiş siyasi kurgunun sebep olduğunu düşünüyorum.

Seçimi AKP kazanmıştır.

Ancak AKP yanlız değildir.

Seçimi AKP'nin yanı sıra büyük sermaye ve büyük medya kazanmıştır.

Ve AKP'nin bu zaferini seçimlerde tüm küresel güçlerin ve Türkiye'deki tüm uzantılarının halkın tercihleri üzerinde son derece etkin bir propaganda yürütmelerine bağlıyorum.

Ben yıllardır her türlü baskıya rağmen doğru bildiklerini söyleyen benim gibi insanların sahil kasabalarına gönderilmesi "gerekmediğini" düşünüyorum.

Çünkü Türkiye'de bugün her iki kişiden biri görmek,duymak,bilmek istemese de "dünya yuvarlak ve güneşin etrafında dönüyor".

Asıl sahil kasabasına gitme zamanının "dünyanın durduğu zaman" geleceğini bilenlerin ne ümitsizliğe ne de vezgeçmeye hakları olmadığını düşünüyorum .

Ve "kaç kişiyiz biz" sorusunun asıl şimdi sorulması gerektiğini düşünüyorum.

Olguları,sorunları doğru tahlil edebilecek,ve bu tahlilden yola çıkarak çalışabilecek,vazgeçmeyecek,kaç kişi var aramızda ?

Ben sıranın başına kendimi yazıyorum.

Ya siz?
Kck.(Kerimcan Kamaldan ) alıntı.

Kuru laf kalabalığı,

Kopyala / Yapıştır. Ne kadar kolay değil mi böyle karalamaya çalışmak :)
Ama halk ne yaptı "Yemedi" :durdurun

Dış politikada Utanç içinde yaşadığımız 5 yıl
İç politikada Bahrımızın yandığı 5 yıl
Özelleştirmede Tırnaklarıyla kazıyanların biriktirdiği sermayelerin peşkeş çekildiği 5 yıl
Erdoğan ve kurmaylarının 5 yılda 355 kat(Erdoğan) zenginleştiği+ ülkenin yüzde 10 ama tam aksine ülkedeki açlık sınırında yaşıyanların oranın arttığı ve milli gelir adaletsizliğinin hat safhaya vurduğu bir 5 yıl.
Çifçiye üretmeden ağzını kapatması için erilen sus payı. (Avrupa fonundan)
Halka çemkirmek hatta küfürlerle dolu bir 5 yıl....

Halk bunları görmeyip. Süslü rakamlarla istikrara oy verdiyse. Bunca gerçeği 'Yemediyse' önümüzdeki 5 yıl Boyunca AKP gerçekleriyle yüzleşip Daha güzel şeyler yememesini temenni etmekten başka bir şansımız yok.

Kimse unutmasın ki göstermelik 3 kuruşluk istikrar ve para

Benim Askerimin başına geçirilen cuvala kayıtsız kalanları
Şehidemi Kelle diye niteleyeni
imralı itine sayın diyeni
Ülkemin tüm canlı sektörlerini azılı düşmanlarımıza vermeyi(peşkeşi)
ırağın kuzeyindeki 2 tane ite kardeşim dediğini

BENİM GÖZÜM DE AFFETİRMEZ.....

halk bunları göremediyse.... o 5 yılı caf ca bolluk içinde onurluca yaşadık dediyse.... Ben bu ülkede yaşamamışım demek....

rosıcky003' Alıntı:
sen ancak kendını kandırırsın ortada ıcraat yok kı memnun olasın...

yaa peki söylermisin...SAĞLIK .TOPLU KONUTLAR. bunlar da mıı gözün görmüyor ...DİĞERLERİNİ SAYMIYORUM CÜNKÜ ONLAR HERKEZİN GÖRECEYİ DEĞİL ..su anda türkiyenin yabancı sermayenin %61 artırmıss durumda vee bunun tek sebebi dee İSTİKRAR VE GÜVEN ORTAMININ SAGLANMASI yatırım yapacakların korkmamaması ...SİZLERE SADECE " CHP" GİBİ HADİİ ORADAN DİYORUMMMMMMMM:vur

uyuuuuuuuuuuu türkiye uyuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu ***kahrolsun abd yandaşları***

ben inanamıyorum türkiyede bu kdr cahil olduna,bu kdr atatürk düşünce sistemini yıkmaya çalışan bi partinin başa geldiğine

adamların artk ne yapmasını ıstıyor halk hı demek ki halk PKK YI SEVİYOR NEDEN AK PARTİYE WERIYOR AKP NE YAPIOR ABD UŞAKLIĞI ABD NE YAPIYOR PKK DESTEKLIYO

HALK ŞU ÜÇGENİ HALA ÇÖZEMEDİ YA bazı veren arkdslarda övünüo

bn sızın türk lüğünüzden şüpheliyimmm --bunları yazıorum solcu deilm--

Ben verdim. gizlemem açıkça söylerim, ama kimseyle tartışmaya da girmem. Kimse bana; "Neden verdin?" diye soramaz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri