AK Parti'nin İlk Transferi Milli Güreşçi Hamza Yerlikaya

1001Design

330i ///M3 Design
Reaction score
0
AK Parti, Yaklaşan Seçimler Öncesinde Milli Güreşçi Hamza Yerlikaya'yı Saflarına Kattı. Olimpiyat ve Dünya Şampiyonu Hamza Yerlikaya, AK Parti'den Milletvekili Aday Adayı Oldu.

AK Parti, yaklaşan seçimler öncesinde milli güreşçi Hamza Yerlikaya'yı saflarına kattı. Olimpiyat ve dünya şampiyonu Hamza Yerlikaya, AK Parti'den milletvekili aday adayı oldu.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin ile birlikte AK Parti Genel Merkezi'ne gelerek başvuru yapan Yerlikaya, "Minderdeki gücümü Meclis'tde gösterme taraftarı değilim" mesajını verdi. "Hamza, rakibim değil yol arkadaşım olacak" diyen Başbakan Yardımcısı Şahin de, milli güreşçinin 2008 Pekin olimpiyatlarına milletvekili olarak katılmayı hedeflediğini söyledi. AK Parti'nin milletvekili seçimleri öncesinde ilk transferi Hamza Yerlikaya oldu. Dünya ve olimpiyat şampiyonu Hamza Yerlikaya bugün

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin ile birlikte AK Parti Genel Merkezi'ne gelerek önce partiye üye oldu, sonra aday adaylığı başvurusunda bulundu. Yerlikaya'ya parti rozetini AK Parti'nin Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı taktı. Yazıcı, milli güreşçiye AK Parti bayrağı, parti programı ve tüzüğünü de hediye etti. Başbakan Yardımcısı Şahin, Hamza Yerlikaya'nın 22 Temmuz seçimlerinde milletvekili adayı olmaya düşündüğünü ve karar verdiğini belirterek, "Adaylık için de

AK Parti'yi tercih etti. Bana geldi bu konudaki düşüncesini söyledi. Ben de memnuniyetle karşıladım ve başarılar diledim. Kendisi dünya güreşine ve Türk güreşine damga vurmuş. Bu ünvanı haklı olarak elde etmiş olan bir sporcumuz. Onu buraya kadar getirmeyi de Spordan Sorumlu Devlet Bakanı olarak görev bildim" diye konuştu.

Yerlikaya'nın İstanbul için başvurduğunu ancak son kararın Genel Merkez'e ait olduğunu dile getiren Şahin, "Kendisinin beklentisi İstanbul. Türkiye'ye mal olmuş başarılı bir sporcumuz. Ben adaylığının Türkiye'nin her yerinde kabul göreceğini ve destek bulacağını düşünüyorum" dedi. Şahin, gazetecilerin 'İstanbul olursa siyasi rakibiniz olacak?' hatırlatması üzerine, "Yok hayır, yol arkadaşım olacak" cevabını verdi. Adaylık talebinin Yerlikaya'dan geldiğini ifade eden Şahin, AK Parti'nin spor dünyasından

başka transferleri olup olmayacağı konusunda bir bilgisinin olmadığını söyledi. Şahin, Hakan Şükür'ün isminden bahsedildiğini ancak kendisinin bir temas kurmadığını kaydederek, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar Göksel'in Şükür ile konuştuğunu ancak son kararının ne olduğunu bilmediğini açıkladı. Şahin, Hamza Yerlikaya'nın milletvekili olması halinde güreşi bırakıp bırakmayacağının sorulması üzerine de, şöyle konuştu: "Devam edecek. Onunla bir anlaşmaya vardık. Milletvekili olarak 2008 Pekin

olimpiyatlarına katılmasına ve üçüncü kez olimpiyat şampiyonu olmasını bekliyoruz. Kendisi de hedef olarak bunu öngördü. Kendisi ufak bir sağlık sorunu yaşamıştı. Bir süre ara verdi ama 2007'nin hemen başında Avrupa Şampiyonası'na katılacak elemelere katılacak. Hedefimiz sporda 2008 Pekin olimpiyatları ve üçüncü olimpiyat şampiyonluğu".

AK Parti Genel Merkezi'ne gelerek milletvekili aday adaylığı için başvuru yapan Yerlikaya'ya AK Parti'nin Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya da eşlik etti. AK Parti Genel Merkezi'nden ayrılırken gazetecilere bir açıklama yapan milli güreşçi, "Benim amacım 20 seneden beri olduğu gibi Türkiye'ye hizmet etmek. Türk bayrağı için mücadele veriyoruz. Hayatım bunlarla mücadeleyle geçti. Güreşi bıraktığım anlamına gelmez. Üçüncü olimpiyat madalyası için mücadele vereceğim. Genel

Merkez'in ve Genel Başkan'ın takdiridir. Olimpiyatlarda milletvekili olarak mücadele etmeyi hedefliyorum. İnşallah bu açıdan Türkiye'de ilk olma gayreti içindeyim Bundan sonraki süreç genel merkez ve genel başkanın takdiridir. Biz buraya hizmet için geliyoruz. Büyük işler yapmak için geliyoruz" şeklinde konuştu. Nereden aday gösterileceğini Başbakan'ın ve parti yönetiminin karar vereceğini belirten Yerlikaya, gazetecilerin 'Güreşi, Meclis Genel Kurulu'na taşımak gibi bir niyetiniz yok değil mi?' sorusu

üzerine de, "Sporda bir spor ahlakı vardır. Asla minderdeki gücümüzü o taraflarda gösterme taraftarı değiliz. Bizim amacımız çalışmak. Hepsinin yeri ayrı. Çalışmak ve mücadele etmek. İnandığımız davada çalışmaktır" mesajını verdi. AK Parti'li Çetinkaya da, milli güreşçinin kendisinden beklenen davranışı göstererek, AK Parti'den aday olduğunu söyledi. Hamza Yerlikaya'nın dünya ve olimpiyat şampiyonluğunda defalarca fırtına gibi minderlerde estiğini ve rekor kırdığını ifade ederek, "Türkiye'ye en fazla

altın madalya kazandıran, dünyanın her tarafında İstiklal Marşı'nı söyleten, Türk bayrağını büyük bir coşkuyla göndere çektiren milli güreşçimiz Hamza Yerlikaya'nın AK Parti saflarına katılması fevkalade güzel birşey. Hamza dünya rekorlarının sahibi. AK Parti de dünyanın markası haline gelmiş bir parti. Hamza'nın bizim saflarımıza katılmasıyla 22 Temmuz seçimlerinde göreceksiniz AK Parti bu sefer rekor kıracak. AK Parti parlamenter olarak olimpiyatlara katılır ve rekorunu tazeler" dedi.

(DA-MAY-ÖK-Y) (İhlas Haber Ajansı)​

chpde tuğba ünsalı transver etmişti :) yanı her partı böyle şeyler yapar akp yapıncamı türübünlere oynuyor

ii artık tayyip ağzını bozmaz,hamza bakar çaresine :)

ona gerek kalmaz sen bakıyorsun kendi görevini baskasınamı veriyrosun cok ayıp...

Bence milletvekili olabilmek için üniversite mezunu olmak kosulu getirilmelidir...

beyler habere yüzeysel yaklaşmayın."trübünlere oynaması" yorumları karalamaktan başka bişe değil.akp için hayırlı olsun.hamza, güreşte olduğu kadar siyasette başarılı olursa sırtı yere gelmez.yalnız siyaset konusunda zekeriya beyaz kadar bilgisiz olursa hem akp için hem ülke için boşa atılmış adım olur.

AKP ye profesyonel siyasetçi almamalarına şaşırmadım

peki profesyonel siyasetçi nasıl olur?

1-)Üniversite mezunu
İktisadi ve İdari Bilimler Bölümü mezunu olursa daha iyi olur.

2-)Daha önce siyasi görevde bulunmuş yani yöneticilik yapmış! Belediye Başkanlığı, Valilik kaymakamlık gibi devlet görevleri veya kamu ve özel kuruluşlarda yöneticilikte olabilir.

3-)Vizyon sahibi! olup olmadık yerde toplumu olumsuz etkileyecek sözler etmeyecek,değerlere saygılı,

4-)Bütün fikir ve görüşlere saygılı ve kendi fikrini savunabilecek kadarda donanımlı,

5-)Siyasi geçmişi "yasaksız" ve "sicili temiz",

6-)Ülkesinin çıkarından ve halkının refahından başka birşeyi düşünmeyen,

7-)Anayasaya tam bağlı hareket eden; hukukun üstünlüğüne inanan,egemenliğin millete ait olduğunu unutmayan
burnu havada gezmeyen,

:cool:Günlük hayattaki davranışlarıyla topluma örnek (model) olan,

9-)Dürüst ve ilkeli.Yani yalan söylemeyen,sözünden ve fikrinden dönmeyen,yani ahlaklı

10-)Herkese eşit davranan adil ve hiçbir gücün etkisinde kalmayan,

eğer Hamza Yerlikaya bu özellikleri taşıyorsa,
benim gözümde aday olması için bir engel yoktur.
yok taşımıyorsa "ideal" bir vekil olacağından şüpheliyim

ama ben açıkçası Hamza Yerlikaya nın bu nitelikleri taşıdığını düşünmüyorum
siyasi partilerinde oy toplamak için asıl işi bu olmayan insanları aday göstermesine de karşıyım

yazdıklarımın tamamını okumadan fikrimle ilgili yorum yapmazsanız çok sevinirim

aç tavuk kendini buğday ambarında sanır ne olmuş yani sporcu millet vekili olmazmı çekemeyenler utansın

Tuğba Ünsal'a çok güldüm :D

Yalnız bir güreşçi siyasetten neden anlamasın? Bunu anlamış değilim... Siyaseti biraz gazete bira zkitap okuyan yapabilir... Yeter ki istesin.
Bir de Fletch arkadaş çok güzel özellikler saymış da bu özelliklere sahip milletvekilleri sayısı her partide parmakla sayılacak kadar malesef.

Üstadım sen Türkiyedeki siyasetçilerin yani 550 x parti sayısı=? Hamza duruşuyla ,vizyonuyla, karekteriyle,samimiyetiyle,(sporculuğunu yazmıyorum çünkü Türkiye tarihinde onun kadar başarılı bir sporcu yok diyorum) dört dörtlük bir insandır.Siyasetide çok da iyi yapar ALLAH yolunu açık etsin kardeşim.

Geri