AK Parti'den tarihi rekor

innuendo

HANZALA
Moderatör
Reaction score
0
AK Parti'den tarihi rekor
AK Parti 2011 seçimlerinde büyük bir başarıya imza attı.

2011-se%C3%A7im-sonu%C3%A7lar%C4%B1_0.jpg

AK Parti, üst üste 3. zaferini elde etti. Aynı zamanda her seçimde oylarını artırarak iktidar olan ilk siyasi parti unvanını kazandı. Yüzde 50 oy ile en yakın rakibi CHP'yi de ikiye katladı. Fakat 330 vekilin altında kaldı. İktidar partisi, Bahçeli'nin memleketi Osmaniye dahil 66 ilde yarışı önde bitirdi. 12 ilde de tulum çıkardı. Sahilleri tamamen CHP'ye ait olmaktan çıkardı ama buna karşılık Doğu'da oyları azaldı. Kadın vekil sayısı da yükseldi.

AK Parti, üst üste 3. zaferini elde etti ve büyük bir rekora imza atmayı başardı. Her seçimde oylarını artırarak tek başına iktidar olan ilk siyasi parti olarak tarihe geçti. Kurulduğu 2001 Ağustos'undan beri girdiği 5. seçimden de ipi açık ara önde göğüsleyerek çıktı. İktidar partisi, yüzde 50 oy alarak her iki kişiden birinin tercihi oldu. En yakın rakibi CHP'yi de ikiye katladı. 2007 seçimlerinde yüzde 46,5 alan parti, oylarını yaklaşık 4 puan artırdı. Fakat buna rağmen Meclis'teki sandalye sayısı 15 azaldı. Bir önceki seçimde 341 vekil çıkarmıştı, şimdi 326'ya düştü.

Bundaki en büyük sebep kuşkusuz Yüksek Seçim Kurulu'nun bazı illerin vekil sayısını düşürmesi oldu. Vekil sayısı düşürülen illere tek tek bakıldığında AK Parti'nin, bu karardan çok etkilendiği görülüyor. YSK'nın kararı AK Parti'nin tam 23 vekiline mal oldu. Oy oranı yükseldiği halde bir öncekine göre vekil sayısı iki tane birden düşen iller Afyon, Ağrı, Konya, Tokat, Trabzon ve Yozgat. Örneğin, AK Parti'nin Konya'da oranı yüzde 64'ten 69'a, Trabzon'da ise 56'dan 59'a çıkarmasına rağmen 2007 seçimlerine göre iki milletvekili birden kaybetmesi dikkat çekici. Yine aynı sebepten dolayı bir milletvekiline mal olan iller ise Bitlis, Çorum, Erzincan, Erzurum, Isparta, Kastamonu, Kütahya, Malatya, Sinop, Bayburt, Karabük. Buna karşın İstanbul'da milletvekili sayısı 15 artmasına karşınAK Partiburadan kendi hissesine sadece 6 tane alabildi.

İktidar partisi, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin memleketi Osmaniye dahil 67 ilde yarışı önde bitirdi. AK Parti, 12 ilde tulum çıkardı. Rize, Kırıkkale, Düzce, Nevşehir, Aksaray, Kilis, Karaman, Çankırı, Kırşehir, Gümüşhane, Karabük ve Bayburt'ta vekillerin tümünü aldı. AK Parti'nin, yüzde 50'lik gösterdiği başarıya karşın daha önce hiç vekil çıkarmadığı il sayısı ise üçe çıktı. Bu seçimde Tunceli'ye, Hakkâri ve Iğdır da eklendi. AK Parti'nin kadın milletvekili sayısı da 30'dan 45'e yükseldi.

Genel olarak Doğu'da oyları düşerken batıda arttı. İzmir'de sürprize imza atamazken yerel seçimde CHP'ye kaptırdığı Antalya'da yeniden zafere ulaştı. 'Sahil'de sadece İzmir, Muğla ve Aydın'ı kaybeden AK Parti, BDP'nin güçlü olduğu iller Diyarbakır, Şırnak, Hakkâri, Mardin, Batman, Van ve Muş'ta ikinci parti oldu.

Genel Merkez saatler öncesinden zafere hazırlandı. Alana dev led ekranlar kuruldu. Sonuçları bir süre İstanbul'dan takip eden AK Parti lideri, daha sonra ailesiyle birlikte Ankara'ya geldi. Uçakta İstanbul milletvekili adayı Hakan Şükür de vardı. Başbakan havaalanından direkt geldiği Genel Merkez'e saat 19.30'da ulaştı. 8. kattaki makam odasına geçen Erdoğan, balkonda yapacağı konuşma üzerinde çalıştı.

Erdoğan böyle hazırlandı

Erdoğan böyle hazırlandı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan "balkon" konuşmasına böyle hazırlandı...

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

7.jpg

Oyunu seçim bölgesi olan İstanbul'da kullanan Başbakan Erdoğan, seçim sonuçlarını izlemek üzere AK Parti Genel Merkezi'ne gelerek, makam odasında geçti. Erdoğan'ı partiye gelişinde Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, AK Parti Genel Başkan YardımcısıAbdülkadir Aksuve parti yöneticileri karşıladı. Erdoğan, genel merkeze çocukları, torunu veİstanbulmilletvekili adayı eski milli futbolcu Hakan Şükür ile geldi. Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın ise ilerleyen saatlerde partiye geleceği belirtildi. Erdoğan'ın gelişi sırasında AK Parti'ye üzerinde AK Parti logosu bulunan büyük bir pasta getirildi.

Ayrıca, genel merkez seçim sonuçlarını izleen partililerin akınına uğradı. Kurulan dev ekranlardan seçim sonuçlarını izleyen partililer ıslıklar ve tezahüralarla sevinç gösterilernde bulundu.

Öte yandan seçim sonuçlarının netleşmeye başlamasıyla birlikte Başbakan Erdoğan'ın konuşmasını yapacağı balkona ve parti binasında asılan ve siyah bezlerle kapatılan ‘Milletimiz kazandı, demokrasi kazandı', 'Biz Birlikte Türkiyeyiz', Teşekkürler Türkiye' yazılı stickerlar açıldı.

http://secim2011.samanyoluhaber.com/h_580530_Secim-2011-erdogan-boyle-hazirlandi!---foto.html

İşte Erdoğan'ın balkon konuşması

İşte Erdoğan'ın balkon konuşması

"Bugün bir kez daha Türkiye kazanmıştır. Bugün bir kez daha demokrasi kazanmıştır"

h_580529_Secim-2011-iste-erdoganin-balkon-konusmasi.html

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "AK Parti'ye oy vermiş olsun ya da olmasın, tüm milletimize şunu tüm içtenliğimle söylüyorum, 12 Haziran 2011 Seçimlerinin galibi, hiç ama hiç şüphesiz, Türkiye'dir, bu aziz millettir. Bugün bir kez daha, Türkiye kazanmıştır. Bugün bir kez daha demokrasi kazanmıştır. Bugün bir kez daha, milli irade kazanmıştır, topyekün millet kazanmıştır" dedi.

Erdoğan,AK PartiGenel Merkezi'nin balkonundan seçim sonuçlarını değerlendirdi. Balkona eşi Emine Erdoğan ile birlikte çıkan Erdoğan, vatandaşları selamladı ve balkonda bulunan partililerle tek tek tokalaştı.,

''Türkiye seninle gurur duyuyor'' sloganları altında kürsüye çıkan Başbakan Erdoğan, konuşmasının başında uzun bir selamlama yaptı. Erdoğan, şunları söyledi:

186442_ak-parti-secim.jpg

''Aziz milletim, sevgili kardeşlerim, değerli yol arkadaşlarım; buradan, Ankara'dan, Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Merkezi'nden hepinizi muhabbetle selamlıyorum. 81 vilayetimizi, 780 bin kilometrekarenin her bir zerresini, 74 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının tamamını sevgiyle, saygıyla selamlıyorum.

Melbourne'den Berlin'e kadar; Tokyo'dan Viyana'ya kadar; Paris'ten Toronto'ya kadar, 5 kıtadaki tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını, tüm soydaşlarımızı buradan selamlıyorum.

Gözlerini Türkiye'ye çevirmiş, Türkiye'den gelecek haberleri büyük bir heyecanla takip eden, Bağdat, Şam, Beyrut, Amman, Kahire, Tunus, Saraybosna, Üsküp, Bakü, Lefkoşa ve diğer tüm dost ve kardeş ülke başkentlerini, dost ve kardeş halkları da buradan muhabbetle selamlıyorum.

12 Haziran2011 seçimsonuçları, ülkemize, milletimize, bütün coğrafyamıza, tüm dünyaya hayırlı olsun. Bu sonuçlar, inşallah, bölgemizde ve dünyada, barışa, adalete, huzur ve istikrara katkı sağlasın diyorum.''

''ONLARI DA KUCAKLAYACAĞIZ, ONLARI DA ARAMIZA ALACAĞIZ''

Bugün sandığa giden ve oy kullanan tüm vatandaşlara yürekten şükranlarını sunan Başbakan Erdoğan, yurt dışından gelip oy kullanan Türk vatandaşlarına da teşekkür etti.

Seçimlerde görev alan tüm kamu görevlilerine, güvenlik güçlerine, sandık görevlilerine ve müşahitlere ayrıca teşekkür eden Erdoğan, şöyle konuştu:

''Adalet ve Kalkınma Partisi olarak, bugün, çok farklı heyecanları aynı anda yaşıyoruz. Bir kez daha, Türkiye'deki her iki seçmenden birinin oyunu almış olmanın heyecanını yaşıyoruz. Demokrasi tarihimizde, çok partili dönemde, nadir rastlanan bir biçimde, üçüncü dönem milletimizden yetki almanın heyecanını yaşıyoruz. 22 Temmuz 2007 seçimlerinde 16 milyon kişinin oyuna mazhar olmuşken, bugün oyumuzu 5 milyon arttırarak 21 milyon seçmenin oyunu almış olmanın bahtiyarlığı içindeyiz. 22 Temmuz seçimlerine göre oy oranımızı artırmış olmanın heyecanını yaşıyoruz. Aziz milletimize, bize olan, AK Parti'ye olan güveninden dolayı buradan ayrıca teşekkür ediyorum.

Şunu buradan tüm samimiyetimle ifade etmek istiyorum; AK Parti'ye oy vermiş olsun ya da olmasın, tüm milletimize şunu tüm içtenliğimle söylüyorum, 12 Haziran 2011 Seçimlerinin galibi, hiç ama hiç şüphesiz, Türkiye'dir, bu aziz millettir. Bugün bir kez daha, Türkiye kazanmıştır. Bugün bir kez daha demokrasi kazanmıştır. Bugün bir kez daha, milli irade kazanmıştır, topyekün millet kazanmıştır.

Bugün millet, sandığa gitmiş, mührü eline almış ve son sözü söylemiş, son kararı vermiştir. Millet, bütün tartışmalara, bütün soru işaretlerine, bütün tereddütlere bugün net olarak son noktayı koymuştur. Bugün, benim Türk kardeşim, Kürt kardeşim, Zaza, Arap, Laz, Gürcü, Roman, tüm kardeşlerim, 74 milyon kazanmıştır. Bugün, işçiler kazanmıştır, memurlar kazanmıştır, emekliler, çiftçim, köylüm, esnaf kardeşlerim kazanmıştır. Bugün, benim tüm hanım kardeşlerim, genç kardeşlerim, bütün yavrularımız kazanmıştır. Bugün engelli kardeşlerim, yoksul kardeşlerim, kimsesiz kardeşim kazanmıştır. Bugün, küresel ölçekte, mazlumların, mağdurların umudu kazanmıştır.

İstanbul kadar Saraybosna kazanmıştır; İzmir kadar Beyrut kazanmıştır; Ankarakadar Şam kazanmıştır;Diyarbakırkadar Ramallah, Nablus, Cenin, Batı Şeria, Kudüs, Gazze kazanmıştır. Bugün Türkiye kadar Orta Doğu, Kafkasya, Balkanlar, Avrupa kazanmıştır. Bugün, demokrasi kadar, özgürlük kadar, barış, adalet, istikrar kazanmıştır.''

Başbakan Erdoğan, partililer tarafından, ''Kıskananlar çatlasın'' sloganı atılması üzerine, ''Çatlamasın, çatlamasın. Onları da kucaklayacağız. Onları da aramıza alacağız'' dedi. Erdoğan, ''Vur vur inlesin Kılıçdaroğlu dinlesin'' sloganı atılınca da ''Biz vurmaya değil, sevmeye geldik. Karşılık bulduğumuzda aynen bu yola devam ederiz. Karşılığını bulmadığımızda da sadece cevabını verir geçeriz'' diye konuştu.

çoğunluk veriyorsa vardır bir hikmeti :) yakışır ne deyelim bu saatten sonra

vatana millete hayırlı olur ıns.

HArbiden tarihi rekor,3kez üst üste oylarınıda devamlı arttırarak ikdidar olan başka parti olmadı...

Aynı hamam aynı tas. Kendinizi sorgulmanız gerekirken takıldığın yere bak. Ne diyeyim bilemiyorum ki... :confused1:

ben birşey sorgulamıyorum , oyunu arttıra arttıra gelen bir iktidar partisi MilletVekili sayısı düşüyor sonra kendini sorgula diye geyik yapıyorsun .
3. ( sultan ) Tayyip dönemi vatana millete hayırlı olsun ne diyeyim .
:lol:

artık ne desenizde boşş adam bu işi biliyor sevenıde cok oy verenide çok kurtulun artık çamur atmakan memnun olmasa millet oy vermez

ben birşey sorgulamıyorum , oyunu arttıra arttıra gelen bir iktidar partisi MilletVekili sayısı düşüyor sonra kendini sorgula diye geyik yapıyorsun .

Güzeldi :durdurun :durdurun

Vala geyiği meyiği bilmemde kendinizi avutacağınız yeni bişi bulmuşsunuz. Sizin adınıza sevindim. :001_smile:

Vala geyiği meyiği bilmemde kendinizi avutacağınız yeni bişi bulmuşsunuz. Sizin adınıza sevindim. :001_smile:

hala boş geyik yapıyorsun , sana son mesajım ,
Geçen seçimde 341 M.Vekili almış tayyip , bu seçim 326 - '15' m.Vekili daha az çıkartmıştır .
Ben rakamlarla konuşuyorum , boş geyik yapmıyorum senin gibi .

Hea bu 15 Vekil , çok iyi bir yere gitmemiştir , yani MHp alsaydı bu vekilleri sorun olmazdı , o vekillerde bdp'nin doğuda aldıkları vekillerdir .
buna sevinmiyorum fakat Tayyip'in Doğudan beklediğinden daha az olduğunun kanıtı .

Seçimleri yorumlarken lütfen At gözlüklerimizi çıkartalım .
biraz daha objektif olalım .

Hea dersenki Chp ne yapmış .
Geçen seçimlerden 5-6 Puan kadar fazla alıp Dsp destekli 112 - Vekil çıkartmışken 135'e yükseltmiştir , Vekil sayısını .

Hea MHP işte bu konuda en mazlum olandır vede bu konudan muzdarip olandır .
Geçen seçimle hemen hemen aynı oy oranını almasına rağmen Daha az vekille meclise girmiştir .
( sayıları şimdi yazmıyorum onada sen bak )

Seçimin kuşkusuz tek galibi kürtçülük yapan bdp'dir , geçen seçimlerde 22 vekil olan sayısını 36'ya çıkartmıştır .

Al sana rakamsal İstatiksel , Gerçek bilgiler .

Az pembe gözlükleri çıkart , Ülkenin Federatif yapı diye tutturan bdp'li kürtçülerin olduğu bir Mecliste nerelere geleceğini düşün . . .

Geçen seçimde 341 M.Vekili almış tayyip , bu seçim 326 - '15' m.Vekili daha az çıkartmıştır .

Hea bu 15 Vekil , çok iyi bir yere gitmemiştir , yani MHp alsaydı bu vekilleri sorun olmazdı , o vekillerde bdp'nin doğuda aldıkları vekillerdir .
buna sevinmiyorum fakat Tayyip'in Doğudan beklediğinden daha az olduğunun kanıtı .

Geçen seçimlerden 5-6 Puan kadar fazla alıp Dsp destekli 112 - Vekil çıkartmışken 135'e yükseltmiştir , Vekil sayısını .

Geçen seçimle hemen hemen aynı oy oranını almasına rağmen Daha az vekille meclise girmiştir .

Seçimin kuşkusuz tek galibi kürtçülük yapan bdp'dir , geçen seçimlerde 22 vekil olan sayısını 36'ya çıkartmıştır .

Az pembe gözlükleri çıkart , Ülkenin Federatif yapı diye tutturan bdp'li kürtçülerin olduğu bir Mecliste nerelere geleceğini düşün . . .

o millet vekilleri de bdp destekli bağımsızlar aldı sanırım bu yeterli cevap

Evet istatistik anlamda doğrusun ama ben seçim öncesi konuşmaları baz alarak bu yorumları yapıyorum. Seçim öncesinde dönen "%30'dan aşağısını almayacağız, şöyle yapacağız böyle yapacağız, Ak Parti mi %50 alacakmış...Hah gülerim, hatta kıçlarına teneke bağlarım."diyen ben değilim. Kaldı ki yavaş yavaş Chp'de de hareketlenme var. Madem galipti Chp neden hareketlenme var peki..? Her neyse...Uzatmanın alemi yok. Çünkü herkes, önceki iki seçimde olduğu gibi, kendi fikrinde ısrarcı olacak, bir sonuca varamayacağız nasılsa.

hiç anlamıyorum Türk halkı uyuşturuldu galiba sonuç iç açıcı değil...........

böyle giderse tayyip ölünceye kadar seçilir millete tayyip kanı işlemiş yaw bir kerede solu göriyim birinci parti hep sağ bir kere chp kazansa millet ölmez ya

tüm türkiyeye ve milletimize hayirli olmasi dileği ile tebrikler..

36 pkk lı hayırlı olsun meclise... ilk açıklama geldi adamlardan "bizi desteklemek öcalanı desteklemektir.." adamlar güçlenerek vekil artırarak geliyorlar bizde akpnin oyu artmış onu konuşuyoruzz .. aferim çok güzel oldu... göğe erdiniz gözünüze bir kat daha indi..

Geri