Ak Parti kapatılmadı......

ecstasy

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaction score
0
Ak Parti kapatılmadı arkadaşlar......

AK Parti'ye ihtar kararı çıktı

xf8c1y.jpg

AK Parti kapatma davasında 6 ya karşı 5 oyla kapatma istemi reddedildi. AK parti Hazine yardımlarının yarısından mahrum bırakılacak.

Anayasa Mahkemesi kararını açıkladı. Mahkeme 6 karşı 5 oyla AK Parti'nin kapatılmamasına
karar verdi.

Anayasa Mahkemesi aylardır bütün dünyanın merakla beklediği kararını 3 gün süren görüşmelerin ardından bugün açıkladı. Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç saat 18:05'de yaptığı açıklamada AK Parti'nin Hazine yardımından mahrum bırakılmasına karar verildiğini açıkladı.

Yargıtay Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın 14 Mart 2008'de AK Parti'nin 'laiklik karşıtı eylemlerin odağı' olduğu iddiasıyla hazırlanan iddianameyle ilgili olarak raportör Osman Canil AK Parti'nin kapatılmasına gerek olmadığı yönünde görüş bildirmişti.

Laikliğe aykırı eylemlerin odağına geldiğini tespitiyle temelli kapatılmasına karar verilmesi istemiyle bir dava açılmıştır. Bu dava ile birhlikte ekte isimleri belirtilen 61 kişinin siyasi hayattan yasaklanması talebi var.

Haşim Kılıç --- Red
Osman Paksüt --- Evet
Fulya Kantarcıoğlu --- Evet
Mehmet Erten --- Evet
Necmi Özder--- Evet
Şevket Apalak --- Evet
Zehra Ayla Pektaş --- Evet
Sacit Adalı --- Hazine yardımından mahrum bırakılsın
Ahmet Akyalçın --- Hazine yardımından mahrum bırakılsın
Serdar Özgüldür --- Hazine yardımından mahrum bırakılsın
Ferruh Kaleli --- Hazine yardımından mahrum bırakılsın​

Kaynak

Akp Kapatılmadı

Ben buna çok gülerim işte Halkın Adaletini beğenmeyip
Türlü bizans oyunları ile halkın kendilerini layık görmediği Tevazuya
Tabiri caiz ise kirli yollardan ulaşma hevesinde kalan kişiler umarım gereken dersi almıştır.

Yeni izledim ve şaşırdım acaba gercekten memlekette bişeyler deişmeyemi başlıor

>>> Şok Adalet ve Kalkınma Partisi Kapatılmadı<<<

Anayasa mahkemesi 3 gün süren uzun toplantıların ardından sonunda kararını açıkladı Anayasa mahkemesi başkanı Haşim Kılıç yapılan görüşmelerin sonucunda Adalet ve Kalkınma Partisinin hazine yardımından mahrum bırakılmasına 6 karşı 5 oyla karar verildiğini açıkladı.

Kaynak Habertürk Cnntürk Kanaltürk Art Ntv 24 TgrtHaber Stv ve diğer tüm medya

Adalet ve Kalkınma Partisinin laiklik karşıtı eylemlerin odağı haline geldiği ve şeriat düzeni getirmeye çalıştığı yüce mahkeme tarafından tespit edilmiş ve gereği yapılmış oldu ve böylece Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşları için bir dönemin daha sonuna gelindi ve milletimiz adınada verilen bu karar gerçekten iyi oldu bence herkes yargıya güvenmeli inanmalı diyorum Türk milleti asla sahipsiz değildir kimse bu ülkede bunca yıllık kazanımları siyasi çoğunluk bende diyerek değiştirme hakkınada sahip değildir.

Mahkeme doğru bir karar vermiştir demokratik laik sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyetinden ve bu ilkelerden kimse zerre ödün vermeye kalkmasın yüce yargımızın Türk milleti adına verdiği bu kararın herkes için hayırlı olmasını temenni ederim.

Evet arkadaşlar sizde bu önemli konu hakkındaki düşüncelerinizi yorumlarınızı yazarsanız sevinirim haberi ilk benden duyun istedim bir teşekkür yeter.
Şimdi açmış olduğum konu iki dakika arayla diğer konularla birleştirilmiş saygı duyarım neyse yazacaklarım buraya olacak o zaman

Para cezası verilmesi akp adına yürünen emel uğrunda en ufak bir değişikliye yol açmaz erdoğan
biraz önce yine aynı yola devam dedi.Önemli olan şudur kanatimce adalet ve kalkınma partisi laiklik
karşıtı eylemlerim odağı haline gelmekten anayasa mahkemesi tarafından cezalandırılmış ve yargıtayda
oluşturulan siyasi parti siciline bu sabıka işlenmiştir ortada apaçık maddi ve manevi olarak laiklik karşıtı
eylemlerin odağı haline gelmekten bu oluşumdan akp kapatılmamış ancak milletin vicdanındada sabıkalanmıştır yüce
Türk milleti bilmelidirki bundan sonra akp ye oy verecek her vatandaş bu sabıkaya çok dikkat ederek oy vermelidir.

3 . kez acıldı xD herşeyin hayırlısı olsun

Bu dawanın ilk sonucu :

Açılan konular tek bir başlıkta toplansın

hayırlı olsun artık birşeylerin değiştiği ortada

Millet kazandı bu kararla,
Herzaman solun dediği olmuyor artık, düzen değişmeye başladı
Vatana millete hayırlı uğurlu olsun

Tüm Türkiye'ye Hayırlı Ve Uğurlu Olsun

Yargıyı taraflı olmakla suçlayanlar konuşsunlar şimdi...

Aylardır sövdügünüz yargı sizi kapatmadı..

akpyi cok sevmeme ama ulke icin hayırlsı oldu bence hem diger partiler akpden ii deil hemde kapatılsaydı bayaa kargasa olurdu ii oldu kapanmadıı

bu olay yüzünden çoğu esnafın işleri kötü sonuçlanması iii oldu

konular birleştirildi..

Öncelikle kapatılmadı ama İHTAR verildi. Yani fiili durumların devam etmesi halinde parti kapatılacaktır. Ayrıca hazine yardımının yarısı kesilmiştir ki bu da partinin kanunsuz işler yaptığının belgesidir. Umyorum ki (Ancak kesinlikle zannetmiyorum) AKP ihtarı iyi değerlendirerek kendisine bir çeki düzen verir. Hiç zannetmiyorum halbu ki...

Ve ayrıca 11 üyeli mahkemenin 6 üyesi kapatma 4 üyesi maddi ceza verilmesini istiyorsa bu SUÇUN SABİT olduğunu gösterir.

anayasa mahkemesinin üyelerinin tarafsız olması lazım olmazsa işte böyle taraflı kararlar çıkar normalde 11 oyla kapatılması lazım ama neyse hayırlısı olsun inşallah en kısa sürede akpden kurtulacağız

Geri