"AK Parti değil Ye parti"

1001Design

330i ///M3 Design
Altın Üye
Reaction score
0
CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, yolsuzluk yapıldığında yapanlardan hesap sorulursa, o ülkede kimsenin kolay kolay yolsuzluğa cesaret edemeyeceğini söyledi. AKP'nin kendisinde olmayan bir şeyi, kendisine yakıştırdığını anlatan Kılıçdaroğlu, "AK Parti'nin ak sözcüğüyle uzaktan yakından ilgisi yok. AK Parti yerine 'Ye parti' dememiz lazım" dedi.

AA

medya.php

İstanbul- CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu; CHP Avcılar İlçe Başkanlığı'nca, Avcılar'da düzenlenen ''Yolsuzluk ve Yoksulluk'' panelinde yaptığı konuşmada, ''Demokrasi sizin ödediğiniz vergilerin, sizler tarafından hesabının sorulmasıdır. Birilerinin cebine bu paralar nasıl giriyor, bunun hesabını soracağız'' dedi.

Yolsuzluğun her iktidar döneminde, her ülkede olabileceğini ifade eden Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: ''Ölçü nedir biliyor musunuz? Yolsuzluk yapıldığında yolsuzluk yapanlardan hesap sorulmalı. Hesap sorduğunuz zaman, o ülkede kimse kolay kolay yolsuzluğa cesaret edemez. Git hırsızlık ve yolsuzluk yap, ondan sonra deki 'benim dokunulmazlığım var, kimse bana dokunmasın.' Buna izin vermeyeceğiz.''

Anayasa'da dokunulmazlık dışında bakanların yargılanmasıyla ilgili 100. maddenin değişmesi gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, bakanların da Yüce Divan'a gidebilmesi gerektiğini ifade etti.

''Cumhuriyet tarihinin en büyük vurgunu ve yolsuzluklarının AKP Hükümeti döneminde yapıldığını'' söyleyen Kılıçdaroğlu, Türkiye'de yoksulluğun bulunduğunu, ancak yoksulluğun siyaseten sömürülmesi gereken bir alan olmadığını kaydetti.

Yoksul insanları korumanın, onlara düzenli gelir sağlamanın, sosyal devletin görevi olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, ''Bunlar ne yapıyorlar? Makarna, ekmek, 100 YTL, kömür dağıt. Dünyanın hangi ülkesinde böyle bir tablo var. Bunu önlemenin yolu aile sigortasıdır'' dedi.

Başbakanın ''Ben milletime fatura ödetmem'' dediğini söyleyen Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü: ''Önce kulaklarıma inanamadım. Ben öyle anladım ki bizim başbakanın millet kavramı da değişmiş. Ben milleti hepimiz sanıyordum. 'Fatura ödetmem' ve 'kriz teğet geçti'yi yan yana oturtunca olay biraz daha net anlaşılıyor. Çünkü onların yandaşlarının krizden etkilenme şansı yok. Onlar Tayyip Erdoğan'ın milleti. Bizler o kavramın dışındayız. AK Parti , 'ne götürürsem kardır' sürecine girmiştir. AK Parti, bizim milletin sırtında Kırım Kongo kenesi gibidir. Daha dün açlıktan nefesi kokanlar, bugün lüks arabalara biniyor. Öte yandan 100 YTL para alacağım diye kilometrelerce kuyruk oluşuyor. Bunun adı ne? Adalet ve Kalkınma Partisinin adaleti.''

Kılıçdaroğlu, hak ve adaleti Hazreti Ömer'in hak ve adaletiyle özdeşleştirdiklerini ifade ederek, ''Kendi işini yaptığı zaman kendi mumunu, devletin işini yaptığı zaman devletin mumunu yakan bir adalet istiyoruz. Onun için CHP'nin halkın partisi olduğunu söylüyoruz'' dedi.

AKP'nin ''kendisinde olmayan bir şeyi, kendisine yakıştırdığını'' ifade eden Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: ''Sevsinler seni, hangi AK Parti? Bunların AK Parti ile, ak sözcüğüyle uzaktan yakından ilgisi yok. Bir tanım yapmak gerekiyorsa, AK Parti yerine 'Ye parti' dememiz lazım. Bunlar, yolsuzlukta o kadar ileriye gittiler ki bir genel başkan yardımcısı 1 milyon dolarlık rüşvet belgesine imza atmaktan korkmuyor. Hangi bakan bunların içinde eli yüzü düzgün hizmet veriyor. İki yüzlü politikayla karşı karşıyayız. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları iki yüzlü bir politikaya bir anlamda teslim oldu.''

"En büyük vurgun yerlerinden biri Silivri"

Kılıçdaroğlu, en büyük vurgunun yaşandığı yerlerden birinin Silivri olduğunu belirtti.
Silivri'de bir iş adamına 48 saat içinde 11 trilyon lira rant sağlandığını söyleyen Kılıçdaroğlu, ''Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş diyor ki 'efendim, bizim yaptığımız her şey usulüne uygun'. Kardeşim, milletin vicdanına uygun mu, sen önce ona bak. Millet, 48 saat içinde gözü doymamış bir grup iş adamına 11 trilyon rant sağlayan bir büyükşehir belediye başkanını orada tutar mı?'' şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu, Hindistan'da bir terör olayı yaşandığını, bu olayın ardından ülkenin içişleri bakanının istifa ettiğini belirterek, ''İşte siyasi ahlak budur. Bizimki koltuğuna oturmuş, 11 trilyon lira rant sağlamış, bir de diyor ki 'biz her şeyi usulüne göre yaptık'. Zaten yolsuzluk usulüne göre yapılır. Usulsüz yolsuzluk yapılmaz'' diye konuştu.

http://www.cumhuriyet.com.tr/?im=yhs&kid=6&hn=21676

Hadi yaw ak parti diye mi okunuyormuş ben hep akepe diye biliyordum. :) Vatandaşı soyup soğana çeviren partinin neresi ak olabilir ki? Yüz karası bir parti...!

Yolu yolsuzluk olmuş bir parti olmuş.

İçi başka dışı başka bir parti

Hazımsız bir parti

Takiyeci bir parti

Hal böyleyken hala bu partiden hayır bekleyenler var.

her türlü yolsuzluğu gördük akp sayesinde ama artık pişkinlikte sınır tanımaz oldular;
işi artık oyları gasp etmeye kadar vardırdılar,
izmir de 350 bin kişi bu seçimlerde silinmiş yerine olmayan 1 milyon kişi eklenmiş.
düşünebiliyormusunuz 350 bin demek son seçimlerdeki toplam oyun yüzde2 si demek.
bu muazzam bir rakam,biz ne özallar demireller çillerler gördük ama iktidarda kalabilmek için böylesi kahpece oyunlara yönelebileni ben ilk kez görüyorum.
emin olun o silinen 350 bin kişinin en kötü ihtimalle 300bini chp liydi ve çok büyük çoğunluğu işin peşine düşmezse oy veremeyecek,yemin ederim küfür etmeden yazabilmek için kendimi çok zor tutuyorum,aynı oyunlar ankarada yenimahalle ve çankayada da dönüyor,çayyolu ve dikmen,oran gibi bölgelerde çok ciddi oranlarda insanın kaydı ya silinmiş ya kaydırılmış aynı izmirde ki gibi.

Listelerin askıda kalma süreleri kısa .Muhtarlıklarda bunların konrol edilmesi de
başlı başına işkence .Ben kontrole gittiğimde baya zorlandım.Çünkü listeler
güzel hazırlanmasına rağmen tek liste olduğu için zaman alıyor.Her neyse
Seçimler başlamadan şaibesi çıktı Allah korkusu olan OY avcılığı yapmasın
Yapanlarında yanına kar kalmasın...

öncü06 arkadaşada katılıyorum.

akp nin yaptıklarından sadece kendileri degil, onlara oy verenlerde sorumludur.

bunun vebali cok büyüktür.

artık seçimlerde ak partinin birinci geleceği ve rakiplerinin hiçbir şansı olmadığı anlaşıldı..ve şimdiden bu yenilgilerine kılıf hazırlama peşindeler.22 temmuz seçimlerinde geç kaldılar neden akp nin bu kadar oy alacağını tahmin etmediler..hatırlayın yine yaz ortasında kömür yardımı göbeğini kaşıyanların oyları akp ye oy verenlerin cahil olduğuna kadar iğrenç iddialarda bulunmadılarmı.şimdi bari seçimden önce bu iddiaları ortaya atalımda yenilince biz demiştik havalarına girecekler.rte nin dediği gibi bu millet bi torba kömüre oyunu satacak kadar onursuz değildir. yada baykalın dediği gibi kömürünü alır oyunu istediği partiye verir.seçmen sayısındaki artışa gelince sizin hiçmi etrafınızda 22 temmuzda ismi çıkmadığı için oy kullanamayan yok sadece bizim ailede ve çevremde bildiğim en az 5 kişi vardı şimdi onlarda listelerde artışın nedeni de bu ve yeni 18 yaşına girenlerin listelere eklenmesi...

Size en basit örnek .

Günlerdir Haberlerde , akp belediyeler aracılığı ile Kömür ve Bilimum Gıda yardımı adı altında
' Oy ' satın alma işlemi yapıyor .

Haberci soruyor
- Bu kömürler kimden geliyor ?
Alan kişi yanıtlıyor
- Akp'den .
Haberci Soruyor
- Oyunuzu kime vereceksiniz ?
Alan kişi yanıtlıyor
- Kömürü kim veriyorsa bana kim yardım ediyorsa ona vericem .
Haberci soruyor
- Yani akp'ye
Alan kişi yanıtlıyor
- Evet ona .

Kendini Yarım Ton kömüre satan Zihniyet olduktan sürece Türkiye'de Demokrasi beklemek zor .
Yazıklar olsun diyorum sadece .

Ye partiye > Durmak yok , Yemeye Devam !
Diyorum .

Bu adamın karşısına çıksalar zaten bütün partiyi dağıtırda işte göze alamıyolar..

Kömürle oy satın alıyorlar ardındanda psikolojik tedavi yapıyorlar.
Hani insanlar on torba kömüre oyunu sattı demesinler diye,pööh

Kılıçdaroğlu'nun randevuevinden söylediği sözler herhalde bunlar.

Malum kendisi randevuevinde kimlerle buluştuğu

Kılıçdaroğlu'nun randevuevinden söylediği sözler herhalde bunlar.

Malum kendisi randevuevinde kimlerle buluştuğu

Kılıştaroğlu nun Kafasına bak sen şeyine değil...

Ayrıca Burada yanlış olan ne ,konuyla ilgili diyorum...

Varsa yanlışı ,daha doğrusu kimin varsa yalanı talanı

hırsızlığı ceksin cezasını ...İtirazın mı var..

Kılıştaroğlu nun Kafasına bak sen şeyine değil...

Ayrıca Burada yanlış olan ne ,konuyla ilgili diyorum...

Varsa yanlışı ,daha doğrusu kimin varsa yalanı talanı

hırsızlığı ceksin cezasını ...İtirazın mı var..

Tamam hırsızlığı yapan çeksin cezasını da önce kendi partisinin yaptığıklarını saysın ki Türk siyasetinde bir ilke imza atmış olsun.

Bak Baykal'a.Çarşaf açılımını yaptı.Partisinin yıllardır sürdürdüğü zihniyete ters yürüyerek bir ilke imza attı.Ayrıca kendi partisinin tek parti dönemindeki nti demokratik fiillerini söyleme erdemini gösterdi.Baykalı sevmem ama bu erdemi yerine getirmesi "Yiğidi öldür hakkını yeme" kavlinden

Şimdi Kılıçdaroğlu başkanının izinden gitse ya.Kambur Rıza dan,Ebedi Şef den,Milli Şefden başlasa ya.Ondan sonra AKP MHP neyse gelsin.

Bizim dediğimiz bu.İğneyi kendine çuvaldızı başkasına

Tamam hırsızlığı yapan çeksin cezasını da önce kendi partisinin yaptığıklarını saysın ki Türk siyasetinde bir ilke imza atmış olsun.

Bak Baykal'a.Çarşaf açılımını yaptı.Partisinin yıllardır sürdürdüğü zihniyete ters yürüyerek bir ilke imza attı.Ayrıca kendi partisinin tek parti dönemindeki nti demokratik fiillerini söyleme erdemini gösterdi.Baykalı sevmem ama bu erdemi yerine getirmesi "Yiğidi öldür hakkını yeme" kavlinden

Şimdi Kılıçdaroğlu başkanının izinden gitse ya.Kambur Rıza dan,Ebedi Şef den,Milli Şefden başlasa ya.Ondan sonra AKP MHP neyse gelsin.

Bizim dediğimiz bu.İğneyi kendine çuvaldızı başkasına

iyide baykal ve diğer chp li miletvekillleri bizim dokunulmazlığımızı kaldırın biz yargılanmak istiyoruz demedimi buna karşılık akp milletvekilleri sus pus kalmadılar mı niye istemedi chp li milletvekilllerinin yargılanmasını dokunulmazlığım kaldırılsın diyen chp milletvekili şimdi adını hatırlayamıyorum meclise önerge vermedimi kendin diyorsun chp için önce kendi yaptıklarının hesabını ver diyorsun ama akp bunada izin vermiyor bunda bir gariplik yokmu

Saçma saçma konuşmayın allah aşkına..Madem bi kömürle oy satın alıyor yani halkın olanı halka dağıtıyor..Niye önceki hükümetler döneminde böyle haberler duymuyorduk..YAni halkın olanı halka değilde kimlere dağıtıyorlar dı ????????

iyide baykal ve diğer chp li miletvekillleri bizim dokunulmazlığımızı kaldırın biz yargılanmak istiyoruz demedimi buna karşılık akp milletvekilleri sus pus kalmadılar mı niye istemedi chp li milletvekilllerinin yargılanmasını dokunulmazlığım kaldırılsın diyen chp milletvekili şimdi adını hatırlayamıyorum meclise önerge vermedimi kendin diyorsun chp için önce kendi yaptıklarının hesabını ver diyorsun ama akp bunada izin vermiyor bunda bir gariplik yokmu

Bunların hepsi chp oyunları kardeş..şimdiye kadar çarşaf hakkında olmadık yorumları yapan chp liler hatta hatta başkanı ne oldu da seçime az bir süre kala bu kadar keskin bir dönüş yaptı..şimdiki söyledikleri gayet akla yatkın şeyler ama bana inandırıcı gelmiyor..Benim güvenebileceğim bir parti değil chp..Güvenen oyunu versin..Kimse kimseye karışamaz..Ama bana da niye a partisine yada b partisine veriyorsun diyerekde aptallıkla geri zekalılıkla suçlayamaz..
bk. 22 temmuz seçiimleri sonrasında öyle olmuştu

millet vekili dokunulmazlıkarı kalkarsa mecliste bir tane akpli vekil kalmaz.bu yüzden kaldrımaya yanaşmıyorlar doğal olarak.Burda yine bütün ilçenin 6 ay önce döşenmiş taş gibi kaldırımları,asfaltları söküldü.Heryer köstebek yuvasına döndü yine.Neymiş efendim Akpli belediye vatandaşa hizmet sunuyormuş.kaşar peynirimi bu kardeşim 6 ayda değiştiriyorsun? Hadi rantçılığınızı ikiyüzlülüğünüzü geçtim, birde vatandaşı aptal yerine koymuyorlarmı ona sinir oluyorum.Ağustos ayında Su boruları değişecekmişmiş kazdılar yine hertarafı, 1 m çaplı en iyi kalite esnek su borularını kazdıkları çukurlara yerleştirdiler.Bi gece yarısı millet uyurken daha birleştirmedikleri yeni su borularını öylece topraga gömdüler.Şehir suyu hala eski şebekeden verilmekte, olan ihaleyi alan adamın cebine giden vergilerimize oldu...

Saçma saçma konuşmayın allah aşkına..Madem bi kömürle oy satın alıyor yani halkın olanı halka dağıtıyor..Niye önceki hükümetler döneminde böyle haberler duymuyorduk..YAni halkın olanı halka değilde kimlere dağıtıyorlar dı ????????

Bunların hepsi chp oyunları kardeş..şimdiye kadar çarşaf hakkında olmadık yorumları yapan chp liler hatta hatta başkanı ne oldu da seçime az bir süre kala bu kadar keskin bir dönüş yaptı..şimdiki söyledikleri gayet akla yatkın şeyler ama bana inandırıcı gelmiyor..Benim güvenebileceğim bir parti değil chp..Güvenen oyunu versin..Kimse kimseye karışamaz..Ama bana da niye a partisine yada b partisine veriyorsun diyerekde aptallıkla geri zekalılıkla suçlayamaz..
bk. 22 temmuz seçiimleri sonrasında öyle olmuştu

valla çarşaf hakkında söylediklerin doğru olabilir ama diğer konu yani dokunulmazlıklar konusunda oyun yaptıklarını hiç sanmıyorum çünkü böyle bir konuda oyunyapılamaz eğer yapılsaydı tayyip zaten en başında yapardı ama tayyip gıkını çıkaramadı sonuçta milletvekillerinin en büyük zırhı dokunulmazlıklar ve chp bu konuda diğer meclis partilerinden herzaman daha cesur davrandı eğer aynı cesaret tayyiptede olsaydı chp nin çağrısına kulak verirdi dokunulmazlıkları kaldırırdı sonuçta yarsı olan gocunur akp niye gocundu da kaldıramadı dokunulmazlıkları çünkü öyle bir şey olsa hepsi ömür boyu hapisle yargılnıp büyük bi ihtimallede hüküm giyecekler

diger partiler cok dogru ya bir tek akp kötü=)

zamanında sskya teröristleri dolduran, pkklılarla genelevde alem yapan,

kendini namuslu ve dürüst olarak gösteren(!)

chpli belediyelerdeki yamyamlara ses çıkarmayan,

ke-mal diye biri bişeyler söylemiş.

çokta ........ :D

puhaha başlık süper şu formdaki akp düşmaları hele bi sölesin hep eleştiri hep eleştri pkklısıda aynı şeyi ölüyo tkpliside dabrciside bi hele söleyin tamam ben kabul ettim akp kötü ve önümüzdeki seçimde hiç giremicek bile meclise yok sayalım KİM GELİRSE MEMLKET KURTULUR ? nasıl bir kulalisyon modeliyle istikrar yakalarız ?? öncelikle formun hem mod hemde akp düşmanı olduğu için ters düşünen kardeşleri hemen uyaran yalandan bahanalerle banlayan, ters düştüğüde mod olunca "seni severim ama adam bana .." gibi cümlelerle yalaklaşan kardeşlerimizden yorum bekliyorum ...

Geri