AK Parti Anketinde Etnik Kimlik Sorusu

>ahm@t<

>HayalperesT
Altın Üye
Reaction score
0
Seçilmesi istenen adaylar arasında Sofuoğlu ve Hakan Şükür de bulunuyor.
ÖNÜMÜZDEKİ yıl yapılacak genel seçimler öncesi AK Parti için halkın görüşlerini tespit etmek amacıyla bir firma tarafından yapılan ankette, 'Kendinizi aşağıdaki ifadelerden hangisiyle tanımlıyorsunuz?' sorusu yöneltildi. 'Çerkez, Abaza, Gürcü, Arnavut, Boşnak, Karadenizli, Kürt ve 'diğer seçenekler' şıklarından biri seçilmesi istendi. Ankette 'Kimin milletvekili olarak görülmesi' sorulurken önerilen 28 isim arasında milli eski futbolcu Hakan Şükür ile 2010 Dünya Supersport Şampiyonu Kenan Sofuoğlu gibi isimler de yer aldı.

AK Parti için seçimler öncesi illerde kamuoyunun görüşünü belirlemek amacıyla bir araştırma şirketi anket yapıyor. Sakarya'da da yapılan ankette, katılanlara 25 soru yöneltiliyor. Anket formunun 15'inci sorusunda "Aşağıdaki isimlerden milletvekili olarak görmek istediklerinizi 1'den 7'ye kadar sıralayınız' denilirken 28 isim yer aldı. Bu isimler arasında futbolu bıraktıktan sonra TRT'de spor yorumculuğuna başlayan ve 2007 seçimlerinde adı AK Parti'den Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanlığı için de geçen Milli futbolcu Hakan Şükür ile 2010 Dünya Süperspor Şampiyonu Kenan Sofuoğyu'nun da adı yer aldı. Sofuoğlu ankette (Dünya Şampiyonu) olarak 18'inci, Hakan Şükür ise 25'inci sırada yer aldı. AK Parti anketindeki diğer isimler arasında; Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Prof.Dr. Mustafa İsen, Fiskobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, Başbakanlık Özel Kalem Müdürü Mustafa Kamacı, Çaykur Genel Müdürü Ekrem Yüce, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Enerji A.Ş.Genel Müdürü Adnan Güçlü, müsteşar Cemal Öztaş, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akgün Altuğ ile Sakarya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Matur da yer aldı.

ETNİK KİMLİK SORUSU
Anketin 5'nci sırasında etnik kimlikle ilgili soru da yöneltildi. Deneklere, 'Kendinizi aşağıdaki ifadelerden hangisiyle tanımlıyorsunuz?' sorusu yöneltilirken şıklar arasında Çerkez, Abaza, Gürcü, Arnavut, Boşnak, Karadenizli, Kürt ve 'diğer seçenekler' yer aldı.

Sakarya'daki ankette milletvekillerinin başarılı olup olmadığı, en çok sevilen milletvekilinin kim olduğu, önümüzdeki seçimlerde Sakarya milletvekillerinden hangisinin tekrar görülmek istendiği de soru olarak yöneltildi.

AK Parti Sakarya İl Başkanı Recep Uncuoğlu, "Anketi genel merkezimiz yaptırıyor. Sakarya'da yapıldığını duyduk. Bilgimiz yok. Sakarya'daki arkadaşlarımdan duyduk. Bağımsız olarak yapılıyor" dedi.

Ekli dosyalar

• anket.jpg
    anket.jpg
    34.8 KB · Görüntüleme: 2,921
Yuh artık etnik kimliğe göre anket : (
Türküz biz Türkiyeli değiliz iyice bölün milleti birbirinden.

bölmek için nabız yokluyo temelini oluşturdu zaten

'Kendinizi aşağıdaki ifadelerden hangisiyle tanımlıyorsunuz?'

TÜRK olmayan ne anlar TÜRK'ün halinden?

Birde bunların etekleri altında dolaşan sözde milliyetçiler vardır.Ankete onlarda katılsın,hatta tavsiyemiz yeni bir soru eklensin:

-Cennetin tapusunu hangi hoca efendi verecek? :)

etnik kimlik mi
bu neden var
işte nedeni
chp ve mhp bi şey yapamadıklarından yok hesabını getir
yok para kaçırdın hep bahane
kendileri bi şey yapamıyorlar ya ondan karşıyı kötüleyecekler
hadi bi kere ben şunu yaptım deseler ya demezler niye icraat yok ta ondan
kırıçtaroğlu elinde bir sürü dosya gezip millerte gösteriyor
zaten o gösterdiği adamlar da okuma bilmiyor:)
var sa savcıya git yok ezber bozacam ezber bozacağına bi garibi sevindirsene
bana ne akp ye yaptığın ben cebime giren parayı bilirim
yok akp şunu yaptı yok akp bunu yaptı sen ne yaptın
adam iyi kötü elinden geldiği allahın verdiği kadar yapmaya çalışıyor
sanki bi gecede türkiye yi amerika mı yapacak
yavaş yavaş yükseliyoz işte
hani bi zaman baş örtüsü ile ilkokula giren çocuklar var dı ya
işte onları babaları chp li onlar korunuyor zaten kimsede dokunamadı
işte chp nin yüzü bu oy vereceğime hiç vermem ama kafa yapılarını
iç düzenekleri ni değiştirirlerse o zaman veririm bunu düşünüp oy verin
sakın demeyin kesin bu akp li
ben kendim içi en iyisini seçer parti tutmam