WaTcHFuL
EVERYWHERE
- Reaction score
- 0
Sevgili hackhell üyeleri.
Sizlerle AirTies ile aramda geçen bir mail trafiğini paylaşmak istiyorum.
Lütfen dikkatli okuyun ve AirTies şirketinin müşterilerinin sorunlarına nasıl hizmet verdiklerini sizde görün.
Sizlerle AirTies ile aramda geçen bir mail trafiğini paylaşmak istiyorum.
Lütfen dikkatli okuyun ve AirTies şirketinin müşterilerinin sorunlarına nasıl hizmet verdiklerini sizde görün.
İlk benim gönderdiğim e-posta:
LAN ağı üyelerinin Wan Adresi Girememesi
Mrb. Ofisimizde Win2003Server sistemi ve statik ip miz ile host ettiğimiz bir kaç adet web sitemiz var.
Daha önce LinkSYS modemimiz varken Network içindeki herhangi bir bilgisayarı web adresi yazarak (Örn. www.reklamolmasındiyeyazmıyorum.com.tr ya da www.reklamolmasındiyeyazmıyorum.net. web sitelerimize) ulaşabiliyordu.
Modemdeki farklı bir sıkıntı sebebiyle Airties RT-211 modem alıp gerekli kurulumu port ve ip yönlendirmelerini yaptık.
Dışarıdan sitelere girilmesinde bir problem yok, ancak network içerisinden www.reklamolmasındiyeyazmıyorum.com.tr yazdığımızda airties modemin arayüzü geliyor server kurulu local makine ip sini yazdığımızda da sayfalarımız sağlıklı gelmiyor ve sadece bir site görüntüleniyor diğerlerine geçiş yapamıyoruz.
Bu bizim için ciddi bir sorun bir ayar yada bir yama ile mi hallolabilir bilemiyorum ama bu konuda bir çözüm üretebilirseniz çok sevineceğim.
İşte onların gönderdiği cevap:
Değerli Müşterimiz
Airties modemlerde 80 portunu herhangi bir web server olan makineye yönlendirdiğinizde lokalden ancak lokal adres ile server ınıza ulaşabilirsiniz.
Domain name ile veya da wan ip ile ulaşmaya çalıştığınızda modem web arabirimi gelecektir.
Airties ürünlerini tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz.
Saygılarımızla
Daha sonra benim gönderdiğim e-posta:
Değerli Airties Ekibi
Yaşadığım sıkıntı ve sizlerden aldığım “wan adresi ile giremezsiniz” cevabı beni pek tatmin etmediği için iyi bir araştırma ile sorunun çözümü hakkında bilgi sahibi oldum.
Belki ileride aynı sıkıntı yaşayan bir müşteriniz sizden destek almak isterse diye paylaşmak istedim !!!!
Airties modem üzerinden internet çıkışı yapan ve web server olarak kullanılan makinanın sahip olduğu local ip belirlendikten sonra…
Windows\system32\drivers\etc yolu altında bulunan hosts dosyası içine server ın local ipsi ve sitenin wan adresi yazılmak suretiyle,
örneğin :
“192.168.0.196 www.reklamolmasındiyeyazmıyorum.com.tr “
local bilgisayarlarında wan adresi yazarak siteye ulaşmasını sağlıyor.
Çözüm olarak önerdiğiniz “local ip yazarak sitenize ulaşın” seçeneği site altındaki bir çok programın çalışmamasına database sapmalarına ve sıkıntılara yol açtığından sağlıklı bir sonuç elde edilemiyor.
İyi çalışmalar…
İşte onların bana gönderdikleri e-posta: =)
Değerli Müşterimiz
Modemde 80 portunu web server olarak kullanmak istediğiniz makineye yönlendirdikten sonra aşağıdaki adımları izlemeniz gerekiyor;
Airties modem üzerinden internet çıkışı yapan ve web server olarak kullanılan makinanın sahip olduğu local ip belirlendikten sonra…
Windows\system32\drivers\etc yolu altında bulunan hosts dosyası içine server ın local ipsi ve sitenin wan adresi yazılmak suretiyle,
örneğin :
“192.168.0.196 www.reklamolmasındiyeyazmıyorum.com.tr“
local bilgisayarlarında wan adresi yazarak siteye ulaşmasını sağlıyor.
Sorun yaşarsanız 7/24 hizmet veren 444 02 39 no’lu Teknik Destek Hattımızı arayarak yardım alabilirsiniz.
Airties ürünlerini tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz.
Saygılarımızla
Yani kısacası benim bulduğum bir sorunu sanki kendileri bulmuş gibi bana gönderiyorlar.
İşin ilginç tarafı gönderdiğim mail üzerinde hiçbir değişiklik yapmadan aynen bana ve kimbilir daha kaç kullanıcıya gönderiyorlar.
Şimdi bu duruma siz olsanız gülermisiniz ağlarmısınız =)
İşin ilginç tarafı gönderdiğim mail üzerinde hiçbir değişiklik yapmadan aynen bana ve kimbilir daha kaç kullanıcıya gönderiyorlar.
Şimdi bu duruma siz olsanız gülermisiniz ağlarmısınız =)