Ahmet Kaya AKP'ye oy verirdi

emrah1607

Banned
Reaction score
0
Ahmet Kaya AKP'ye oy verirdi

AKP Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı çarpıcı açıklamalarda bulundu.

--------------------------------------------------------------------------------

AKP Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kutbettin Arzu, Kürtçe şarkı söylemek istediğini için dışlandığını belirttiği sanatçı Ahmet Kaya'ya olan sevgisini bir kez daha dile getirdi.

AKP Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kutbettin Arzu, Kanal A' daki "Görüş Farkı Seçim 2009" adlı programa katıldı.

Canlı yayında bir izleyici Arzu'dan İstiklal Marşı'nı Kütçe okumasını istedi. Arzu ise bu isteği "Yanlış okuyabilirim" diyerek geri çevirdi.

Gerekçesini ise şöyle açıkladı: "Tercüme edebiyatla uğraşan insanların işi, yanlış okumak istemem. Bir marşı tercüme etmek, onu bir başka dile çevirmek o kadar kolay değil. Arzu, bunun yerine canlı yayında Kürtçe birlik ve beraberlik mesajı verdi.

AHMET KAYA AK PARTİ'YE OY VERİRDİ

Ahmet Kaya'nın Kürtçe şarkı söylemek istediği için dışladığını, hatta yargılandığını kaydeden Kutbettin Arzu, "Ahmet Kaya yaşasaydı AK Parti'ye oy verirdi. Ahmet Kaya bu demokratikleşme sürecine, barış sürecine oy verebilecek bir insan. Niye gitti? Kürtçe bir şarkı söyledi, diye. O günün şartlarında yurtdışına gitmek zorunda kaldı. Ama bugün olsa Ahmet Kaya TRT Şeş'te ya da Türkiye'nin başka kanallarında Türkçe, Kürtçe şarkı söyleyebilecekti. 2 gün önce bir konserde Ajda Pekkan Kürtçe şarkı söyledi. Daha önce Ajda Pekkan'ın Kürtçe şarkı söyleme şansı var mıydı?" diye sordu. Arzu, Pekkan'ın Kürtçe şarkı söylemesinin bölgede çok olumlu karşılandığını kaydetti.

DTP'li milletvekillerin Kürtçe bilmediğini anlatan Arzu, "Kaç tane milletvekili Kürtçe biliyor, bilmiyor, doğrusu böyle bir istatistik yapmadım. Mesela Diyarbakır'ın Bağlar Belediye Başkanı Yurdusev Özsökmenler hanımefendi. Dışarıdan gelmiş ve Kürtçe bilmiyor. Dolayısıyla DTP içinde milletvekili anlamında da belediye başkanı anlamında da Kürtçe bilmeyenlerin sayısı epeyce fazla. Bir röportajda söyledim Osman Baydemir aday olmazsa o da bana oy verebilirdi." şeklinde konuştu.

kaynak

ne diyor akp li başkan :

"Vallah ben Apo'yu özledim. Dostlar ben Apo'yu özledim" diye sözde Kürdistan bayrakları altında ve binlerce PKK’lının içinde şarkılar söyleyen Ahmet Kaya yaşasaymış AKP ye oy verirmiş ...

birde bu ahmet kaya denen hain barışa destek oyu verirmiş ...bak bak bak bakkk

sizin barış dediğiniz bölücülüğe de anca akp iktidarı döneminde müsade edilir .istediğiniz gibi daldan atlamaya devam edin .

o hainin mezarınıda türkiyeye getirin ...

ömrünü terörle mücadeleye vermiş askerleri bahane ile içeri tıkın bu komutanların mücadele verdiği bölücü hainlere destek olun ....durmak yok desteğe devamm

O kadar katliamdan sonra neredeyse TSK'ya harekat izni bile vermeyeceklerdi. Baktılar işler sarpa sarıyor millet hezeyanda telkinler sonunda "ABD'ye danışmaya razı oldular"...

Şimdi de o katliamları TSK'nın ŞEREFLİ komutanlarının üstüne yıkmaya çalışıyorlar. ....................LER...

Edit: Yanlış anlamayın mod arkadaşlarım. GÜZEL ŞEYLER dedim ben aslında

ahmet kaya nın o zaman söylediklerini şimdi meclistekiler söylüyor

ahmet kaya yaşasaydı oy vermez bizzat oy isterdi millet vekili olarak :D

ne günlere kaldık

Ben bütün siyasi olayları geçip çekirdekten baksam olaya. Zamanında Ahmet Kaya Türk Bayrağı altında Kürtçe şarkı söyleme temennisinde bulunmuştu ve Ercan Saatçi başta olmak üzere birçok şarkıcı , yapımcı vs. yuhlamış , sahneye tabaklardaki mezeler atılmıştı. Aradan 10 sene geçti ve Aynur Doğan , Ajda Pekkan ile sahnede Kürtçe şarkı söyleyebildi...

Ben bütün siyasi olayları geçip çekirdekten baksam olaya. Zamanında Ahmet Kaya Türk Bayrağı altında Kürtçe şarkı söyleme temennisinde bulunmuştu ve Ercan Saatçi başta olmak üzere birçok şarkıcı , yapımcı vs. yuhlamış , sahneye tabaklardaki mezeler atılmıştı. Aradan 10 sene geçti ve Aynur Doğan , Ajda Pekkan ile sahnede Kürtçe şarkı söyleyebildi...

söyledide iyi biseymi oldu ...zaten güneydoğuda kendi aralarında bu insanlar kürtçe konusmuyormu ..düğünlerinde kürtçe parçalarla oynamıyorlarmıydı ...

akp nin seçimi alabilmek adına bu ülkenin dil birliğini bozması çok iyi bir durummudur .sadece seçim adına değil tabi bu yapılanlar .sen kerküğe karısırsan bende diyarbakıra karısırım diyen barzani iti o yanda mücadelesini veriyor bizde burda olmayan bir milleti yaratmaya çalışıyoruz .bundan 10-20 sene sonra görürüm ben sizi ...keşke bunlar olmasaydı bak adamlar şimdi de ayrılmak istiyorlar dedilermi görüşürüz ...ama bu olmayacak ..bu toprakları kimseye yar etmeyeceğiz .kürt islamcı akp ve diğer kürtcüler istediği kadar uğrassınlar o topraklar türkün yurdudur ...beğenmeyen çeker gider istediği memlekete bu kadar basit ...

aynı ahmet kaya şerefsizi değilmiydi pkk bayrakları arasında apoyu özledim diyen .böyle bir insan çıkıp kürtçe talep ederse bunu ne için talep eder bi düşünün .önce bu ülkenin barısına katkı sağlasınlar .bölücülere karşı dursunlar .bu ülkenin bayrağını senden benden önce savunsunlar .bölücüye senden benden önce karsı dursunlar sonra biseyleri talep etsinler ..o talep ettikleride bu ülkenin bütünlüğünü bozacak şeyler olamaz .olay sadece kürtce dilden ibaret değil .geniş pencereden bakın yapılan ihanete

sayın apodanda milli savunma bakanı olur akp %90 oy alarak tek parti olarak iktidar olur.

Malum şeriatçıdan milli eğitim bakanı bölücüden savunma bakanı hırsızdan maliye bakanlığı dünya siyasetinde çok popüler.

Geri