ADSL'yi paylaşmak yasak!

1001Design

330i ///M3 Design
Reaction score
0
Türk Telekom Sakarya İl Müdürlüğünün açıklamasına göre; ADSL paylaşımı yapan abonelerin sözleşmeleri iptal ediliyor

Türk Telekom Sakarya İl Müdürü Ahmet Hamdi Zengin, ADSL hattı paylaşımı yaptığı belirlenen abonelerin sözleşmelerini iptal ettiklerini söyledi.

Zengin, yaptığı açıklamada, bir ADSL hattı ile birçok eve hat çekildiğini kaydederek vatandaşların buna izin vermemesi gerektiğini ifade etti.

Aboneleriyle yaptıkların sözleşmelerde, bunun yasal olmadığının belirtildiğini ifade eden Zengin, şunları söyledi:

'ADSL hattı paylaşımı yapan abonelerimizin sözleşmelerini iptal ediyoruz. Şu ana kadar bununla ilgili yasal yola başvurduğumuz herhangi bir vaka gelişmedi. Kurum olarak bunları hukuki boyuta taşımadık. Zaten kurum olarak, ADSL ile ilgili birçok uygun kampanya yapıyoruz ki, insanlar evlerine internet bağlatabilsinler diye. Bu yola başvurmalarına gerek olmadığını düşünüyoruz.'

-'HATTINIZI PAYLAŞTIĞINIZ İNSANLARIN İNTERNETTE NELER YAPTIĞINI BİLEMEZSİNİZ'-

Vatandaşların ADSL hattı paylaşımına izin verdikleri zaman, gelebilecek her türlü olumsuz şeyi baştan kabul ettikleri anlamına geldiğini kaydeden Zengin şöyle devam etti:

'Kurum olarak vatandaşlarımızı uyarıyoruz. İnternette suç oranları arttı ve eğer ADSL paylaşımına izin veriyorsanız, hangi zorluklarla karşılaşacağınızı bilemezsiniz. Komşunuza, arkadaşınıza sizin IP numaranızla internete bağlanmasına izin veriyorsunuz ama güvendiğiniz insanların internette neler yapacağını bilemezsiniz. Bunu kontrol etmeniz ya da tehlikelerin önüne geçmeniz mümkün değil. Ve karşıdaki kişi internette yasal olamayan bir iş yaptığında, yasak sitelere girdiğinde hukuki bir olayın meydana gelme olasılığı çok yüksek. Çünkü sadece sizin kullanmanız için verilen hattı başkalarının da kullanmasına izin verme gibi bir hakkınız zaten bulunmamakta.'

gazetevatan.com​

paylaşımın için tşkler dostum ama bu adam resmen daha fazla adsl satmak için yapıyor.Sanane kimin kaç kişiye adslini paylaştığından demi???Allah bilir bu adamın adsl satan tükkanı felan vardır iş yapsın diye devleti kullanıyordur...

ya o adamın anlını karışlamak lazım istersdem 50yere çekerm o ne karışıyor ya:D

kunun geregi yasak arkadaslar ama bencede dağıtmak lazım,bu kadar pahalı internet olur mu? attım üç tane swicht bağladım iki tane hat apartmanlara, dayadım kabloları.sen bu kadar palalı satarsan bizde bir hattan 25kişiyi yararlandırırız. paylasıma devam

interneti paylaştığın kişiye dikkat etmek lazım mesela benim komşu tehlikeli hacker gibi bişey adam :)

Paylaştırdığın hattan mesala bir bankanın kredi kartı bilgileri bir hacker tarafından ele geçirildi direk senin ıp numaran göründüğü için telekom ve emniyet senin izini sürer ve seni bulurlar paylaştırdığın kimseye kanunen hiç bir şey olmaz yani bir gün siyah giyen adamlardan birisi senin kapını çalarda büyük bir hackerın adresi burası derse hiç ama hiç şaşırma.
Zaten sen en baştan internet hattının paylaşımını bir başkasına açarak ilegal bir durum yapmış oluyorsun ki hattın paylaşımından doğacak diğer problemlerde ayrıca seni direk ilgilendiriyor.
Son ve gerçekten yaşanan bir olayıda anlatmak isterim benim bilgisayar aldığım yerin sahibi bilgisayarcı olduğu için adsl hattını diğer komşu dükkanlardaki kullanıcılara açmış 1 ay kadar sonra emniyet müdürlüğünden gelen 2 sivil polis kendisini bilişim suçları kapsamında göz altına almışlar kendi ip numarası görünerek atılan bir e-mail msj nın Türkiye Cumhuriyeti Devletini aşağılayan ifadeler içerdiğini belirtmişler ve şubede 24 saat sorgulanıp elindeki tüm bilgisayarlar araştırıldıktan sonra atılan mesajın paylaştırdığı internet hattından bir başkası tarafından gönderildiği saptanmış ve adsl hattının iptaline ayrıcada ciddi bir miktar para cezasınıda ödemek zorunda kalmış.
Konuyla ile ilgili yapılan açıklama son derece açık ve bilgilendirme amaçlı yapılmıştır bilginize.

adam bı nevı haklı konusmus ama onlarda kampanya dıyo ne kampanyası kardesım dunyada en pahalı ınternet bızde nıye dagıtmayalım ....

bizim ADSL de 4 kişi bağlı nolcak şimdi bu ***refsize uyup hepsini koplosunumu çıkartim...

sallaa yawe
dolu tiner kutusunu yanına sigarayla giden adam ne takar bu yasağı

nieki yahuuu :D

paylaşılınca güzelleşmezmii

kunun geregi yasak arkadaslar ama bencede dağıtmak lazım,bu kadar pahalı internet olur mu? attım üç tane swicht bağladım iki tane hat apartmanlara, dayadım kabloları.sen bu kadar palalı satarsan bizde bir hattan 25kişiyi yararlandırırız. paylasıma devam
helal olsun walla. Böyle fiyata böyle muamele dii mi?
Bu arada bu VDSL2 ne zaman çıkacak yaw, bilen var mı?

Bu fiyata bu internet

Birde paylaşmayın diyorlar..

Ozaman biz ne diyoruz ??

Telekoma Kafam Girsin .. :)

ttnet e kafam girsin diyorum başkada bişey demiyorum....

başka derdi varmıymış? istediğim gibi paylaşırım karışamazlar bana. gelip kontrol edicek değil ya. hem diğer ülkelerde bunu çoğu kişi yapıyor... hem istemiyorsalar hizmeti, alt yapıyı düzgün versinler ayrıca fiyatlarıda öyle fahiş yapmasınlar....

hem ayrıca adsl de kota diye birşey olmaması lazım saçmalıktan başka birşey değil

adam haklı ama yani hem cok kötü bi bağlantımız war yawaş ve pahalı önce sen bunları düzelt ondan sonra paylaşmak yasak de ğarası olmayan napsın ..

Bence çok saçma istediğimle paylaşırım hem 4 portlu modeme ithalat,imalat izni ver hem yasak de hem silah tüccarı olup hemde savaşa karşıyım demek gibi bişey

Geri