Birde şu şekilde düşün benim işim tasarım olmasına rağmen açtığım ufak çaplı bir kaç siteden 3 yıldır düzenli olarak fena sayılmayacak bir gelir elde ediyorum. Ve yeni açtığım sistemleri tanıtmak için şuana kadar googleye 10 000 ytl nin üzerinde reklam masrafı ödemiştirim halada devam ediyorum ödemeye. Sizce bu tarz yöntemler geçerli olsaydı ben bu miktarda parayı çöpe atarmıydım. Adwords hesabıma her ay belli bir miktar para geri dönüyor nedeni verdiğim reklamın geçersiz tıklamaya mağruz kalması veya
hile sonucu kapatılan hesaptaki paralar googleye kalmıyor eksiksiz olarak reklam verenin hesabına geri ödeniyor. Sizin bu parayı harcamış olmanız birşey değiştirmez. Eğer para aldığınız ay içinde hile yaptığınız anlaşılırsa google sizden o ayki ödemeyi mahkemeye giderek söke söke alıyor.Emin olun miktarı hiç önemli değil
Benim neden bunları açıklama geri duyduğumu merak edenler olabilir. Zamanında bende çok uğraştım bilip bilmeden ve biride çıkıp bana bu böyle olmaz şöyle olur diye benim yaptığım gibi anlatmadı. Bu tarz hile hurdayla uğraşanlar genelde küçük yaşta arkadaşlardır. Belki yazdıklarımdan kendilerine bir pay çıkartıp doğru dürüst işlere yönelirler ve düzenli bir gelirleri olur amacım bu.
Şunu unutmayın kimse size durduk yere para vermez. Mail oku kazan, reklama tıkla alt üye yap kazan gibi sistemlerde parayı kazanan sadece site sahibidir ::goz: Zaten bu tarz sistemlerin amacı 3.ül kullanıcılar üzerinden para kazanmaktır.
Google kapansa bile umrumda olmaz belirttiğim gibi ben paramı tasarımdan kazanıyorum. Amacım 1 - 2 kişi bile olsa onları bilinçlendirmek. Bu tarz konulara değinmesem bile siz zaten iş işten geçtikten sonra durumun farkına varacaksınız bundan eminim ama o zaman bu işlerden soğuyabilirsiniz belki çok güzel projelerde adınız geçecektir ama o kadar boş işle uğraşmışsınızdır ki doğru bir proje bile bulsanız onun işe yarayıp yaramadığını anlayamazsınız.
Anlatmak istediklerimi tam olarak anlattımmı bilmiyorum. Bu yazıyı bu konualarda hiç bir bilginiz olmadığını varsayarak yazdım en azından şuan olacakları biliyorsunuz.
Nasıl para kazanabilirim peki sorusu içinde ufak bir açıklama yapayım:
Eğer hala hile hurda işlerine devam ediyorsanız yanıldığınızı anlamanız 1 senenizi alacaktır belki daha fazla.Pek elinize ne geçecek kocaman bir hiç.
Yapmanız gereken şu 1 senenizi boşuna harcayacağınıza. Bu süre zarfında ilgi alanınız olan bir konu üzerine site açın kesinlike yasal olmalı.
(warez, film, mp3, e-book , hack vs. olmamalı) Açtığınız sitenin yasal olması devamlılığını sağlayacaktır. Bu 1 sene içinde sitenize her gün sadece 1 tane kendi hazırladığınız alıntı olmayan içeriği girin. Sene sonun da artık reklam üzerinden bir asgari maaş kadar belki daha fazla sabit bir geliriniz olacak. Kazanıcağınız para sizin nasıl yaptığınıza bağlı bu işi.
Olay bu kadar basit aslında önemli olan kararlılık ve istikrar.