ADD kongresinde mikrofon kapma yarışı kavga çıkardı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
insanlar cok saldirgan oldu son gunlerde...

reactor karsilikli konusmayin demissin fakat adam zeka sewiyemden girmis turkce bilgimden cikmis, ben ona uyacak degilim lakin insanin bir sekilde cewap weresi geliyorya neyse onuda yapmayayim.

yazdiklarimi we ozellikle selamin kime ait oldugunu aciklayan arkadaslarima tesekkur ediyorum.

ADD ne zaman ki gider afrikada bir okul kurar, orada turk bayragini dalgalandirir, afrikali cocuklara turkce ogretir we istiklal marsini soyletir, o zaman kendisinde cemaate laf soyleme hakkini bulur!

bazilari show yapar bazilari is yapar, laklakla peynir gemisi yurumuyor, icraat nerede?

ifrit' Alıntı:
ADD ne zaman ki gider afrikada bir okul kurar, orada turk bayragini dalgalandirir, afrikali cocuklara turkce ogretir we istiklal marsini soyletir, o zaman kendisinde cemaate laf soyleme hakkini bulur!

bazilari show yapar bazilari is yapar, laklakla peynir gemisi yurumuyor, icraat nerede?

irfit kardeş biraz demogoji yapıyosun gibi geldi bu mesajda, afrikada istiklal marşını söyleten, türkçe konuşmayı öğreten kişi ve kurumların maksadı bu değerleri (cumhuriyetçilik, laiklik vb.) yaymak mı ? sanki iki tarafta aynı amaca hizmet ediyormuş ta birinin diğerinden daha iyi icraatları varmış gibi yazmışsın.

ayrıca cumhuriyet gazetesinin sermayeden bağımsız vede tarafsız bir gazete olduğunu idda eden arkadaşım "birgün gazetesi" ni de bir araştır derim belki isteklerine daha iyi cevap verbilir.

LEV' Alıntı:
irfit kardeş biraz demogoji yapıyosun gibi geldi bu mesajda, afrikada istiklal marşını söyleten, türkçe konuşmayı öğreten kişi ve kurumların maksadı bu değerleri (cumhuriyetçilik, laiklik vb.) yaymak mı ? sanki iki tarafta aynı amaca hizmet ediyormuş ta birinin diğerinden daha iyi icraatları varmış gibi yazmışsın.

ayrıca cumhuriyet gazetesinin sermayeden bağımsız vede tarafsız bir gazete olduğunu idda eden arkadaşım "birgün gazetesi" ni de bir araştır derim belki isteklerine daha iyi cevap verbilir.

oradaki insanların bu ülkenin ve cumhuriyetin çıkarları için haraket ettiği kesin ama asıl bu söylemleri diline dolayanların ne yaptığı mechul!

LEV demogoji yaptigim yok, santiyedeyim insaat yapiyorum :D

bahsi gecen okullarda cumhuriyet ile laikligin yayilmasi mumkun mu? yada soyle sorayim sen bahsi gecen okulun yoneticisi olsan oradaki insanlara nasil cumhuriyeti ve laikligi yayarsin? ayrica dunyada kac laik ulke war?

bazi zamanlarda sapla samani ayirmak lazim ve oznellikten uzaklasmak lazim

ben ADD den biri olsaydim, zaman gazetesini yanli haber yapmakla suclayacagima, uzucu bir olay, bize yakismadi derdim, neyse yorum farki diyip gecelim

gelecek nesillere birakacagimiz tek sey yaptiklarimiz olacak, soylediklerimiz degil we onlar bizi soylediklerimizle degil yaptiklarimizla anacak

yine 2 3 tane belli ismin yorumunu okudum ve artık mantık aramadığımdan pek de şaşırmadım bu yorumlara..

her fırsatta diyolar ki Atatürk adından rant sağlıyolar.. kardeşim o zaman sormazlar mı sana her fırsatta baş örtüsünden rant sağlayan kim, dini kullanarak biçok kişiyi soyan dinden soğutan; bunlar cennete gidecekse ben o cenneti istemiyorum dedirten kim.. şuan başımızdakiler, ülkeyi özelleştirip duran uluslararası ilşkilerde bizim yüzümüzü kızartanlar kim

alışık olmadığınız bi durum çünkü sizin istediğiniz, özlediğiniz ortamlarda böyle herkesin kendi fikrini söyleme lüksü yok bi arkadaşımızın dediği gibi tavuk gibi kesip gömerler adamı

react0r' Alıntı:
Tarafsız basın denildiği zaman aklıma ilk önce "zaman" gazetesi gelir,
"Meyve veren ağac taşlanır" derler ya aynı mevzu zaman gazetesinin imzasını taşıyan her konuda vuku buluyor,
ben çok dikkate almıyorum, tartışma sağlıgı açısından hoş olmayan noktalara gitmemesi için,
benim kara gördüğümü beyaz gören birine birşeyler anlatmaya çalışmak sadece zorlamaktır,onun için ben konuyla ilgili yorumuma geçiyorum,
eger ADD Atatürkün ilkelerini gerçekten özümseyebilmiş olsaydı haberde bahsi geçen olay meydana gelmezdi. "Demokratik" delegelerle çok güzel bir genel kurul toplantısı olmuş,ayakta alkışlanabilecek cinsten !

walla sözlerim konuyla ilgili yorumlarına diil onlar seni bağlar biz bilioruz zaten aslını da benim yazında ilgimi çeken tarafı zamanın tarafsız basın olması hemde ilk olarak aklına gelmesi tarafsızlık dediğin herkese eşit mesafede olmaktır şimdi soruyorum sana ;
1,zaman gazetesi gerçekten her kesime aynı mesafede midir ??
2,zaman gazetesi bir cemaatin ağzı rölünden öteye ne oynuo ??
3,hükümetin yalanlarının halkla entegrasyonunu sağlamıyo mu ??
4,sürekli türban (sıkmabaş) mevzusunu gündeme getirip ortamı germiyo mu ve bunu yaparken tarafsızlığını koruo mu veya fikirlerinin kişi haklarından ötürü böyle olduğu inandırıcı gelio mu sana,

bunları cevaplarsan sevinirim ve bu soruları cevapladıktan sonra zaman gazetesinin hala tarafsız olduğunu söyleyebilecek misin??

apocalyps' Alıntı:
walla sözlerim konuyla ilgili yorumlarına diil onlar seni bağlar biz bilioruz zaten aslını da benim yazında ilgimi çeken tarafı zamanın tarafsız basın olması hemde ilk olarak aklına gelmesi tarafsızlık dediğin herkese eşit mesafede olmaktır şimdi soruyorum sana ;
1,zaman gazetesi gerçekten her kesime aynı mesafede midir ??
2,zaman gazetesi bir cemaatin ağzı rölünden öteye ne oynuo ??
3,hükümetin yalanlarının halkla entegrasyonunu sağlamıyo mu ??
4,sürekli türban (sıkmabaş) mevzusunu gündeme getirip ortamı germiyo mu ve bunu yaparken tarafsızlığını koruo mu veya fikirlerinin kişi haklarından ötürü böyle olduğu inandırıcı gelio mu sana,

bunları cevaplarsan sevinirim ve bu soruları cevapladıktan sonra zaman gazetesinin hala tarafsız olduğunu söyleyebilecek misin??

Her kesime tabiiki aynı mesafade değil, sağduyunun temsilcisi olduklarını iddaa ediyorlar ve çok da iyi temsil ettiklerini düşünüyorum,
Zaman gazetesi bir cemaatin ağzı diyorsun, bu fazlasıyla taraflı bir yorum olmuş bence, katılmıyorum, Fetullah Gülen'i bir hain gibi gördüğün için böyle düşünüyorsun sanırım, tabi senin düşüncelerin, birşey söyleyemem.
Son olarak baş örtüsü ülkenin kanayan yarasıysa(bence) bir gazetenin bu sorunu dillendirmesinden şahsen rahatsız olmam, elbet bu soruna elle tutulur bir çözüm bulacak iradeyi seçecektir halk.

react0r' Alıntı:
Her kesime tabiiki aynı mesafade değil, sağduyunun temsilcisi olduklarını iddaa ediyorlar ve çok da iyi temsil ettiklerini düşünüyorum,
Zaman gazetesi bir cemaatin ağzı diyorsun, bu fazlasıyla taraflı bir yorum olmuş bence, katılmıyorum, Fetullah Gülen'i bir hain gibi gördüğün için böyle düşünüyorsun sanırım, tabi senin düşüncelerin, birşey söyleyemem.
Son olarak baş örtüsü ülkenin kanayan yarasıysa(bence) bir gazetenin bu sorunu dillendirmesinden şahsen rahatsız olmam, elbet bu soruna elle tutulur bir çözüm bulacak iradeyi seçecektir halk.

ilk önce zaman gazetesi bi cemaatin ağzı bundaki tarafı ben değil kendileri oluşturuo zaten.sağduyu olına dönersek ben bir sağduyu görmedim ki baya zaman okudum zaman gazetesinde yazan bir iki kişiyle tanışma fırsatı da buldum sağduyudan çok fikirlerini kabul ettirme var bunu da tatlı dille yapmaa çalışıolar ha buna sağduyu diosan ona dicek bişiim yok ağzım açık kalırım çünkü orda.
başörtüsü olayı değildir bir kere olay türban (sıkmabaş) olayıdır bi kere bu olayı da halka başörtüsü olayı die lanse ettirenlerin başını da zaman çekio.bu olayı halk zaten içinde halletmişde nedense kendi içlerinde halledemeyenlerin olduğu anlaşıldı onlarında halk dersini verecektir.zamanın yapıcılığı olamaz türban konusunda çünkü orda sağduyularını!! kaybediolar.fetullah gülene düşmanlığım yok sevmem sadece bu zaman olayıyla da pek bi alakası yok o olmasa da zamana yaklaşımım yine aynı olurdu

apocalyps' Alıntı:
ilk önce zaman gazetesi bi cemaatin ağzı bundaki tarafı ben değil kendileri oluşturuo zaten.sağduyu olına dönersek ben bir sağduyu görmedim ki baya zaman okudum zaman gazetesinde yazan bir iki kişiyle tanışma fırsatı da buldum sağduyudan çok fikirlerini kabul ettirme var bunu da tatlı dille yapmaa çalışıolar ha buna sağduyu diosan ona dicek bişiim yok ağzım açık kalırım çünkü orda.
başörtüsü olayı değildir bir kere olay türban (sıkmabaş) olayıdır bi kere bu olayı da halka başörtüsü olayı die lanse ettirenlerin başını da zaman çekio.bu olayı halk zaten içinde halletmişde nedense kendi içlerinde halledemeyenlerin olduğu anlaşıldı onlarında halk dersini verecektir.zamanın yapıcılığı olamaz türban konusunda çünkü orda sağduyularını!! kaybediolar.fetullah gülene düşmanlığım yok sevmem sadece bu zaman olayıyla da pek bi alakası yok o olmasa da zamana yaklaşımım yine aynı olurdu

Zaman gazetesinde yazan bir iki kişi dediklerin kim apocum ve sana ne gibi bir dayatmada bulunmaya çalıştılar merak ettim, ayrıyetten gazeteye sen hiç bir zaman "tarafsız" bakmamışsınki bu kadar dolusun, zaman gazetesinin empoze etmeye çalıştıgı birşeyler oldugunu düşünmüyorum.

react0r' Alıntı:

Zaman gazetesinde yazan bir iki kişi dediklerin kim apocum ve sana ne gibi bir dayatmada bulunmaya çalıştılar merak ettim, ayrıyetten gazeteye sen hiç bir zaman "tarafsız" bakmamışsınki bu kadar dolusun, zaman gazetesinin empoze etmeye çalıştıgı birşeyler oldugunu düşünmüyorum.

isim versem de tanımazsın da bi tanesini örnek veriim zaman gazetesi başyazarı kimse bilmiyorum o bizim yurda gelmişti geçen sene dinledik kendilerini ve yetti dinlemem de.hani bakan körler wardır ya bilmem konuşmaların nedense onları getirdi aklıma gördüğünüz şeyleri inatla görmüyorum yok diyosunuz tebrik ediyorum ne yazsam boş zaten saygılarımla

Add başka bir ülkede okul yaptırır, bayrak dalgalandırır, marş söyletir vs. o zaman saygı duyarız gibi birşey denmiş. Buradan anladıgım; cemaatlere diğer ülkelerde Türklüğü ve Müslümanlığı yaydıkları için saygı duyuldugu? Yanlış anladıysam düzeltin.

Peki Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde okulu olmayan köyler varken, Türklük ve GERÇEK dindarlık unutulmuş/unutturulmuşken başka ülkelerde yayılmak neden?

Darzamat bu ornegin YOK un yurtdisindan gelen ogrenci sayisinin artmasindan
duydugu haza benzetiyorum. Kendi ogrencilerini kendine kusturmus,
ogrencileriyle barisik olmayan bir kurum, yurtdisindan
gelen ogrencilerle ovunuyor..

Ayrica cemaat diye hitap ettigin kisiler Turkiyenin koylerinde okul
yaptirsa irtica yuvasi diye hemen kapatilir. Ama diger ulkeler bu okullarin
egitime sagladigi katkiyi bildigi icin engel olusturmak yerine, devlet calisanlarina
kadar destek olmustur. ADD nin Dunya genelinde Atamizi daha sever hale
getirmek, guzel yanlarini tanitip Turkiyeyi kurtaran kisi olarak anlatmak,
Turkceyi ve Turk insanini tanitmak, bayragimizi baska ulkelerde
dalgalandirip Turk hayranlari yaratmak icin attigi kac adim var?

ishynum846' Alıntı:
Darzamat bu ornegin YOK un yurtdisindan gelen ogrenci sayisinin artmasindan
duydugu haza benzetiyorum. Kendi ogrencilerini kendine kusturmus,
barisik olmayan bir kurum, yurt disindan gelen ogrencilerle ovunuyor..

Ayrica o kesim diye hitap ettigin kisiler Turkiyenin koylerinde okul
yaptirsa irtica yuvasi diye hemen kapatilir. Ama diger ulkeler bu okullarin
egitime sagladigi katkiyi bildigi icin engel olusturmak yerine, devlet calisanlarina
kadar destek olmustur. ADD nin Dunya genelinde Atamizi daha sever hale
getirmek, guzel yanlarini tanitip Turkiyeyi kurtaran kisi olarak anlatmak,
Turkceyi ve Turk insanini tanitmak, bayragimizi baska ulkelerde
dalgalandirip Turk hayranlari yaratmak icin attigi kaz adim var?

O kesim Türkiye'nin köylerine okul yaptırıp okulu aynen devlete teslim ederse kimse irtica yuvası olarak nitelendiremez.
Add yapıyor yapmıyor yapmalı vs olaylarına girmiyorum. Bana kalırsa herkes birşeyler yapmalı eğitim için. Ve diğer bahsettiğiniz şeyler için...
Herşeyden önce kendi ülkemiz için yapılmalı bunlar. Kendi ülkemizi bi adam edelim de daha sonra dünyaya yayarız ne istiyorsak.

darzamat`in merak ettiklerine cewap wereyim;

yazilarimizi yazarken biraz durumu gozumuzun onune getirmemiz lazim, oyle oturdugumuz yerden kendi dunyamiza gore yazi yazarsak olmaz, herneyse dedigin gibi anadolunun bazi koylerinde okul yok, peki neden ?

cunku koyler ufak yerlerdir ve koy ahalisi haberlesip ayni anda cocuk yapmadigi icin cocuklarin yaslari farklidir. farkli yaslardaki cocuklar icin farkli siniflar olusturulmaz, hepsi bir tek ogretmen tarafindan yetistirilir fakat bu bir cok soruna neden olmaktadir,

ayrica ufak bir koye her sinif ogrenciye cewap werebilecek buyuklukte okul yapmak ve burada egitim werecek ogretmen bulmakta zordur,

dewletimiz ne yapti peki?

merkezi okullar kurayim, bu okullara ogrencileri tasiyayim we daha iyi bir egitim wereyim dedi.

butun bunlari bir kenariya koyup bu cemaat madem bu kadar iyi neden gidip koye okul yapmiyor demek....

gelelim neden yurt disinda bunlar yapiliyor?

ulkemizde galatasaray lisesi st ile baslayan onlarca lise ne icin kurulduysa buda onun icin yapiliyor. afrika ulkelerinde turk kolejleri en iyi egitim weren yerler, ayrica bu okullar sinawla girilen parali okullar, hem ogrenciler hem weliler bu kolejleri istiyor.

bu kolejlerden yetisen insanlar bir gun kendi ulkelerinde cok iyi yerlere gelecek, dewlet kademelerinde yukselecek we hepsi turkce biliyor olacak, turkiye sempatizani olacak, turkiyeye ilgi duyacak

ayni faaliyetler sadece afrikada degil dunyanin dort bir yaninda yapiliyor.

konu nerden nereye geldi yine. sagolsun arkadaslarimiz add de yasananlardan cok olayi kamuoyuna aktaran gazeteyi konustu.

tamam zaman gazetesinin hangi cemaat mensubu oldugu bellide, cumhuriyetin, sabahin, milliyetin hurriyetin vs vs kimler yanlisi oldugu belli degil mi?

zaten gazete, tw kanali acmanin maksadi budur, goruslerini kamuoyuna ilan etmek, yaymak

he yok biz butun herseyi goz ardi ediyoruz, goruslerimizi kendimize kalkan yapip burada tartismak istiyoruz diyosaniz o ayri

ifrit' Alıntı:
LEV demogoji yaptigim yok, santiyedeyim insaat yapiyorum :D

bahsi gecen okullarda cumhuriyet ile laikligin yayilmasi mumkun mu? yada soyle sorayim sen bahsi gecen okulun yoneticisi olsan oradaki insanlara nasil cumhuriyeti ve laikligi yayarsin? ayrica dunyada kac laik ulke war?

bazi zamanlarda sapla samani ayirmak lazim ve oznellikten uzaklasmak lazim

ben ADD den biri olsaydim, zaman gazetesini yanli haber yapmakla suclayacagima, uzucu bir olay, bize yakismadi derdim, neyse yorum farki diyip gecelim

gelecek nesillere birakacagimiz tek sey yaptiklarimiz olacak, soylediklerimiz degil we onlar bizi soylediklerimizle degil yaptiklarimizla anacak

Kusura bakma ifrit ama bu kadar bariz hatalar yapabileceğini 40 yıl geçse tahmin edemezdim.

1-Bahsi geçen okullarda Türk kültürü,Cumhuriyet,Laiklik Kısaca Atatürk İlke ve İnkılapları çok kolayca o nesillere empoze edilebilir.(Tabii o okullarda bu misyonu edinmiş kimse barınamayacağı için maalesef mümkün değil.)

2-Dünyanın en gelişmiş Ülkelerinin hepsi laiktir.Bknz Japonya,İngiltere,Fransa,Almanya,ABD..vs vs uzar gider (Tabii laiklik hepsinde aynı ölçüde katı değildir. örneğin fransadaki laiklik anlayışı ile anglosakson kültürün laiklik anlayışı arasında fark vardır.)

3-Zaman gazetesi Türkiyeye gelmiş geçmiş en taraflı gazetelerden biridir.İlk sırayıda Vakit,Yeni şafak,Milli Gazete ve Tercüman,Yeni Çağ gibi gazetemsi oluşumlarla paylaşır.Zaman gazetesine tarafsız demek için insanın kör ve sağır olması gerekir.

4-Evet dünyada sadece yaptıklarımız kalır Aynen senin savunduğun okullların ABD casuslarını barındırması Nurcu propaganda yaptıkları gibi.

5-Tekrar espiri yapacağın zaman haber verde foruma 1-2 saat uğramayalım :D

oo bende osiris nerede kaldi, hala bana cewap wermedi diyodum, bilseydim bi saat once bi espiri daha yapardim.

tamam osiris, onlar o kadarini yapmissin, sende gider afrikadakilere ataturkculugu anlatirsin

zaten orda turkiyeyi anlatanlarda senin kadar akil yok, kimin nasil kurdugunu anlatmiyolar. siz gidip gordunuz ya orda ogretilmedigini, ordan bildiginizi soyluyorsunuz.

atademirelin kotu bir huyu wardir, aklinda bi espiri kurar sonra onu yapabilmek icin sacma bi muhabbet baslatir lafi oraya getirir sonra espirisini yapar

sende onun gibisin, bana laf sokucan ya, yazdiklarimdan anlamak istedigini anlarsin sonra bana laf sokmak icin yazi yazarsin, eh haliyle sende ata demirel gibi komik bi duruma dusuyosun. birazdan karizma_5 te gelir, her zaman oldugu gibi bana laf sokulan bi mesaja tesekkur eder gider

falan filan...

ya zaten konudan kopulmuş gidilmişte konuya daha 1 kez bile girmemiş adamlara ne diye laf atılıyo anlamadım! :S

ayrıca güncelde konu iclerinde haber kaynagını tartışmak yasaktır.

cemaatler olsun add olsun ne olursa olsun bişiiin tüccarlıgını yapanları sevmem.

konumuz add nede olsa şuanlık zaten genel anlamdada hep suclamalar icinde nedense,yorumları okudum iclerinden arkadasımızın yorumu hoşuma gitti

Deff' Alıntı:
Her ne olursa olsun bizi ATATÜRKÇÜLÜĞÜMÜZDEN döndüremezler....Bilmem anlatabildimmi...

bana göre olay bundan ibarettir.

son olarakta seviyesiz tartışmalar devam ederse konu kapanır

Kİmsenin kimseyi bi yerlerden döndürdüğü yok sanırsam .....

Konu neydii taaa nereye geldi....

Ülkemden manzaralar...(Alıntı)

ifrit' Alıntı:
oo bende osiris nerede kaldi, hala bana cewap wermedi diyodum, bilseydim bi saat once bi espiri daha yapardim.

tamam osiris, onlar o kadarini yapmissin, sende gider afrikadakilere ataturkculugu anlatirsin

zaten orda turkiyeyi anlatanlarda senin kadar akil yok, kimin nasil kurdugunu anlatmiyolar. siz gidip gordunuz ya orda ogretilmedigini, ordan bildiginizi soyluyorsunuz.

atademirelin kotu bir huyu wardir, aklinda bi espiri kurar sonra onu yapabilmek icin sacma bi muhabbet baslatir lafi oraya getirir sonra espirisini yapar

sende onun gibisin, bana laf sokucan ya, yazdiklarimdan anlamak istedigini anlarsin sonra bana laf sokmak icin yazi yazarsin, eh haliyle sende ata demirel gibi komik bi duruma dusuyosun. birazdan karizma_5 te gelir, her zaman oldugu gibi bana laf sokulan bi mesaja tesekkur eder gider

falan filan...

Sana laf sokmak gibi bir niyetim , misyonum olsaydı inan çok daha farklı yazardım o postta.Sadece böyle bir yazıyı yazabileceğine ihtimal vermezdim çünki çok fazla hata barındırıyordu maksadım düzeltmekti acizane.

O okullarda Türkiyeyi anlatanlarda akıl yok demedim Niyet yok dedim ikisi tamamen farklı şeyler.Niyeti olanıda orada barındırmazlar dedim.

Ayrıca o zat-ı muhteremin ismi ATA DEMİRER dir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri