ADD Şeriat İlan Etti

g.haneli

Banned
Reaction score
0
Atatükçü Düşünce Derneği, Türkiye'ye şeriatın geleceği tarihi ilan etti ve, o tarihte doğan bir çocuğun ağzından "nine ve dedeye" mektup yazdı. Çok polemik çıkartır.

Atatürkçü Düşünce Derneği'nin (ADD) Kırklareli Şubesi 2023 yılı için şeriat ilan etti. İlanını, bugün doğan bir çocuğun ağzından yazılan mektupla yayan ADD'nin mektubunda skandal cümleler yer alıyor. “Bu dünyadaki torundan, öbür dünyadaki Nine ve Dede'ye hayali mektup” başlıklı mektupta, 16 yaşındaki bir çocuğun ağzından şu cümlelere yer verilmiş; “Dün peçem biraz aralandığı için, din polislerince karakola götürüldüm. Türkiyeli Müslüman ümmeti olarak (Türkiye Cumhuriyeti yurttaşı yok.) Halifenin fetvasına karşı geldiğim için kırbaçlandım.”

ADD Kırklareli Şubesi, 2023 yılına yazdığı mektupta şeriat ilan etti. Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılında Türkiye'de şeriat ilan edildiğini ifade eden bir mektup dağıtan ADD, birlik beraberlik çağrılarının yapıldığı bu coşkulu günlerde yayınladığı skandal mektupla çok tepki çekeceğe benziyor.

ADD'nin yayınladığı skandal mektubun tam metni şöyle:

“Sevgili nineciğim ve dedeciğim.

Ben sizin öldüğünüz 2007 yılında dünyaya geldim. Şu an 16 yaşında kimliğimi ve kişiliğimi kazanma uğraşı içinde, darülfünun (sizlerin zamanında üniversite deniyormuş) sınavlarına hazırlanıyorum. Bir taraftan da ülkemizdeki toplumsal olayları izlemeye ve gözlemeye çalışıyorum.

Dünya pırıl pırıl aydınlıkken, ülkemiz ve insanları kapkaranlık... Atatürk ve silah arkadaşlarının kurduğu ve sizlere emanet ettiği; Demokratik, Laik ve Sosyal Hukuk Devleti Türkiye Cumhuriyeti artık yok... Ilımlı İslam ve Şeriat Hukuku var. Dün peçem biraz aralandığı için, din polislerince karakola götürüldüm. Türkiyeli Müslüman ümmeti olarak (Türkiye Cumhuriyeti yurttaşı yok.) Halifenin fetvasına karşı geldiğim için kırbaçlandım.

Bana göre, suçlu sizlersiniz... Sizlere armağan edilen güzel yaşamın içinde ömrünüzü tamamladınız ama Atatürk Cumhuriyeti kazanımlarını geliştirip, muhafızlığını yaparak bu güzellikten bizlere taşıyamadınız. Bir mirasyedi anlayışı içinde, geleceğe yönelik olarak; Atatürk'ün "Cumhuriyeti biz kurduk. O'nu koruyacak ve yüceltecek olan sizlersiniz." özdeyişinin gereğini yapamadınız ve bizi bu kapkaranlık ülke içerisinde bıraktınız... Sizin zamanınızda yayınlanan bir karikatürü, aymazlık içinde olduğunuzun belgesi olarak sizlere gönderiyorum.
Çok merak ediyorum. Sizler öbür dünyada aydınlık içinde misiniz?.. Atatürk ve silah arkadaşları önünde kendinizi nasıl savunuyorsunuz?

TORUNUZ

ADD'nin yayınladığı mektubun sonuna düştüğü not ise şöyle:

Böylesi mektuplarla (veya suçlamalarla) karşılaşmamak için; bugünkü ekonomik, sosyal ve kültürel zenginliğimizi borçlu olduğumuz, Atatürk Cumhuriyeti'ne borcumuzu ödememizi ve torunlarımıza aydınlık bir miras bırakmamızı anımsatır, “Cumhuriyet Bayramınız kutlu olsun” der saygılar sunarız.

Atatürkçü Düşünce Derneği Kırklareli Şubesi

8SUTUN

ADD de artık ne yapacagını şaşırdı, bi yerden milleti gaza getirmeye calısıyor, ama bu çalışmaları hep kendilerine - kazandırdı, komik bi yazı olmuş

ADD derneğinin tüm yönetim kurulu ve il ilçe başkanlıklarında ki yönetim kurulu üyelerinin hiç birinin ne Atatürkçülük le neden Atatürk'le alakası kalmamıştır.

Yönetim kadrosuna baktığınızda burjuva sınıf diye tabir ettiğimiz kişilerden oluşmakta. Bu kişilerin iktidarı eleştirmek adına sürekli bu tür sivri çıkışları yine bu hükümete yaradı. Çünkü o burjuva sınıfana zarar ezilen hakka yarar gözü ile bakılmakta.

Fakat bugün iktidarı eleştiren ADD li yöneticiler daha zengin olup cukkalarını doldurmak için erdoğana oy veren bile şahsiyetler var.

Şimdi Cumhuriyet Bayramını bu şekilde kutlamaları akla alır bir şey değil. Eğer eleştirmek istiyorsan sağlam sebeplerle gelirsin ve hiç kimseyi hiç bir şeyin üstünden RANT elde etmek için kullanmazsın.

Şimdi Şeriatı yada dini kötüleyerek ADD üyeleri yine kime fayda sağladı ? Tabiki akp ye din sömürücülerine.

Eğer birilerini bir şekilde kinaye yolu ile eleştirmek istiyorsan kinaye yaptığın şeyi çok iyi tartmalısın yoksa başından büyük sebeplere yol açar. Sonuç 22 temmuz bknz.

Şimdi ADD yönetiminin çok eleştirdiğimiz tarikat şehlerinden hocalarından ne farkı kaldı ?

Şehler Dini sömürüyor
ADD dekiler Atatürk'ü

İkisinede Dur Demek GErek

Yazık.

Herzamanki gibi saçmalamışlar

evet yehovan çok güzel rasvir etmiş ama bazı eksikleri var bunların derdi ne atatürkçülük ne de cumhuriyet tek dertleri din karşıtlğı olmuş...Bu halk dinine saygı duymayanları herzaman cezalandırmıştır.Tabiki tek suçlu bunlar değil diğer taraftan da halkın bu hassasiyetini kullanıp nemalanmaya çalışanlarda türedi,burada görev halka düşüyor dini yalnızca Allahın emirleri dairesinde yürütenlerle bundan çıkar sağlamayı hedefleyenleri doğru ayırt etmeleri gerekiyor çünkü münafık kafirden daha aşağıdır...halkımız kafirleri cezalandırmasını bildiği gibi münafıkları da cezalandırabilmeli

bunlar yine ne yapmaya çalışıyo anlamıyorum bu şekilde nereye varacakalarsa .

kaçın şeriat geLiiiii :durdurun :durdurun

Atatürkçü düşünce derneği çok düşünmüş mü bu mektubu...

“Sevgili nineciğim ve dedeciğim.

Ben sizin öldüğünüz 2007 yılında dünyaya geldim. Şu an 16 yaşında kimliğimi ve kişiliğimi kazanma uğraşı içinde, darülfünun (sizlerin zamanında üniversite deniyormuş) sınavlarına hazırlanıyorum. Bir taraftan da ülkemizdeki toplumsal olayları izlemeye ve gözlemeye çalışıyorum.

Dünya pırıl pırıl aydınlıkken, ülkemiz ve insanları kapkaranlık... Atatürk ve silah arkadaşlarının kurduğu ve sizlere emanet ettiği; Demokratik, Laik ve Sosyal Hukuk Devleti Türkiye Cumhuriyeti artık yok... Ilımlı İslam ve Şeriat Hukuku var. Dün peçem biraz aralandığı için, din polislerince karakola götürüldüm. Türkiyeli Müslüman ümmeti olarak (Türkiye Cumhuriyeti yurttaşı yok.) Halifenin fetvasına karşı geldiğim için kırbaçlandım.

Bana göre, suçlu sizlersiniz... Sizlere armağan edilen güzel yaşamın içinde ömrünüzü tamamladınız ama Atatürk Cumhuriyeti kazanımlarını geliştirip, muhafızlığını yaparak bu güzellikten bizlere taşıyamadınız. Bir mirasyedi anlayışı içinde, geleceğe yönelik olarak; Atatürk'ün "Cumhuriyeti biz kurduk. O'nu koruyacak ve yüceltecek olan sizlersiniz." özdeyişinin gereğini yapamadınız ve bizi bu kapkaranlık ülke içerisinde bıraktınız... Sizin zamanınızda yayınlanan bir karikatürü, aymazlık içinde olduğunuzun belgesi olarak sizlere gönderiyorum.
Çok merak ediyorum. Sizler öbür dünyada aydınlık içinde misiniz?.. Atatürk ve silah arkadaşları önünde kendinizi nasıl savunuyorsunuz?

TORUNUZ

Sevgili dedeciğim ve nineciğim.

Ben sizin öldüğünüz 1926 yılında dünyaya geldim. Şu an 16 yaşında kimliğimi ve kişiliğimi kazanma uğraşı içinde, üniversite (sizlerin zamanında darulfünun deniyormuş) sınavlarına hazırlanıyorum. Bir taraftan da ülkemizdeki toplumsal olayları izlemeye ve gözlemeye çalışıyorum.

Bugün Japonya kargacık burgacık alfabesini milli hars diyerek muhafaza ederken, ülkemiz ve insanları yozlaşmış Müslümanlıklarını ve Türklüklerini bir kenara atmışlar. Dedem Osman Gazinin ve silah arkadaşlarının kurduğu ve sizlere emanet ettiği; Yeryüzüne Allahın adaletini yayma davasıyla hareket eden büyük Türk-İslam devleti olan Osmanlı İmparatorluğu artık yok. Batının bütün yaşantısını ve ideolojilerini örnek alan mutlu azınlığa hizmet eden ancak anadolunun müslüman halkının başörtüsüne dahi tahammül edemeyen batıcı, laik bir sistem var. Dün başörtüsü özgürlüğü için hak aradığım ve protesto ettiğim için polislerce karakola götürüldüm. Kimliğimde müslüman-Türk yazdığı halde Allahın emri olan başörtüsü özgürlüğü için eylem yaptığım için tartaklandım.

Bana göre, suçlu sizlersiniz... Sizlere armağan edilen güzel yaşamın içinde ömrünüzü tamamladınız ama Sevgili Peygamberimizin emanetini sahip çıkamayarak, koruyamıyarak bu güzellikten bizlere taşıyamadınız. Bir mirasyedi anlayışı içinde, geleceğe yönelik olarak; Allah yolunda Cihat sizlere farz kılındı." emrinin gereğini yapamadınız ve bizi bu karmakarışık ülke içerisinde bıraktınız...Yattığınız yerden doğrulunda bir bakın burası Türk beldesimi yoksa İngiliz topraklarımı? İngiliz gibi yaşaması teşvik edilen bizler müslüman-türk gibimi düşünüp yaşıyoruz, yoksa hristiyan bir ingiliz gibi mi? Mukaddes Emanete neden sahip çıkmadınız?

Çok merak ediyorum. Sizler öbür dünyada aydınlık içinde misiniz?.. Cenab-ı Hakka karşı şanlı peygamberimiz, kahraman ecdadımız ve şehitlerimizin önünde kendinizi nasıl savunuyorsunuz?

TORUNUZ

Haydi gericilik ve ihanet yarışıyor,yarıştırın bakalım.

Haydi gericilik ve ihanet yarışıyor,yarıştırın bakalım.
Zaten size göre halkın %80 i gerici ve ihanet içinde bi tek siz doğruyu düşünüyosunuz,böyle devam edin gerçekten bu üslubunuzu devam ettirin sakın değişmeyin..Bigün arkanıza baktığınızda halktan kimseleri bulamıycaksınız

Eh birisi "öyle" deyince, bir diğeri de "böyle" yi savunuyor haliyle
Herkes temel olan birşeye "bu" diyemezse bu tür yazılar mektuplar vs. sürekli çıkar ortaya
Vakit ten okuduklarımızdan daha acındırıcı olmasın, ADD şubesi kendisini biraz acındırmış durumu abartmış.

Zaten size göre halkın %80 i gerici ve ihanet içinde bi tek siz doğruyu düşünüyosunuz,böyle devam edin gerçekten bu üslubunuzu devam ettirin sakın değişmeyin..Bigün arkanıza baktığınızda halktan kimseleri bulamıycaksınız
Halk ihanet etmez,kendinizi halk gibi göstermeye çalışmayın.

Halkın add gibi dernekler ne denli güvendiğini gördük
Add ne istediyse halk tam tersine tepkisini koydu
Çok şükür sayıları üç beşi geçmeyen ciddiye almaya değmiycek bir topluluk
Tüm işleri kemik sızlatmak
emekli Darbeci askerlerin lokali gibi bişi

Ata'mızın ismini kullanan bu kurumun vatana yaptıkları,Ata'mız için yaptıkları.... ile ilgili yazılar yayınlamalıdır..
yoksa bu şekilde içi boş savsatalarla Ata'mız üzerinden siyaset yapmaya devam ederse.......

not:güncele taşındı...

Bunlar iyice sapıttı.düzenledikleri cumhuriyet mitingleri fiyasko ile sonuçlanınca acaba nasıl saçmalarızda ortamı gereriz hesabı içerisine girmişler.

şunu unutmayın ki sizingibi darbeci tarikatlara bu millet pirim vermez.atatürkü kullanarak yaptığınız saçmalıklar sadece komediden ibaret

Azınlığın çoğunluğa hükmettiği bizden başka bir ülke yok sanırım (pardon yoktu diyecektim :D)

ne dicemi şaşırdım arkadaş...millet rant için nacanı şaşırdı...

Geri