Çatak Yaylası
Saimbeyli-Tufanbeyli yolunun 2. km.’sinden sonra başlayan bu yayla küçük şelalelerin beslediği, yaşlı çınar ağaçlarının dalları üzerine kurulmuş piknik yapılabilen, yöre halkının çok rağbet ettiği bir yayladır.
Aladağ
Ağcakise-Başpınar-Bıcı ve Kosurga Yaylaları
Birbirlerine stabilize yollarla bağlanan çok yakın mesafedeki bu yaylalar ormanlık alan içinde kurulmuştur. Zehli Kalesi, bu yaylalardan görülebilmektedir.
Kampçılar ve fotoğrafçılar için bulunmaz nimetler sunan bu yaylalarda herhangi bir alt yapı olmadığından gezginlerin çadır ve temel ihtiyaç maddelerini yanlarında götürmeleri tavsiye edilir.
Aladağ-Meydan Yaylası
Aladağ ilçesinden 6 km. uzakta 1700 metre yükseklikte çam, köknar, ardıç, sedir ağaçları ve meyve bahçeleri bulunan bu yayla alt yapısı, ahşap ve taş yapılarıyla kamp yapmak isteyen gezginleri ağırlamaya hazırdır.
Horzum Yaylası
Kozan ilçesini Kayseri’ye bağlayan karayolunun 25. km’sinde bulunmaktadır. Çam, çınar, üzüm bağları ve meyve ağaçları ayrıca ahşap yayla evlerinin sıkça görüldüğü bu yaylada bir çok alt yapı sorunu da halledilmiştir. Kamp yerleri, kır kahveleri, bakkallar, lokantalar ve sağlık ocağı bulunmaktadır.
Tekir Yaylası
Adana-Ankara karayolunun 107. km’sinde, Pozantı iline ise 7 km. uzaklıktadır. Çam, ardıç ve meyve bahçeleri bulunan yaylada yayla mimarisinin her türlü örneğini görmek mümkündür. Tekir Yaylası’nda Osmanlı Tabyaları ile yaban keçileri üretme istasyonu görülmeye değer yerlerdir. Tekir Yaylası, kamp yapmak isteyen gezginler için ideal ortama sahiptir.
Armutoğlu Yaylası
Pozantı-Ankara yol ayrımından 13 km. sonra ulaşılan bu yaylada çam ve köknar ağaçları, ardıç ağaçları ile kır çiçekleri içiçedir. Sarmısak Dağı’nın eteğinde bulunan bu yayla henüz çok bakirdir. Yaban hayatı ve su kaynaklarıyla gezginler için çok ilginç bir bölgedir. Herhangi bir tesis bulunmayan bu yaylada kamp yapacakların temel ihtiyaç maddelerini yanlarında götürmeleri önerilir.
Kızıldağ Yaylası
Karaisalı ilçesinden 27 km uzaklıkta bulunan bu yaylaya yöre halkının ilgisi çok yoğundur. Kiraz, vişne, elma, armut ve ceviz ağaçlarının yoğun olduğu bu yaylada yaban hayatının çeşitliliği de ilgi çekmektedir. Kır kahveleri, lokantalar, bakkallar, fırınlar ve kasapların hizmet verdiği bu yaylada kamp yapmak ve günübirlik gezmek mümkün.
Çatak Yaylası
Saimbeyli-Tufaneyli yolunun 2. km.’sinden sonra başlayan bu yayla küçük şelalelerin beslediği, yaşlı çınar ağaçlarının dalları üzerine kurulmuş piknik yapılabilen, yöre halkının çok rağbet ettiği bir yayladır.