Adalet ve Kalkınma Partisi Nasıl Geldi Nasıl Gider ?

Newwave

Altın Üye
Altın Üye
Reaction score
0
Adalet ve kalknıma partisi nasıl geldi nasıl gider ??

28 şubat süreciyle birlikte refah partisinin kapatılmasıyla birlikte demokrasiye indirilmiş bir darbe ve mağdur siyaseti yaparak örgütlenmeye başladılar

yerel seçimleri kazanarak belediyeleri ele geçirdiler

Arkasından belediyeleri kullanarak ülkenin nüfusunun % 60 ını yardım bağımlısı yaptılar

Sonra milyonlarca dolar harcayarak siyasetlerine her türlü çanak tutacak yandaş medyayı kurdular

Giyecek , yiyecek , yakacak , çeşitli erzak yardımı adı altında özellikle kırsal kesimde ve büyük şehirlerin varoşlarındaki insanları kendilerine muhtaç duruma getirdiler

Milli görüş gömleğimi çıkardım ama gardolabımın baş ucuna koydum ben bir yalan uydurdum deyip 3 yıl takiye yaparak milleti kandırdılar

Abd nin kuklası olup Bobun eş başkanıyım deyip adeta bu ülkenin bölünmez bütünlüğünü kökünden dinamitleyip alt kimlik üst kimlik tartışmalarını açtılar

Bir terör örgütünün elebaşına “ sayın ” şehitlerimize “kelle” diye hitap eden başbakanı alkışladılar

Din bezirganlığı yapıp insanlarımızın en kutsal manevi duygularını sömürdüler Anayasa mahkemesi tarafından laiklik karşıtı eylemlerin odağı olduğu tespit ve tescil edilmiş olduğu halde “yola devam” dediler

Ya bizdensin ya karşımızdasın tabanımız çok iyi çalışıyor biz seni fişleriz (devletin istihbarat birimlerini de kullanarak adeta toplumda bir korku imparatorluğu kurdular.

Tarikat şeyhlerinin yazdığı kartvizitler ile devlet kadrolarını baştan aşağıya sistematik bir biçimde doldurdular
Yaptıkları belgelenmiş yolsuzlukların hiç birisini kabul etmeyip iftira diyerek üstünü örtmeye çalıştılar

Kendince benim alternatifim yok deyip uzlaşmayı hep reddettiler

Şuan ki durumda ;

Adalet ve kalkınma partisi Anayasa mahkemesi
tarafından laiklik karşıtı eylemlerin odağı haline geldiği ve şeriat düzeni getirmeye çalıştığı
tespit ve tescil edilmiş bir parti olarak iktidar koltuğunda hala oturabiliyorsa bu ülkede
demokrasiden kimsenin yakınmaya hakkı olduğunu düşünmüyorum

Yalnız şu da iyi bilinmelidir ki bundan sora yapılacak seçimlerde
adı geçen partiye oy vererek bu partinin bu görüşün tekrar iktidar
olmasını isteyen her bir vatandaşımız hukuken bu tespit ve tescile de oy verecektir.,

Sonuç olarak ;

Şu bir gerçeklik bugün yaptıkları icraatları kabul etmese de Adalet ve kalkınma partisinin alternatifi olmadığını düşünen büyük bir kitle var ve ne yazık ki Cumhuriyet halk partisi ve Milliyetçi hareket partisi halk ile akp kadar bütünleşememekteler bu nedenle zaten adı geçen parti diğer iki partinin toplamından daha fazla oy almıştır akp din , kutsal duygular , yardımlar , türban , ab , büyük orta doğu projesi gibi söylemlerle tabana yayılmakta iktidar olmanın da avantajlarını kullanarak her geçen gün daha iyi bir şekilde örgütlenmektedir din üzerinden siyaset yapmayı sanat haline getirmiş bu zihniyetin insanların manevi duygularını sömürerek bu gün gelmiş olduğu zemin ortadadır asıl düşünülmesi gereken budur bence
Nasıl gider ;
Akp yi sandıkta yenmenin tek bir yolu vardır çok güvenilir isimler ile yeni bir parti kurup adalet ve kalkınma partisinin bugün ülkeyi getirmiş olduğu durumu çok net bir biçimde tabana yayılıp halka anlatıp yerinde ve doğru tespitler ile ;
Türkiye yi yarınlara emin adımlar ile taşıyacak bu ülkeyi kalkındıracak din üzerinden siyaset yapmayacak ekonomiyi , işsizliği düzeltecek yoksulluğa ve yolsuzluğa dur diyebilecek halkın refah seviyesini artıracak ab ve abd ye kendini ezdirmeyip ülkemizin milli menfaatleri doğrultusunda hareket edip ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ün ilke ve inkılaplarına sahip çıkacak yani her alanda akp nin önüne geçebilecek icraatlarda bulunabilmeyi başaracak bir oluşum ancak akp yi sandıkta gömer
Türkiye Cumhuriyeti Devleti kati hükümlerle belirlenmiş laik , demokratik , sosyal bir hukuk devletidir
kimse merak etmesin bunca yıllık kazanılmış bir cumhuriyetin işleyişini ve yapısını içten ve dıştan değiştirmeye hiçbir
kurumun kuruluşun veya ulusun gücü yetmeyecek tir şeriat düzeni hayalleri ile yaşayanlar bunun hayalden öteye gitmeyeceğini elbet bir gün anlayacaklardır ve ayrıca bu güne kadar
bu gibi teşebbüslerde bulunanların akibetinin ne olduğunu tarih yazmaktadır bundan sonrada yazmaya devam edecektir önemli olan birlik ve beraberliktir bu ülke yakın geçmişinde ne olayları atlattı bu yaşananları da atlatır saygılarımla newwave

NOT

Makale tamamen bana aittir

AKP böyle gelmiş,böyle gitmez...

AKP'nin gitmesini istiyorsanız CHP yi kapatmanız gerekecek...Neden derseniz?AKP nin tekrar iktidara gelmesini sağlayan,CHP nin muhafazakar kesime olan bakışı ve bu minvaldeki hareketleridir..Anlayan anlar.

Hayatta çok kalın çizgilerle konuşmamak lazım...

Köşk yolu kapatılmak istendi ama orda GÜLler açtı...

Bu ülkenin laik inancına mensup olanların bunu hatırlamaları,karşı çıktıkları şeylerin ne olduğunu i,bu dünyada bir kemal-zeval nöbetleşmesi olduğunu ve bunun neticesinde geleceğin Müslümanların olduğunu öğrenmeleri gerekmektedir...

Vala Yanlış Anlamayın Ama Bizim Halkımız Böle Saf Olduğu Sürece Bu Parti Gitmez

güzel makale yazmışsın kardeş ama milletin bu saatten sonra nereye oy vereceği seni hiç mi hiç ilgilendirmez
Ayrıca bir sonraki seçimlerde de akp'ye oy verecek milyonlara hakaret etmiş oluyorsun söylediğin ve itham ettiğin şeylerle...
Demişsin ki akp'ye oy verenler ve verecek olanlar demokrasiden nasibini almamış olanlardır demişsin halbuki akp'nin icraatlarını destekleyenler demokrasiyi en iyi şekilde gözetip,demokrasinin kurallarını kimin en düzgün biçimde uyguladığını gayet iyi bir şekilde gözlemlemektedirler...
Kİmsenin bu konudan zerre kadar şüphesi olmasın newwave kardeş özellikle de senin...​

İlginçtir doğrusu günlerdir tartışmalara ve yorumlarına bakarak sana bir tek paragrafın bir bölümünde katılıyorum

" AKP nin tekrar iktidara gelmesini sağlayan,CHP nin muhafazakar kesime olan bakışı ve bu minvaldeki hareketleridir..

Burada doğru söylemişsin Cumhuriyet halk partisi Adalet ve kalkınma partisinin asıl tabanını oluşturan refah partisinin düştüğü gibi bir duruma asla düşmedi buradan hareketle chp yi kapatma şansı yok denilecek kadar azdır chp iktidar olmuşmudur hayır halk chp yi denemişmidir hayır peki chp tabana yayılıp halk ile bütünleşebilmişmidir o da hayır.

yaa bende bitane konu açmayı düşünüyorum madem bunlar çıkıoo " cumhuriyet halk partisini yoketmek için neler yapılmalı ?" - kısık ateşte az pişmiş...

halk chpyi denememiş değil denemeye gerek duymamıştır...

güzel makale yazmışsın kardeş ama milletin bu saatten sonra nereye oy vereceği seni hiç mi hiç ilgilendirmez
Ayrıca bir sonraki seçimlerde de akp'ye oy verecek milyonlara hakaret etmiş oluyorsun söylediğin ve itham ettiğin şeylerle...
Demişsin ki akp'ye oy verenler ve verecek olanlar demokrasiden nasibini almamış olanlardır demişsin halbuki akp'nin icraatlarını destekleyenler demokrasiyi en iyi şekilde gözetip,demokrasinin kurallarını kimin en düzgün biçimde uyguladığını gayet iyi bir şekilde gözlemlemektedirler...
Kİmsenin bu konudan zerre kadar şüphesi olmasın newwave kardeş özellikle de senin...​

Sen eğerki okuduğun bu makalede bunu çıkartıyorsan diyecek fazla bir söz bulamıyorum

Ben akp ye oy verenler veya verecek olanlar için anayasa mahkemesinin vermiş olduğu tespit ve
tescil doğrultusunda hareket edeceklerini de belirtmişim yinede görüşüne saygım var tabi

İlginçtir doğrusu günlerdir tartışmalara ve yorumlarına bakarak sana bir tek paragrafın bir bölümünde katılıyorum

" AKP nin tekrar iktidara gelmesini sağlayan,CHP nin muhafazakar kesime olan bakışı ve bu minvaldeki hareketleridir..

Burada doğru söylemişsin Cumhuriyet halk partisi Adalet ve kalkınma partisinin asıl tabanını oluşturan refah partisinin düştüğü gibi bir duruma asla düşmedi buradan hareketle chp yi kapatma şansı yok denilecek kadar azdır chp iktidar olmuşmudur hayır halk chp yi denemişmidir hayır peki chp tabana yayılıp halk ile bütünleşebilmişmidir o da hayır.

CHP nin bu dediklerini yapması zaten mümkün değil...

Sen hiç siyahın beyaz yerine geçtiğini gördün mü?Hİç alkolle su bir olur mu?

CHP nin şu Müslüman halkla olan ilişkisi de aynen siyahla beyaz yahud alkolle su gibidir.Yani taban tabana zıt...

İttihad Terakkinin 20.yy versiyonu olan CHP yi bu halk sevmiyor.Hele 27 yıllık tek parti diktatöryasından sonra ve Müslümanların bazı konularda şuurlanmalarından sonra CHP nin bağırsak gürültüsünden öteye işlevi yok.Nitekim Baykal bizim tezimizi ispatlıyor.Sadece gerginlik,sadece kuru kuruya muhalefet.Başbakan yanlış birşey yapsa da Baykalın dediğinin kıymeti kalmıyor.Çünkü Ergenekona bile avukat olabiliyor...

CHP kapanırsa AKP gider.Buna %100 inanıyorum.Çünkü AKP nin yerine Müslümanların asıl hükümeti gelir.AKP bir paratonerdir.Bunun tafsilatı çok uzun yalnız şunu söyliyeyim:

Görelim Mevlam neyler neylerse güzel eyler

halk chpyi denememiş değil denemeye gerek duymamıştır...

Cumhuriyet Halk Partisinin tabana yayılıp halk ile bütünleşemedikçe tek başına iktidar olması gerçekten zor görünmektedir lakin özelliklede art arda patlayan yolsuzluk davaları ve yargı tarafından verilen hükümler akp nin oylarında küçümsenmeyecek bir düşüş chp nin ve mhp nin oylarında % 5 lere varan artışlar yaratmaktadır bu da göz ardı edilmemelidir.

Sen eğerki okuduğun bu makalede bunu çıkartıyorsan diyecek fazla bir söz bulamıyorum

Ben akp ye oy verenler veya verecek olanlar için anayasa mahkemesinin vermiş olduğu tespit ve
tescil doğrultusunda hareket edeceklerini de belirtmişim yinede görüşüne saygım var tabi

eğer ki anayasa mahkemesi akp'nin laikliğe karşı eylemlerin odağı olduğuna karar vermiş olsaydı şu anda akp ismi altında bir siyasi parti faaliyetlerini devam ettiremiyor olurdu...
Ayrıca akpye oy verecek olanlar akp'nin bu tarz eylemlerin odağı olmadığına gönülden inandıkları için bu tarz ithamlara hiçbir zaman için ciddiyet tanımazlar ve de pek de fazla aldırışa almazlar çünkü bu ithamların ardı arkası kesilmeden sürekli karalama kampanyası kapsamında devam edeceğini gayet iyi bilirler...​

CHP kapanırsa AKP gider.Buna %100 inanıyorum.Çünkü AKP nin yerine Müslümanların asıl hükümeti gelir.AKP bir paratonerdir.Bunun tafsilatı çok uzun yalnız şunu söyliyeyim:

Bunu söylemekle Akp nin bu güne kadar bir kukla parti olduğunu aslında buzdağının görünen kısmı olduğunu ;

Senin varsayımla chp nin kapanması halinde halkın neredeyse tamamının oylarını alacak bir partinin ortaya çıkacağınımı dile getiriyorsun

Eğer öyle ise bu halkın tamamının görüşü olur ve "müslümanların asıl hükümeti" bu ülkeyi yönetir diyorsun ?

İlginç bir hipotez doğrusu ?

Merak ettim şu müslümanların asıl hükümetini ?

Nasıl bir hükümet olacak bu hükümet şeri bir hükümet mi olucak ? yoksa laik demokratik bir hükümetmi olucak ?

eğer ki anayasa mahkemesi akp'nin laikliğe karşı eylemlerin odağı olduğuna karar vermiş olsaydı şu anda akp ismi altında bir siyasi parti faaliyetlerini devam ettiremiyor olurdu...
Ayrıca akpye oy verecek olanlar akp'nin bu tarz eylemlerin odağı olmadığına gönülden inandıkları için bu tarz ithamlara hiçbir zaman için ciddiyet tanımazlar ve de pek de fazla aldırışa almazlar çünkü bu ithamların ardı arkası kesilmeden sürekli karalama kampanyası kapsamında devam edeceğini gayet iyi bilirler...​

Bunu ben söylemiyorum bizati Yüce mahkemenin 11 tane üyesinin tam 10 tane üyesi
açık ve kati bir dille söylüyor ifade ediyor ve açıkça 2009 yılında alacağı hazine yardımının
yarısınıda bu tespit ve tescil doğrultusunda kestiğini belirtiyor türkiyede yaşayan her bir fert bunu gördü duydu ve anladı

Adalet ve kalkıma partisinin siyasi faliyetlerini icraatlarını devam ettirip ettiremeyeceği
önümüzdeki günlerde açılacak yeni bir kapatma davası ile netlik kazanacak.

Bunu ben söylemiyorum bizati Yüce mahkemenin 11 tane üyesinin tam 10 tane üyesi
açık ve kati bir dille söylüyor ifade ediyor ve açıkça 2009 yılında alacağı hazine yardımının
yarısınıda bu tespit ve tescil doğrultusunda kestiğini belirtiyor türkiyede yaşayan her bir fert bunu gördü duydu ve anladı

Adalet ve kalkıma partisinin siyasi faliyetlerini icraatlarını devam ettirip ettiremeyeceği
önümüzdeki günlerde açılacak yeni bir kapatma davası ile netlik kazanacak.

Sen sağ sol kavgasının tekrar yaşanmasımı istiyorsun bu ülke cektiysee sizin gibi akılsızların yaptıklarından cekmiştir. Ekonomi diyip durursunuz bu dava yüzünden milyar dolarlar uçtu gitti. Eğer oyle bişeye daha yeltenecek olurlarsa ilk defa HALK DARBEsini görmüş olursun.

ya artık gitsin de nasıl giderse gitsin...

Sen sağ sol kavgasının tekrar yaşanmasımı istiyorsun bu ülke cektiysee sizin gibi akılsızların yaptıklarından cekmiştir. Ekonomi diyip durursunuz bu dava yüzünden milyar dolarlar uçtu gitti. Eğer oyle bişeye daha yeltenecek olurlarsa ilk defa HALK DARBEsini görmüş olursun.

Bu yazıdan sen sağ sol kavgasına nasıl geldin o dediğin kavga geçmiş 20 inci yüzyılda kaldı 2008 yılındayız hatırlatırım

Burada yaşanılacak bir tartışma var ise din üzerinden yapılan siyaset ile insanların en kutsal manevi duygularının
sömürülerek paraya çevrilip milli dava diye nitelendirilen fikir oluşumunda kullanılmasıdır

Halk darbesi diye nitelendirdiğin darbeyi yapmak isteyen kişilerin akibetinin ne olduğunu tarih yazmaktadır ?

Anayasal düzen çerçevesinde kim hangi darbeyi yapmak istiyorsa demokratik yollardan yapabilir.

Milyarlarca dolar benim rejimim tehlikede ise uçup gitmeye devam edecektir sermaye çevrelerinin parasal
kaygıları bu babamın parası bile olsa beni bu doğrultuda zerre ilgilendirmiyor.

Eline sağlık dostum güzel yorumlamışsın.Bazı arkadaşlar her nedense
Akp ye karşı görüş sergilieyen herkesi Baykalcı zannediyor..Ayrıca
Akp demek yanlış oldu Tayyip Erdoğan demek daha doğru,böyle devam
ederse zaten kimsenin birşey yapmasına gerek yok.

Alternatif ise artık bir siyaset görüş olamaz.Soğ sol merkez orta yol vs
gibi düşünce ekseninde seyreden siyaset ellili yıllardan beri memlekete
bir şey kazandıramadı,nedenleri yanlış siyasetmiydi yoksa iktidara
gelenlerin iktidarın nimetlerinden faydalanma adı altında yapılan
yolsuzluklarmıydı...

Dinibütün siyasetcilride gördük, yalnız biz görsek neyse bütün dünya
gördü.Daha yara sıcak acısı fazla hissedilmez ,ileriki günler daha
acı günlere gebedir.

Bana göre artık siyasetin içeriğinden çok dürüslük önplana çıkacaktır.
Dürüst olan iktidarı kapar.
Adana B.Ş.B. başkanından bir sözle yazımı naktalıyorun

Dürüstlük esastır.Önemli olan vazife başındayken dürüst kalabilmektir.

Geri