Adım Adım VATAN Nasıl Satıldı!!

AntidepresaN

New member
Reaction score
0
ADIM ADIM VATAN NASIL SATILDI

LÜTFEN BU SIRALAMAYA GÖRE,HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYARAK,AÇINIZ

“Tarih, ulusların yükseliş ve çöküşlerinde siyasi, askeri ve toplumsal etkenleri neden olarak göstermektedir.Ben,ekonomik nedenlerin bunlardan önce geldiğine inanmaktayım.Türk tarihi de incelendiğinde, ilerleme ve gerileme dönemlerinde hep ekonominin ön planda olduğu görülür.Bunun için,Türkiye kanı canı pahasına elde ettiği egemenliğini, dünya barışı düzeni içinde yaşatmak istiyorsa, ekonomide her zaman güçlü olmak zorundadır! Çünkü, ekonomik egemenlik olmadan, siyasi egemenlik olmaz.”
GAZİ MUSTAFA KEMAL
(İzmir İktisat Kongresi, 17 Şubat 1923)

SÜMERBANK İÇİN SÖYLEDİĞİ
“Sümerbank tarihten siliniyor.
Elinde bir şey kalmadığı için
ismini de kaldırıyoruz.”
Kemal Unakıtan - Ampul Hükümet Maliye Bakanı
Milliyet, 28.07.2005

SEKA İÇİN SÖYLEDİĞİ
“Staratejik yer imiş.Ne stratejisi,
önemli olan müşteri bulmak.
Müşteri gece gelsin,pijamayla
çıkarım karşılarına.Seviyorum bu işleri arkadaş.”
Kemal Unakıtan - Ampul Hükümeti,Maliye Bakanı
Cumhuriyet, 20.09.2003

http://img235.imageshack.us/img235/8981/seka010xo

[URL=http://imageshack.us][IMG]http://img235.imageshack.us/img235/360/seka028de.jpg

ŞEKER FABRİKALARI İÇİN SÖYLEDİĞİ
“Kar edeni de, zarar edeni de satacağız!”
Kemal Unakıtan
Ampul Hükümeti, Maliye Bakanı
Milliyet, 28.07.2005

TEKEL İÇİN SÖYLEDİĞİ
“Babalar gibi satarız!”
Kemal Unakıtan
Hürriyet, 13.04.2003

PETKİM İÇİN SÖYLEDİĞİ
“Ülkenin işgal altına girdiğini söylüyorlar.Gelsinler işgal etsinler!”
Kemal Unakıtan
Cumhuriyet,20.09.2003

TÜPRAŞ İÇİN SÖYLEDİĞİ
“Parayı veren düdüğü çalar.
TÜPRAŞ’ı Ruslara satar mısın,diyorlar.Satarım arkadaş”
Kemal Unakıtan
Cumhuriyet, 20.09.2003

TELEKOM İÇİN SÖYLEDİĞİ
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım,20 bin Dolar veren herkese,TELEKOM’ a ait Bilgileri vereceklerini söyledi.
Burada utanç verici olan, bunu ima etmek için kullandığı cümle:
Binali Yıldırım; “20 bin dolar veren kızımızı görür” diyor.
Kızı gibi gördüğü bir şeyi satmaktan bahsediyor.Bunun ne anlama geldiğini tüm Türkiye biliyor.Binali Yıldırım - Ampul Hükümeti, Ulaştırma Bakanı
Aydınlık, 23.05.2004

LİMANLAR İÇİN SÖYLEDİKLERİ
Ne banka bırakacağız, ne fabrika,
Ne de işletme. Liman da bırakmayacağız.Hepsini satacağız!”
Kemal Unakıtan
Cumhuriyet, 20.09.2003

SATILIK VATAN TÜRKİYE!!!

DAHA NE BEKLİYORSUNUZ?

Köylü efendimizdir dediğimiz birisi vardı
Köylü efendimizdir dediğimiz birisi YOKTUR

Bütün ulusu eğitecek kuruluşlar vardı
Bütün ulusu eğitecek kuruluşlar YOKTUR

Yurdu demir ağlarla ören ülkümüz vardı
Yurdu demir ağlarla ören birisi YOKTUR
Yerli ürünlerle yetinelim istedik vardı
Yerli ürünlerle geçinmeyi amaçlayan birisi YOKTUR

Dil devrimini gerçekleştirmek sevinci vardı
Dil devrimini gerçekleştirmek sevinci YOKTUR

Türkiye Türklerindir'e inan yazarlarımız vardı
Türkiye Türklerindir'e inanan birisi YOKTUR

Türkiye'yi yüzdeyüz özgün kılan yöneticiler vardı
Türkiye'yi yüzdeyüz özgün kılmak isteyen birisi YOKTUR

Ey Türk Gençliği Atatürk diye andığımız yaşama gücümüz vardı
Atatürk diye andığımız yaşama gücümüz VARDIR.

Fazıl Hüsnü Dağlarca

çok güzel,teşekkürler paylaştığın için

durum gerçekten içler acısı,türkiye borçlarından kurtulmak adına sürekli olarak kendi iç kaynaklarını yabancı kaynaklara verip satışa sunuyor

Ayrıca güney illerinde yabancılara tapu verilip dönüm dönüm toprak satılması da ayrı bir konu

Bakalım nereye kadar gidecek savaşla kazandıklarımızı parayla geri vermek...

Bu konuda bütün hükümetler suçlu.

OECD 2000 yılı verilerine göre Batı ülkelerinde memurların ülke nüfuslarına oranı :

ABD %7.46

Fransa %8.18

Almanya%5.27

İtalya%3.95

Hollanda%5.2

Kanada%8.15.6

Türkiye%3.34

Batı''da devletin toplam istihdamdaki ağırlığı :

ABD%14

Fransa%24.8

Almanya%15.6

İtalya%16.1

Kanada%19.6

Türkiye (AKP özelleştirmeleri öncesi) %14.

Devletin ekonomideki ağırlığı :

söz konusu rakamlara vakıf , kit , bit gibi dolaylı kamu kurumları dahil edilmiştir

Almanya %54

Fransa%38

ABD%33

İngiltere%36

Yunanistan%28

Türkiye%18

Toprak Satışı

eski Tapu ve Kadastro Genel Müdür Yardımcısı Orhan Özkaya''dan aktarılmıştır :

"İngiltere, kendi vatandaşına bile taşınmaz satmıyor; 49 yıllığına kullanma hakkı veriyor. Ama Türkiye''de yabancılara tapusu yani mülkiyeti veriliyor. İngiltere vatandaşına konut bile satmıyor. Yunanistan, sınır ile askeri bölgelerde kendi vatandaşına bile taşınmaz satmıyor. İngiltere, kendi vatandaşlarına bile taşınmaz satmaz, sadece 49 yıllığına kullanma hakkını devreder. Yunanistan sınırlarda ve askeri bölgelerden kendi vatandaşına bile toprak satmaz. Yabancılar, Kurtuluş Savaş''ında yapamadıklarını şimdi dolarlarla yapmaya çalışıyorlar.

Yabancı Sermaye

Selim Çomçağ'a göre (gazeteci - ekonomist)

"Brezilya''ya gelirken "dilini, dinini, ırkını ve milliyetini" hiç belli etmeyen (!) yabancı sermaye iş Brezilya''da elde ettiği kârın değerlendirilmesine gelince birden milliyetini hatırlayıvermektedir. Brezilya''da yatırım yapmış olan yabancı sermaye grupları 2004 yılında bu ülkeden anavatanlarına tam 7 milyar dolarlık kâr transferi yapmışlardır. Gerçek rakamın bunun üzerinde olduğuna da şüphe yoktur, çünkü çokuluslu şirketlerin anavatanlarından ithal ettikleri bazı girdilerin fiyatını şişirerek de kâr transferi yaptıkları ekonomi literatürüne geçmiş bir olgudur."

Somçağ devam ediyor:

"Bu kâr transferlerine yabancıların Brezilya''daki hisse senedi ve tahvil yatırımlarından kazandıkları 10 milyar doları aşan tutarın yurt dışına transferi ve 6 milyar dolarlık dış borç faiz ödemeleri de eklenince Brezilya''nın cari fazlası, yani dış dünyayla yaptığı mal ve hizmet alışverişi sonunda elinde kalan para 2 milyar dolara düşmektedir.Demek ki doğrudan yabancı yatırım bazılarının göstermeye çalıştıkları gibi bir piyango ikramiyesi veya sadaka, zekât değildir. İlk başta ülkeye belli bir para gelirken bir süre sonra kâr transferleriyle ülke dışına sürekli bir katma değer transferi başlamaktadır.(…) Hele Türkiye gibi kronik dış ticaret açıkları veren bir ülke için bu hayatî önemdedir. Yabancı sermaye ülkede yeni tesisler kuruyorsa, yeni istihdam imkânı yaratıyorsa ve net ihracat yapabiliyorsa ekonomi için yararlıdır. Aksi takdirde ülkenin döviz dengesine yeni ve daimî bir yük binecektir. İşte bugün Brezilya 1990''larda IMF''nin talimatıyla yaptığı özelleştirmelerin faturasını ödemekte, dış ticaret fazlası ile yabancıların kâr transferlerini finanse etmektedir.

Dolayısıyla Türkiye''nin kendi imkânlarıyla kurup geliştirdiği kârlı, fakat döviz geliri yaratmayan sanayi ve altyapı kuruluşlarının yabancılara satışı, bu paranın da bütçenin faiz ödemelerinde kullanılması akılsızlıktan başka bir şey değildir.

Bu tanıma uyan Telekom''un hiç bir ekonomik gerekçe olmaksızın özelleştirilerek yabancılara satılması bu akılsızlığın son örneğidir. Önümüzdeki yıldan itibaren Telekom''un bir ilâ iki milyar dolar arasındaki kârını ödemeler dengesinde döviz çıkışları arasında görmek şaşırtıcı olmayacaktır."

Dolayısıyla Türkiye''nin kendi imkânlarıyla kurup geliştirdiği kârlı, fakat döviz geliri yaratmayan sanayi ve altyapı kuruluşlarının yabancılara satışı, bu paranın da bütçenin faiz ödemelerinde kullanılması akılsızlıktan başka bir şey değildir.

Tigin abi tşk ediyorum bilgiler için..

"İngiltere, kendi vatandaşına bile taşınmaz satmıyor; 49 yıllığına kullanma hakkı veriyor. Ama Türkiye''de yabancılara tapusu yani mülkiyeti veriliyor. İngiltere vatandaşına konut bile satmıyor. Yunanistan, sınır ile askeri bölgelerde kendi vatandaşına bile taşınmaz satmıyor. İngiltere, kendi vatandaşlarına bile taşınmaz satmaz, sadece 49 yıllığına kullanma hakkını devreder. Yunanistan sınırlarda ve askeri bölgelerden kendi vatandaşına bile toprak satmaz. Yabancılar, Kurtuluş Savaş''ında yapamadıklarını şimdi dolarlarla yapmaya çalışıyorlar.

“Tarih, ulusların yükseliş ve çöküşlerinde siyasi, askeri ve toplumsal etkenleri neden olarak göstermektedir.Ben,ekonomik nedenlerin bunlardan önce geldiğine inanmaktayım.Türk tarihi de incelendiğinde, ilerleme ve gerileme dönemlerinde hep ekonominin ön planda olduğu görülür.Bunun için,Türkiye kanı canı pahasına elde ettiği egemenliğini, dünya barışı düzeni içinde yaşatmak istiyorsa, ekonomide her zaman güçlü olmak zorundadır! Çünkü, ekonomik egemenlik olmadan, siyasi egemenlik olmaz.”
GAZİ MUSTAFA KEMAL
(İzmir İktisat Kongresi, 17 Şubat 1923)

çok saol dostum paylaştığın için..tr insanı günden günden geleceğinden daha da şüphe duymaya başlıyor..hem ülke için hem de kendi için..bu vatan hepimizin diyoruz ama.. bu lafı başka ülkelerde üstlerine alınmış olmalılar.. :(

Siyasi yazmak istemiyorum ama bu adamlar Türkiyeyi zaten satıyorlar adım adım .
Halkımızsa bunu bilmiyor yok ekonomi iyimiş gibi safsatalarla uğraşıyorlar .
İnşallah bundan sonraki hükümet bütün özelleştirmeleri iptal eder .

bu biraz kredi kartı madurlarına benziyo borcu ödemek için bütün mal warlığı satılıyo ama borç hala aynı kalıyo
neymiş enflasyn iyimiş italatmalları katmazsann tabi iyi olur
neymiş ekonomi iyiymiş sürekli borç alırsan tabi iyi görünür
ne diyelim işallah Fatih Sultan Mehmet'in benduası olurda hepsi cezasını bulur..!

başta bu yöneticiler olduktan somra daha doğrusu AKP saltanatı olduğu sürece böyle şeyler olması normal adım adım satılıyor türkiye artık seçim geldğinde oyları biraz daha düşünerek atalım biz ülkücüyüz ama türkiyenin en iyi olmasıdan yanayız paylaşımların için saol....

İlginize tşk ederim arkadaşlar..Amacım sadece yapılanları göstermek biraz bilinclendirmek..Unutmayın bu VATAN hepimizin..

ya kardeşim bence kritik noktalar verilmedikçe özelleştirmenin bir mahsuru yok devletin olduğu zaman soyhup soğana çeviriyorlar işin içine siyaset karışıyo bir kişilik kadroa siyasilerin baskısıyla 5 kişi alınıyo böylece şirket zarar ediyo şu an devletin elinde olan çoğu şirket bundan sonra zarar edio de o dediğiniz döemler 1940-50lerde kaldı atatürk o zaman sümerbank kurmuş etibank kurmuş neden devlet eliyle kurmuş çünkü kimsenin elinde para yokonun için atatürk yatırımları devlet eliyle yapmış ... meseleye bu yönüyle de bakmak lazım..

cagatay_ozd görüşüne saygı duyuyorum..Ama şölede düşünelim madem özelleştirme yapılıyo kimlerin aldığına dikkat edilmesi lazım..

Özelleştirme kritik bir konu tamam ülkenin güvenliği düşünülmeli ama bence bu konuda biraz da duygu sömürüsü yapılıyor bence.

daha kötü şeylerde olucak,bunlar bişey değil daha....!

helal olsun diyorum bu hükümete bu yakışır siyasi çeriğe girmesin diye konuşmuyorum yazık bize yazık vatan gitmiş elimizden..:(

ben de böle bi başlık açmıştım ama çok tepki topladı telsimin satışıdı konu arkaaşım çok güzel örnekler vermişsin çok sağol bunlar satıolar ülkei en sonunda da iş gücümüzü yönetimi satarlar olur biter gerie hiç bişi kalmaz.Bu arada yakında etibankın satışı söz konusu ne önemi war diebilirsiniz kısaca söliim etibank ın kuruluş amacı ülke içindeki madenleri çıkartıp işletmek ve bor minarellarini işleyecek olan tek yetkili yer buraası ve burası satılacak hem de yok pahasına hem de kime tahmin etmişsinizdir amerikaya nednes bizim takkıyeci hükümet iktidarını kotumak için kendilerinin olmayan her şeyi satıolar eğer kendilerinin işei olsa kar etse veya gelecek vaadetse satarmıydılar bu vatan da bizim onların olmayabilir ama bizim

önce satış sonra kaçış.. az kaldı çok az..
----Devletimiz sağ olsun korur bizi..
B.K korur

"özelleştirme konusu normal ve duygu sömürüsü mü yapılıyor"

ilk sayfada verilen resimlere ve bilgilere bakıp okumadınız herhalde bunu söyleyen dostlar..

Geri