acillll!!!bilgisayar açılmıyor!

graffiticy

New member
Reaction score
0
arkadaşlar merhaba.toplama kasa var bende ve açtığım zaman biosa girme ekranından sonra windows başlamıyor ekran siyah format da atamadım.ilk açıyorum bip sesi çıkıyo ve donanımlar sıralanıyo sonra bi bip daha ama açılmıyo.bilen arkadaşlar varsa yardımcı olsun lütfen teşekkürler

Arkadasim bilgisayar donanim hatalarini bip sesleri ile belirtir ornegin;
Sürekli Ses Güç kaynağı arızası
Birçok kısa bip Anakart arızası
1 uzun Bellek tazelenmesinde hata
1 uzun 1 kısa Anakart veya BIOS çipi arızası
1 uzun 2 kısa Ekran kartı arızası (Genellikle eski kartlardaki DIP switch kaynaklıdır)
1 uzun 3 kısa Ekran kartı arızası
2 uzun 1 kısa Ekran kartı arızası (RAMDAC kaynaklı (?) )
2 kısa Bellek parity (eşlik) hatası
3 kısa Belleğin ilk 64k'lık bölümünde hata
4 kısa Timer hatası
5 kısa İşlemci hatası
6 kısa Klavye işlemcisi hatası
7 kısa İşlemci hatası
8 kısa Ekran kartı belleğinde okuma/yazma hatası
9 kısa BIOS ROM hatası
10 kısa CMOS okuma/yazma hatası
11 kısa Tampon Bellek Hatası

sende hangi bip sesi var?

bilgisayarı açıyorum bir saniyelik bip ötüyor hemen ardından anakartın ekranı geliyor asus diye. bunlar normal bilgisayarın herzamanki açılırken yaptığı şeyler.o ekran gider gitmez gine bi saniyelik bip sonra ekran kararıyo ama herhangi bi hareket yok

bios pilini çıkarıp 15 snye kadar beklemeyi dne bios ayarlarına tekrar grmen gerekicek anakartı resetledıkten sora gir boot seçeneklerınden ilk sürücüyü cd ye seç ondan sonra format cdsını tak format bas sorununu halletmesı lazım ;) kolay qelsn

yok kardeş o da olmadı pili çıkardım taktım biosu dediğin gibi ayarladım xpyi taktım tam 'kur bilgisayarınızın donanım yapılandırmasını inceliyor' diyo bikaç saniye sonra ekran kararıyo yine aynı şey.saolasın kardeş yinede

Bir çok kesik bip sesi anakartında muhtemelen donanımsal bir
arızaya işaret ediyor en iyi si her hangi bir servise götürmen olacaktır

baska cd denemenizi öneririm yine aynııysa arkadasların dediği gibi servise götür bencede

buyuk ihtimalle ram veya ram' larinda veya ram slotlarinda bir sorun var cikar ve temizle,
tak ve tekrar dene olmazsa buyuk ihtimalle ariza var demektir, veya cakisma var demektir,servise gonder

kolay gelsin

arkadasim belki garip gelecek ama buna benzer bir sorun ile bende karsilastim 2 secenek var

1. ekran karti, bir cikar temizle sonra duzgun bir sekilde tekrar yerine tak.

2. ramlar veya ram bunlari kontrol et 1`den fazla ise tek tek dene bence problemi bulacaksin

cevabini bekliyorum

Anakartında ve Bios Cipinde arıza var arkadasım.Acele olarak bir bilgisayarcıya göstermen gerekli.

bence sorun sata hdd den olabilir =)
2 gün önce benzer bi sorun yaşadım
biosta hddyi görüyor ama gel gör ki çalışmıyor =) ekranda takılıp kalıyor
en son hddyi değiştirdimde düzelmişti
sizde bi denerseniz =)

Geri