acil yardım !!!

hx4hz

New member
Reaction score
0
bir koca bardak su laptopun üzerine döküldü markası toshiba . hemen ters çevirdim şarzı bataryayı söktüm ... kurutmaya çalıştım kendi imkanlarımca öncesinde ıslaklıktan dolayı 2-3 tuşta problem vardı başka bişi yoktu bilgisayarı kapatıp geri açtığımda ilk açılışta sürekli dıııt sesi geliyor ben taaaki herhangi bi tuşa basana kadarda gitmiyor . tuşa bastıktan sonra kesilip bilgisayar açılıyor ve normal bi şekilde çalışmaya devam ediyor . tek bir sağ yön tuşu çalışmıyor ayrıca . oda ilk başta çalışıyordu sonrada gitti . bayağı sobanın yanına koydum ısıtıcıya yakın bıraktım kurusun die belki hala nemlilik vardır diye ama ne seste kesilme var nede tuş çalışıyor . bilgisayarın garanti süreside doldu . yardım ederseniz çok sevinicem . şimdiden teşekkürler .

hocam tamamıyla kuruması için bir saç kurutma makinesi ile iyice kurutmaya çalışın pc kapalıyken...

buraya geri dönün ( iyice kuruttuktan sonra ama.. )

Laptop ınızı 3-5 gün hiç açmayın ve sürekLi ters çevriLi duruma getirin..(KesinLikLe bu öneriyi dikkate aLın)

Bataryayı çıkarın,içerisinde kaLan bir nem vs varsa nemini aLacak bir yere koyun..

Eğer önemLi parçaLarına bir zarar geLmemişse kısa bir süre sonra sorunsuz çaLışır.

Anakart yanmamıştır umarım..

Öncelikle geçmiş olsun. Bilgisayarınızın içerisine kaçan suyun kuruması zaman alır. Yaptığınız işlermler size ve bilgisayarınıza zarar verebilir. Isıtıcı yöntemler kullanmak yerine bataryasını sökerek, oda sıcaklığında altına emici bir kağıt havlu sererek kapağı açık bir şekilde ekran aşşağıya bakacak şekilde (Ne kadar açılabiliyor ise) o şekilde bırakıp en az 2-3 gün bir şey yapmamanız gerekiyor. Bu süre zarfında müdahalede bulunmanız pc yi çalışır hale getirmez daha da bozar. Sıcağa maruz bıraktığınızda sağlam pc bileşenleriniz de arızalanabilir ve su buharı içerideki daha fazla aygıtı bozabilir.

2-3 günün sonunda pc'yi açarak kontrol edin. Pc yi kontrol ederken Şehir şebekesini değil bataryayı kullanın. Batarya boş ise Adaptör'ü kullanın. Testleriniz sonucunda çalışmayan ve sizin tarafınızdan değiştirilmesi bakımı mümkün olmayan parçalar için PC'nizi bir yetkili servise vermek zorunda kalabilirsiniz.

Çok Çok geçmiş Olsun.

hocam tamamıyla kuruması için bir saç kurutma makinesi ile iyice kurutmaya çalışın pc kapalıyken...

buraya geri dönün ( iyice kuruttuktan sonra ama.. )

saç kurutma makinası çalışan donanımlarında bozulmasına sebebiyet verebilir. Suyun döküldüğü yerde kuruması gerekmektedir. Saç kurutma makinası bu suyu buharlaştırarak her tarafa dağıtır ki bu da hiç istemeyeceğiniz bir durumdur...

saç kurutma makinası çalışan donanımlarında bozulmasına sebebiyet verebilir. Suyun döküldüğü yerde kuruması gerekmektedir. Saç kurutma makinası bu suyu buharlaştırarak her tarafa dağıtır ki bu da hiç istemeyeceğiniz bir durumdur...

bu durumda 3 ten fazla pc kurtardım :)

üflerken soğuk üflemesi sorun yaratmayacaktır. Fakat akıl akıldan üstündür dediğiniz gibide olabilir fakat ben o durumda ki 3 pc'yi kurtardım.

arkadaşlar çok sağolun ama şu anda bilgisayarı açtım ayrıca dünden beride kullanıyorum problemim yön tuşlarından sağ taraftaki çalışmıyor hadi bunu geçtimde ilk açılışta sürekli şekilde sık aralıklarla dıt dıt sesi geliyor taki ben entera yada esc gibi bi tuşa basana kadar basınca yine normal çalışıyor ve açılıyor .bu ses nedendir aceba .

o sesi çıkartırken bir uyarı mesajı vermesi lazım sana. Mesala Dell'de bu çeşit ötme ve bir tuşuna basmanı bekleme olayı bataryadan kaynaklanır. bios ayarlarını tekrardan bir kontrol et. Bataryanın tüm pinlerinin yerine kuru olarak oturduğundan emin ol.

Eğer bir uyarı mesajı vermiyor ise o çalışmayan yön tuşlarından biri veya bir kaçı ıslanma yüzünden basılı kalıyor. Bir süre iyice kurumasını bekle dememin sebebi bu tarz sorunlarla karşılaşmaman için. Daha da o ıslaklığı yaymamak için kapat ve kurusun !

İyi günler.

Beklemene rağmen hala aynı sorunu yaşıyorsan müdahale gerekli...

uyarı mesaşı yok sadece ilk açılıştaki siyah ekranın en üst sol tarafında _ böyle bi çizgi oluyor ... ya bayağı sıcaklığa maruz bıraktım ama değişen bişi olmadı . .. kuruması o kadar uzun sürer mi ?

şimdi fazla sıcaklık bozar felan demeyin farkındayım ama kuruması şart . . . ayrıca yeniden winodws kurdum belki sistemsel bişidir die yine değişen bişi olmadı .

Geri