acil yardım

arkadaşlar bilgisayarda virüs yok.ben sitenin birini microsoft worlde yüklemeye çalıştım orada bana bir uyarı verdi ama ben okumadan tamam dedim.daha sonra oldu bu?virüs programı kaspressky 2009.şu ana kadar bir sorun yoktu

activedestkop falan veya activex programı falan var ya onları mı sildim veya zarar verdim?

olabilir nerden bulabilirim bir de onu deneyelim

Bigisayarım sağ klik/Özellikler/Gelişmiş/Performans Sekmesinden Masaüstündeki simge etiketlerinde bırakma gölgesi kullan seçeneğinin yanına check at bakalım ne olacak.

Birde

Görüntü Özellikleri > Masaüstü > Masaüstünü Özelleştir > Web sekmesindeki "Masaüstü öğelerini kilitle" satırındaki işareti kaldır..

Birde microsoft antispyaware beta makinende yüklüyse kaldır. Oda yapıyor bazen...

o kadar cok DEGISIKLIK yaptirildiki vista görüntüsü karisikliga yol acdi ..daha fazla karistirmamak icin önce
baslat>calistir>regedit>ok
HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\Curr
entVersion\Explorer\Max Cached Icons.
bak bakalim EN SON YAZDIGIM Max Cached Icons duruyorMU ? YOKSA yaz yeniden olusturalim desktop.ini DOSYASINI BOZMUSSSUN ...

o kadar cok DEGISIKLIK yaptirildiki vista görüntüsü karisikliga yol acdi ..daha fazla karistirmamak icin önce
baslat>calistir>regedit>ok
HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\Curr
entVersion\Explorer\Max Cached Icons.
bak bakalim EN SON YAZDIGIM Max Cached Icons duruyorMU ? YOKSA yaz yeniden olusturalim desktop.ini DOSYASINI BOZMUSSSUN ...

Du bakalım en son dediğimi bi yapsın. olmazsa senin dediğinde ayrı bir method zaten :D

CurrentVersion\Explorer\Max Cached Icons. böyle bir dosya yok.diğer arkadaşın dediğini yaptım ama olmadı.Batandiken adlı arkadaşın dediği herhalde.arkadaşlar zamanınızı alıyorum özür dilerim ama arkadaşın dediği dosyayı nasıl düzeltebilirim veya indirebilirim?

.. simdi sen o dosyayi olusturmayi biliyormusun
SADECE OLMAYAN dosya nin varligina kayit defterinden bakdigini umuyorum. :hhmanD
yani kayit defteri kolay degil,yanlis bir deger komut ve silme GERCEKDEN AGIR HASARLAR VEREBILIR ::ÖNCELIKLE uyarmadi denmesin ::SORUMLULUK SANA AIT.
Max Cached Icons umarim biliyorsundur.?OLUSTURMAYI YANI Explore NIN ÜZERINE SAG TIKLAYIP yeni REG_SZ olusturacak ADINI "Max Cached Icons " KOYACAKSIN DAHA SONRA degerini "1600" yazarak koy.yetmezse degeri "3200" YAP KAYIT DEFTERINDEN CIK bilgisayarini tamamen kapat dua et TEKRar acildiginda bununla giderilmis olsun aksi takdirde radikal cözüm sart.

1- masaüstünde mause la sağ tıkla
2- özellikler den görünüm e tıkla
3- ordan efektlere tıkla
4- orda ekran yazı tipi kenarlarını düzetmek için aşağıdaki yöntemi kullan seçeneğini işaretle
5- ve ordaki kutuda cleartype yazıyorsa eğer standart olarak seç ve tamam tıkla...
6- sonra uygula tıkla ve tamam tıkla...

masaüstündeki klasörlerin altındaki yazılarda gölge oluştuysa bu şekilde düzelir...

batandiken ben siz kadar bilgisayarı bilmiyorum yazdığın terimlerden bir şey anlamadım.ama çalıştır kısmına dediklerini yazdım orada yazdığın dosyaları buldum ama CurrentVersion\Explorer\Max Cached Icons adlı dosya yoktu. lütfen bilgisayar bilmeyen bir adama anlatır gibi anlat

zaten san göre yöntem bende yok maalesef bir üsstdeki arkadasin yöntemini de kayit defterinden düzeltmezsen yapamazsin onun icin yine kayit defterinden giris
Regedit den HKEY_CURRENT_USERControl PanelDesktop anahtarına ulaşın. Burada FontSmoothing ve FontSmoothing değerlerini 2 yapın eger basit kullanici icin anlatim istiyorsaniz , BEN formatcilara emanet edeyim seni kolay gelsin benden bu kadar iyi forumlar..
iyligim tutdu.sen en iyisimi su yöntemi uygula
not - basit kullanici icin cözüm yolu giderayak hatirlatayim.yeniden onar.,başlat/çalıştır/sfc/boşluk/scannow yaz cdni tak tüm sistemini onarsın
Bunun için XP CD sini sürücüye yerleştirin ve Başlat/Çalıştır ‘a şunu yazın. :i386winnt32.exe /unattend . bundan sonra kurulum işlemi başlaycaktır.

cok tesekkür ederim düzelttim.zaman ayırdıgınız için sagolun

Geri