acil cevaplarınızı bekliyorum nolur çok meraklanıyorumm :(((

anibo

New member
Reaction score
0
merhaba erkek arkadaşımın kısa dönem askerliği 4 gün sonra biticekti inşallah ama bundan 3 ay önce yakalattığı cep telefonu yüzünden tutanak tutulmuştu ve yarın mahkemeye çıkıcakmış. araştırdım baya 16 gün hapis cezası falan yazıo biçok yerde bazı yerlerde temyiz edebilir bazu yerlerde edemez diyo ama erkek arkadaşım 4 gün sonrasına otobüs biletini bile almıştı :(( lütfen beni en kısa zamanda aydınlatırsanız sevinirim...

Benim hic bir fikrim yok,Allah yardimciniz olsun:crying:

Telefon için hapis cezası vermezler bence gönlünü farak tut.(Arkadaşın sana sürpriz yapacakta olabilir sen beklemezken birden çıkıp gelebilir.)

evet onun iki hafta disko cezası var...bildiğim kadarıyla...tabi ek ceza da almazsa...

cezayı alır ve terhis olduktan sonra açık cezaevine gidip yatar no problem. terhis olmasına engel değil

cezası belli oldu arkadaşlar.. veeking nickli arkadaşın da söylediği gibi 16 gün hapis cezası almış ve temyiz ettirmiş heralde iki sene sonra fln sivil cezaevinde yatıcakmış.. :( Hrant Dink, Uğur Mumcu gibi cinayetlerin azmettiricileri hala ortalıkta serbestçe dolaşıp bir sonraki suikastlarını planlarken, hırsızlar, dolandırıcılar, kaçakçılar, tecavüzcüler aramızda dolaşırken üzerinde cep telefonuyla yakalanan bi askerin en adi suçlularla aynı cezaevinde 16 gün yatması ne kadar adil???? yazık yani çok yazık bu ülkenin adaletine....
askere gidicek olan arkadaşlar bu size örnek olsun derim, ya götürmeyin ya da nasıl yaparsınız bilmiyorum ama yakalanmayın... tüm cevaplayanlara teşekkr edrm...

Kesin

BACIM kesin yatar.temyizi yok askeri suçlar para cezasına çevrilmez.dua etaskeri hapishanede yatmasın dayak delisi ederler.ha kısa dönem diye belki bir şey demezler bende kısa yaptım ama askerde kısa da uzunda asker.gardiyanları özellikle o cocuklarından secerler cok ca mıntıka dayak ve marş ezberleme var biri gelmiştide günlük yüz tekmem yuz de tokatım vardı diyor.

3 kere telefon yakalattım .. 4. ye komutan geri verdi ceza filan da almadım yani
.. Neyse geçmiş olsun kardeş .. KAvuştunuzya sağsalim önemli olan da o ..

Askerde telefon yakalatmak Askeri Ceza Kanunu 87-1.b maddesidir
Emre itaatsizlikte ısrar suçudur. 1 ay hapis cezası vardır, duruşmadaki iyi hali sebebiyle 25 gün hapis cezası verilir ve 25 günün 16 gününü hapiste geçirir.

verilen ceza askeri ceza evinde değil sivil ceza infaz kurumlarında infaz edilir.
temyiz hajjı vardır ve 6 aydan önce kesinleşmez içiniz rahat olsun

Geri