acer laptop recovery sorunu

BurakƷ5

Moderatör
Moderatör
Reaction score
0
Dünyanın neresinde olursan ol, bulunduğun yerde de
arkadaşlar halam format atmam için getirmişti acer laptoplarda recovey diye birşey varmış format cdsi takmadan format atılabiliyormuş format için gereken herşey driverler dahil laptopta gizi image olarak saklanyormuş ve o sayede laptopa format atılıyormuş bende atayım dedim fakat alt +f10 yaptım ve karşıma acer recovey menüsü geldi orda bana parola sordu bende hiç birşey yazmadan devam dedim geçtim, ve sonra sistemi geriyükle fabrika ayarlarına getir diye buna benzer seçenekler geldi bende birini seçtim kruluma başladı ama %42 de kalıyor ve devam etmiyor bunu nasıl düzeltebilirim,biirde artık paarola sormuyor bundan kaynaklanıyor olabilrimi

şimididen teşekkürler

bence recovery cdsi hazırlama yeri var oradan cd hazırla ve öyle dene derim.

teşekkürler sağol ama laptop hiç açılmıyor açılışta hata veriyor kurtarma cdsi takıp onar diye vir hata veriyo

daha önce hiç format atıldımı burak .recovery bozulmuş olabilir .. bu bilgisayara güvenli modda falan girebiliyormusun ..

eğer biosa girebilirsen recovery disabled ni yoksa enabled mi bakarmısın enabled olması lazım ..

evet enabed orda sıkıntıyok recovery menüsüne gireiliyorum ama ilk başta bana parolasordu ben bilmiyordum hiçbirşey yazmadan devam dedim bana seçenekler çıktı 2 tane sistemi fabrika ayarlarına geri döndür diye öbür seçenekte fabrika ayrlaına geri yükle bilgileriniz c:'de depolanacak diye ikisinden birini seçiyom yükleme işlemi başlıyor %42 de takııyo 1 buçuk saat bekledim hala orda kaldı :)

ßurak ӡ5;5430534' Alıntı:
teşekkürler sağol ama laptop hiç açılmıyor açılışta hata veriyor kurtarma cdsi takıp onar diye vir hata veriyo

açılmadığı için laptoptan recovery cdsi oluşturamıyorsan başka bir cd ile format atmayı dene zaten laptopun kendine ait windows keyi vardır elinde yine kullanırsın onu. tabi driver bulma zahmeti olacak.
Tabi diskleri biçimlendirmeden yaparsan recovery bölümü sağlam kalacaktır, o zaman cd'ye basabilirsin. Başka bir zaman recovery'i cd'den denersin bozuk olup olmadığını anlamış olursun.

etica dediğini yaptım elimde win7 format cdsi vardı fotmat attım fakat acer in recovery dosyalarını nasıl CD ye atabilirim onu bulamadım acer ile ilgili bütün programlar sistemde yok bomboş şuan

genellikle dikkat edersen hdd format atarken 20gb lık bir alan hdd ayrılmıştır zaten orayı sildiysen oyle bir recovery' inde olmuyucaktır modelını yaz istersne link veriyim istersen acer sitesinden driverlarını indir güzel güzel kullan :)

burak bende 2 tane acer var ve ben ikisininde kople bicimlendirdım elimdeki win 7 ile formatladım sonra driverlerinı ındırdım sorunsuzca kullanıyorumm

genellikle dikkat edersen hdd format atarken 20gb lık bir alan hdd ayrılmıştır zaten orayı sildiysen oyle bir recovery' inde olmuyucaktır modelını yaz istersne link veriyim istersen acer sitesinden driverlarını indir güzel güzel kullan :)

evet harddiskin bölmüşler driverların olduğu bü bölüm var ama ben recovery yapamadım format atarken %42 de kalıyor tam 1 saat kaar bekledim ilerleme olmadı acaba sistemdemi hata var bilmiyorum

model acer aspire 5242

ilkkez laptopa format atayım dedim biton sorunla karşılaştım acemiyim saha

teşekkürler mehmet abi artık en son çare onu yapıcaz galiba
: )

Download modelini burdan seçip indirebilirsin yalnız ben senın modelını bulamadım istersen tekrar bır kontrol et.

üstad, recovery alanını biçimlendirmediysen kaybolmaması gerekir. eğer recovery dosyalarını kaybettiysen, şimdi ki kurulumun hemen ardından driverlarını kurup imaj alabilirsin ve en sıfır haliyle dvd'ye basabilirsin. bu da Recovery gibi kullanılır.

zaten windows key laptopun altında yazar genelde yazmıyorsa bile ürün yanında verilen metaryallerde mevcuttur. o da olmadı acer kayıt kısmından destek alarak bulursun.

üstad, recovery alanını biçimlendirmediysen kaybolmaması gerekir. eğer recovery dosyalarını kaybettiysen, şimdi ki kurulumun hemen ardından driverlarını kurup imaj alabilirsin ve en sıfır haliyle dvd'ye basabilirsin. bu da Recovery gibi kullanılır.

zaten windows key laptopun altında yazar genelde yazmıyorsa bile ürün yanında verilen metaryallerde mevcuttur. o da olmadı acer kayıt kısmından destek alarak bulursun.

recovery alanı hala duruyor hatta ben C 'yi böldüm D'yide açtım önemli olan dosyaları orada tutabilsinler diye oyun, müzik,resim vs. ama ben o recovery alanını cdye atamazmıyım ben başkabir win7 cdsi ile format attım sadece c'yi sildim diğer driverlerin olduğu alan duruyor ben onları cdye atıp cd'den kurmk istiyorum bu mümkünmü

bide şöyle birşey var ilk format atacağıda bana parola sordu bende parolayı bilmediğim için hiçbirşey yazmadan devam dedim sonra yedekleme seçenekleri geldi parolayı girmediğimden dolayı kurulum olmuyor olabilirmi

artık parolada sormuyor her açtığımda direkt yedekleme seçenekleri geliyorr

de

ßurak ӡ5;5430709' Alıntı:

recovery alanı hala duruyor hatta ben C 'yi böldüm D'yide açtım önemli olan dosyaları orada tutabilsinler diye oyun, müzik,resim vs. ama ben o recovery alanını cdye atamazmıyım ben başkabir win7 cdsi ile format attım sadece c'yi sildim diğer driverlerin olduğu alan duruyor ben onları cdye atıp cd'den kurmk istiyorum bu mümkünmü

bide şöyle birşey var ilk format atacağıda bana parola sordu bende parolayı bilmediğim için hiçbirşey yazmadan devam dedim sonra yedekleme seçenekleri geldi parolayı girmediğimden dolayı kurulum olmuyor olabilirmi

artık parolada sormuyor her açtığımda direkt yedekleme seçenekleri geliyorr
tabikide driverları cd üzerinden kurabilirsin ama driverları ve işletim sistemi hazır halde cd'de hazırlayabilirsin bu da mümkündür.

Ben arkadaşımın laptopundan hatırladığım kadarıyla ve şu an internetten baktığım kadarıyla 6 tane 0 (sıfır)'mış şifre. şifre sorun olabilir mi diye sorarsan baştan hata vermesi gerekirdi, formatı yarıda kesmesi çok acımasızca olur. sebebin şifreden kaynaklandığını düşünmüyorum.

ilginiz ve yardımınız için teşekkürler arkadaşlar benim için uğraştınız araştırdınız ALLAH SİZDEN RAZI OLSUN

Geri