Acaba Katilmiyim?

JoNeRR*

L![se]L!
Reaction score
0
GözlerimiN gözLerine değiDiği her aN akLımda.. Olu
Arkadaşlar şu 5 aylık süre zarfında başımdan geçen akvaryum maceralarımı sizlerle paylaşmak istiyorum.Çok fazla balık öldürdüm ama öldüre öldüre sonunda balıklara nasıl bakılacağı hakkında az çok fikrim oldu:)
Ama baştan anlaşalım yazıyı sonuna kadar okuyacaksınız.Çünkü biraz uzun olacak:durdurun
Neyse başlıyoruz.
İlk balık beslemeye sayın karşı komşum vesilesiyle başladım.
Çok güzel balıkları vardı bende ondan esinlenerek balık almaya karar verdim.
İlk beslediğim balık bir japon balığıydı.Bu japon balığını 2 hafta kadar küçük bir kasede besledim:)
Daha sonra olmaz bu böyle diyip gittim 18 litrelik oldukça şirin bir akvaryum aldım.Akvaryumumu güzelcene kurdum temizledim.Balığımı attım içine.
Sonra bu balığı elime almaya başladım.Alıyordum sonra 40-50 cm yukardan tekrar akvaryumun içine tekrar atıyordum:durdurun
Sonunda balık dayanamadı öldü.Galiba akvaryumun içine yüksekten atmaktan iç organları hasar görmüştü.Ama ben öldüğüne inanamamıştım.Tam 2 hafta o akvaryumda balığı öyle bırakmıştım belki canlanır diye:durdurun
Neyse bu ölen ilk balığım

Şimdi gelelim diğer olaya
Biyoloji hocamız bize ödev vermişti.Konu su bitkileri.Çalışma alanı olarakta biyoloji labaratuvarını kullanıyoruz.6 kişiden oluşan bir grup oluşturmuştuk.
Bende balığım öldükten sonra bu akvaryumu orda değerlendirmeye karar verdim.Neyse gittik aldık bitkileri falan akvaryumu kurduk.Dedik bu böyle olmayaca gidelim balıkta alalım içine güzel dursun.Gittik 2 tane lepistes aldık.Balıkları tam akvaryuma atacakken birde baktım ki ne göreyim.Yumurta poşetinin içine doğurmuş:durdurun
Sonra aldım hemen balıkları ayırdım.Labaratuvarda bir tane dondurma kabı buldum onun içne attım yavru balıkları.Sonra aradan birgün geçti gittim baktım balıklar yine doğurmuş bende tektek ayırıyorum anne baba balıkları yemesin diye.Ayırma içinde elimde birşey yok kola kapağıyla tek tek yakalayıp dondurma kabına atıyorum:durdurun
Kimya labaratuvarındada küçük küçük lavabolar var dondurma kabınıda oraya koymuşum:durdurun
Birden kapağa 2 balık geldi tam dondurma kabının içine atacaktım ki birden ikiside zıpladı lavabonun içine düştü:durdurun
Birtanesini aldım hemen elime kurtardım.Diğeri lavabonun deliğinden aşağı doğru düştü:durdurun
1 balık daha öldürdüştüm.

Şimdi gelelim diğer olaya:durdurun
Ben artık balık falan düşünemez olmuştum.Bizim karşı komşuya gitmiştik ordada adam balık besliyormuş.Adamın balıkları doğurmuştu 400-500 tane yavru balık var bende dedim ulan ben yine balık besliyim.O gün zar zor annemi ikna ettim.150 litrelik bir akvaryum aldık.Onun içinde zebra cichlid besliycektim.Sağolsun komşum bana 4 tane balık getirdi.Bu balıkları akvaryuma saldım.1 hafta usulca yüzüyorlardı.Sonra evi ilaçlatıcaz diye bir mevzu çıktı.
Bende balıklar ilaçtan zehirlenmesin diye topladım tüm balıkalrı bir yoğurt kabına koydum teyzemlere götürdüm.Ogün bende orda kaldım.Sabah kalktığımda bir süpriz beni bekliyordu.Balıklardan ikisi kavasızlıktan ölmüş.
Haydaaa yine balık öldü.
Neyse dedim iki taneyi kurtardık.Onları götürdüm eve akvaryuma saldım.Balıklardan teki akvaryumda bulunan iç filtrenin arasına sıkışmış.Ben farkettiğimde kafası şişmişti.Onu kurtarayım dedim ama uğraşlarım,çabalarım boşa çıkmıştı artık bu balıkta öldü.
Hııı unutmadan bir tanede vatozum vardı.O en dayanıklı balığımdı akvaryumu ilk aldığımdan beri besliyordum.Neyse sonra olarak vatozla beraber 2 balığım kalmıştı.Bu kalan balıklarıda akvaryumcuya verdim.
Sonra 150 litrelik akvaryumu kaldırdım.Yine yastaydım:durdurun

Gelelim diğer olaya:durdurun
Sonra dedim bu böyle olmayacak ben yine balık besleyeyim.
Bu seferki kurbanlarım canlı doğuran balıkları olmuştu plati,lepistes vs.
Dedim 150 litreyi bir daha kurmayayım.Gidiyim kendime yeni küçük bir akvaryum alayım.Baktım akvaryumlar çok pahalı dedim kendim elimle birşeyler yapayım.
Gittim camcıya 100 litrelik akvaryum için cam kestirdim.Getirdim yeni bir akvaryum yaptım kendim:durdurun(nasıl yaptığımı forumda paylaşmıştım merak edenler bakabilir:durdurun)
İçinde 6 tane balık vardı.Bende balıkları elime almayı çok seviyorum.Alıyordum balıkları elime sonra akvaryuma geri bırakıyordum.Ama bu sefer japon balığımda olduğu gibi yukarıdan atmıyordum akvaryuma.Herneyse sabah kalktığımda 6 balıkta ölmüştü.Dedim nasıl oldu hepsi birden nasıl öldü:saskin
Sonradan öğrendim balıkları elime aldığımda fazla sıkarsam balıkları iç organlarına zarar veriyormuş gitti 6 balık daha öldü.

Neyse gelelim diğer olayımıza:durdurun
Sonra artık balık falan görmez oldum.Yazık dedim hayvanlara.Ama kaplumbağa dayanıklı bir hayvan deyip 100 litrelik akvaryumu kaplumbağa için hazırlamaya başladım.Hazırladım akvaryumu kaplumbağamı koydum vs vs.Sonra akvaryumu temizlemek için akvaryumdan çıkardım kaplumbağayı küçük bir kaba koydum.Sonra akvaryuma atmayı unutmuşum kaplumbağada o kaptan kaçmış 5 gündür bulamıyorum kaplumbağayı:durdurun
Hala kayıp kaplumbağa:durdurun

Ve gelelim son olayımıza:durdurun
Karşı komşum yine bana balık getirdi.İstermisin dedi bende kabul ettim.Yine kurduk 150 litrelik akvaryumu sonra attım balıkları içine bu balıklarda eşmiş.Ben nerden bileyim eş olduklarını.
Sonra gittim yanlarına bir balık daha aldım.Bunlarda doğurma evresine girdikleri için bu balığı öldürdüler.Haydaaa yine bir balık öldü.
Son olarak 2 balığım hala akvaryumun içinde ve kaplumbağam kayıplarda:durdurun
Bakalım bu balıkların sonu ne olacak......

Bu arada unutmadan bunalrın hepsi 5 ay içinde gerçekleşti:durdurun

Aaa başlık çok renksiz oldu size akvaryumdan birkaç kare gösteretim o zaman:durdurun
Bu ilk japon balığımın bulunduğu akvaryumum(Çok amatör biliyorum )
Resim1.jpg

Resim2.jpg

Bu ilk balığım japonum
Resim13.jpg

Bu kendi yapmış olduğum 100 litrelik akvaryumum(İçinde dekor vs. varken çekmemiştim resmini bu boş hali ama kusura bakmayın artık)
122.jpg

Buda 150 litrelik akvaryumum
Resim114.jpg

Acaba ben katilmiyim:saskin

Acabası kalmamış ama:)Teşekkürler..

Yuh demekten kendimi alamıyorum yani.
Katilsin hemde seri katil...

dai Seni Prison ßreakteki Fox River hapiShaneSine T-ßag'in yanına kapatmaLarı Lazım :D
Harßi katiLSin hemde azıLı katiL..1nci dereceden suçlusun ßalığı 4o-5o cm yüksekten akvaryuma atmak(koptum zaten ßuna :durdurun)ve yoğurt kabı içinde 2 cesetle 2 ßalığı saßaha kadar ßekletmekten..hayvanların psikolojisini ßozmuşsun iyice ßütün ßalıklar kesin tanıyodur seni Nolur ßizi satmayın ona diye yalvarıyolardır..Allah senin eline düşürmesin onLarı..:p

Nasıl fantezilerin var senin yaw ordan burdan balıkları atıp atıp organlarına zarar veriyon :D

bendede vardı 9ay bakmıstım sonra hergün cok yem verdiğim için karnı şişmişti. patlamıstı ölmüştü ):

balık beslemiş ve katletmiş biri olarak bende bi anımı anlatmak istiyorum balıkları ilk defa besliyordum ama nası besleneceği hakkında hiç bi fikrim yoktu fanus aldım içine attım balıkları baktım balıklar ölmüş komsumuz dedi bunlara motor lazım bende gittim motor aldım baktım fanusa sığmıyo komsunun kullanmadığı akvaryumlarını aldım neyse gel zaman git zaman akvaryum canlansın diye içine arada balık atıyodum taş çakıl misket ne varsa dolduruyodum en sonunda metal para attım içine aradan 2-3 gün gecti sabah bi baktım balıklar sırt üstü yüzme yarısı yapıyolar:D anlıcağınız ölmüşler sonra bi daha elime balık almadım tabi daha cok evcil hayvan faciam var 2 çift muhabbet kuşu katlettim 1 tane su kaplumbağası öldürdüm aa bide unutmadan 1 de iguanam gitti ama onda benim sucum yoktu kız kardesim klozete düşürmüştü

aLican Seni JoneRR'le ßirlikte aynı hücrede görmek isterim :D KatiLLer Sizi...

ßenimde 15o Lt akvaryumum war icinde sadece 5 tana astronot ßaLığı var..ve cok saLdırganLar..tavuk derisi verdim geçen gün 3o sn sürmedi..pirhana müßarek hayvanlar :durdurun

Saat sabahın 5:57'si ve gülme krizine girdim yemin ederim çok yaşa emi :D

dai sen bişe yapmamışsın eğer ben yazsam ki bi gün sürer destan olur hakkaten

seninki ne ki benim sayabildiğim en az 500 balık öldü elimde kimisi buğulama kimisi iş kazası ...

bu arada 150lik akvaryum kaç cm
ankaradaysan satın alabilirim gerçi balık varmış içinde ama diğerine koyarsın diye düşündüm ...

Geri