Acaİp Bİ Fİlm

Я@SmUsSعN ™

♥ нєяşєуỉи нαуıяℓıѕı ♥
Reaction score
0
30wmekh.jpg

PRODÜKSİYON NOTLARI:

“Scary Movie”, “Date Movie”, “Epic Movie” ve “Meet the Spartans”ın arkasındaki ekip, bu kez “Disaster Movie-Acaip Bi Film” ile bu kez felaket filmleriyle dalgalarını geçiyorlar.
“Disaster Movie-Acaip Bi Film”de, bilinen her türlü doğal felaketin –göktaşları, kasırgalar, depremler- yaşandığı bir gecede hayatta kalmaya çabalayan 20’li yaşlardaki bir grup gencin başına gelenler anlatılır. Kentteki felaketler birbirini izlerken bu büyük yıkımı durdurabilmek için bir dizi gizemli olayı çözmek zorunda kalırlar.

“Indiana Jones”tan “Iron Man”e; Amy Winehouse’dan High School Musical’e kadar her filmin ve herkesin parodisini yapmayı amaçlayan Jason Friedberg ile Aaron Seltzer, bu filmde yaz sezonuna damgasını vuran gişe rekortmeni filmlerle, pop kültürü ikonlarıyla ve ünlü isimlerle dalgalarını geçiyorlar.

Lionsgate Films’in sunduğu “Disaster Movie-Acaip Bi Film”in yönetmenliğini, yapımcılığını ve senaryo yazarlığını Jason Friedberg ile Aaron Seltzer üstlendi. Yapımcı olarak ayrıca Peter Safran da bu ikiliye katıldı. Filmin başrollerinde Matt Lanter, Carmen Electra, Vanessa Minnillo, Kim Kardashian ve G-Thang gibi oyuncular kamera karşısına geçti.

PRODÜKSİYON NOTLARI
“Scary Movie”, “Date Movie”, “Epic Movie” ve “Meet the Spartans”ın ardındaki ekip olarak tanınan Jason Friedberg ile Aaron Seltzer, kendilerine özgü eşsiz ve yaratıcı mizah stiliyle tüm zamanların en sevilen film türü olan felaket filmlerine yepyeni bir yaklaşım getirdiler.

Yapımcıları tarafından komedi / drama / macera / romantik / aksiyon filmi olarak tanımlanan “Disaster Movie-Acaip Bi Film”de, bilinen her türlü doğal felaketin –göktaşları, kasırgalar, depremler- yaşandığı bir gecede hayatta kalmaya çabalayan 20’li yaşlardaki bir grup gencin başına gelenler anlatılır. Kentteki felaketler birbirini izlerken bu büyük yıkımı durdurabilmek için bir dizi esrarengiz olayı çözmek zorunda kalırlar. “Sex and the City”den “Iron Man”e; Miley Cyrus’tan Jonas Brothers’a kadar her türden popüler filmin ve kişinin parodisini yapan “Disaster Movie”de kahramanlarımızın karşısına çeşit çeşit pop kültürü ikonları ve tanınmış isimler çıkacaktır.

“Filmde 24 saatlik zaman periyodu içerisinde mümkün olan her türlü felaket –doğal ve insan yapımı- meydana gelir. İster doğal felaket, ister aşırı abartılmış kişilikler olsun, bunlardan daha çılgınca espri kaynağı olamaz. Filmdeki herşey kusursuz oldu” diyor Friedberg…

“Disaster Movie”de yılın en büyük hit filmleri ile medya haberlerinde ismi çok geçen ünlü isimlerin parodisi yapılır. Esprilerin şimşek hızıyla patladığı film, “10,000 BC – MÖ 10,000” filminin parodisiyle açılır. Bu sahnede bir dinozordan kaçıp hayatını kurtarmaya çalışan zeka fakiri bir tarih öncesi (prehistorik) adamın parodisi vardır. Kaçmaya çalışırken “American Gladiators”un Kurt Adamı’yla burun buruna gelince onunla mücadele etmek zorunda kalır. Ayrıca son ayların popüler şarkıcısı Amy Winehouse ile karşılaşır. Sarhoş ve kafası dumanlı olan Amy Winehouse, arı kovanını andıran saçlarının arasından bir laptop çıkararak Facebook profilini kontrol eder.

Filmde parodisi yapılanlar arasında “Juno” ve “Enchanted”ın baş kadın karakterleri de yer alır. Crista Flanagan’ın oynadığı Juney karakterinin, sivri dili ve zekice esprileriyle hamile genç kız Juno’yla inanılmaz benzerliği vardır. Nicole Parker’ın canlandırdığı “The Enchanted Princess” karakteri de kabalığı, görgüsüzlüğü ve karmaşık cinsel ilişkilerine rağmen peri masalından fırlayıp gelmiş gibidir. Diğer parodiler arasında oyuncu kadrosunun “High School Musical” benzeri performans sergilemesi ve Hannah Montana’nın gökyüzünden düşen bir astreoid tarafından öldürülmesi yer alır.

Abartılmış olayların ve kişiliklerin hayata geçirildiği “Disaster Movie-Acaip Bi Film” gibi bir filmin oyuncu kadrosunun da sınır tanımayan aktörlerden oluşturulması gerekiyordu. Filmin starlarının hepsi, kendilerine özgü kişilik yapıları ve cazibeleriyle filmin gerçek anlamda itici gücü oldular.

“Disaster Movie-Acaip Bi Film”in baş karakteri olan ve yaşadığı romantik problemleriyle öykünün hız kazanmasını sağlayan “Will Jones” rolünde “Heroes” adlı TV dizisiyle, “Star Wars: The Clone Wars”ın seslendirmesinden tanıdığımız Matt Lanter oynadı. Bugüne kadar televizyonda ve tiyatro sahnelerinde boy gösteren Lanter, “Disaster Movie-Acaip Bi Film” ile birlikte parodi filmleri alanına ilk girişini yapmış oldu.

Aktör filmdeki rolü için şunları söylüyor: “Daha önce parodi filmi hiç yapmadım. Dolayısıyla bu tarzda bir filmdeki ilk deneyimimdi. Çocukluk yıllarını ‘Hot Shots’ ve ‘Naked Gun’ serilerini izleyerek geçmiş bir aktör olarak bu türde bir film yapmayı hep istemiştim. Parodiler her zaman favori filmlerim oldu. Bu benim için bir rüyanın gerçek olması gibiydi.”

Filmde geleneksel parodi stiline uygun olarak günümüzün çok sayıda ikonunu ti’ye aldığını söyleyen Matt Lanter sözlerine şöyle devam ediyor:
“Oynadığım Will karakterinin kız arkadaşı kaybolunca grubundaki diğer arkadaşlarıyla birlikte onu aramaya başlarlar. Olaylar o kadar çoktur ki saymak bile imkansız! Ayrıca filmin açılışında ’10.000 BC’deki adamı oynuyorum. O sahneler için sakal takarak korkunç bir görünüme girdim. ‘High School Musical’den Zac Efron’u bile oynuyorum. Kafamın içi ‘High School Musical’ şarkılarıyla doldu. Aklımdan çıkarıp atamıyorum.”

Filmin ikinci başrolünde ise, Friedberg ile Seltzer’in daha önceki filmlerinde de yer almış olan Carmen Electra oynadı. Parodi alanına “Disaster Movie” ile bir kez daha geri dönen Carmen Electra’ya, ilk kez bu filmle kamera karşısına geçen Vanessa Minnilo ile Kim Kardashian eşlik ettiler. Diğer rollerde ise Tad Hilgenbrink, Nicole Parker, Crista Flanagan, G-Thang ve Ike Barinholtz gibi doğaçlama oyun tarzına sahip komedi oyuncuları yer aldı.

“Date Movie”, “Epic Movie” ve “Meet the Spartans”tan sonra yapımcılarla bir kez daha işbirliği yapan Carmen Electra, filmdeki rolüyle ilgili olarak şunları söylüyor:
“Aaron ve Jason ile birçok defa birlikte çalıştığım için kendimi şanslı hissediyorum. Aaron ile Jason’ı ve yaptıkları filmleri çok seviyorum. Sette kendimi çok rahat hissettim. Açıkçası, böylesine eğlence dolu bir senaryoyu keyifli bir eğlenceliğe dönüştürecek yaratıcı insanları başka nerede bulabilirsiniz?”
Carmen Electra filmde Dünya Güreş Şampiyonasını ti’ye alan sahnesinde Kim Kardashian ile sıkı bir güreş maçı yaptı. Kim Kardashian’ın bu sahnelerle ilgili yorumu şöyle:
“Carmen çok tatlıydı. Ancak ikimiz arasındaki bu büyük güreş maçının oldukça tedirgin edici olduğunu söyleyebilirim. Ben vücudumu sımsıkı saran bir güreş mayosu giymiştim. Bunun dışında üzerimde hiçbir şey yoktu ve alt alta üst üste güreştik. Oldukça sinirliydim, çünkü Carmen’in cüssesi benimkinin yarısı kadar bile değildi. Ancak oyunculuk gücünü sergileyerek bana yardımcı oldu. Bu sahne tüm filmdeki belki de en favori sahnemdir.”

Carmen Electra şunları ekliyor: “O sahnede oynamaktan müthiş keyif aldım. Bu filmde yer alan tüm oyuncuların çekimlerde çok iyi zaman geçirdiğini tüm seyirciler hissedecek. Eminim ki güreşirken bizim aldığımız keyfi izleyici de alacak. Zaten bu tip filmler keyif almak, güzel zaman geçirmek içindir.”
Bu filmle oyunculuğa başlangıç yapanlardan birisi de Vanessa Minnillo’ydu. Daha önce kamera deneyimi olmasına rağmen ilk kez uzun metrajlı filmde oynayan Vanessa Minnillo, duygularını şu sözlerle dile getiriyor:
“Bu benim ilk filmim olduğu için Jason ve Aaron’la beraber olmaktan çok heyecanlandım. Parodi filmlerinin sıkı hayranıyımdır. Ayrıca daha önce benimle dalgasını geçen Mad TV’nin kızlarıyla sette yanyana olmakta çok eğlenceliydi. Elinizde iyi espriler varsa, kafanız da iyi çalışıyorsa böyle filmler çok keyiflidir. Öyleyse, parodiye devam!”

Büyük bir Reality TV starı olmasına rağmen Kim Kardashian daha önce hiç uzun metrajlı sinema filminde kamera karşısına geçmemişti. “Disaster Movie-Acaip Bi Film”de oynayarak bu isteğini gerçekleştirdiğini ifade eden ünlü yıldız şunları söylüyor:
“Bundan sonra kesinlikle oyunculuğun izini sürmek istiyorum. Bu film benim için mükemmel bir başlangıç oldu. Yönetmenler ve yapımcılar hem benimle, hem de setteki herkesle çok iyi ilişki içerisindeydiler. Her adımda bizlere yardımcı oldular. Gerçekten çok şanslıyım.”

Ancak setlerde herşey güllük gülistanlık değildi. Çekimlerin bir noktasında gerçek bir gerilim yaşandı. Mad TV’deki programında “Keeping Up With the Kardashians” adlı skeçte Kim Kardashian’ı ti’ye alan Cristina Flanagan, ömründe ilk kez Kardashian’ın kendisiyle yüz yüze karşılaşacaktı. Herkes sonucun ne olacağını merakla bekliyordu.

Gerisini Crista Flanagan’ın kendisinden dinleyelim: “Kardashian’ın ailesine yer verdiğim o skeç yüzünden tanışma öncesi oldukça gergin ve sinirliydim. Onu ilk gördüğümde korkuyla nefesimi tutarak, ‘Oh, lütfen sete gelmesin’ diye düşündüğümü hatırlıyorum. Ancak beklediğim gibi olmadı. Kim Kardashian geldi ve, ‘Yaptığın skeç gerçekten harikaydı’ dediği anda dünyalar benim oldu. Krizi böyle atlattık.”

“Disaster Movie-Acaip Bi Film”in setlerinde her dakika heyecan yaşandı. Filmin oyuncu kadrosu ve yapımcıları bu heyecan dolu ortamdan fazlasıyla nasiplerini aldılar. G-Thang bu konudaki izlenimlerini şu sözlerle aktarıyor:
“Parodi tarzını bir aşama ileriye taşıyan bir film yaptık. Filmin her karesinde aksiyon ve heyecan fırtınası var. Gökyüzünden düşen asteroidler, yanan arabalar, patlayıp dağılan binalar… Bu kadar aksiyon dolu bir parodi filmi daha önce hiç yapılmamıştı. Eh, dünyayı kurtarmak bizim işimiz olduğuna göre başka türlüsü de beklenemezdi.”

“Disaster Movie”nin yapımcılığını Friedberg – Seltzer ikilisiyle beraber üstlenen Peter Safran da sette yaşananları “tam bir çılgınlık” olarak niteliyor ve şöyle konuşuyor:
“Gündelik bazda o kadar çok şey yaşandı ki, setteki herkesin kahkahadan kırıldığına tanık oldum. Çevremiz espri dozu yüksek insanlarla doluydu. Doğaçlama yaptıkları her espri kaliteli ve büyüleyiciydi. Jason ve Aaron prodüksiyonlarının en harika yanı bence setlerdeki dingin, rahat ama verimli ortamdır. İkisi de işini çok iyi bilen yapımcılardır. Genellikle hep aynı oyuncular ve teknik ekiplerle çalıştıkları için kısa yoldan anlaşmaya dayalı çok özel bir tarz geliştirdiklerini düşünüyorum. İnsanlar onlarla çalışmaktan keyif alıyor.”

Kendileri ve projeleri hakkında konuşmayı pek sevmemeleriyle tanınan yapımcılardan Aaron Seltzer’ın, “Disaster Movie-Acaip Bi Film” ile ilgili son sözleri şöyle:
“Ne söylememi bekliyorsunuz? Ne kadar zeki ve akıllı insanlar olduğumuzu mu? Yaptığımız filmlerin izleyici kitlesi genellikle 20’li yaşlardaki gençlerdir. İkimiz de yaşımızı başımızı almış insanlar olduğumuz halde bizimkinden bir iki kuşak sonrasının gençlerine sesleniyoruz. Hedef kitlemiz olan gençlerle ortak paydamızın pop kültürüne duyduğumuz ilgi olduğunu düşünüyorum. Ayrıca sosyal ve kültürel parodi sevgimizi de paylaşıyoruz. Bu çok çok özel tipte bir mizah anlayışıdır ama tüm izleyicilerde yankısını bulacağına inanıyorum.”

Disaster Movie

VİZYON TARİHİ
17.10.2008

Yönetmenler: Jason Friedberg, Aaron Seltzer
Oyuncular: Matt Lanter, Carmen Electra, Vanessa Minnillo, Nicole Parker, G-Thang, Crista Flanagan, Kim Kardashian, Ike Barinholtz
Senaryo: Jason Friedberg, Aaron Seltzer
Yapımcılar: Jason Friedberg, Aaron Seltzer, Peter Safran
Görüntü Yönetmeni: Shawn Maurer,
Prodüksiyon Tasarımı: William A. Elliott
Kostüm Tasarımı: Frank Helmer,
Kurgu: Peck Prior
Set Dekorasyonu: Teresa Visinare,
Özgün Müzik: Christopher Lennertz
Lionsgate Films

uip​

Geri