Abdullah Gül de Kürdistan dedi

adamın ne dediği belli değil ki kardeşim ...bir ülkenin cumhurbaşkanına yakışırmı bu tür konuşmalar ...sen şimdi olaya bak ;

Cumhurbaşkanı Gül 'Kürdistan' dedi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Bağdat’a giderken uçaktaki gazetecilerle sohbeti sırasında Kuzey Irak için “Kürdistan” ifadesini kullandı. Bunun üzerine bir gazeteci “Kürdistan mı dediniz?” diye sorunca Gül “Ne diyeceğim? Yunanistan, Makedonya’ya Makedonya demiyor diye biz de demiyor değiliz. Irak Anayasası’nda ne yazıyorsa o. Kendi anayasalarında yazıyor.

kaynak

"Kürdistan" ifadesini kullanmadım

Irak'ta yaptığı konuşmada Kuzey Irak bölgesi için 'Kürdistan' ifadesi kullandığı iddia edilen Abdullah Gül konuya açıklık getirdi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ''Aslında ben o söylediğiniz ifadeyi (Kürdistan) kullanmadım, ama benim burada söylediğim şekilde bu bir gerçek. Irak'ın kendi içerisinde Irak'ın birliğine ve bütünlüğüne en çok önem veren ülke Türkiye'dir. Irak'ın içerisinde de kendi anayasalarına göre Irak'ın kuzeyinde bir yerel Kürt yönetimi vardır. bunu söyledim. Onların o başbakanlarıyla da görüşme yaptım'' dedi.

kaynak

birinde ne diyeceğim anayasalarında yazan neyse o diyor .sonrada tepki alınca ben öyle demedim böyle demeye getirdim diyerek akrobatik hareketler sergiliyor ..

dağdaki teröristleri bu zamana kadar destekleyen talabani barzani köpekleri ne oldu da şimdi desteklemez oldular .köpekliğini yaptıkları amerika istediği için pkk biterse biter .abdullah gül isterse bitmez meraklanma sen ..öyle olmuş olsaydı abdullah gül 50 tane partiden vekil oldu daha önceden bitirirdi bitirebilseydi .şimdi amerika bazı şeylere izin verdi diye bunu abdullah gülün akp nin başarısı gibi görmek kadar ahmaklık olamaz .bunu tutupta onların başarısı gibi göstermeye kalkmasın kimse ..

pkk lık bisey kalmadı ki zaten .pkk nın istediği bütün şeyleri akp sırayla meclisten geçiriyor .kürtleri bizden ayrıştırmak için pkk nın ne kadar istediği şey varsa hepsini akp devlet eliyle yapıyor .sizde kalkıyorsunuz hala bunları destekliyorsunuz .ne için ? sözde müslüman diye .siz bilirsiniz istediğiniz gibi davranmakta özgürsünüz ancak farkında olmadan bu ülkeye zarar veriyorsunuz bunuda biliniz .

Sayın yüce türk madem ak parti pkk nın istediği herşeyi yapıyor neden karayalçın akp den aday olmadıda chp den aday oldu.Neden doğu da pkk nın tek rakibi akp,neden akp nın şubeleri bobbalanıyor...neden....neden...neden...

Geçiniz bu masalları efendim siz pkk nın bitmesini istıyorsunuz madem; bu işlerin siyasetle olacağını ve savaşmakla sadece canımız yandığı gerçeğini görmezden gelmeyiniz...Sizene ırak topraklarından oturunda kendi ülkenizi savunun.Bakın koca genel kurmay daha 1 helikopteri bulamadı yaw.Biz ne adamların elindeymişiz kaç yıldan beri dünyanın en güçlü 6. ordusuyuz diye gerine gerine gezerdik...malesefki tek güçlü kuruluşumuz tsk da fos çıktı sanırım :(

Geri