ABD'nin yeni korkusu...Ya TÜRKİYE nükleer bomba yaparsa ????

USLanmAZ™

FORMUN USLANMAZI
Reaction score
0
ABD'nin yeni korkusu​

Tehdide, AB aracılığıyla yaptığı "ödül tekliflerine" ya da uluslararası ekonomik yaptırım kararlarına rağmen İran'ı nükleer programından vazgeçirmeyi başaramayan ABD'yi, şimdi de "Ya İran'dan sonra, Türkiye de nükleer silah peşine düşerse" korkusu sardı.

Zeynep Gürcanlı YAZIYOR
ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından Amerikan Senatosu Dış İlişkiler Komitesi'ne sunulan raporda, İran'ın nükleer silaha sahip olmasının bölgede dengeleri bozacağından endişe eden Suudi Arabistan ve Türkiye'nin de, "önümüzdeki on yıl içinde" nükleer silah sahibi olmaya çalışabilecekleri ifade edildi.

"ABD, TÜRKLERİN GÜVENİNİ KAZANMALI..."

Raporda, aralarında Suudi Arabistan ve Türkiye'nin yer aldığı, en az dört ülkenin 2025 yılına kadar nükleer enerjiyi yoğun şekilde kullanmaya başlayacaklarına, bunun da bu ülkelerin ilerde nükleer silah sahibi olmaları önündeki engelleri azaltacağına da yer verildi. Raporda, "Ortadoğu'da nükleer silahların yayılması, bölgesel güvenliği ve ABD çıkarlarını tehdit etmektedir. ABD, önümüzdeki iki-üç yıl içinde çeşitli güvenlik garantileri vererek, Arap ve Türklerin güvenini kazanmalıdır" denildi.

ABD'NİN NÜKLEER SİLAHLARDAN SORUMLU YETKİLİSİ ANKARA'DAYDI

ABD senatosunda, Türkiye ve Suudi Arabistan'ın olası nükleer silah sahibi olma hevesleri tartışılırken, Washington'daki en etkin nükleer silah uzmanlarından, 29 yıl ABD Dışişleri Bakanlığı'nda bu konuda çalışmış ve Bakan Yardımcılığı koltuğuna kadar çıkmış uzmanı Robert Einhorn da Ankara'daydı.

Halen ABD’nin önde gelen düşünce kuruluşlarından Stratejik ve Uluslararası Etüdler Merkezi’nin (CSIS) uluslararası güvenlik kıdemli danışmanı olarak görev yapan ve ABD'deki seçim sonuçlarına göre, yine "Dışişleri Bakanlığı'nda göreve dönmeyi düşünebileceğini" söyleyen Einhorn, Ankara'da Dışişleri Bakanlığı'nda temaslarda bulundu.

EINHORN DA AYNI FİKİRDE: ABD, TÜRKİYE'YE GÜVENCE VERMELİ

Temaslarının ana gündem maddesini İran'ın nükleer programı ve buna Türkiye'nin tepkisi olan Einhorn, Türkiye ve İran arasındaki "tarihi bölgesel dengeye" dikkat çekerek, İran'ın nükleer silaha sahip olması halinde, Ankara'nın da "dengeyi korumak uğruna" aynı yola başvurmak isteyebileceğini vurguladı.

Ankara'da Diplomasi Muhabirleri Derneği'nin organizasyonunda, bir grup gazeteciyle biraraya gelen Einhorn da, tıpkı ABD Senatosu'na sunulan raporda yer aldığı gibi, ABD yönetiminin Türkiye'nin İran'la aynı yola girmemesi için, Washington yönetimine çok iş düştüğünü ifade etti. Amerikalı yetkili, ABD'nin Türkiye'nin güvenini kazanmak için yapması gerekenleri ise, "ABD'nin PKK'ya karşı Türkiye'ye desteğini güçlendirerek sürdürmesi ve Ermeni soykırım tasarıları konusunda, bunları kabul etmeye yönelik adım atmaması" olarak sıraladı.

ABD’nin PKK konusundaki tutum değişikliğine de dikkat çeken Einhorn, “ABD, Türkiye’nin PKK kaygılarını ciddi aldığı gibi göründüğü sürece Türkiye ABD’ye güvenecek” dedi.

"TÜRKİYE, İRAN'A TELKİNDE BULUNMALI"

İran’ın uranyum zenginleştirme programından vazgeçmesini sağlamak için bu ülke ile çok iyi ilişkileri olan Türkiye’den devreye girmesini de isteyen Einhorn, AKP hükümetinin İran’da büyük bir inandırıcılığının olduğunu belirtti ve “Türkiye, İran ile özel olarak görüşerek uranyum zenginleştirme programının 10 yıl gibi bir süre için askıya alınması mesajını iletsin. Türkiye, bir rol oynak için çok iyi bir durumda bulunuyor. Türkiye’nin, İran ile çok iyi ilişkileri var. Üst düzey İran liderlerine erişimi çok iyi. Türkiye’nin İran’ın dostu olduğu için bu ülkede prestiji var. Bu nedenle Türkiye’nin yapabileceği bir girişimin önemli bir etkisi olur” dedi.

CSIS yetkilisi, Türkiye’den İran’a özel olarak bir mesaj iletmesi gerektiğini belirtirken şunları söyledi:
“Türkiye, net bir mesaj iletmeli. Demeli ki; İran’ın barışçıl nükleer enerji sağlamaya hakkı var, kendi yakıt üretmek istemesini de anlıyoruz ancak bu yolda devam edersen bölgedeki ülkeler için sorun yaratacak, bölgede istikrarsızlık yaratacak. Bu nedenle barışçıl niyetlerinizi kanıtlama fırsatı olsun diye sizi, çalışmalarınızı bir süre için, örneğin 10 yıl için askıya almaya çağırıyoruz.”

Uluslararası toplumun birlikte hareket ederek İran’ı teşvik etmesi gereğine işaret eden Einhorn, yabancı ülkelerin İran’da gaz ve petrol sektöründe yatırım yapmamasının önemini de vurguladı. Buna karşın Einhorn, Türkiye’nin İran’dan enerji alımlarının kendi ihtiyaçlarını karşılamayı amaçladığını belirterek bunun “meşru ve anlaşılır” olduğunu söyledi.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/8613965.asp?gid=229&sz=96616

Arkada$Lar NükLeer santraLLer yapacağımıza neden Dünya'da rüzgar enerjisine en verimLi yerLerde çaLı$ma yapmıyoruz ?
ßakın ALmanya geçtiğimiz yıLLarda ekonomik krizden bu sayede kurtuLdu

Arkada$Lar NükLeer santraLLer yapacağımıza neden Dünya'da rüzgar enerjisine en verimLi yerLerde çaLı$ma yapmıyoruz ?

Olmaz, önce onların kullanmaktan vazgeçtiği teknolojileri kullanmalıyız.her bi tarafa nükleer santral döşemeliyiz.ve buarada onların atıklarınıda toplamalıyız..
hani gemilerle getirdikleri..varilleri denize attıkları...hatta gemiyle beraber batırdıkları...

Nükleer enerji olursa kendi enerjimizi kendimiz üretmiş oluruz. Türkiye de enerji % 60 doğalgazdan üretiliyor yani İran a Rusya ya muhtacız.. Bu ülkeler ise enerjilerini nükleer santrallerden elde etmektedirler. Biz de Nükleer enerji olsa elektrik maliyetleri yarı yarı fark edecektir. Böylelikle üretim maliyetleriin önemli bölümünü işgal eden enerji maliyetlerinin inmesi üretime olumlu yansır ve üretim artacaktır. Malesef gecen dönem mecliste bu tartışılmıştı ve malum zihniyet buna da karşı gelmişti.

ABD dün bütün dünyayı Nato zirvesinde tehdit etti. Afganistan a asker göndermesseniz. George Bush 11 Eylül olayları dünya da artar dedi.

şimdi bu amerikanın derdi bunlar nükleer silah yaparsa bize atarlarsa korkusu mu yoksa sadce nükleer santral kurup bizm onu sadce enerji olarak kullanıp abd ye muhtaç olmamamız mı....????

az kaldı amerika yakında bize de demokrasi getirecek.

akp hükümeti ve onun gibi amerika yandaşı hükümetler geldiği sürece amerika korkmaz türkiyeden ama bi bilincine varabilsek yapabileceklerimizin bi kendimize yetebileceğimizi görsek de emeğimize önem versek de üretsek o zaman bırakın amerikayı dünya korkar bizden nükleer füzeden dolayı duymazlar ama türkiyenin yanında olamadıkları için korkarlar bu hayal değil uzak değil yeterki isteyelim baştakiler bunu istesin halk hazır

akp hükümeti ve onun gibi amerika yandaşı hükümetler geldiği sürece amerika korkmaz türkiyeden ama bi bilincine varabilsek yapabileceklerimizin bi kendimize yetebileceğimizi görsek de emeğimize önem versek de üretsek o zaman bırakın amerikayı dünya korkar bizden nükleer füzeden dolayı duymazlar ama türkiyenin yanında olamadıkları için korkarlar bu hayal değil uzak değil yeterki isteyelim baştakiler bunu istesin halk hazır

Nasıl hak ediyorsanız öyle yönetiliyorsunuz...
H.Z. Muhammet (S.A.V.)​

Türkiye de geleceği görebilen siyasetçiler bulunmadığı için Türkiye bu halde, bütün dünyanın vazgeçtiği teknılojileri Türkiyede yeniden canlandırmak da ne oluyormuş. Yeni ve çevreci teknılojilere yatırım yapılması taraftarıyım.

USLanmAZ™;2800446' Alıntı:
Nasıl hak ediyorsanız öyle yönetiliyorsunuz...
H.Z. Muhammet (S.A.V.)​

gün gelir asıl hakettiğimiz şekilde de bu ülkeyi kalkındırırız bugün böyle diye yarın da böyle olması gerekmiyor elbet düzelecek

Herkesin nükleer silahı varken Türkiye'nin neden olmasın.Kullanmak için değil. Bize karşı kullanırlarsa ne yapacağız onu düşünün. Nükleer bomba için de santrale ihtiyacımız var. Rüzgar gücüyle atom bombası yapan ülke duydunuz mu hiç....

Türkiye Şu anda AKp Davasıyla meşgul Ne Nükleer Bombasından bahsedıo bu amerıca :) türban bittiğ akp başladı sımdıde bomba mı yapıcaz :) walla cok sacma seyler bence...

daha yerli tankımız bile yokken nükleeri nasıl üreticez çok merak ediyorum..hem goruyoz haberlerdede sinoba açmaya çalışıyolar habure ama halk açtırmıyo bizimkilerinde işine geliyo...daha çok bekleriz biz nükleeri ve bunun acısınıda çok çekeriz...

Türkiye Şu anda AKp Davasıyla meşgul Ne Nükleer Bombasından bahsedıo bu amerıca :) türban bittiğ akp başladı sımdıde bomba mı yapıcaz :) walla cok sacma seyler bence...

daha yerli tankımız bile yokken nükleeri nasıl üreticez çok merak ediyorum..hem goruyoz haberlerdede sinoba açmaya çalışıyolar habure ama halk açtırmıyo bizimkilerinde işine geliyo...daha çok bekleriz biz nükleeri ve bunun acısınıda çok çekeriz...

İkinize de Irak örnegini gösteriyorum :D:D:D

Irak kim nükleer ve biyolojik silah kim ?

Ama bush amca tüm dünyayı saddamın tehlikesinden korumak icin harekat baslatmıstı..:D:D

USLanmAZ™;2805703' Alıntı:
İkinize de Irak örnegini gösteriyorum :D:D:D

Irak kim nükleer ve biyolojik silah kim ?

Ama bush amca tüm dünyayı saddamın tehlikesinden korumak icin harekat baslatmıstı..:D:D

verdiin orneği yada bize gostermk istediğin şeyi anlamdım birazdaha açarmısın konuyu....

verdiin orneği yada bize gostermk istediğin şeyi anlamdım birazdaha açarmısın konuyu....

Birincisi yerli tankımız vardır...Projede olsa..:D Yakın zamanda gelıyomus

Irak örnegi ile ne demek istedigimi sormussun....Diyorum ki klasık amerika bu...simdi Türkiye üretebilir der....Yarın üretme cabasında der...Öbürsü gün üretiyor der...Daha sonra elinde nükleer silah var diye baslar....Sonra sen ne dersen de Butun bırlesmıs mılletleri toplayıp gelin bakın bende nukleer sılah yok desende (Saddam bunları yapmıstı) ...Gene butun dunyayı dınlemez tüm dünyayı Türkiye tehtidinden korumak icin topraklarımıza girer....Sonrada PARDON burda nükleer silah yokmus...Yanlıs istihbaratmıs der...:D:D:D:D:D

Yani önemli olan sende nükleer enerji santrali yada nükleer silah bulunması yada bulunmaması önemli degil demek istiyorum :goz: :goz:

hımm demek yerli tankımız var..peki yerli tank üretim ihalesi başlanılması için hazırlıklar yapılıyor deniliyor bunu açıklarmısın?yada sen dış döşemsini yaptığımız tanklaramı yerli tank diyorsun?

ve nükleer silah bulunması bence çok onemlidir iran da olduğu gibi..neden abd ıraka girdide irana giremiyor çünkü ırakta olmadığını biliyor ama iranda olduğunu ve gerkirsede kullancanı biliyor bu yuzden geri adım attı..saygılar

Nükleer santral yapmalıyız artık,ruzgarla,gunesle olacak iş değil kardes,,,guney kore neden bu halde zannediyosun,adamlar nukleer santral uzmanı olmus,tüm dünyadaki nükleer santrallerinin yapımında varlar
Bu santraller cevrayi kirletmez ve cok güvenlidir
oyunlara gelmememiz ve santrali artık yapmamız gerekli(bence)

Tabikide yapmalıyız.Eğer yapmassak bilinki atalarımızın kemikleri sızlar.Çağdaş uygarlık düzeyini yakalamalıyız.nerdeyse hergün çağ atlatıyor dünya, geri mi kalalım..Sadece biraz aktif olursak sorun kalmaz...

Geri