Abdestli bulunmanın faziletleri

Ata Kızı

Angel Of Revenge
Moderatör
Reaction score
0
Abdestli olmaya devam edene Allahü Teâlâ şunları ihsan eder:

1-Melekler onun yanından ayrılmaz.

2-Devamlı sevab yazarlar.

3-Bütün azaları tesbih eder.

4-Uyuyunca melekler insan ve cin şerrinden korur.

5-Sekerat-ı mevti kolaylaşır.

6-Abdestli iken Allahü teâlânın emanında olur.

7-İftitah tekbirini kaçırmaz.

Allahü teâlâ Hz. Musaya buyurdu ki: "Ya Musa sana bir musibet gelince abdestsiz isen kusuru kendinde bul!" [Şira]

Evliya-i kiram her zaman abdestli durabilmek için az yiyip az içerlerdi. İmam-ı Malik hazretleri üç günde bir yemek yerdi. Sebebi sorulunca "Allahın huzurunda sık sık helaya gidip gelmekten utanıyorum." buyurdu. (Envar-ül-Kudsiyye)

Yatağa abdestli girmenin fazileti de büyüktür. İşte konuyla ilgili Hadis-i Şerifler:

"Kim yatağa abdestli yatarsa o gece bir melek sabaha kadar "Ya Rabbi bu kulunu affet!" diye duâ eder." [Hakim]

"Abdestli yatıp Allahı anarak uyuyan uyanana kadar namazda sayılır. Bir melek onun için ibâdet eder. Uyandığı zaman yine Allahı anarsa o melek bu kulun affı için Allaha duâ eder." [İbni Hibban]

"Abdestli yatan gece ibâdet eden gündüz oruç tutan gibidir." [Deylemî]

"Abdestli yatan gece vefat ederse şehid olur." [İbni Sünni]

Rica ederim , okuduğunuz için asıl ben teşekkür ederim.

Suyla temas insanı rahatlatır huzur verir. Ayrıca abdest aldıktan sonra bu yazdıklarını bilmek, yani meleklerin seni koruması, sevap falan yazmaları, hani böyle bişey olmasa bile, hani varmış gibi düşünmek bile insana manevi olarak huzur verir. İyi bişey yani. Paylaşım güzel eline sağlık. Ama abdest aldık temizlendik yeter de dememek lazım. Temizlikte sabununda yeri önemlidir. Unutmamak gerekir. Teşekkürler...

Gerek bu konu ile gereksede allahın güzel isimleri ile gercekten iyi ve her müslümanın bilemsi gereken faydalı paylasımlar allah razı olsun

Allah cümlemızden razı olsun inşallah..

bu konuları gördükce mıutlu oluyorum yanlız olmamak güzel... ellerin dert görmesin ata kızı allah razı olsun

Allah cümlemızden razı olsun inşallah.Yüreklerınıze saglık..

Geri