Abd Ve Ya BaŞka Bİr Ülke Neden TÜrkİyeye Saldiramaz?

bakalım ilerde 2 - 3 plaka numaramız daha olur inşallah TSK nın işi belli olmaz bakarsın kıbrıs gibi göz açıp kapıyıncaya kadar bitirir işi şu abd irana saldırsaydı daha çabuk alırdık siyasette adamlar kıbrıs emrinin elbakanın verdiğinimi yoksa ecevitin verdiğinimi soruyorlar halbuki bu emri çok açık bir şeykilde TSK vermiştir elbakan ecevit işin espirisi ;)

Ordunun asker sayısı ve gücü muazzam.Mehmetciğimizinde yüreği zaten ortada.Lakin sistemde biraz sorun var gibi geliyor bana.

Konuda yazılanların çoğu dogru ama bence dogru olmayan bi madde var, gerillada iyi oldugumuzu sanmıyorum yoksa pkk ile savasımız daha iyi olurdu.

Ordu hantaldır büyük bir savaşta gücünü gösterir ve ezer burda sorun yok ama pkk mensubu şerefsizle savaşmanın en iyi yolu işleri tek tek militan avlamak olan bu işte gercekten ustalasmıs birimlerin yapmasıdır.

Kimse bunu yanlış anlamasın, mesela ben yakında askere gidicem daha bugun elimde klavye, kalem varken beni 3 ay sonra orda mücadeleye gönderirse onlara karsı nasıl basarılı olacagım tartısılır, çünkü o şerefsizler yıllarca eğitiliyor ama biz birkaç aylık eğitimle gidiyoruz.

Kurulacak bir özel timin o i.ne lerin kökünü kurutacagından eminim.

TSK, stratejik konum, vatanı milleti için gözünü kırpmadan canını verebilcek olan Türk askeri veya Türk halkı, vs vs örnekler çoğaltılabilir bazı konularda üstün olabiliriz ama ne yazık ki heriflerde siyasal üstünlük var.

Ordunun asker sayısı ve gücü muazzam.Mehmetciğimizinde yüreği zaten ortada.Lakin sistemde biraz sorun var gibi geliyor bana.

Konuda yazılanların çoğu dogru ama bence dogru olmayan bi madde var, gerillada iyi oldugumuzu sanmıyorum yoksa pkk ile savasımız daha iyi olurdu.

Ordu hantaldır büyük bir savaşta gücünü gösterir ve ezer burda sorun yok ama pkk mensubu şerefsizle savaşmanın en iyi yolu işleri tek tek militan avlamak olan bu işte gercekten ustalasmıs birimlerin yapmasıdır.

Kimse bunu yanlış anlamasın, mesela ben yakında askere gidicem daha bugun elimde klavye, kalem varken beni 3 ay sonra orda mücadeleye gönderirse onlara karsı nasıl basarılı olacagım tartısılır, çünkü o şerefsizler yıllarca eğitiliyor ama biz birkaç aylık eğitimle gidiyoruz.

Kurulacak bir özel timin o i.ne lerin kökünü kurutacagından eminim.

Neco bu konuda çok haklısın sistemde çürükler var.

ulen bu askeri gücün yanına siyasi gücü bi koyamadık gitti..
siyasi güç olmadıkça ne kadar fazla silahın,askerin olsada fayda etmez..
herkül gibi ama pısırık birisini düşünün..
aynı o durumdayıs su an..
siyasi irademiz yok

1) türk ordusu elektronik tüm uçak tank ve donanma yazılımlarını israil ve abd den almaktadır

2) benim bildiğim ve tanıdığım israil ve abd herhangi bir türk gerginliğinde o f-16 lar donanmalar 1 düğmeliktir
Yani arkadaşımız diyor ki ßizim aldığımız f 16 vß. donanımlarda AßD'nin Casus ßire programı var ve en ufak ßir gerginlikte AßD ßize sattığı herşeyi anında durduraßilir ßenim anladığım ßu..

Pekala Arkada$ım Türk Devletini Türk Askerini ßu kadar Salakmı Görüyorsun? Alınan müretteßat kontrol edilmiyor mu? ve Sadece ßizmi Silah uçak Satın Alıyoruz eğer Senin Dediğin gißi ßirşey varsa ßizim devletimiz de her ülkeye silah uçak savaş gemileri mermiler ve müretteßat Satıyor ßizde aynısını yaparız neyse.. Şu Amerika'yı çok ßüyütüyorsunuz gözünüzde madem o kadar güçlü ßir üLke neden Irak'ı deviremedi ? ßırakın AßD provakatörlüğünü.
Arkadaşın Düşünceleri Çok amatörce yine de teşekkürler.

yorumlara baktım da 1-2si hariç herkes duygularıyla hareket ediyor... teknolojik açıdan abdye ve israile bağımlılık doğrudur ama iran gibi bizde gerekli ve yerinde yatırımlar yaparsak bu bağımlılıktan kurtulabiliriz... Türkiye Stratejik konum ve yeryüzü şekilleri Bakımından SAVUNMA VE SALDIRI DA DÜNYANIN EN GÜÇLÜ ÜLKESİDİR PEKİ NEDEN? bu soru kendi içinde yanlıştır... çünkü bu sorunun cevabı rusyadır... bunun ispatı da çok kolaydır NAPOLYONN ve HİTLERİN orduları rusya içlerinde eritilmiştir... coğrafi şartlar savunma için muazzamdır çünkü.. müktedir bir komutanın elinde alınamaz bir kaledir adeta... ASELSANdaki mühendislerimize neler yapılıyo görüyoruz arkadaşlar ama yine de tank üretimim helikopter retimim obüsler olsun türkiye askeri sahanın gereklerinin %33ünün kendisi sağlamaktadır... uzay çağında gelindiği halde biz halen karayle uğraşmaktayız... bu döngüyü aşmalıyız ve artık uzaya çıkmalıyız..

Güzel güzel bilgi verirken sonunda sapıtmanın ne anlamı var?Aklı fikri toplukta olan top olsun!Ne mutlu Türk olana...

1) türk ordusu elektronik tüm uçak tank ve donanma yazılımlarını israil ve abd den almaktadır

2) benim bildiğim ve tanıdığım israil ve abd herhangi bir türk gerginliğinde o f-16 lar donanmalar 1 düğmeliktir
Yani arkadaşımız diyor ki ßizim aldığımız f 16 vß. donanımlarda AßD'nin Casus ßire programı var ve en ufak ßir gerginlikte AßD ßize sattığı herşeyi anında durduraßilir ßenim anladığım ßu..

Pekala Arkada$ım Türk Devletini Türk Askerini ßu kadar Salakmı Görüyorsun? Alınan müretteßat kontrol edilmiyor mu? ve Sadece ßizmi Silah uçak Satın Alıyoruz eğer Senin Dediğin gißi ßirşey varsa ßizim devletimiz de her ülkeye silah uçak savaş gemileri mermiler ve müretteßat Satıyor ßizde aynısını yaparız neyse.. Şu Amerika'yı çok ßüyütüyorsunuz gözünüzde madem o kadar güçlü ßir üLke neden Irak'ı deviremedi ? ßırakın AßD provakatörlüğünü.
Arkadaşın Düşünceleri Çok amatörce yine de teşekkürler.

ben türk devleti türk askeri salak demedim , ama bu kıbrıs savaşında belli oldu savaş uçaklarını sadece 1 defa kaldırabildik . ayrıca bizim devletimiz teknolojik savaş aletleri satmıyor ki satamazda neden dersen abd abileri izin vermez . bırak satmayı kendine bile yapamıyor . yapmaya kalkıştıklarında aselsan mühendislerini öldürüyorlar . abd neden ırağı deviremedi diyorsun belkide devirmek istemiyor . koskoca türk askerinin iki üç tane kötü boqlu dağ çapulcusunu neden indirmek istemiyorsa abd de ırakta afganistanda yapmak istemiyor . bu söyledikjlerim acı ama gerçek malesef . ben abd provakatörü değilim . tam tersi abd düşmanıyım . düşüncelerim sana amatörce gelmiş olabilir . işin içine duygularını katmazsan anlarsın tarafsız düşün bakalım

Geri