ABD kız-erkek ayrı eğitimi teşvik ediyor...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
kiz erkek bir olunca medeniyet oluyo, yazik

yaw bi insan kizlarla erkeklerin karma olmasini nasil gelismislik olarak niteleyebilir, icindeki doyumsuz kiz istegimi onu bu hale getiriyor yoksa?

ic gudusel olsa gerek, ic gudusel ilericilik :D

sabas' Alıntı:
ilk önce ismini hatırlamadığım arkadaş, ne demek dünkü yeni üyesin szenin tozunu attırırlar..ha anlamadım. tehdit mi ediyosun, ne yapabileceğini görelimi ozaman öyle ukala ukala konuşma,, biraz o gözlerini aç da dünyadaki gelişmelere bak,, ondan sonra etrafına o saçma sapan fikirlerini sun

Terbiyesizliğin lüzumu yok ben kimseyi tehdit etmiyorum.Ukalalık bende değil ama maşallah sende bol miktarda mevcut.Benim fikirlerim beni bağlar saçma geliyorsa cevap vermezsin.Dünyadaki gelişme dediğin sana göre gelişme bana göre gelişme falan değil aksine gerileme sayılır.İnsanlara sataşmak yasak bu forumda bilmem farkındamısın ama bana sataşıyorsun.

Daha okuman yazman bile düzgün bir seviyede değil ki benim yazdıklarımla alakasız şeyleri bana isnat etmişsin

Osiris_cemo' Alıntı:
Daha 2 günlük üyeliğinle benim hakkımda nasıl fikir yürütüyorsun?İşkembeden sallamak benim özelliğim değildir ama seni bilmem.Kişi karşısındakini kendi bellermiş.Sen kendi halet-i ruhiyeni bana yansıtıyorsun.

Tozunu attırmak diye birşey yazmışmıyım yazmamışmıyım?Bana laf yetiştireceğine önce okumayı öğren.400-500 kitap oku sonra muhattap alırım seni belki.

Ayrıca forumun başka bir üyesine verdiğim cevap seni niye bu kadar gocunduruyor anlamış değilim yoksa ikiniz aynı kişimisiniz ? Değilse eğer sana ne ?

eğer bazı arkadaşların beyinlerinde okumak değil cinsellik varsa,
tabiki karma eğitim fayda getirmez,
bayanla konuşmayı bile beceremeyen zihniyet,
aynı sınıfta okumayı tabiki beceremez,
o zaman isteyen imamhatiplere gider okur,
benim nedemek istediğimi anlayan anladı
saygılarımla

yok illede sosyalleşme engellensin kızlar kendi içlerinde erkekler kendi içlerinde olsun amaç bu öle tabe kız erkekle aynı ortamda bulunabilir mi ne dionuz çarpılırız walla bu zihniyet bu devirde hala devam edio ya şaşıorum walla

doğrusu günümüzde karma eğitim yaygın ve okulların vaziyeti ortada...Bir baba kızını okula gönderdim sanıyor ama kızın ilişkiye girmediği yok nerdeyse okulda..Kimisi fingirdeşme rekoru kırcak hatta...Kız çanak tutunca erkek zaten azıtır...derken devamı acı bir vaziyet, korkunç bir tablo....

Belkide bir de ayrı eğitim denenmelii...Amerikayı görelim bakalım...Eğer iyi sonuç verirse ben bu yobazlığın gözünü seviyim...;)

DayWalkerr' Alıntı:
doğrusu günümüzde karma eğitim yaygın ve okulların vaziyeti ortada...Bir baba kızını okula gönderdim sanıyor ama kızın ilişkiye girmediği yok nerdeyse okulda..Kimisi fingirdeşme rekoru kırcak hatta...Kız çanak tutunca erkek zaten azıtır...derken devamı acı bir vaziyet, korkunç bir tablo....

Belkide bir de ayrı eğitim denenmelii...Amerikayı görelim bakalım...Eğer iyi sonuç verirse ben bu yobazlığın gözünü seviyim...;)

ya bence okulların bu halde olmasının tek sebebi war o da ailelerin ahlaken dejenere olması hiç de ikil eğitim sebebiyle diil.öle bişi olsa daha kötü olur hane insan istedii şey yanında olamazsa daha çok arzular ben böle bakıorum ailelerin düzelmesi lazımki gençler de düzelsin

nedense bu tartismalarda klasik ustunluk kurma cabasidir ilericilik ruzgarini arkasina alip;

bu zamanda bu zihniyet olur be kardesim, kacinci yuzyilda yasiyoruz

birakin bunlari artik, daha mantikli seylerlerle gelin, boyle ucuz cumlelerle kendinizi kandiriyorsunuz

daha turkiyenin ne zaman we kim tarafindan kuruldugunu bilmiyor ogrenciler, bunla ilgili yasadim bir olayin basligini actim

siz hala cikmis eski zihniyet kadinla konusamayan zihniyet gerici zihniyet imam hatip zihniyeti

ole kendi dunyanizda yasayarak turkiyenin gerceklerini yorumlamaktan wazgecin bi zahmet

ilerlemek bilimle, arastirmayla teknoloji ile olur, siniflari karma egitmekle yada kizlarla duzgun konusmakla degil

bir insanin karma egitime destek olmasi yada olmamasi, onu ne ilerici yapar ne gerici yapar, ateist biride karma egitime karsi olabilir, musluman biride

sen karma egitimi istemiyosun; bu zamanda bu zihniyet, pis yobaz

sen karma egitim istiyosun; aslanim benim ne medeni insan goruyor musun

neyse zaten adamlar arastirma yapmislar, sonucu da soylemisler

Hiç değilse kız meseleleri için arkadaşını öldürmeler sona ermiş olur.
liselerde çekilip forumların adult bölümünde yayınlanan görüntüler nispeten azalır.
Bizim de çok iyi bildiğimiz ve hemen her lisede olabilen nefse hakim olamama gibi olayların da önüne geçilmiş olur.
sonra modernlik teknolojiylemi olur yoksa kadınla erkeğin bir araya gelip yukarıdaki bazı tatsız olayların yaşanmasına sebep olmasıylamı olur onu düşünüyorum.

Zaman herseyin ilacıdır kimin haklı oldugunu bize mutlaka göstercektir.Peşin hükümlü olmamakta yarar var.Ayrıca kız erkek ayrı eğitim yapan okulların bugün dünya üzerindeki başarısıda cok açık ortada.bilimsel olimpiyatlarda kazanılan ödüller felan...

Iki ayri mesele var:

Akillarinda okumak yerine kizlar varsa denmis. Iste nefise sahip cikin falan
filan demis. Insan kendini yaratandan daha mi iyi biliyor ki de boyle
yorum yapiyor. Sahabe bile Hz Muhammedin esleriyle ayni ortamda
bulunmamis. Dusunun yani, cennetle mujdelenmis insanlar, onlardan
daha nefsine sahip insanlar Peygamberlerdir ve ona ragmen, atesle barutun
yan yana durmadigini bilmis, yaratanin bizi daha iyi bildigini bilerekten de
onun kurallarina uymuslar.

Ikinci husus. Iste Kurtlar Vadisi kaldirilsin siddet artti falan diye ceyeran
eden kisiler ilk once kavga etme sebeplerine baksinlar. Okullarda
eroin ticaretini mi ele gecirmeye calisiyorlar yoksa masonlarla mi catisiyorlar?
Genellikle hem erkekler olsun hem kizlar olsun, aralarindaki catismalar
karsi cinsiyeti ele gecirmek icin verilen savasla alakali. Kizlarin da mi hepsi
kurtlar vadisini seyrediyor da siddet ilerliyor. Burada zaten konu kiz-erkek
ayri okulunu destekliyormusunuz, desteklemiyormusunuz degil. Iki tarafin
da avantajlarini ve dezavantajlarini konusmamiz gerek...

ishynum846' Alıntı:
Iki ayri mesele var:

Akillarinda okumak yerine kizlar varsa denmis. Iste nefise sahip cikin falan
filan demis. Insan kendini yaratandan daha mi iyi biliyor ki de boyle
yorum yapiyor. Sahabe bile Hz Muhammedin esleriyle ayni ortamda
bulunmamis. Dusunun yani, cennetle mujdelenmis insanlar, onlardan
daha nefsine sahip insanlar Peygamberlerdir ve ona ragmen, atesle barutun
yan yana durmadigini bilmis, yaratanin bizi daha iyi bildigini bilerekten de
onun kurallarina uymuslar.

Yaratıcının haram kıldığı şeylere haram demenin gericilik olduğu bi ülke burası arkadaşım unutmayalım bunu.

apocalyps' Alıntı:
ya bence okulların bu halde olmasının tek sebebi war o da ailelerin ahlaken dejenere olması hiç de ikil eğitim sebebiyle diil.öle bişi olsa daha kötü olur hane insan istedii şey yanında olamazsa daha çok arzular ben böle bakıorum ailelerin düzelmesi lazımki gençler de düzelsin

Dostum bence de Ailenin etkisi tartışılmaz....Ama okulun oluşturduğu fırsatlar ortamını bu bilinçsiz evlatlarımıza sunmamız o gençlerin olduğu kadar bizim de suçumuz oluyor....Ailede kötü yetişen çocuk okulda bulduğu bu ortamı aynı kötü yönde ilerletiyor...

Karma eğitim alıp da insan gibi yetişen gençler yok mu? varr...Ama inan rezil bir hayat içine giren daha fazla genç mevcut...Bu rezilliğin üniversitelerden ilköğretim basamağına kadar inmiş olması işin ne kadar ciddi bir vaziyette olduğunu gösteriyor...

Şahsen benim için hiç bir sakıncası yok karma eğitimin...Ancak kendi isteklerine gem vuramayanların oluşturduğu ortam benim ve sevdiklerimin geleceğini tehlikeye atıyor ise ben bu işten ne anladım...Bundan dolayıdır ki eğer kız ve erkek ayrı eğitim görerek daha iyi bir ortam içinde olacaklarsa ve eğitim yönünden de varim artacaksa neden olmasın....

Ben lise zamanımdan hatırlarım...İki arkadaş birbirlerinden hoşlanır ve birlikte seviyeli bir ilişki yaşarlardı...Ancak dersde dahi dersi dinlemeyip sohbet ederler, bazen birbirlerine küçük kağıtlarda notlar atarlardı...Hiç olmadı göz göze gelerek birbirlerini dikkatlerini kendilerine çekerlerdi...Bu durumda onların derse odaklanmış olduğunu düşünmek güç....Her ikiside dersin en verimli yerinde birbirleriyle meşgul oluyor dersden bir haber ders işliyorlardı....Bu şekilde başarı olarak da belkide olumsuz bir yanı verdır...

Az önce de dediğim gibi..Şahsen bu acizliklerimize dur diyebileceksek(ki insan hatalarla yaşar, hatasız kul olmaz..;) ), karma eğitimin tam güç arkasındayım...Ama aksi bir durum beni başka çareler araya mecbur bırakır ki ABD nin yapmış olduğu araltırmaya da dayanarak bunun bir çare olabileceği apaçık ortada...

Kırdıysam Hakkını Helala et apocalyps dostum...Seviyeli bir tartışma olsun istedim..Ama gözümden bişi kaçmışsa kusura kalma...;)

ifrit' Alıntı:
nedense bu tartismalarda klasik ustunluk kurma cabasidir ilericilik ruzgarini arkasina alip;
birakin bunlari artik, daha mantikli seylerlerle gelin, boyle ucuz cumlelerle kendinizi kandiriyorsunuz
daha turkiyenin ne zaman we kim tarafindan kuruldugunu bilmiyor ogrenciler, bunla ilgili yasadim bir olayin basligini actim
siz hala cikmis eski zihniyet kadinla konusamayan zihniyet gerici zihniyet imam hatip zihniyeti
ole kendi dunyanizda yasayarak turkiyenin gerceklerini yorumlamaktan
wazgecin bi zahmet
ilerlemek bilimle, arastirmayla teknoloji ile olur, siniflari karma egitmekle yada kizlarla duzgun konusmakla degil
bir insanin karma egitime destek olmasi yada olmamasi, onu ne ilerici yapar ne gerici yapar, ateist biride karma egitime karsi olabilir, musluman biride

hehe çok komik ya her fırsatta tüü kaka abd ciler ülkemiz şartlarına uyarlandığında irticai faaliyete dönüşmesi muhtemel bir uygulamanın abd'de yayınlanmış BİLİMSEL ARAŞTIRMA SONUÇLARINI(!) göklere çıkarmışlar aman ne güzel...ha birde bununla kalınmamış ben ve benim gibi düşünenler mantıksız olmakla suçlanmışız:) zeki olmak zor iş zaten ulaşamadık senin mertebene ifrit efendi kusurumuza bakma artık:):):)
ha birde ülkemizin kurucusunu bilmek maharet değil o yüce insanın devrimlerini öğrenmek,özümsemek de gerek bilmem anlatabiliyormuyum...
kendi dünyamızda yaşayarak Türkiye'nin gerçeklerini yorumlamaktan vazgeçin demişsin birde...haklısın valla ne diyim ben papua yeni gine'de osiris_cemo arjantin'de apocalyps karizma_5 falanda mars'ta yaşıyorlar bir sen Türkiye'de yaşıyorsun dimi affet bizi yedik bir halt:)
ucuz cümlelerimiz içinde en kısa sürede maliye bakanınız Un--Akıtanla görüşüp birşeyler ayarlamasını isteriz malum zamlanmayan tek şey insan düşünceleri...
anlayanlara saygılarımla...

walla ben derse giriyorum ve laboratuvar gruplarında erkek kız ayrımı yapmıyorum ama sunu da biliyorum ki erkeklerin yada kızların farklı oldugu gruplar daha basarılılar analizlerde.

ifrit' Alıntı:

ole kendi dunyanizda yasayarak turkiyenin gerceklerini yorumlamaktan wazgecin bi zahmet

tam temsil ....

nestor sahsimla ilgili olan seyleri bana pm atarsan daha iyi olur,

soyledigim seylerin arkasindayim, her olaya ilericilik-gericilik gozuyle bakmak we baskalarina bu zamanda bu dusunce yobazlik demek ahmaklikdir.

bir kisi karma egitim yerine ayri egitimi sawunuyorsa bununla onu gerici yahut bu zamanda bu dusunce nasil olur yobaz diyerek kinayamazsiniz

ayni ucuz kahramanligi yine yapiyorsunuz;

actigim basligi okumamis olman besbelli, o yuzden bos bos sesler cikiyor senden, egitim karma olmus ayri olmus onemli degil onemli olan gercek bir egitim olmasi, ben ondan bahsediyorum

fakat sen we arkadaslarin sadece ben yazdigim icin dogrulara yanlis dersiniz, cunku ben yaziyorum, bu sizin icin yeterli.

turkiyenin gercekleri ile yaziyor olsaydin, egitim karma olmus ayri olmus farketmez, yeterki egitim olsun derdin

yok ama nerde, sizden baska ilerici yokya memlekette, her tartismayi ilericilik gericilik boyutuna, Ataturkculuk boyutuna tasiyacaksiniz, ucuz cumelelerle fikirlerinizi sawunacaksiniz.

hala fikrim ayni; birakin bos soylemleri, bos tartismalari

tartışma kapalı...

ayRıca arkadaslar devamlı kisisel msjlar atan var birbirine karsı buna bıraz daha dıkkat etsek ; )

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri