AŞK'ın 9 Belirtisi

Newwave

Altın Üye
Reaction score
0

1582s1k.jpg

Aşkın 9 belirtisi

Karşınızdaki insan size gerçekten aşık mı? İşte ipuçları..

Antropolog Dr. David Givens'in yazdığı ''Aşk Sinyalleri (Love Signals)'' adlı kitap, Prestij Yayınları tarafından Türkiye'de yayımlandı. Şule Gülmen'in Türkçe'ye çevirdiği kitapta ilişkiyi 5 evreye ayıran David Givens, bunları "Dikkat çekmek", "Gözdeki pırıltı nasıl okunur?", "Kelime alışverişi", "Dokunmanın dili" ve "Sevişmek" olarak sıralıyor.

14udug9.jpg

"Aşkın sözsüz dili" alt başlığıyla yayımlanan kitapta, tanışan iki insanın birbiriyle ilgilenmelerinin göstergeleri şöyle sıralanıyor:

Göz kırpma hızının artması: Göz kırpışının hızlanması, uyarıcı nöro-kimyasal dopaminin beyin tarafından salınmasıyla ortaya çıkan duygusal coşkunun yansımasıdır.

Bukalemun etkisi: Vücut hareketlerinin taklit edilmesi partnerinizin gerçekten de sizin dalga boyunuzda olduğunu gösterir.

Yüz kızarması: Kulakların üstlerinden, yüzün tamamına dek yüzdeki kızıl renk tonu, partnerinizin sempatik sinir sisteminin işe karıştığının göstergesidir.

Saçları düzeltmek: Kendine çeki düzen verme ile ilgili jestler, 'İlgileniyorum' manasına gelir.

vytir4.jpg

Niyet işareti: Tesadüf eseri masanın üstünde size doğru uzatılan bir kol, dokunma isteğinin işaretidir.

Öne eğilme: İnsanlar her zaman en önemli buldukları şeye ya da kişiye doğru eğilirler; buna yönelme refleksi diyoruz.

Kocaman gözler: Partnerinizin merkezi sinir sistemi uyarıldığında göz kapaklarının istemsiz visseral kasları gözlerini normalden daha yuvarlak bir hale getirir.

Sarkmış çene: Bütün ilgiyi ele geçirdiğinizde, partnerinizin dudakları görünür bir şekilde aralanır. Sarkmış bir çene biraz daha yaklaşmanız için bir işarettir.

Bakışların kesişmesi: Partnerinizin sizin görüş alanınız içerisinde sürekli aşağı yukarı göz gezdirmesi göz teması kurmayı arzuladığını gösterir."

"Aşk Sinyalleri"nde tanınma devresindeki olumsuz ipuçları da şöyle anlatılıyor:

Tepki yok: Dikkat çekme davetleriniz tamamen görmezden gelinirse kur yapmanın en cesaret kırıcı işaretini almış olursunuz.

Donma: Durgun bir vücut tepkisiz gibi görünse de umursamazlık yerine utangaçlık sinyali veriyordur. Tüm yetişkin nüfusunun yüzde ellisini oluşturan utangaç kişilerin nazik vücut dili, kendilerini olduğundan daha az yaklaşılabilir gibi gösterir.

Soğuk muamele: Başka bir yöne doğru umursamazca dönmek, 'beni rahatsız etme' manasına gelir. Dudakların sıkıştırılması: Sıkıştırılmış dudaklar partnerinizin size kur yapacak bir ruh durumunda olmadığı izlenimi uyandırır."

Kaynak

beLirti bu da bi de bu iLLetten kurtuLmanın çaresini yazsaLar ya =)

Fуσηв;3702482' Alıntı:
beLirti bu da bi de bu iLLetten kurtuLmanın çaresini yazsaLar ya =)

valla öyle bişiy varsa bana da haber ver knka en kesin yöntem var oda ölüm

Aşk'ın ne kadar da ilginç belirtileri var mış gerçekten diğerlerini
az çok biliyordum da bukalemun etkisi garip geldi : ))

dünya çileli bir hayat sevendemi kabahat:)

buda aşkın farklı bi tarifi :))

Bana Aşık mısın?

> Sevgiliniz bu soruyu sorarsa eğer, ki sormaması düşünülemez, cevap vermek için süre isteyin.
> Ne kadar süre?
> Belirsiz
> Daha doğrusu ilişkinizin ömrüne bağlı.
> İlişkiniz bitecek, üzerinden epey bir zaman geçecek, aşık olup olmadığınızı anlayacaksınız.
> Durum budur.
> Gerisi yalandır.
> İçindeyken, yani ilişki sürerken gerçeği bilemezsiniz.
> Bildirmezler. Araya girerler.
> Kimler, neler?
> Hırs.
> Ekonomik şartlar.
> Cinsel çekicilik.
> Alışkanlık.
> Birbirine mecburiyet.
> Hepimizde var olan sevgiliyi kahramanlaştırma eğilimi.
> Falan, filan.
> Ancak...
> Her şey bitince. Sular durulunca. Heyecan dinince.
> Zaman geçince.
> Sevgiliniz çıplak kalınca...
> Anlarsınız áşık olup olmadığınızı.
> Düşünün şöyle bir...
> Tarih olmuş sevgililerinizi aklınızdan geçirin.
> Hani o deli gibi kıskandığınız birisi vardı...
> Ne o? Yüzü gözünüzün önüne gelmiyor tam olarak değil mi?
> Hani bir de ayrılırsanız öleceğinizi zannettiğiniz birisi vardı...
> Biliyorum, şimdi adını bile anmak istemiyorsunuz.
> Peki onu kaybetmenin dünyanın sonu olacağını düşündüğünüze ne oldu?
> ''Hayatıma girmeseydi de olurdu'' diyorsunuz, duyuyorum.
> Düşünmeye devam edin.
> Biri var ki...Onu hatırlayınca derinlerde bir yerde bir sızı duyuyorsunuz.
> Zaten o tam olarak çıkıp gitmedi ki hayatınızdan.
> Artık hiç görüşmeseniz de var o. Bir yerlerde saklı duruyor.
> Siz onu gerçekten sevmiştiniz. Aşk biter ama izi kalır.
> Her ilişki bir sürü anı bırakır ama iz bırakan aşktır.
> Ve galiba bir kere áşık olur insan ömründe.
> Ve maalesef onu da ötekiler gibi yaşar.
> Keşke o sırada farkında olabilse... Hayatının aşkı olduğunu bilse.
> Gerçi bilse ne olacak?
> Hiç.
> Yine de bitecek.
> Şu anda aşktan aşka koşanlar bu dediklerimden bir şey anlamayacaklardır.
> Anlamak için biraz durulup uzaktan bakmak lazım.
>
> Pakize SUDA

pakize suda gerçekten çok güzel yazmış olay gerçekten de böyle gerçek aşkı ancak aşık olduğunuz kişiyi kaybettikten sonra anlayabiliyosunuz ki iş işten çoktaan geçmiş oluyo...

aynen voyvoy katılıyorum sana yaşarken kıymetini bilmek bilmek lazım kaybedince değil

Hayatta en kötü acılardan biriside her halde aşk acısı olmalı Cenab-ı Allah kimseye yaşatmasın
diyeceğim ama geçmişte ben de dahil belki milyonlarca insan her gün bu acıyı yaşıyor üzücü : (

Geri