Ağlaşıp % 47 Oy Veriyorsunuz

bu ülke chpli zamanları da biliyor diğer partili zamanlarıda biliyor ve bu hükümet iyi olmasada en azından kötünün iyisi olduğu için oylar chpye değil akpye gidiyor
ne zamanki baykal gider yerine halkın değerlerine saygılı lafta değil gerçekte solcu biri gelir ancak o zaman bu halk chpye oy verir

Newware; anlamakta güclük cekiyorum demissin, söyle özetliyeyim !

Chp ilkkez Ecevit döneminde en yüksek oyu alıp iktidar oldugunda Deniz Baykal 74-76 yıllarında 2 yıl Enerji Bakanlığı yapıyordu. Enerji bakanı en yüksek oy alan partinin bakanıydı değilmi. O zamanlarda ellerinde karne, mazot kuyruklarında bu ülke ne çileler cekmis bu günleri zor görmüs. Suan bakıyorsun ağlıyan çiftcilere, kuraklık vurmus, istedigi hasatı alamamıs, önceden cok alıyormus simdi azalmıs; yani kısacası azıyla yetinmeyi bilmeden bir kac kisinin söylenmesi tüm tarımcıları temsil eder olmus size bakılırsa.

Ciftciye yardım yok sanıyorsunuz.

tarım sanayi müdürlügü yetistirilmesi icin aşılı fidan tedarik ediyor. Dönümüne göre mazot yardımı sağlıyor. Dönüm basına belli bir miktar yardım yapıyor. Ama benim insanım yeni dogmus bir anneye süt yardımı yapıldıgını bilmiyor, özürlü cocuklara yardım yapıldıgını bilmiyor, fakir ailelere gıda bankaları kurularak yardım edildigini bilmiyor, her okuyan kız ve erkek cogununa 3 ayda bir para verildigini bilmiyor. Neden sence ?
bilmeyip, arastırmayıp camur atmak daha güzel oldugu icin mi ?

Diyorlar bir torba kömür'e oy satıldı.
Kardeslerim bu ülkenin %47 'ni çiftci olusturmuyor. Bunun %80 'ini fakir halk olusturuyor. Nasıl ki sen onlara yardım edip onların refahını ön seviyede tutarsan haliyle oy oranıda ona göre değişim sergilicektir.

Neden önceki partiler bunları bildikleri halde yapmadılar. Serefsiz diyerek kendilerini cokmu serefli sandılar.

Kitap yardımı, elbise yardımı, kömür yardımı, anne süt yardımı, rehabilitasyon merkezlerine özürlü cocukları evden alıp ewe bırakmakla, eğitimlerini karsılayıp para vermekle bugüne kadar yapmadıkları insanlıgı bunlarda görmediniz mi ?

Devlet demek bir ticarethane demek degildir. Devlet ;

1-Eğitim, 2-Sağlık 3-Refah icin vardır.

Vergi almakla mükellef, insan yasamının rahatlıgı ile müvekkildir. Hıı bunu;
Sen ögrencisin senin gibi düsünemez, sen tarımcısın senin gibi düsünemez, sen esnafsın senin gibi düsünemez, sen memursun senin gibi düsünemez.

Ama tek düsündügü digerlerinin yapmakta tereddüt bile etmedigi refah seviyesini saglamaya calısmak !
tabi onlar halkın herzaman fakir, devletten gücsüz olmasına alıstılar. insana yardım etmeyi bırak, karaborsacılara meydan verip insanları mahvetmeye mahkum bıraktılar.

Simdide insanlık dersi vermeye calısıyorlar ;) bizden aldıgı gücle türkiye daha iyi yerlere gidecekmis ? Harbiden Bunları yapacagına inanıyormusunuz : ) ?

öncelikle şurdan başlayalım 1974-76 karne mazot felan fıstık demişsin,74 de kıbrıs savaşı oldu bildiğiniz gibi ve ondan sonra türkiye'ye başta büyük müttefikimiz can dostumuz abd olmak üzere tüm dünya ambargo uyguladı ve o savaşdan önce bunun olacağını bilerek onurlu bir şekilde savaşa girdi ecevit hükümeti çünkü o dönemlerde halkımızın kanı bugünkü gibi satılık değildi,bugün sen örneğin aynı şekilde tavrını koyup pkk ya kuzey ırakda abd nin verdiği ölçüler dışında saldır bi kaç milim fazla ilerle bak bakalım sana bayat ekmeği karneyle veriyolar mı vermiyolar mı,yani o dönemle bu dönemin şartları çok farklı dostum,

ikincisi demişsin ki özürlüye maaş felan fistan,yok kitap yardımı bilmem ne,bunlar o kadar ama o kadar ufak şeyler ki bütçenin binde birini bile tutmaz tamamen göz boyama amaçlı ayrıca zaten bu hükümetten çok daha önce varolan şeyler bir çoğu, ama hükümet 1-2 yasa değişikliğiyle zaten var olan şeyleri sanki hiç yokmuşda kendisi başlatmış gibi sunuyor halka, bunlar çok ufak şeyler,ona bakarsan o beğenmediğin 70 lerde okullarda her sabah süt verilirdi çocuklara,bunlar bir hükümetin başarılı olduğunu göstermez,
akp hükümetinden beri hiç zam alamayan devletle davalık olan emekliler var bunu biliyormuydun,yıllarca maaşlardan para kesilmesine rağmen sağlık kurumlarına el konan kurumlar var,orda çalışanların hakları ne olacak.

ayrıca çiftçiyi bitiren hükümet değil kuraklıkdır,karadenizde kuraklık oldumu bugüne kadar olmadı değil mi,
o zaman fındık neden 3 liradan gidiyor açıkla,tekel olmazsa tütün üreticisi ne halt yer açıkla,adamın arkasında tekel olmazsa ne yapacak ne verilirse razı olacak emeği mahvolacak.bütün ürünlerde aynı şey var çaydan,zeytine üretici sömürülüyor.

neymiş iki tane üç kuruşluk kitap koymuş okullara da bilmem ne?sana öyle kaşığı yutturur sonra da kepçeyle geri alır.

elektriğe doğal gaza suya petrole gelen zammın haddi hesabı yok,yardım yapılıyosa yapılsın banane kardeşim doğuludan bilmemne benmi doyuracam onların aç karnını..bu kadar vergi almak mantıklımıdır ya?bi araba alıyosun yarısı vergi ,içkilerde öyle sigaranın % 70 küsürü vergi ayıptır ya..

Eskiden
"yeter artık yeni vergi istemiyoruz" şeklinde şikayetler olurken
Artık
"Mevcut vergiler çok yüksek" şeklinde şikayetler duymaya başladık

Ki birçok üründe kdv ler düşürüldü (tabi fiyatlara ne kadar yansıdı orası ayrı)

Burda bide akp ye oy verenlere akılsız, az bile bunlara, hak ettiler vb hitaplarda bulunanlar veya bunları kast eden ifadeler kullanan arkadaşlar bize akıl versinlerde o partiye oy verelim yada eleştirelim

Uzun bir süre azınlıkların çoğunlukları yönettiği bir ülkede yaşadık ve bazıları buna devam ettirmeye çalışıyor ama beceremeyecekler...

Eskiden
"yeter artık yeni vergi istemiyoruz" şeklinde şikayetler olurken
Artık
"Mevcut vergiler çok yüksek" şeklinde şikayetler duymaya başladık

Ki birçok üründe kdv ler düşürüldü (tabi fiyatlara ne kadar yansıdı orası ayrı)

Burda bide akp ye oy verenlere akılsız, az bile bunlara, hak ettiler vb hitaplarda bulunanlar veya bunları kast eden ifadeler kullanan arkadaşlar bize akıl versinlerde o partiye oy verelim yada eleştirelim

Uzun bir süre azınlıkların çoğunlukları yönettiği bir ülkede yaşadık ve bazıları buna devam ettirmeye çalışıyor ama beceremeyecekler...

azınlık kim,çoğunluk kim? sadece bunu açıkla,mesela uzun süredir sizi yöneten azınlık kimdi?siz kimsiniz onlar kim?

ya arkadaş tayyip çıkıyo tv ye saçma sapan konuşuyo,o saralı beyniyle... sen de gelip aynen burda kullanıyosun,
yahu bu azınlık çoğunluk konusunu lütfen biri açıklasın çünkü ortada bizim hiç bilmediğimiz bi azınlık kavramı var yani sözlüktekiyle alakası bile olmayan bi azınlık kavramı,bu nedir arkadaş anlat da öğrenelim.

Madem haLk ağLaştıkLarı haLde, %47 oy veriyor karşı tarafa,sen adam oL da sana oy versinLer..

Aynen katılıyorum walla.Bizim halkımıza müstehak.Yine seçim olsa yine oy atacaklar ve yine ağlıycaklar...

"Rusya’nın dev enerji şirketi Gazprom, doğalgaz fiyatlarını rekor düzeye çıkarıyor. Gazprom, 2009′da satacağı doğalgazın bin metreküpü için müşterisi olan ülkelerden 500 dolar istemeyi düşünüyor." günaydın zamn gelceğini yenimi öğrendin... telekom zaten satılmıştı... en azından ucuza gitmedi para olarak geri döndü telekom satılana kadar bu kadar çürümüş içi boşaltılmış yenmiş başka devlet kurumu yoktu.... telekomu sattı parayıda cebine attı değilmi... neyse.. maaşına %200 zam gelse milli gelir 50 bin dolar olsa herşey güllük gülistanlık olsa gene aynı kafa hazmedemizniz şeyler var hazmedemiceksinizde...

bak kendin de itiraf etmişsin ne güzel. Böyle durmadan satarlarsa sonunda biz de zam haberlerini böyle dışarılardan öğreniriz. Başkaları gelir kullandığımız enerjiye vs. zam yapıverir.

bak kendin de itiraf etmişsin ne güzel. Böyle durmadan satarlarsa sonunda biz de zam haberlerini böyle dışarılardan öğreniriz. Başkaları gelir kullandığımız enerjiye vs. zam yapıverir.

töbe yaa sen bi daha oku yazdığımı annamadın galiba:) bu arada sana ipucu verim doğalgazı biz çıkarmıyoz gazproma bağlıyız aynı benzin gibi.

çok dogru dıyo...Kendısını tartısmayacagım ama halk herseye aglıyo ama ıkı kılo komure gene oy verıyo ona

töbe yaa sen bi daha oku yazdığımı annamadın galiba:) bu arada sana ipucu verim doğalgazı biz çıkarmıyoz gazproma bağlıyız aynı benzin gibi.

Bu bağlıyız kelimesi çok normal geliyor heralde. Biryerlere bağlı olmadan yaşayamıycaz bu gidişle. Niye bağlıyız ki, urganla mı bağladılar bizi.

Kendi soruma kendim cevap vereyim, hayır urganla değil ihalelerle.
Bizi ihalelerle ordan oraya bağlıyolar bakalım sonu nereye varacak...

İpucu için teşekkür ederim, telekomu sattılar iyi ettiler diyosun, paraya çevirmişler. Şimdi Dani paraya para demiyor telekomun başında. Para dediğin kaç 5 mi 8 mi ne o kadar milyar dolar. Sen o parayla telekomun çeyreğini bile yeniden yapamazsın, ama tümünü böyle satabilirsin, bundan da mutluluk duyarsın ne güzel paraya dönüştü diye. Tabi paraya dönüştürmek kolay ama hizmete dönüştürmek, işte bu zor...

Arkadaşlar lütfen kişisel tartışmaya girmeden içerik ile ilgili yorumlar yapalım sizden rica ediyorum

Bu bağlıyız kelimesi çok normal geliyor heralde. Biryerlere bağlı olmadan yaşayamıycaz bu gidişle. Niye bağlıyız ki, urganla mı bağladılar bizi.

Kendi soruma kendim cevap vereyim, hayır urganla değil ihalelerle.
Bizi ihalelerle ordan oraya bağlıyolar bakalım sonu nereye varacak...

İpucu için teşekkür ederim, telekomu sattılar iyi ettiler diyosun, paraya çevirmişler. Şimdi Dani paraya para demiyor telekomun başında. Para dediğin kaç 5 mi 8 mi ne o kadar milyar dolar. Sen o parayla telekomun çeyreğini bile yeniden yapamazsın, ama tümünü böyle satabilirsin, bundan da mutluluk duyarsın ne güzel paraya dönüştü diye. Tabi paraya dönüştürmek kolay ama hizmete dönüştürmek, işte bu zor...

çünkü kendi doğalgazımız ihtiyacımıza bile yetmiyor.. benzinimizde sanki ilk defa duyuyosun dışardan doğalgaz aldığımızı...
doğru söylüyosun şimdiye kadar hiçbir devlet kurumu yöneticisi hizmete dönüştürmedi hep yediler durdular devleti bankalarımızı boşaltıp kaçtılar hep zarar ettirdiler kim çekti şimdiye kadar acısını??? hepsi iiki satıldı artık çürük devlet kurumunun zararını halk çekmiyecek... ayrıca yabancılara satmadı ihale yapıldı yabancılar ORTAK oldu çoğu yerli ortaklı ... devlet artık çürük malını kurtarmaya çalışmıyor devir çalışan işletmeden vergi toplama devri... eskine göre adsl uçuyo telekom doğdum doğalı ilk defa reklam veriyo rtekabete giriyo hergün yeni bir hizmet açıyo görüntülü telefon getirdiler şimdi fiyatlarda indirime tarifelere gittiler.. bumu zorunuza giden?? bırakın bu bağnaz kafayı ...

İnsanların kişisel beklentileri verdikleri oyları yüksek düzeyde etkilemekte bunu göz ardı etmemek gerek birde yapılan vaadlerin yerine getirilip getirilmediğine çok dikkat ediyor insanımız örneğin yardım bağımlısı olan bir insan bu vaadi hep beklemektedir başka bir partiye oy verirse ve bu bir şekilde tespit edilirse bir daha yardım alamam korkusu çok etkili oluyor ve gidip oyunu mutlaka akp ye veriyor.

azınlık kim,çoğunluk kim? sadece bunu açıkla,mesela uzun süredir sizi yöneten azınlık kimdi?siz kimsiniz onlar kim?
Ya arkadaş tayyip çıkıyo tv ye saçma sapan konuşuyo,o saralı beyniyle... sen de gelip aynen burda kullanıyosun,
yahu bu azınlık çoğunluk konusunu lütfen biri açıklasın çünkü ortada bizim hiç bilmediğimiz bi azınlık kavramı var yani sözlüktekiyle alakası bile olmayan bi azınlık kavramı,bu nedir arkadaş anlat da öğrenelim.

Misal başörtüsü o kadar konuşuldu edildi bi çözüm bulunamadı ben çözeyim 2 dk da egemenlik kayıtsız şartın kiminse o belirlesin yapsınlar referandum ama belirleyemiyo yada belirletmiyorlar anladın sen onu
Bana tayyipçi muamelesi de yapma rte yi çok sevmem ülkenin durumu da çok iyi değil ama çok kötü de değil eski ye göre daha iyi ve Türkiyede 'de 2 kişiden 1 i benim gibi düşünüyor :D

Misal başörtüsü o kadar konuşuldu edildi bi çözüm bulunamadı ben çözeyim 2 dk da egemenlik kayıtsız şartın kiminse o belirlesin yapsınlar referandum ama belirleyemiyo yada belirletmiyorlar anladın sen onu
Bana tayyipçi muamelesi de yapma rte yi çok sevmem ülkenin durumu da çok iyi değil ama çok kötü de değil eski ye göre daha iyi ve Türkiyede 'de 2 kişiden 1 i benim gibi düşünüyor :D

Ülkenin durumu iyi diyen sen, soruyorum sana?

Bana söyle bakalım, ülkenin olan değerli bir kamu işletmesi ? İşte 2 kişiden birinin nutku tutuluyor böyle durumlarda...

işletme mi? ne işletmesi devlet ticarethane değildir. Burayı kübayyla karıştırdın sanırım

Tabi saptırmakta seçenek olabilir sizin için.
Peki o zaman buna cevap vereceksiniz galiba işletme ile kurum ya da kuruluşun ayırımını yaptığınıza göre.
Ülkemizin olan değerli kamu kurum ve kuruluşları? Google bile çaresiz değil mi?

Yapılacak yerel seçimler zaten bir done olacaktır genel seçimlere Akp eğerki yerel seçimleri ezici bir üstünlük sağlayarak kazanırsa korkarım ki genel seçimlerde % 47 nin de üzerine çıkabilir toplumun nabzını iyi anlamak gerek tabi farklı extrem olaylar meydana gelmesi halinde de tam terside olabilir bunu da göz ardı edemeyiz.

Tabi saptırmakta seçenek olabilir sizin için.
Peki o zaman buna cevap vereceksiniz galiba işletme ile kurum ya da kuruluşun ayırımını yaptığınıza göre.
Ülkemizin olan değerli kamu kurum ve kuruluşları? Google bile çaresiz değil mi?

Saptırmadım devlet ticaretle uğraşamaz senin kastettiğin kuruluşlar ticari amaç teşkil etmektedir. Atatürk zamanında Devletçilik ilkesiyle kurulmuştur, ve o zamanın şartlarında kurulması gerekiyordu. Ancak devletçilik ilelebet sürmez teşvik eder "elden tutma ilkesi taşır" zamanı gelince çıkar.

Geri