Ağlaşıp % 47 Oy Veriyorsunuz

Newwave

Altın Üye
Altın Üye
Reaction score
0

24n39ci.jpg

Ağlaşıp % 47 oy veriyorsunuz

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Manisa’nın Salihli İlçesi’nde, Tarım Fuarı’nın açılışında yaptığı konuşmada, çiftçilere şikayet ettikleri halde yine de AKP’ye oy verdiklerini söyledi.

"Ağlaşıyorsunuz, sonra oy veriyorsunuz. Sorunun çözümü sizin elinizde" diyen Baykal şunları söyledi: "Yalan vaatlere, boş sözlere o gücü teslim etmeyelim. Yüzde 47 oyu vermişsiniz, şımarmışlar, hakaret etme hakkını kendilerinde görmüşler. Yanlış olan, ona bu oyu vermektir. Oyunu kısıver, bak ne halde. O hakaretleri yapabilir mi? Anahtar, güç elinizde. Anahtarı sandık kilidine sokun, çevirin, çiftçinin önünü, hakkın, adaletin önünü açın."

Çiftçilerin kendilerine yapılan haksız uygulamanın hesabını sormaktan vazgeçmemelerini isteyen Baykal, "Haksızlığa boyun eğmeyin. Yanlışa, zulme teslim olmayın. Eğer gereğini yaparsanız, merak etmeyin, Türkiye’nin yüzünü hep berabar güldürürüz. Biz bunun için yola çıktık. Birlikte Türkiyemize sahip çıkmak istiyoruz. Sizlerin desteğiyle aşamayacağımız güçlük yok" diye konuştu.

Dünya piyasalarında yaşanan krize dikkat çeken Baykal, şöyle devam etti: "Sıkıntının temelinde ne var? Ekonomik çöküntü bir gerçek olarak ortaya çıkmaya başladı. Ekonomi paraya dayanmaz. Üretime alınterine, toprağa, tarlaya, fabrikaya dayanır. İstediğin kadar karlılık ilan et, Kastelli’nin (Cevher Özden) başına ne geldiyse başına da o gelir. Aldatırsın kendini. Zenginlik, para, repo ile artıyor. Yığınla enstrümanlar icat etmişler, modern isimler vermişler. Anlamak mümkün değil. Bu dünya çapında yapılan tefeciliktir. Rantmış, faizmiş, sonu ne bunun?"

Yoğun ilgi

KADIKÖY Evlendirme Dairesi’nin açılış törenine gelen CHP Lideri Deniz Baykal yol boyunca kendisine sevgi gösterisinde bulunan vatandaşları eliyle selamladı. Baykal, tören alanında da yerine oturur oturmaz, bir kadın partili yanına koştu. "Nasılsınız" diye soran kadın partili, Baykal’ı yanağından öptü. Bu tür ilgiye alışkın olan Baykal da, yanından ayrılırken kadın partilinin yanağını okşadı.

Kaynak

Müstahaktır böyle millete böyle başbakan. Son altı ayda sırf elektiriğe % 45 zam yapıldı. Neymiş ekonomi çok iyiye gidiyormuş. İşşallah asgari ücreti de yarıya indirirde açlıktan nefesiniz kokar.

Oy getirecek muhalefete devam doğru tespit sen oyunu gidip vermedinmi sandıkta Adalet ve kalkınma
partisine ? verdin şimdi sızlanmanın manası niye ben onu anlamadım demek ki bu kadar verebiliyor çiftçiye , işçiye , emekli ye memura bu parti ??

Müstahaktır böyle millete böyle başbakan. Son altı ayda sırf elektiriğe % 45 zam yapıldı. Neymiş ekonomi çok iyiye gidiyormuş. İşşallah asgari ücreti de yarıya indirirde açlıktan nefesiniz kokar.

anlasılan küçük kılıçdaroğluları türedi:D bi denginde ben mi olsam ne...::durdurun

Yaa kimsenin sızlanmaya hakkı yok 2002 de yüzde 34 oy olarak tek başına iktidar oldu bu parti 4 yıl sonra yüzde 47 oy alarak tekrar iktidar oldu 4 yıllık süreç içerisinde ağlamaya devam etti bu insanlar ama sandıkta götürüp oyunu yine adalet ve kalkınma partisine verdi bu nasıl bir çelişki böyle hem ilk döneminde seç iktidar yap arkasından ağla hem ikinci döneminde seç iktidar yap yine ağla anlamakta güçlük çekiyorum ??

Sayın baykal o oylar sana gelse bu sefer o çiftçiler ağlayamaz bile =).

Şaka bi yana birşeyden o kadar eminimki Baykalın iktidar olma gibi bir niyeti yok çünkü böyle olması onun için daha kolay ve daha rahat.

Bazıları attığım mesajı anlamamış, bıçak kemiğe dayanmadan bu millet adam olmaz. Üç kuruş kömür parasına oyunu satan vatandaşın yediği kazığın haddi hesabı yok. Üzülüyorum elbetteki ama herkesle beraber bu zulmü bende yaşıyorum. Dincilerin elinde (dindarların değil) ülkenin anası ağlıyor. Madem ki din tüccarlarını kendini yönetmeye layık görüyor bu halk, öyleyese daha beter olsun diyorum.

ama şunu unutmamak lazım hangi parti gelirse gelsin....aynı zamlar olmayacakmııydı....Bir gecede develüasyonların olduğu günleri çok yaşadık.Ne oldu.Atı alan Üsküdarı geçti sermaye grupları köşeyi döndü..Bu ülkeyi Baykal mı kurtaracak .....Bu ülke ancak Atatürk gibi bi lider gelirse kurtulur.Belli mi olur analar ne evlatlar doğuruyor.Bakarsınız olur. Ancak şu an için hiç bi parti ülkemizi kurtaramaz...yıllardır millet sürünüyor %5-10 arası kesim kaymağı yiyor........zavallı vatandaş da sahte politikalara kanıyor

milletin aklı yokmu..size ne istediği partiye verir...Bu halk koyun değil ki devamli güdülmek istesin..Bizler demokrasi ile yönetilen Türkiye Cumhuriyeti devletinde yaşıyoruz...hani sizin demokrasiye saygınız..Milletin özgür iradesiyle verdiği oyu bile tartışma konusu yapıyorsunuz..asıl sizin gibiler vatan haini

Bazıları attığım mesajı anlamamış, bıçak kemiğe dayanmadan bu millet adam olmaz. Üç kuruş kömür parasına oyunu satan vatandaşın yediği kazığın haddi hesabı yok. Üzülüyorum elbetteki ama herkesle beraber bu zulmü bende yaşıyorum. Dincilerin elinde (dindarların değil) ülkenin anası ağlıyor. Madem ki din tüccarlarını kendini yönetmeye layık görüyor bu halk, öyleyese daha beter olsun diyorum.

koçum madem bunlar üç kuruş kömür parasına kendini satıyor..buından öncekiler zamanında bu halk yine seçmen değilmiydi onlar yine fakir değilmiydi..niye onlar dağıtmıyor du kömürr....Haa anladım o zamanlar fakir fukaraya kömür için dağıtılmayı bekleyen paraları cebe indiriyodula politikacılar dimi

Yaa kimsenin sızlanmaya hakkı yok 2002 de yüzde 34 oy olarak tek başına iktidar oldu bu parti 4 yıl sonra yüzde 47 oy alarak tekrar iktidar oldu 4 yıllık süreç içerisinde ağlamaya devam etti bu insanlar ama sandıkta götürüp oyunu yine adalet ve kalkınma partisine verdi bu nasıl bir çelişki böyle hem ilk döneminde seç iktidar yap arkasından ağla hem ikinci döneminde seç iktidar yap yine ağla anlamakta güçlük çekiyorum ??

senin ağlıyor diye tabir ettiğin %47 lik kesim değil şekerim..asıl ağlayan kesim sermayesi azalan artık bir yerlerden nemalanamayan , çalışmadan para kazananların para muslukları kesilenleri feryadı...Asıl siz uyananın kendinize gelin...

körükörüne partizanlık ii bi şey değildir.. objektif bir bakış açısı yakalamalı ve değerlendirmelerimizi öyle yapmalıyız.. kömür konusunu kapatalım bi isterseniz.. çünkü zamanında 2 anahtar da vaad edilmişti.. chpnin gerçekten de hükümet olmak gibi bir derdi yok.. bulunduğu yerden memnun görünüyor.. iktidar olsa bi planının da olduğunu sanmıyorum.. akp ye gelince.. ilk 4 yılında çok gerkli reformlar yaptılar.. ama şu 2 yıldır bir durgunluk var.. ve eski isteklilik yok akpde de... dincilerin eline ülke bırakmak demiş bi arkadaş da.. akp yeşil bir parti.. ve dünya geneline bakarsanız yeşiller kimi zaman sağ kimi zaman sol kimi zaman da ikisinin dışında bir çizgidedir... norberto boblio nun sağ ve sol adlı kitabını okuyabilirsiniz bo konu da bilgi edinmek isterseniz... artık sağ ve sol etkinliğini yitirmeli eskidiklerini düşünüyorum.. aşırılıktan da uzaklaşmalıyız.. siyasi anlamda aşırılık anti-demokratikliktir.. bu toplum beter de olmasın arkadaşlar.. bu toplum biziz..

doğru tespitlerde bulunmuş baykal bu sefer.

seçimden önce R.T.E'nin yaptıkları, millete karşı hitabeti belli. demekki milletimizin önemli bir kesimi bundan hoşlanmış ki %47 oy aldı.

her koyun kendi bacağından asılır demiş atalarımız. şimdi sızlanmanın manası yok. bakalım yerel yönetim seçimlerinden halkımız nasıl bir tercih kullanacak. merakla bekliyorum. az kaldı...

Öteki siyasetçiler de hırsızdı, bunlar Allah adına din adına çalışyorlar, kuranı kerim deyip çalışyorlar, o zaman endişe edicek bir şey yok diyor bazı arkadaşlar. Size diyeceğim Allah müstahakınızı vermiş, sizinle beraber bu hırsızların hayasızların talanından bütün Türk halkı ceza çekiyor. Ha diyorum ki daha beter olursunuz işşallah. Tayyip efendi din Allah kuran deyip iliklerinize kadar sömürür işşallah. Üç kulhuvallah bir elham okuyun, karnınız doyar.

Newware; anlamakta güclük cekiyorum demissin, söyle özetliyeyim !

Chp ilkkez Ecevit döneminde en yüksek oyu alıp iktidar oldugunda Deniz Baykal 74-76 yıllarında 2 yıl Enerji Bakanlığı yapıyordu. Enerji bakanı en yüksek oy alan partinin bakanıydı değilmi. O zamanlarda ellerinde karne, mazot kuyruklarında bu ülke ne çileler cekmis bu günleri zor görmüs. Suan bakıyorsun ağlıyan çiftcilere, kuraklık vurmus, istedigi hasatı alamamıs, önceden cok alıyormus simdi azalmıs; yani kısacası azıyla yetinmeyi bilmeden bir kac kisinin söylenmesi tüm tarımcıları temsil eder olmus size bakılırsa.

Ciftciye yardım yok sanıyorsunuz.

tarım sanayi müdürlügü yetistirilmesi icin aşılı fidan tedarik ediyor. Dönümüne göre mazot yardımı sağlıyor. Dönüm basına belli bir miktar yardım yapıyor. Ama benim insanım yeni dogmus bir anneye süt yardımı yapıldıgını bilmiyor, özürlü cocuklara yardım yapıldıgını bilmiyor, fakir ailelere gıda bankaları kurularak yardım edildigini bilmiyor, her okuyan kız ve erkek cogununa 3 ayda bir para verildigini bilmiyor. Neden sence ?
bilmeyip, arastırmayıp camur atmak daha güzel oldugu icin mi ?

Diyorlar bir torba kömür'e oy satıldı.
Kardeslerim bu ülkenin %47 'ni çiftci olusturmuyor. Bunun %80 'ini fakir halk olusturuyor. Nasıl ki sen onlara yardım edip onların refahını ön seviyede tutarsan haliyle oy oranıda ona göre değişim sergilicektir.

Neden önceki partiler bunları bildikleri halde yapmadılar. Serefsiz diyerek kendilerini cokmu serefli sandılar.

Kitap yardımı, elbise yardımı, kömür yardımı, anne süt yardımı, rehabilitasyon merkezlerine özürlü cocukları evden alıp ewe bırakmakla, eğitimlerini karsılayıp para vermekle bugüne kadar yapmadıkları insanlıgı bunlarda görmediniz mi ?

Devlet demek bir ticarethane demek degildir. Devlet ;

1-Eğitim, 2-Sağlık 3-Refah icin vardır.

Vergi almakla mükellef, insan yasamının rahatlıgı ile müvekkildir. Hıı bunu;
Sen ögrencisin senin gibi düsünemez, sen tarımcısın senin gibi düsünemez, sen esnafsın senin gibi düsünemez, sen memursun senin gibi düsünemez.

Ama tek düsündügü digerlerinin yapmakta tereddüt bile etmedigi refah seviyesini saglamaya calısmak !
tabi onlar halkın herzaman fakir, devletten gücsüz olmasına alıstılar. insana yardım etmeyi bırak, karaborsacılara meydan verip insanları mahvetmeye mahkum bıraktılar.

Simdide insanlık dersi vermeye calısıyorlar ;) bizden aldıgı gücle türkiye daha iyi yerlere gidecekmis ? Harbiden Bunları yapacagına inanıyormusunuz : ) ?

Yaptıgınız yorumlar için teşekkürler arkadaşlar

Sizlere katıldığım bir çok nokta olduğunu belirtmek isterim

Sosyal devlet ilkesi eğitim sağlık istihdam gibi önemli noktaları gerçekleştirmektir zaten

Yalnız işin garip tarafı son dönemde sermayedarlarında ağlamaya başlaması bu beni düşündürmeye başladı ?

Ben Akp iktidarı doneminde sunu anladım...

AKP'den 1 kisi bile siyasetden anlamıyor....yoldan gecen adamları yapmıslar sankı bole dusunuyorum...

Chp oy koparma politikasını iyi yapıyor...ve Yapmayın Akp karsıında tek muhalefet CHP baska 1 muhalefet yok...tek kalemiz orası ama halen yıkmaya calısanlar var...

%45 Lik elektirik zammından memnun olanlar anlamıyorum....
Neyse....

Durmak yok Oy vermeye devam

ben doğal gaza gelene zamlardan bahsediyorum çevreme adam daki savunma şu: kömür olsa daha pahalıya geliyor....

ya da çiftçinin durumundan bahsedeiyorum yağmur yağmuyosa tayyip ne yapsın Allah ın takdiri bu diyolarr...

onun için artık akplilere laf anlatmıyorum anlamıyolar biraz SEVİYEME YÜKSELSİNLERRR o zaman anlatmaya başlıcammm

elektriğe %1000 zam yapsalar bunlar dicek ki eskiden atalarımız gaz lambası kullanıyolarmış biz de onu kullanıverelim ne çıkar diceklerr:::

Bu memleketi öyle bir hale sokmuşlarki düzeltmenin başka yolu yok hangi taşın altına elini soksan bir vatan haini çıkıyor bence hükümet iyi dayanıyor bir dönem erbakan denedi bu hainleri çökertmeyi ama yetmedi gücü bu hükümet yılmadan devam ediyor kimsenin yapma kurcalama demesine aldırış etmiyor ben onu görüyorum hainler resmen milletin kafasını karıştırıyor.

Bu vatanın başkanının cumhurbaşkanının müslüman olması bazı çevrelerin kanına dokunuyor bende bunu anladım,bugüne kadar dinsiz imansızlar yönetmiş ama artık durrr demenin zamanı geldi tek tek bütün mevkilerinden olacak yobaz hainler kimse merak etmesin.
Bence bu hükümetin en iyi yaptığı şeyde bu yetkili mevkileri güçlü mevkileri dinimize el uzatan laf atan hainlerden vatanı satan hainlerden kurtarıp vatan evlatlarına teslim ediyor HERŞEY VATAN İÇİN

Bu memleketi öyle bir hale sokmuşlarki düzeltmenin başka yolu yok hangi taşın altına elini soksan bir vatan haini çıkıyor bence hükümet iyi dayanıyor bir dönem erbakan denedi bu hainleri çökertmeyi ama yetmedi gücü bu hükümet yılmadan devam ediyor kimsenin yapma kurcalama demesine aldırış etmiyor ben onu görüyorum hainler resmen milletin kafasını karıştırıyor.

hükümet hainleri temizlemek istiyosa taşın altına elini koymasına gerek yok sağına soluna baksa görürler hainlerii
mesela unakıtan,dengir fırat ,cüneyt zapsu,mücahit arslan ,egemen bağış, tayyip erdoğan,şaban dişli,zahid akman.......

Kurcalama demesine aldırış etmiyo demek evet hükümet aldırış etmiyo ama kurcalama demelerine değil....
deniz fenerine gelen tepkilere aldırış etmiyo şehit ailelrine aldırış etmiyo....

Senin savunduğun erbakan zimmete para geçirmekten hapis cezası alan HOca görünümlü sahtekarlardan değilmi yaaaa:durdurun:durdurun:durdurun

Geri