Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
merhaba arkaşlar sorunum biraz karışık ve çok ilginç elimden geldiğince izah edeyim.. yeni bir apartmana taşındık ve burada merkezi internet var bende ethernet kablosundan bağlantı yapıyorum.. ama sorun şu ki ağ bağlantılarına baktığım zaman hani kimininki şireli falan bir tane şahısın ki isim sallayım ahmet diyelim C yi D yi paylaşıma açmış gözüküyor. neyse ahmetin D sinin içinde kısayol D diye bir dosya vardı tıkladım bi baktım benim D sürücüsü. şimdi direk akla gelen benim D yi komple almış gibi. fakat durum değişik. üst adres satırında misal ahmetin D sine girdiğimde Ahmet/D yada D nin içerisindeki resimlere girdiğimde Ahmet/D/resimler yazıyor fakat içerisinde bulunan Kısayol yani benim D sürücüsü Olarak Görünen D ye tıkladığımda Üst adres satırında direk D yazıyor sanki kendi pcmden giriyormuşum gibi normalde Ahmet/D/Kısayol D yazması gerekmesi lazım.... burada kendi laptopumdanda bir ağ kurdum birde oradan bakayım gözüküyormu diye Ahmetin D sürücüsündeki benim Kısayol D erişime engellendi diyor erişemiyorum yani laptopla... Masa üstü pcimle girip içerisinden kendi dosyalarıma bakabiliyorum.. kısa yolu silmeyi denedim izin verilmiyor .... nasıl bi durumdayım anlamadım.. bu olaydan sonra kendi pcme format çektim durum hala aynı.... lütfen yardım edin yoksa apartmadaki şahsı arayı dövicem
valla bende anlamadım d yi kullanıma açsa ben laptopdan baktığımda neden göremiyorum... eğer sadece masaüstü pcden görüyorsam neden direk adres satırında D yazıyor AHmet/d/kısayol d yazması lazım değilmi?
merhaba arkaşlar sorunum biraz karışık ve çok ilginç elimden geldiğince izah edeyim.. yeni bir apartmana taşındık ve burada merkezi internet var bende ethernet kablosundan bağlantı yapıyorum.. ama sorun şu ki ağ bağlantılarına baktığım zaman hani kimininki şireli falan bir tane şahısın ki isim sallayım ahmet diyelim C yi D yi paylaşıma açmış gözüküyor. neyse ahmetin D sinin içinde kısayol D diye bir dosya vardı tıkladım bi baktım benim D sürücüsü. şimdi direk akla gelen benim D yi komple almış gibi. fakat durum değişik. üst adres satırında misal ahmetin D sine girdiğimde Ahmet/D yada D nin içerisindeki resimlere girdiğimde Ahmet/D/resimler yazıyor fakat içerisinde bulunan Kısayol yani benim D sürücüsü Olarak Görünen D ye tıkladığımda Üst adres satırında direk D yazıyor sanki kendi pcmden giriyormuşum gibi normalde Ahmet/D/Kısayol D yazması gerekmesi lazım.... burada kendi laptopumdanda bir ağ kurdum birde oradan bakayım gözüküyormu diye Ahmetin D sürücüsündeki benim Kısayol D erişime engellendi diyor erişemiyorum yani laptopla... Masa üstü pcimle girip içerisinden kendi dosyalarıma bakabiliyorum.. kısa yolu silmeyi denedim izin verilmiyor .... nasıl bi durumdayım anlamadım.. bu olaydan sonra kendi pcme format çektim durum hala aynı.... lütfen yardım edin yoksa apartmadaki şahsı arayı dövicem
işletim sistemi xp
ben paylaşıma açmadım.. ama hadi yanlışlıkla açtım diyelimki yeni format çektim şuanda kesinlikle paylaşımda değil... şifre verme olayınıda kullanıcı hesaplarından pc ye şifre vererek hallettim. laptopdanda wireless bağlantsı değil normal yerel ağ bağlantısı yapıp bakmıştım.... yani herşey yolunda gözüküyor ama benim d sürücüsü hala orada gözüküyor. gerçi şuan eleman pc yi kapatmış.. bakalım yarın düzelecekmi... ama sanmıyorum... başka almam gereken güvenlik önlemleri varmı acaba? yada ne yapabilirim ... sabah sorun devam ederse resimli olarak koyarım forma daha açıklayıcı olur.. cevaplarınız için sağolun ..devamını bekliyeceğim
tamam dediğinizi yapacağım fakat bana daha basi arayüzlü bi program lazım neyse onu arar bulurum. şimdi aklımdaki o şahısın pc sine girip kendi dosyamı silmek oradan şuan buna izin verilmiyor.. bunu nasıl halledeceğim acaba bi yöntemi varmı şahsın C ve D sürücüsüde açık
yok ben ahmet ismini salladım... sürücünün benim olduğundan tam emin olsam gider kafayı koyarım zaten adamın paylaşıma açık d sinin içerinde kısayol d var tıkladığım zaman benim D açılıyor.. ama ahmet/d/kısayol d yazması gerekiyor bence adres satırında herhangi bir başka dosyaya basınca misal d nin içerisindeki resimlere Ahmet /D/resimler yazıyor... fakat benim oldugumu sandığım Kısayol D sürücüsüne tıkladığımda direk adres Satırında D yazıyor YAni ahmet/d/kısayol D yazmıyor...
arkadaşım sorunun şu; çalışma gruplarınız farklı olduğu için veya ağdaki pclerin sürücüleri paylaşımda olmadığı için sen ağ bağlantılarıma tıkladığın zaman kendi sürücülerini görüyorsun..
ozaman demek istediğin adamda benim D sürücüm yok anladığım kadarıyla peki bu durumu nasıl düzeltirim yani insanın içeine sinmiyor benim Kısayol D sürücüsünü nasıl oradan kaldırırım