_CHP’nin Kürtleşmesi____

LOOPUSED

Altın Üye
Altın Üye
Reaction score
0

CHP’nin Kürtleşmesi

Kürt Mevlüt'ün oğlu Mehmet Sevigen

CHP TRT’yi sansürcülükle suçladı

Geçtiğimiz hafta Ahmet Türk TBMM’deki grup toplantısında “Başbakan’ın Kürtçe konuşmaya hakkı varsa benim de vardır” diyerek konuşmasını Kürtçe devam ettirdi. Bunun üzerine Meclis TV de yayını kesti.

Bu DTP’den beklenendi. Kürtçülüğe bu kadar çok tavizin verildiği bir ortamda, özellikle TRT Kürtçe’nin yayına başlamasının ardından DTP’lilerin bu türden PKK propagandaları artık kimseyi şaşırtmıyor. PKK’nın alkış tutması ve PKK yanlısı gazetelerin de olayı “tarihi çıkış” olarak nitelendirmesi gayet normal.

Kürtçülük konusunda PKK’yla yarışan ve meydanlarda Kürtçe konuşma geleneğini başlatan AKP’liler de olayı provakasyon olarak nitelendirerek yeni bir ikiyüzlülüğe imza attılar.

CHP’den gelen açıklamaysa Ahmet Türk’e değil, TRT’ye yönelik bir eleştiriydi. CHP, DTP’yi ve Ahmet Türk’ü kınamak yerine TRT’nin yayını kesmesini sansür olarak nitelendirmeyi tercih etti.

CHP sözcüsü Mustafa Özyürek, “TRT’nin bir sansür uygulaması doğru değil. Bu bir sansür uygulamasıdır. Bir partinin liderinin konuşmasına TRT sansür uygulamamalıdır. Tabi anayasamıza göre resmi dilimiz Türkçe’dir. Sayın Türk’ün de bu anayasal hükme uyması yerinde olur. Ama o konuştu diye TRT’nin bir sansür uyglamasını ben doğru bulmuyorum. Çünkü Kürtçe yayın yapan bir TRT kanalı var. 24 saat Kürtçe yayın yapan bir kanal, buna karşılık Ahmet Türk’ün konuşmasındaki bir kaç cümleyi sansür eden bir TRT.” şeklinde bir açıklama yaptı.

CHP’li Kürt vekiller Kürtçe konuşmaya cesaret edememiş!

Son dönem yaptıklarla açılımlarla birlikte, Kürt açılımını da düşündüğümüzde ne yazık ki bunları CHP’lilerin dile getirmesi de normal hale geldi. Baykal “etnik kimlik şerefimizdir” deyip, TRT Kürtçe’yi de olumluyorken elbette burada eleştirecekleri DTP değil TRT’dir.

Nereden nereye...

Bir yanda Atatürk’ün Kürtçülüğe karşı verdiği mücadele ve ulus yaratma, Türklüğü koruma politikası, diğer yanda da şimdiki CHP’nin Kürtlük, Kürtçülük propagandası.

Es geçmeyelim İstanbul milletvekili Algan Hacaloğlu Ahmet Türk’ü eleştirmiş. “Grup konuşmaları TBMM çatısı altında yapılır. Bu konuşmaların resmi dil dışında yapılması doğru değil. Mitingde, sokakta, TBMM bahçesinde konuşulabilir ama grupta olmaz.” diyerek eleştirsini anayasaya dayandırmış.

Peki ya anayasa değiştirilirse ne yapacaksınız sayın CHP’liler? Bu anayasayı da kabul edecek misiniz? Yani AKP tutar da ikinci resmi dil olarak Kürtçe’yi önerirse buna ne diyeceksiniz? Sokakta, mitingde, TBMM bahçesinde kabullendiğiniz Kürtçeyi Meclis’te niye kabul etmeyesiniz?

Kaldı ki Kürtçe TRT kanalını kabul ettiniz. Üniversitede de kabul edecek ve en sonunda iki dilli bir federasyonu en başta siz önereceksiniz. Çünkü tarihinizden ve Türklüğünüzden kopmuşsunuz.

Yine Manisa milletvekili Şahin Mengü “Bizim çok etnik kökene ait milletvekili arkadaşımız oldu. Kimse kendi anadilini kullanma cesaretini gösteremedi” diyerek bu “cesareti” AKP’nin tavizlerine dayandırmış. AKP’nin tavizleri ve Kürtçülüğü ortada ancak cesarette en büyük pay sahibi sizlersiniz çünkü bunu cesaret olarak görmeniz bile Kürtçülüğünüzün eseri. Yıllarca Kürt aşiretlerinin oylarını alarak Kürtçülük yaptınız ama bugün o aşiretler size değil AKP’ye ya da DTP’ye oy veriyor. Belki de bu, o etnik kökene mensip vekillerinizin “korkaklığının” bir sonucu.

Biraz tarihinize dönün, tüzüğünüze, parti programınıza bakın diyesimiz geliyor. Ama diyemiyoruz çünkü onu da değiştirmişler. Parti programı “Bizim milliyetçiliğimiz, çoğulculuk anlayışını benimser, tüm etnik ve kültürel kimliklere saygılıdır” diyerek başlıyor, etnik kimliğin şeref olduğu üzerine sayfalarca açıklama yapılıyor, sonra da “Kürt kökenli yurttaşlarımız” söylemiyle Kürtlerin ve PKK’nın tüm istekleri alt alta sıralanıyor.

“Asimilasyon değil entegrasyon”, “Anadille eğitim, kurs, dershane”, “Kürtçe kanal”...

Sonra başka bir bölümde, GAP’ı tamamlama vaatlerinden sonra, komşu ülkelerle sıcak ilişkilerden bahsediliyor. Bu komşu ülke ise Kuzey Irak! Bizim böyle bir komşu ülkemiz var mı bilmiyoruz, Irak, İran, Suriye falan beklerken, sadece Kuzey Irak’la ilgili temenniler var CHP’nin programında:

“Kuzey Irak’lı gençlere, Türkiye’de eğitim ve staj olanağı sağlanacak, Kuzey Irak’a yönelik Kürtçe ve Arapça yayın yapılması uyum içinde yönetilecektir.”

Biz Türkiye bölünmeye gidiyor, sınırlarımızda bir Kürt devleti kuruluyor derken meğer CHP’liler “Kürdistan”dan gelecek “exchange” öğrencilerinin durumunu düşünüyormuş.

Ancak şu da bir gerçek ki CHP parti programına göre hareket etmiyor, parti programı CHP içindeki gizli-açık Kürtçülerin isteklerine göre sürekli şekil değiştiriyor, hepsi bu!

Parti Kürtlerin elinde

Geçtiğimiz hafta usulsüzlük iddiaları ile partideki yöneticilik görevinden istifa etmek zorunda kalan CHP İstanbul milletvekili Mehmet Sevigen, CHP’ye sevgisini dile getirirken, “beni bu duruma getiren partimdir. Yoksa ben, Gazi Osman Paşa’da inşaat yapan Kürt Mevlüt’ün oğlu olarak kalacaktım” dedi.

İşte Baykal’ın sağ kolu, CHP’nin ikinci adamı bu. Vasfı Kürt Mevlüt’ün oğlu olmak. Soyadı Kanunu biraz da bunun için çıkmıştı yanlış hatırlamıyorsak. İnsanlar kendilerini Kürdoğlu, Arnavutoğlu gibi etnik kökenlerle değil Türk’e yaraşır bir soyadı ile tanıtsınlar diye... CHP, Türklüklerini unutan, kendilerini etnik kökenleriyle tanımlayan bu sahtekarlara kaldı ne yazık ki ve ön plana çıkan isimler hep Kürtlerden oluşuyor.

Çarşaf açılımının mimarı Gürsel Tekin aynı zamanda Kürt açılımlarından da sorumlu açık bir Kürtçü. Baykal ise boynunda poşusuyla Güneydoğu’da Kürt açılımının altını çizen Genel Başkan. Son dönemin parlayan yıldızı Tuncelili bir Alevi aşiretine mensup Kemal Kılıçdaroğlu ise etnikçiliğin dozunu kaçırıp Çerkes ırkçılığının üst düzeyde yapıldığı Bağlarbaşı Kafkas Kültür Derneği’ni ziyaret ederek Çerkes giysisi giyen bir başkan adayı! CHP’de Türklüğünden bahseden yok!

En son IPSOS KMG tarafından Haber Türk için hazırlanan seçim anketi CHP’ye oy veren kitlenin Atatürkçülükten yavaş yavaş nasıl uzaklaşmaya başladığını ortaya koydu. Anket’in İzmir sonuçları incelenmeye değer. İzmir’de CHP tabanında 100 kişiden 31’i TRT Kürtçe’yi destekliyor, 57’si ise karşı çıkıyor. AKP’nin Alevi açılımını destekleyenlerin oranı da yine % 31, karşı çıkanlar % 49. Bu destekleme oranları oldukça yüksek ve kaygı verici çünkü İzmir, CHP’nin oylarının en fazla kemikleştiği bölgelerden biri. İzmir gibi bir yerde CHP’ye oy veren insanların Kürt açılımını desteklemesi, Alevi açılımına sahip çıkması Atatürkçü duruşta bir bozulma olduğunu, milliyetçiliğin içinin boşaltıldığını gösteriyor.

Kürtçülük hızla meşrulaşırken, Atatürkçü kesim ise ne yazık ki buna alışıyor. Çarşaf açılımını destekleyenlerin oranı şimdilik % 28. Ancak kısa süre sonra bunu da destekleyenlerin sayısı hızla artacak, Atatürkçü taban çarşaf açılımına da alışacak.

CHP’nin Türkiye’ye verdiği en büyük zararlardan biri, kendisine oy veren çaresiz halk kitlesini, alternatifsiz Atatürkçüleri kendine benzetmesi. Seçmenini Kürtçü, çarşafçı yaparak, Atatürk’ün Altı Ok’unu unutturuyor.

türksolu.....
http://www.gokcefirat.com/226/yesiltuna226.htm

Zamandan Türksoluna dikey geçiş. Bravo çıkar çıkarma meselesi.
Şöyle açıklayım yeter sanırım. Her yerde kürte, aleviye rastlamak mümkün. Bu partileri birilerinin dediği gibi yapmaz. Önemli olan düşüncenin pis olmaması.

Gardaşını satan akp iyi chp kötü mü?
Pis düşünceli farklı grupları barındıran akp iyi chp kötü mü?

Kimsenin Atatürk' ün altı okunu unuttuğu yok. Unutamazlar

İktidar HırsLarı Uğruna Atatürkü Çok GüzeL KuLLanır Çokta GüzeL Unutmasını BiLirLer.OnLar DeğiLmiydi Dtp'nin Aday Gösterdiği KarayaLçını Aday GösterenLer.Bu Durumu NasıL AçıkLıyosunuz Diye SoranLara DTP KanunLara Göre KuruLmuş Bir Partidir Cevabını Veren.Tavşana Kaç Tazıya Tuut=BaykaL

Her ne kadar Baykal'ın tutulacak bir yeri yoksa,Erdoğan'ın da tutulacak bir yeri yoktur.Erdoğan'ın başbakan olmasındaki en büyük nedenlerdendir Baykal,gitmesi lazımdır CHP'den.Fakat Erdoğan ondan daha kötüdür.Çünkü din istismarcısıdır.

İktidar HırsLarı Uğruna Atatürkü Çok GüzeL KuLLanır Çokta GüzeL Unutmasını BiLirLer.OnLar DeğiLmiydi Dtp'nin Aday Gösterdiği KarayaLçını Aday GösterenLer.Bu Durumu NasıL AçıkLıyosunuz Diye SoranLara DTP KanunLara Göre KuruLmuş Bir Partidir Cevabını Veren.Tavşana Kaç Tazıya Tuut=BaykaL

pkklı milletvekili konusuna girmeyelim, siz üzülürsünüz. gerçi siz savunuyordunuz değil mi?
osman baydemiri susturmak hükümetin elindedir:goz:
pkk ya destek verenlerin dostu hükümettir (abd, ermenistan, suriye, iran, israil...)
hiç düşündünüz mü dtp neden bu kadar güçlenmiştir ?

pkklı milletvekili konusuna girmeyelim, siz üzülürsünüz. gerçi siz savunuyordunuz değil mi?
osman baydemiri susturmak hükümetin elindedir:goz:
pkk ya destek verenlerin dostu hükümettir (abd, ermenistan, suriye, iran, israil...)
hiç düşündünüz mü dtp neden bu kadar güçlenmiştir ?

Evet Çok Düşündüm.Sana Düşünmeni Tavsiye Ederim.Siyaset SoLun İşidir.
SosyaList EnternasyonaL Örgüte ÜLkemizden Üye PartiLerden İkisinin İsmini Yanyana Getirince Tablo Flu HaLinden Çıkıyo==CHP ve DTP

DolayısıyLa KürtLere SiyaLLaşma YoLunu Sırtında HadepLiLeri MecLise Taşıyan AsLan Sosyal DemokratLar Açmıştır.CHP'nin DTP yokken Doğudan ALdığı OyLar Sence AKP'ye mi gitti.Cevabını Sen Ver

Evet Çok Düşündüm.Sana Düşünmeni Tavsiye Ederim.Siyaset SoLun İşidir.
SosyaList EnternasyonaL Örgüte ÜLkemizden Üye PartiLerden İkisinin İsmini Yanyana Getirince Tablo Flu HaLinden Çıkıyo==CHP ve DTP

DolayısıyLa KürtLere SiyaLLaşma YoLunu Sırtında HadepLiLeri MecLise Taşıyan AsLan Sosyal DemokratLar Açmıştır.CHP'nin DTP yokken Doğudan ALdığı OyLar Sence AKP'ye mi gitti.Cevabını Sen Ver

1) dtp sosyalist çizgiden çoktan uzaklaşmıştır.
2) hadep gücü ile dtp gücünü karşılaştır
3) alınan oylara değil, verilen tavizlere bak
4) abd uşağı deyince kim çıkıyor AKP ve pkk

şimdi sen cevap ver

Türklere Türkiye de hiç bu kadar misafir muamelesi yapıldı mı?

CHP sözcüsü Mustafa Özyürek, “TRT’nin bir sansür uygulaması doğru değil. Bu bir sansür uygulamasıdır. Bir partinin liderinin konuşmasına TRT sansür uygulamamalıdır. Tabi anayasamıza göre resmi dilimiz Türkçe’dir. Sayın Türk’ün de bu anayasal hükme uyması yerinde olur. Ama o konuştu diye TRT’nin bir sansür uyglamasını ben doğru bulmuyorum. Çünkü Kürtçe yayın yapan bir TRT kanalı var. 24 saat Kürtçe yayın yapan bir kanal, buna karşılık Ahmet Türk’ün konuşmasındaki bir kaç cümleyi sansür eden bir TRT.” şeklinde bir açıklama yaptı.

açıklamanın amacı şu siz TRT Şeş'e izin verirseniz onlarda öyle yapar.. :goz:

Aynı ŞeyLeri AnLatıyosun Benim AnLattıkLarımLa.Hadep'in ALdığı OyLarLa SoL PartiLerin ALdığı OyLarı EkLersen DTP Sonucuna ULaşırsın.

Bu açıklamayı sen açıklamasan bazıları bak DTP'lileri savunuyor CHP derlerdi.Bize karalama kampanyasından başka birşey yapamıyorsunuz diyenlere alın sizin olsun.AKP hani tüm Türkiye'yi sarıyordu.Sahiller,Güneydoğu Anadolu gitti.AKP tavizler verdi ülkenin yararından kendisi için.Varoşların sayesinde kazandılar o yerleri.Din istismarına kananlar sayesinde kazandılar o yerleri.İnsanlarımızın eğitime ihtiyacı var.Eğitimli bölgeler CHP'yi seçerken,eğitimsiz bölgeler AKP'yi seçti.Fark bu.Eğitimlinin mi oyu daha önemli eğitimsizin mi.Şimdi bana halkı ayırma deme.Onları dışarı savma da deme.Fakat eğitim almayanın sonu budur.Okutmamışlar diye de gelmesin kimse bana.AKP malesef eğitimsizlerin sayesinde bu kadar yer alabildi.Keşke eğitimli olsakta o zaman görseniz Türkiye bir bütün olsun.

Aynı ŞeyLeri AnLatıyosun Benim AnLattıkLarımLa.Hadep'in ALdığı OyLarLa SoL PartiLerin ALdığı OyLarı EkLersen DTP Sonucuna ULaşırsın.

Sende çok hayal kuruyorsun. Üstelik hiç cvp vermiyorsun.
Eskiden sözde kürdistandan bahsedilir miydi? Hangi C.başkanı barzaniye gidip kürdistan mı eyvallah demiştir? Bence buradaki herkes biliyor.:goz:

Beyler Erdoğan BOP'un eşbaşkanı değil mi?BOP'ta Güneydoğu'yu kürdistan haritasında gösteren proje değil mi?Daha fazla konuşmayın isterseniz siz haksız çıkarsınız.DTP neyse AKP odur!Sadece adam öldürmez,öldürtür.DTP,AKP'nin uşağıdır.AKP'de ABD'nin uşağıdır.

Eskiden OLanLarıda İyi BiLiriz.Sen MerakLanma.Bu İşin VebaLi SoLun OmuzLarındadır.LeyLa ZANA Kürtçe Yemini Ederken Hangi Partinin Üyesiydi.

Eskiden OLanLarıda İyi BiLiriz.Sen MerakLanma.Bu İşin VebaLi SoLun OmuzLarındadır.LeyLa ZANA Kürtçe Yemini Ederken Hangi Partinin Üyesiydi.

Tamam cvp vermeyebilirsin. Haklısın.
Hangi partideydi sanırım dep. Şimdi sen kanundan bahsediyosun değil mi? Üfff ondan akp de yığınla var. Ben sözde kürdistanın tanınmasından bahsediyorum. Aynı şey mi? Hem dep ne oldu puffffff ama dtp ???

Hiç MerakLanmayınız, İktidar MücadeLenizde İhtiyacınız OLursa KoaLisyon Yapmaktan Çekinmeyeceğiniz Tek Parti DTP'dir.SosyaList EntarnasyoneL Üyesi, Eski Dava ArkadaşLarınızda Orda.Denize Düşen BaykaL DTP'ye SarıLır.Nasıl Sıkınca Ankarada Karayalçını, Hemde Dtp'nin Adayı Karayalçını Aday Gösterdi.AKP Kürdistan YanLısı OLsaydı Başbakanın Diyarbakır Gezisinde Osman Baydemir Köpeği Geçeceği YoLLara Çöp Döktürmezdi.Sözde OLan Bişey Tanınmaz.Tutturdun TanıdıLar Diye.Ben Senin SoruLarına Cevap Veriyorum.HeLe Sende Şu KarayaLçına Bir Cevap Ver BakaLım.Eski GeneL Başkanınız,DTP'Li KarayaLçına...

Hiç MerakLanmayınız, İktidar MücadeLenizde İhtiyacınız OLursa KoaLisyon Yapmaktan Çekinmeyeceğiniz Tek Parti DTP'dir.SosyaList EntarnasyoneL Üyesi, Eski Dava ArkadaşLarınızda Orda.Denize Düşen BaykaL DTP'ye SarıLır.Nasıl Sıkınca Ankarada Karayalçını, Hemde Dtp'nin Adayı Karayalçını Aday Gösterdi.AKP Kürdistan YanLısı OLsaydı Başbakanın Diyarbakır Gezisinde Osman Baydemir Köpeği Geçeceği YoLLara Çöp Döktürmezdi.Sözde OLan Bişey Tanınmaz.Tutturdun TanıdıLar Diye.Ben Senin SoruLarına Cevap Veriyorum.HeLe Sende Şu KarayaLçına Bir Cevap Ver BakaLım.Eski GeneL Başkanınız,DTP'Li KarayaLçına...

Ordan çürüyorsun oradan saldırıyorsun. Bizim için sözde, siz hazmettiniz bile. Sen akcumhurunun ne yaptığını bilmiyorsun. Dedim ya görmediğiniz, düşüncelerini bilmediğiniz insanlara her türlü iftirayı atabiliyorsunuz. Ben somut şeylerden bahsettim. Size iyi geceler..

Ordan çürüyorsun oradan saldırıyorsun. Bizim için sözde, siz hazmettiniz bile. Sen akcumhurunun ne yaptığını bilmiyorsun. Dedim ya görmediğiniz, düşüncelerini bilmediğiniz insanlara her türlü iftirayı atabiliyorsunuz. Ben somut şeylerden bahsettim. Size iyi geceler..

ÜLkem Tanımamış Hiç Çırpınma.KaLdı ki TutuLacak DaLı OLsaydı O Konunun Sana BırakmazLardı Çok DiLLendirirLerdi.KarayaLçını AnLatacaktın

Daha Karpuz Kesecektik Yaww.

İyi Geceler AsLan SosyaL Demokrat Arkadaşım Benim

Chp de 70 lerde elinde var olan alevi açılımlı oylar eridi, alevilerin yarısı mhp li oldu yarısı akp li, kürtlerin ilk devlet adamlarından siyasi kürtçülüğün tbmm deki ilk atılımcısı ŞERAFETTİN ELÇİ dirki CHP nin has adamıydı, bunlar hadi eski olaylar, şimdi eriyen alevi ve kürt oylarına karşılık chp nin dtp yi durdurmak yerien kollamak ve el altından siysi kürtçülüğü pohpohlamktan başka derdi ve çaresi olmayacaktır, kılıçdaroğlu ve istanbul ilbaşkanalrı seviyesindeki durumuda bunu gösterir vaziyette, bir yandan ulusalcılık peçesindedir ama görülüyorki zaten ulusalcılarda ergenekonla içiçe geçmiş vaziyette ve pkk ile inorganikten organiğe her bağlantıyı taşeronlamışlar birbirine.. ondandırki baykalın savcılığı su götürmez bu davada..

.............ne yapacağını şaşırdı yakında ........... nin kanatları altına girerse hiç şaşırmam

ÜLkem Tanımamış Hiç Çırpınma.KaLdı ki TutuLacak DaLı OLsaydı O Konunun Sana BırakmazLardı Çok DiLLendirirLerdi.KarayaLçını AnLatacaktın

Daha Karpuz Kesecektik Yaww.

İyi Geceler AsLan SosyaL Demokrat Arkadaşım Benim

Ben burdayım meraklanma sadece sana iyi geceler dedim :goz:
Senin iftiralardan öteye gidemeyip, hikayeler yazman benim okumamı gerektirmiyor. Şu şöyle bu böyle sizin medyalarınızda evde kalemi eline alıyor. Saldım çayıra Mevlam kayıra :durdurun Dikkat et bak hep öyle buradakilerde...

Geri