__Maraş olayları _____///

LOOPUSED

Altın Üye
Altın Üye
Reaction score
0

Maraş olayları

111 vatandaşımızın öldüğü K.Maraş Katliamının üzerinden 30 yıl geçti.

Yıllardır Alevilerle Suniler arasındaki mesafeyi açmak için kullanılan olay, -icracıları ortaya çıkmasına rağmen, arka planı bakımından- hala esrarını koruyor.

Bazı yazarlar, olayı Ülkücülere fatura eden analizler yaptılar. Bu doğru değil. Bu tip sansasyonel olayları bir gruba mal etmek, olayın çap ve maksadını küçümsemektir.

Maraş olaylarını anlamak için önce olayların hangi sonuçlara sebep olduğunu, hangi toplumsal yarılmalara vesile olduğunu anlamak gerekir.

Bu olayla birlikte sosyal bünyede onulması güç yaralar açılmıştır. Olayın üzerinden 30 yıl geçmesine rağmen acıların tazeliğini koruması, gözyaşlarının kurumaması bunun en bariz göstergesidir.

Emre Aköz, Maraş olayları ile ilgili yazısında Ökkeş Şendiller’in, o dönemin ender milliyetçi filimlerinden biri olan, Cüneyt Arkın’ın başrol oynadığı “Güneş ne zaman doğacak” filminin oynatıldığı sinema salonuna bomba attığını ve olayların bu provokasyondan sonra başladığını yazmış. Sinemanın bombalanmasından başka bu iddiaların hiç biri gerçeği yansıtmıyor. Ökkeş Şendiler Maraş olaylarından yargılanıp Berat etmiş bir isim. Olaya ışık tutan, arka planını aydınlatmaya çalışan kitapları var.

Maraş olayları patlak verdiğinde CHP iktidar, Bülent Ecevit ise başbakan’dı. Olaydan sonra CHP’nin iç işleri bakanı İrfan Özaydınlı(Emekli orgeneral) yaptığı açıklamada olayların sebebinin –sol örgütler- olduğunu söylemiş, partisinden büyük tepki almıştı. Sonrasında da İç işleri bakanlığından istifade etmek zorunda bırakılmış, yerine sansasyonel davaların adamı Hasan Fehmi Güneş getirilmişti.

Türkiye’de bazı kesimler solu iyilik meleği gibi görüyor. Sol, soygun yapar, adam öldürür, banka soyar, hırsızlık yapar, ama her zaman masumdur. Sağ saldırıya uğrar, nefsi müdafaa şartlarında kalır ama her zaman günah keçisidir.

Hâlbuki bugünün PKK’sı neyse dünün DEV-SOL’u, TİKKO’su, THKO’su, DHKP-C’si, kısacası Marksist solu da odur. Daha ilerisini söyleyeyim, bugünün DTP’si neyse dünün CHP’si de oydu. Nitekim Ecevit bile, 12 Eylül darbesi ile birlikte bu CHP ile ilgisini kesmiş, yeni bir siyaset biçimine yönelerek CHP ile arasına keskin bir çizgi çekmişti.

İrfan Özaydınlı’dan sonra iç işleri bakanlığına atanan Hasan Fehmi Güneş çok uğraşmasına, elindeki imkânları sonuna kadar kullanmasına rağmen, olayı Ülkücü-Milliyetçi kesimle irtibatlandıracak tek bir belge çıkaramamıştır. Aksine Adana Synt. Mahkemelerinde yapılan yargılamalarda olayın Ermeni Garbis Altınoğlu’nun örgütü Devrimci halkın birliği ile öteki sol örgütlerin tezgâhladığı mahkeme kararlarıyla kesinleşmiştir. Adana 1 nolu askeri mahkemesinin 1984/208 K.sayılı kararında hem çiçek sinemasının bombalanmasının hem de iki solcu öğretmenin öldürülmesinin devrimci savaş örgütü tarafından icra edildiği ortaya çıkmıştır. Aynı olaylardan Halkın Kurtuluşu örgütü 1984/150,PKK ise 1986/104 sayılı kararla mahkûm edilmişlerdir. Maraş olaylarında suçu sabit görülerek hüküm giyen tek bir ülkücü veya daha genel bir ifadeyle tek bir sağcı yoktur. Ancak medya militanlarının çarpıtması ile olay ülkücü-milliyetçi kesimlerin üzerine yıkılmıştır.

Ortada kapı gibi mahkeme kararları dururken 30 yıl sonra Maraş olayları aydınlansın demek, bu mahkeme kararlarını yok sayın, 30–40 yıldır bu ülkenin kanını emen solcuları aklayıp, başkalarını mahkûm edin demektir. Elbette hiçbir olay gizli kalmamalı, hiçbir insanımızın kanı heder edilmemelidir. Sol örgütlerin kim bilir hangi derin güçlerle iş birliği yaparak, Aleviliği Marksist solun fideliği haline getirmek için yaptıkları bu çirkin olay, bütün veçheleriyle aydınlatılmalı, olayı sunilikle hesaplaşmaya çevirip yeni provokasyonların peşinde olan eski tüfeklerin oyunu bozulmalıdır.

http://www.habervaktim.com/yazar/10070/maras_olaylari.html

€rd@ls10;3865179' Alıntı:
Maraş olaylarında suçu sabit görülerek hüküm giyen tek bir ülkücü veya daha genel bir ifadeyle tek bir sağcı yoktur. Ancak medya militanlarının çarpıtması ile olay ülkücü-milliyetçi kesimlerin üzerine yıkılmıştır.

aynen öyle kardeşim..maalesef yıktılar

Nasil yok be direk kararlari yaziyim istiyorsan:

Davanın Sonucu ve Yargılanmalar

Adana, Kahramanmaraş, Gaziantep, Adıyaman, Hatay İlleri Sıkıyönetim Askeri Komutanlığı 1. Nolu Askeri Mahkemesi�nin gerekçeli kararı şöyledir:

804 kişi hakkında dava açılır. Bu sanıklardan 29�u ölüm cezasına, 7�si müebbet hapse; 7�si 15-24 yıl arasında, 29�u 10-15 yıl, 259�u da 5-10 yıl arasında, 26�sı ise 1-5 yıl arasında hapis cezası almışlardır. 379 kişi davadan beraat ederken 68 kişi firarda olduğu, veya dava sırasında ölmüş olduğu için davadan düşerler. Öte yandan ölüm ve müebbet hapis cezaları dışındakilere 1/6 oranında cezai indirim uygulanmış ve cezaları azaltılmıştır. Ardından mahkemenin kararı Yargıtayca bozulmuştur. Yeni yargılama sonucunda da idam cezaları uygulanmadı. Kanlı Maraş dosyası sessizce kapatılmış oldu.
Kaynak: http://www.psakd.org/maras_katliami.html

yargıtay senin gönlüne göremi karar verecekti? yargıtay adli bir kurum değilmi..bombaladığı iddia edilen 1 nolu sanık ökkeş şendiller bile idama gitmemişken sen neden bahsediyorsun..hukuk dilinden habersizsen söylimki; savcı ister ağam,kedide öldürsen idam ister baklavada çalsan idam ister ..e hani idamlık -e hani müebbedlik... senin iddianın yanında ben yukarda verdim iyi bak yazılanlara..güldürme adamı..bu konu ciddi bir konu..geyik-mizah yok burda.komik belge ve iddilarla işimizde yok.

€rd@ls10;3865179' Alıntı:
Maraş olaylarında suçu sabit görülerek hüküm giyen tek bir ülkücü veya daha genel bir ifadeyle tek bir sağcı yoktur. Ancak medya militanlarının çarpıtması ile olay ülkücü-milliyetçi kesimlerin üzerine yıkılmıştır.
yargıtay senin gönlüne göremi karar verecekti? yargıtay adli bir kurum değilmi..bombaladığı iddia edilen 1 nolu sanık ökkeş şendiller bile idama gitmemişken sen neden bahsediyorsun..hukuk dilinden habersizsen söylimki; savcı ister ağam,kedide öldürsen idam ister baklavada çalsan idam ister ..e hani idamlık -e hani müebbedlik... senin iddianın yanında ben yukarda verdim iyi bak yazılanlara..güldürme adamı..bu konu ciddi bir konu..geyik-mizah yok burda.komik belge ve iddilarla işimizde yok.

Söyle anlatiyim anlaman icin biraz zor anliyorsun cünkü simdi 1 numarali arkadas ne demis 1 tane bile sucu sabit görülüp hüküm yiyen kisi yok demis.
ben ne demisim burada bir sürü suclama ve ceza verilmis hadi bir bölümü hafifletilmis olsun yine de ceza verilen ya da cezasininin 1/6 si yargitay tarafindan düsürülenler sucu sabit görülüp hüküm giyenler degiller mi.
Umarim anlayabilecegin kadar basitce yazmisindir. Düzgünce okuyup düzgünce cevap verelim.:goz:

Ha benim ki iddia degil yargitay ve mahkeme kararlari.

sen Maraşa ordan bak ,biz burdan bakıyoruz,gördüğümüz tek şey aynı kubilay olayı gibi aynı şeyh sait olayları gibi ,aynı ergenekon gibi manipüle edilen ve derinlerde failleri şimdilerde çıkan bir çok hain saldırının özüdür bu olaylar.. sen git maraşın falillerini tikkodan dhkp -c den sor ..ülkücüden katil olmaz,olsada vuracağı adam alevi sade vatandaş değil,vatana kasteden rus aşığı tikkocudur pkklıdır..o kadar...

sen Maraşa ordan bak ,biz burdan bakıyoruz,gördüğümüz tek şey aynı kubilay olayı gibi aynı şeyh sait olayları gibi ,aynı ergenekon gibi manipüle edilen ve derinlerde failleri şimdilerde çıkan bir çok hain saldırının özüdür bu olaylar.. sen git maraşın falillerini tikkodan dhkp -c den sor ..ülkücüden katil olmaz,olsada vuracağı adam alevi sade vatandaş değil,vatana kasteden rus aşığı tikkocudur pkklıdır..o kadar...

Tabii canim ülkücü melek aslinda kanatlari vardir ama görülmez basinda halesi vardir ama yanmaz. Direk Süleyman Demirel'in "Bana sagcilar adam öldürdü dedirtiremezsiniz" mantigi. Peki cok basit bir örnek:

Abdi Ipekci'nin katilleri kim ülkücülerin her daim övündükleri Mehmet Ali Agca, Abdullah Catli, Oral Celik degil mi ki suclari da mahkemece sabit görümüs. Simdi sorarim Abdi Ipekci Tikkocumuydu yoksa pkkli mi...

.............................

Kahramanmaraş olayları, 19 Aralık-26 Aralık 1978'de Kahramanmaraş'ta meydana gelen, Cumhuriyet tarihinin en önemli katliamlarından biridir. 12 Eylül Darbesine gerekçe olarak kullanılan ya da hazırlanan olaylardan biri olarak kabul edilir. Olayların gerçekleştiği dönemde, Kahramanmaraş Vali Vekili görevinde Abdülkadir Aksu bulunmakta idi. Bülent Ecevit'in arşiv belgelerine göre MİT ve Alparslan Türkeş'in birlikte düzenledikleri bir hadisedir.

Katliamda sol görüşlü kişiler ve Aleviler hedef alınmıştır. Günlerce süren saldırıları önlemekte yerel güvenlik güçleri yetersiz kalınca Kayseri ve Gaziantep'ten askeri birlikler gönderildi. Bu arada İçişleri Bakanı İrfan Özaydınlı istifa etti ve yerine Hasan Fehmi Güneş getirildi.

Olaylar nedeni ile Diyarbakır, İzmir, Suriye-İran-Irak gibi sınır boylarını çevreleyen iller de dahil olmak üzere birçok ilde sıkıyönetim ilanı gündeme gelmiş ve 26 Aralık 1978 saat 07.00 den itibaren İstanbul, Ankara, Kahramanmaraş, Adana, Elazığ, Bingöl, Erzurum, Erzincan, Antep, Kars, Malatya, Sivas ve Urfa olmak üzere, toplam 13 ilde Sıkıyönetim ilan edilmiştir. Daha sonra bu İllerin sayısı arttırılmıştır.

Sıkı yönetim mahkemelerinde açılan davalar 1991 yılına kadar sürmüş, çoğunlukla sağ ve aşırı sağ görüşlü olarak nitelenen toplam 804 kişi hakkında dava açılmış; sanıklardan 29 kişi idam, 7 kişi müebbet hapis, 321 kişi de 1-24 yıl arasında hapis cezaları ile cezalandırılmıştır. İdam ve müebbet hapis cezaları dışındakilere 1/6 oranında cezai indirim uygulanmış ve cezaları azaltılmıştır. Sıkı yönetim mahkemesinin kararı Yargıtay tarafindan bozulmuş, yeniden yapılan yargılama sonucunda idam cezaları uygulanmamıştır.

Ceza alanların cezaları da; 1991 yılında çıkarılan Terörle Mücadele Kanunu nedeniyle, ertelenerek serbest birakıldılar. Bu kişilerden bazıları daha sonra milletvekili olarak TBMM çatısı altında yer aldılar.

http://tr.wikipedia.org/wiki/Kahramanmaraş_Olayları

Terörle Mücadele Kanunu
← Kanunlar Kanun Numarası: 3713 →
Kabul Tarihi: 12/04/1991
Resmî Gazete Tarihi ve No: 12/04/1991 - 20843 Mükerrer

http://tr.wikisource.org/wiki/Terörle_Mücadele_Kanunu

Akbulut Hükümeti (09.11.1989-23.06.1991): Başbakan Turgut Özal Cumhurbaşkanı seçilince, Başbakanlık görevinden ayrıldı. Cumhurbaşkanı Özal, hükümeti kurma görevini, Erzincan Milletvekili Yıldırım Akbulut'a verdi. 15 Kasım 1989'da yapılan güvenoylamasında kullanılan 373 oyun 278'i kabul, 95'i ret çıktı. 73 milletvekili oylamaya katılmadı. 15 Haziran 1991'de yapılan ANAP Olağan Büyük Kongresi'nde Mesut Yılmaz'ın ANAP Genel Başkanı seçilmesiyle, Akbulut, Başbakanlıktan ayrıldı.

http://www.byegm.gov.tr/YAYINLARIMIZ/kitaplar/FMD/tr/12257.htm

Olaylardan sonra Maraş`ta yaşanan yoğun göç nedeni ile sol görüşlü ve Alevi yurttaşların büyük çoğunluğu Maraş'ı terk etmiştir

http://tr.wikipedia.org/wiki/Kahramanmaraş_Olayları

maraş olaylarını yapan solcular olduğu gibi yasayı çıkaranda solcular dimi?

kend,n,z, aklamak için boş yere laf kalabalığı yapmayın. hangi oaly kim tarafından yapılıyo çok iyi biliniyo

bölüm modu uyarısı
üslubunuza dikkat edin tekrarı halinde ceza alırsınız

Tabii canim ülkücü melek aslinda kanatlari vardir ama görülmez basinda halesi vardir ama yanmaz. Direk Süleyman Demirel'in "Bana sagcilar adam öldürdü dedirtiremezsiniz" mantigi. Peki cok basit bir örnek:

Abdi Ipekci'nin katilleri kim ülkücülerin her daim övündükleri Mehmet Ali Agca, Abdullah Catli, Oral Celik degil mi ki suclari da mahkemece sabit görümüs. Simdi sorarim Abdi Ipekci Tikkocumuydu yoksa pkkli mi...

herşeyi biLmene gerek yok haddini biL demişLer..
Biraz karıştırdıktan sonra eLLe tutuLur birşeyLer çıkıyor amca
Bakda oku biraz araştır öyLe işkembe-i kübradan oLmuyor bu iddiaLar
Yeni nesiL çok araştırmacı sizin döneminizdeki gibi köy kahveLerinde siyasi hikayeLerLe biLinçLenmiyor gençLer..

Üç kuşak Susurluk

Güneş, ifadesinde devletin himayesindeki Susurluk çetelerinin cinayet ve katliamlarına 12 Eylül öncesinde başladığını , darbenin de bu sayede meşrulaştığını ima etti. Güneş, ifadesinde şunları söyledi:

"Susurluk olayından sonra kamu erkini kullanan bazı odakların örgütlü olarak sivil kişileri kullandıkları ve bunlara örtülü operasyonlar yaptırdıkları izlenimi ortaya çıkmıştır."

"Ayrıca Kahramanmaraş, Çorum, İpekçi ve 16 Mart katliamlarının 1961 Anayasasının getirmiş olduğu ortamdan faydalanarak toplumsal bilinçlenmeyi engellemek amacı ile bazı suç örgütleri tarafından planlanarak yapıldığı kanısındayım. Ayrıca İçişleri Bakanı olduktan sonraki dönemlerde kamu erkini kullanan bazı kişilerin sivil kişilerden oluşan bazı kişileri kullanıp korudukları ve oluşumuna destek verdikleri izlenimini edindim."

"Bu izlenim Susurluk olayından sonraki olaylarla da doğrulanmıştır. Zira bu olaylarda daha önce sağ örgütlerde yer alıp suç işleyen bazı kanun kaçağı kişilerin kullanıldığı herkes tarafından öğrenilmiştir. Toplumun ilerlemesini engelleyen bazı güçlerin eylemleri nedeniyle 12 Eylül darbesinin yapıldığı bir gerçektir."

Hasan Fehmi Güneş'in ifadesinin tam metni:

"Benim İstanbul'daki öğrencilerin bombalanması ve öldürülmesiyle ilgili bir bilgim yoktur, ancak gazete ve basından bildiğim bilgilere göre, olayı duymuştum, o tarihlerde henüz bakan da değildim. Daha sonraki tarihlerde İçişleri Bakanı olarak görev yaptığım sırada Abdi İpekçi'nin öldürülmesi olayı ile ilgili soruşturmalar yapılırken, yurt dışındaki ülkücü görüşteki şahıslarla ilgisi bulunan Lokman Kondakçı Türkiye'ye döndüğünde kendisiyle özel bir görüşme yaptım."

"Abdi İpekçi konusunda bilgisi olup olmadığını sordum, bazı bilgiler verdi. Bu bilgiler benim tarafımdan tutanağa geçirilmedi, ancak bilgim dışında İçişleri Bakanlığında veya istihbarat teşkilatı görevlilerince dinlenip tutanak tutulmuşsa onu bilemem."

"Öğrencilerin öldürülmesi olayı ile ilgili görüşme yaptığımızı da hatırlamıyorum. Zira aradan uzunca süre geçmiştir. Bu konunun ne şekilde olduğu konusunda bilgi sahibi değilim."

"Bu özel görüşmede birçok konuya değinilmişti, sözlü olarak öğrencilerin bombalanması ve öldürülmesi olayına değinilip değinilmediğini hatırlamıyorum. Konuşulmuş da olabilir. Ancak dediğim gibi herhangi bir tutanak düzenlenmemiştir. Ben de mahiyetini hatırlamıyorum."

"08.04.1999 tarihli Radikal gazetesindeki çıkan yazı Susurluk olayından sonra kamu erkini kullanan bazı odakların örgütlü olarak sivil kişileri kullandıkları ve bunlara örtülü operasyonlar yaptırdıkları izlenimi ortaya çıkmıştır, bu şekilde o yazıya katkıda bulunuyorum."

"Ayrıca Kahramanmaraş, Çorum, İpekçi ve 16 Mart katliamlarının 1961 Anayasasının getirmiş olduğu ortamdan faydalanarak toplumsal bilinçlenmeyi engellemek amacı ile bazı suç örgütleri tarafından planlanarak yapıldığı kanısındayım. Ayrıca İçişleri Bakanı olduktan sonraki dönemlerde kamu erkini kullanan bazı kişilerin sivil kişilerden oluşan bazı kişileri kullanıp korudukları ve oluşumuna destek verdikleri izlenimini edindim."

"Bu izlenim Susurluk olayından sonraki olaylarla da doğrulanmıştır. Zira bu olayla da daha önce sağ örgütlerde yer alıp suç işleyen bazı kanun kaçağı kişilerin kullanıldığı herkes tarafından öğrenilmiştir."

Kaynak : http://www.bianet.org/bianet/kategori/toplum/2575/gunes-devlet-cinayet-isletti

Senin bu üLkücüLere husumetin acın yaran nerden geLiyor biLemem de
Bırakın babanızın çaLınan donunun hesabını da üLkücüLere sormayı da
Biraz objektif yakLaşarak yorumLayın mevzuLarı

Yeni nesiL çok araştırmacı sizin döneminizdeki gibi köy kahveLerinde siyasi hikayeLerLe biLinçLenmiyor gençLer..

O gördügün resim Kilicdorogluna ait merak ediyorsan ben daha üniversitede ögrenciyim yani yeni nesildenim ha iskembe-i kübradan atis falanda yok ben size yargi kararlarini vermisim sen bana laf kalabalagi tarafsizliga objektiflige gelince. Sen mi tarafsizsin güldürme beni.

ikra: yaradan rabbinin adıyla oku.

yani bil. bilgilen. cahil kalma. cehalet en büyük düşman. ancak sizin başbakan diye seçtiğiniz adam bile okumadığıyl aövünüyo. yani allahın ilk emrine karşı geliyo. ve sen adını ikra koymuşsun, hilafet sancağının üstünede kaleşnikoflubir militan resmi yerleştirmişsin. hangi islamda var hilafet sancağının üstüne bişeyler yerleştirmek. hangi dinde yazıyo senden omayanları katlet diye? hangi dinde var mazluma kıymak. ve sen ikra: işkembe sadece hayvanlarda olur. peki müslümanlıkta varmıdır bir insanı aşağılamak için onu hayvan yerine koymak. allah değil mi bizi canlılarınen ulusu olarak yaratan. ve sen en ulu canlıya hakarete ediyorsun.
isa peygamber değil midir sana tokat atana öbür yanağını dön diye. bu nasıl bir hoşgörüdür sizdeki. salt nefret ve kinle yoğrulmuş, kendini islmaiyetin neferi olarak gören sizler bilmezmisiniz allahın buyruklarına karşı geliyorsunuz?

allah size öldürün demiyor sevin diyor. sevin. ama doğru ya sevgi kalpte yeşerir

ikra: yaradan rabbinin adıyla oku.

yani bil. bilgilen. cahil kalma. cehalet en büyük düşman. ancak sizin başbakan diye seçtiğiniz adam bile okumadığıyl aövünüyo. yani allahın ilk emrine karşı geliyo. ve sen adını ikra koymuşsun, hilafet sancağının üstünede kaleşnikoflubir militan resmi yerleştirmişsin. hangi islamda var hilafet sancağının üstüne bişeyler yerleştirmek. hangi dinde yazıyo senden omayanları katlet diye? hangi dinde var mazluma kıymak. ve sen ikra: işkembe sadece hayvanlarda olur. peki müslümanlıkta varmıdır bir insanı aşağılamak için onu hayvan yerine koymak. allah değil mi bizi canlılarınen ulusu olarak yaratan. ve sen en ulu canlıya hakarete ediyorsun.
isa peygamber değil midir sana tokat atana öbür yanağını dön diye. bu nasıl bir hoşgörüdür sizdeki. salt nefret ve kinle yoğrulmuş, kendini islmaiyetin neferi olarak gören sizler bilmezmisiniz allahın buyruklarına karşı geliyorsunuz?

allah size öldürün demiyor sevin diyor. sevin. ama doğru ya sevgi kalpte yeşerir

Senin burda parçaladığın edebiyat isLama değiL hümanistik düşünceye uygundur..
Sevgi hoşgörü temiz kaLp pehh...
Bizim sevgimiz hoş görümüz ancak Mümin kuLLaradır
Müslüman mümine merhametLi müsamahaLıdır kafire her zaman azabı oLacaktır
Ve insanoğLu ancak İslamla şeref izzet üstünLük buLmuştur gayrısının şerefi maLum
İslam üzerinden bana demogoji yapma yaşadığım dinin esasLarını gayet iyi biLiyorum
Şirke küfürLe doLu bir ortam ve sistemde hoşgörüden bahsetmek cehaLet örneği oLur ancak

Ve insanoğLu ancak İslamla şeref izzet üstünLük buLmuştur gayrısının şerefi maLum
İslam üzerinden bana demogoji yapma yaşadığım dinin esasLarını gayet iyi biLiyorum
Şirke küfürLe doLu bir ortam ve sistemde hoşgörüden bahsetmek cehaLet örneği oLur ancak

ikRa; baksana bu antiRTE denilen kişi bize kumda oynayın diyor seviyeyi bozarak ondan sonrada senin nikine atıfla ikra demenin ne oldğunu öğretiyo ve diyorki sana tokat atana birde öbür yanağını döneceklmişsin:)) bunlar mümini saf , kendini ulema sananalardan galiba.. müminin ferasetini ,kime yumuşak huıylu kime gazabını yönelteceğini bilmeyen kişilerden sanıyor anlaşılan.. gaflette olduğumuz anda bir yüzümüze tokat atacak beyefendi bizde öbür yüzümüzü deönecekmişiz:) döneriz ama ordan tokat için değil..müslümanlığı ismet inönü islamı gibi yorumluyanlara bak..

aynı Kuran'ı mı okuyoruz acaba???

veya sizin Kuran'dan üstün kitaplarınız varda, ondamı yazıyor bu bahsettiklerin?

Dininizi ögrenmeniz icin loopused ve ikra ya:

Kim katil olmayan ve yeryüzünde fesat çıkarmayan bir kişiyi öldürürse sanki bütün insanları öldürmüş gibi olur. (Maide sûresi, 5/32)

Dininizi ögrenmeniz icin loopused ve ikra ya:

Kim katil olmayan ve yeryüzünde fesat çıkarmayan bir kişiyi öldürürse sanki bütün insanları öldürmüş gibi olur. (Maide sûresi, 5/32)

bunlar dinini hak ve hakikat mıdır nedir o partililerden öğrenmiş zamanında,

ee ağaç yaşken eğilir boşa dememişler...

sadece maraş olayları demen bile yetio o maraş katliamıdır bunu katlıam olarak kabul etmemenden belli madımak otelide mi oolaydır birak ya bu

İşte İrandaki bu şia devrimini bu minvalde değerlendirmek gerekir.

Cihan siyonizmi,kadim fitne olan şii-sünni çatışmasını körüklemek için şu İrandaki şeriatı(!) iktidar etmiştir.

Maraş bunun küçük bir provasıdır.

aynı Kuran'ı mı okuyoruz acaba???

veya sizin Kuran'dan üstün kitaplarınız varda, ondamı yazıyor bu bahsettiklerin?

Ruhamau beynahum eşiddau alel kuffar

Onlar birbirlerine karşı merhametli kafirlere karşı şiddetlidir.(Feth:28-29)

Buradaki şiddet zulm değil,sadece acıyan ve baş tacı etmeyen manasınadır.

Cenabı Allah(c.c) bize böyle emrederken biz maşallah iç çamaşırımızı hangi gün hangi renk giyeceğimizi(bkz yılbaşı kırmızı don muhabbeti) batıdan alıyoruz.

Şimdi ilerici ayyaşlarında yılbaşı günü yaklaşıyor.

ikRa; baksana bu antiRTE denilen kişi bize kumda oynayın diyor seviyeyi bozarak ondan sonrada senin nikine atıfla ikra demenin ne oldğunu öğretiyo ve diyorki sana tokat atana birde öbür yanağını döneceklmişsin:)) bunlar mümini saf , kendini ulema sananalardan galiba.. müminin ferasetini ,kime yumuşak huıylu kime gazabını yönelteceğini bilmeyen kişilerden sanıyor anlaşılan.. gaflette olduğumuz anda bir yüzümüze tokat atacak beyefendi bizde öbür yüzümüzü deönecekmişiz:) döneriz ama ordan tokat için değil..müslümanlığı ismet inönü islamı gibi yorumluyanlara bak..

o sözü ben söylemiyorum allahın peygamberi isa söylüyor

o sözü ben söylemiyorum allahın peygamberi isa söylüyor

islamı anladınızda isa (as)ın sözlerinimi bize öğreteceksin..yarım din görüşünüzü zekeriya beyazdan yaşar nuriden alırsanız delil gibi gösterdiğin isa (as) atfedilen bu sözün hangi amaçla hangi olaya binaen yada kime söylenmiş olduğunu bilemessin elbette. bunu sırf söz olarak alırsan sığ kelime ve usülde kalırsın,dini literatür senin anlayacağın şeylerle ifade edilemez sadece.bunu bana anlatacak son kişiler sizsiniz,,6yıl dinler hukuku okumuş, ilahiyat bitirmiş,sarf ve nahiv görmüş,gramer bilmiş,nesh mensuh ,siyak sibak bilmiş kişiye dini delil sunmak sana düşmez. ayrıca dini olan herşey sizin gözünüzde dogma değilmi..hadi kardeş kendi argümanlarınla yazmaya devam et. başka söze gerek yok umarım.

Geri