____Gökyüzünde Muhteşem Buluşma

€rd@ls10

Altın Üye
Altın Üye
Reaction score
0
1.jpg

Ay ve yıldız bugün gökyüzünde bir araya gelerek Türk Bayrağı'nın şeklini oluşturdu.

2.jpg

Efsaneye göre Türk bayrağının oluşumu yine böyle bir gecede gerçekleşmişti.

3.jpg

1. Kosova savaşı esnasında ölen Türk askerlerinin kanı bir çukurda toplanmıştır.

4.jpg

Gökyüzündeki ay ve yıldızın yansıması bu kanın üzerine düşmüştür.

5.jpg

İşte o görüntü bizim bayrağımızı oluşturmuştur.

6.jpg

7.jpg

8.jpg

ben bursadan cok net izleyebildim
ayrica fakli bi bilgi olsun ayın yanindaki venüs gezegeni ;)

eed ßizde dikkat etmiştik ßugün yarım saat falan izledik yorumlar yaptık kahvemizi içtik duygulandık ße

işte yerdeki kanın üzerine yansıması türk bayrağını oluşturmuş...
valla benim bayrağım die demiyorum en anlamlı bayrakta bize ait.
amerikalılar bayraklarını don bile yapıyorlar.
atalarımız yerdeki ay yıldızı geri göğe yükselttiler bize düşen de hiç indirtmemek....
ne mutlu şanlı bayrağımız sana...

bu olayın olma şansı 500 milyonda birmiş,tv de söylediler.

evet guzel bi göruntu idi....................

Süper görüntü nazlı ay yıldızım bizim bayragımız ne kadar uyumlu ne kadar anlamlı :aşk

çok güzel bir görüntüydü. canlı izleme olanağı buldum.

paylaştığın için sağol.

Bir türlü denk gelemedim su güzellige.. sadece Türkiyeden mi görünüyor bu?

Bayrağımınız nasıl oluştuğuna dair kesin bir bilgi elimizde yoktur. Fakat hilalin İslam'ın simgesi olduğu kesindir. Farklı görüşler şöyle:

* Bir görüşe göre, Türk Bayrağındaki hilal "İslamiyeti"; yıldız ise "Türklüğü" temsil eder. Kırmızı renk ise toprağa karışan "kan"ı temsil etmektedir.
* Başka bir görüşe göre, Ay-yıldız Orta Asya'dan gelen "Türklüğü", kırmızı zemin ise "vatanı" temsil etmektedir.
* Başka bir görüşe göre; Osmanlı devleti bayrağının değiştirilmiş bir versiyonudur.
* Başka bir görüşe göre; yarım ay "yenilenme" yi, yıldız "Türklüğü" temsil etmektedir.
* Başka bir görüşe göre; yarım ay "Allah" ı, yıldız "İslam dininin peygamberini" temsil etmektedir.
* Başka bir görüşe göre yıldız "demokrasi" eşitlik ve özgürlüğü, hilal "İslam"ı simgeler.
Başka bir görüşe göre savaşta ölen askerlerin kanına yansıyan ay ve yıldızın ışığının yansımasından oluşan görüntüyü temsil etmektedir.

Ayrıca; bayrak sözcüğünün aslı, "batrak"tır. Batıraktan yani batırmaktan gelir. Eski Türkler'de toprağa saplanan, "batırılan" mızrağın üzerine hanedanlığı temsil eden renklerde kumaşlar, ipler vb. asılırdı. Mızrağın ucuna da altın veya değerli madenlerden kurt başı gibi kağanlık alameti takılırdı. "Toprağa batırılan mızrak" anlamındaki bayrak sözcüğü, zamanla " dalgalanan milli simge" ye kaymıştır. Osmanlı Devleti'nden önceki Anadolu Türk devletlerinde kullanılan bayrak renk ve sembolleri hakkında yeterli bir bilgi yoktur.Türk Bayrağı'nı ilk olarak Anadolu Selçuklu hükümdarı Gıyaseddin Mes'üd tarafından Osman Bey'e gönderilen ak renkli sancak olarak görürüz.15. yüzyıldan sonra al bayrak, Yavuz Sultan Selim dönemindeki Çaldıran Savaşı'nda ise yeşil bayrak kullanılmaya başlanmıştır.Türk Bayrağı'na en yakın şekil ise III. Selim döneminde rastlanır.Bu bayrakta hilal ile birlikte sekiz köşeli yıldız kullanılmıştır. Yıldızın beş köşeli halinde kullanılması ise 1842 yılında Abdülmecit dönemine denk gelir.Saltanatın kaldırılması üzerine 29 Mayıs 1936 tarihinde çıkartılan 2994 sayili kanunla Türk Bayrağı'nın şekli ve ölçüleri kesin bir şekilde tesbit edilmiştir.28 Temmuz 1937 tarihli 27175 sayili Türk Bayrağı nizamnamesi kararnamesi ile de Türk Bayrağı'nın kullanılışı düzenlenmiştir.

(Alıntıdır...)

Fotoğraflar için teşekkürler...

~~[Gökyüzünde "ay-yıLdız" şöLeni]~~

1.jpg

Güneş sisteminin en parlak gezegenlerinden Venüs ile Jüpiter, Dünya’nın uydusu Ay’la bir araya gelerek, gökyüzünde görsel bir şölen sundu.

2.jpg

"Gezegenlerin Birleşmesi", ya da "Örtülme" olarak adlandırılan bu olay, yeryüzünün farklı noktalarında da izlendi.

3.jpg

Güney yarımküredeki Avusturalya’da yaşayanlar, Venüs- Jüpiter ve Ay üçlemesini gülen bir yüz olarak izlerken; kuzey yarımkürede Amerikalılar, "gökyüzünün kaşlarını çattığı"na tanıklık ettiler.

4.jpg

Türkiye’nin bir çok bölgesinden de "Gezegenlerin Birleşmesi", anlamlı görüntüler oluşturdu.

5.jpg

Hilál halindeki Ay’la Venüs gezegeni, Türk Bayrağı formu alırken, vatandaşlar kameralarıyla sokoklara fırladılar.

6.jpg

Bu buluşmanın, Türkiye’nin çeşitli illerindeki simge anıt ve binaların arkasında oluşturduğu görüntü, vatandaşlara duygulu dakikalar yaşattı.

7.jpg

Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Ulupınar Gözlemevi Müdürü Prof. Dr. Osman Demircan, 19.30’a kadar süren olayın yüzyılda bir gerçekleştiğini söyledi.

8.jpg

Türkiye’nin çeşitli kentlerinden ay ile Venüs’ün nefes kesen valsi gözlendi.

9.jpg

9.jpg

10.jpg

11.jpg

12.jpg

13.jpg

18.jpg

19.jpg

20.jpg

21.jpg

22.jpg

23.jpg